- 10 Mayıs 2020
- 316
- 315
Göğüs ucu yarası ve ağrısına iyi gelme olayı çok kişisel bence. Her şeyi deneyip sana neyin yaradığını bulman lazım. Benim bezeler birden oluşup hızlı büyüyorlar. Bir emzirmeden diğer emzirmeye geçene kadar bile baya fark ediyor. Senin kadar süre geçse yanmıştım. 2 güne geçtiler. İnşallah tekrar olmaz. Başka şeyle uğraşma. Sadece bezeleri gidermek için uğraş. Sürekli sıcak havlu koyup sıcak su tutup masaj yapıp emzir. Bezenin olduğu yeri duşun altında sağ. Öyle bir sefer değil, beze yumuşayıp küçülene kadar devamlı yap. Ama göğüs derini yaralama. Çok acıyor ama başka türlü de iyileşmiyor ki. Antibiyotikler 3.günden sonra fayda göstermeye başlar.Cdden çok ağrılı yaaadokunnca ağrıyan bezeme masaj yapmak tam bir işkence, emzrmekte seninki ne büyüklükteydi cnm? Kaç günde yok oldu bezen? Sağım da yapıyorum arada,o göğsümü de yaklaşık 20-25 dk emiyor oğlum . Antibiyotik te de 2.günüm Hala bi değişiklik yok. Allah'ım tüm hastalara şifa versin. Sağlığımızın kıymetini bilelim
Aa iyi geldi mi peki cnm sana? Bnde deneyim olmazsa. Sürekl incia sürüyorum 2 kez de de kantaron sürüp streçledim hiç fayda yok
Bnimkide fışkırtarak yapıyo altını açtım pırt yapsın diye ayağını kaldırdım fışkırttı ve direk üzerime fışkırdı yanii nasıl bi sorun olur ki fışkırtarak sıçmanınBende doktoru anlamadım kendine iş arıyor galiba yeni doğanların çoğu fışkırtarak yapar kaka ! Gaz olur,on süt fazla almış olur hadi en kötü alerji olur. İnsanları neden korkutuyor ki?madem öyle soyleseymis şüphesini
Ben dün kontrole gittim hep Fasa fiso, ölçümleri yaptı o kadar. Onu sağlık ocağında da yapıyorlar ama karın ve kalça ultrasonu ihmal etmeBenimki hep fışkırarak yapıyor tuvaletini gayet gürültülü bir şekilde. Bn bezsiz denemeler yaptığım için net bir şekilde görüyorum. Hatta korkuyo bazen oğlum. Bugün de resmen köpük yaptı kakasını. İnternette okuduğumda çok fazla ön süt emmişse oluyormuş. İlk kez oldu bakalım takipteyim. Bu arada bugün 2. Ayımız doldu ama kontrole gidesim yok vaka sayıları çok arttı çok kararsızım. Belki sadece asm de aşıya giderim
Şöyle bişi canım 60 kiloya kadar taşıyo uzun süre kullanırım diye aldımEmzik almıyo kuzum yao dediğin nasıl bişey
Böyle imalı bakıp bu hiç hoşuma gitmedi dedi sanki doktorlar dizisindeyiz nolmuş diyorum diyo olmayadabilir şuan söyleyememBende doktoru anlamadım kendine iş arıyor galiba yeni doğanların çoğu fışkırtarak yapar kaka ! Gaz olur,on süt fazla almış olur hadi en kötü alerji olur. İnsanları neden korkutuyor ki?madem öyle soyleseymis şüphesini
Dedi ki ben şimdi bişi diyemem ama durum devam ederse işte popodan parça alıp incelemeye bile gönderilebilir doğuştan bağırsakların çalışmasında sıkıntı olabilir falanBnimkide fışkırtarak yapıyo altını açtım pırt yapsın diye ayağını kaldırdım fışkırttı ve direk üzerime fışkırdı yanii nasıl bi sorun olur ki fışkırtarak sıçmanın
Canım çoğumuzun bebelerinde o sorun çıktı yaa..benimki de 3 4 günde kaka yapmaya başlamıştı.. geçen dr normal dedi..huzursuzda olmuyordu..acaba bizim beslenmemizle mi alakalı diyorum ben çünkü oruç tutacağım diye bol su içiyorum 3 gündür hergun yaptiÖnceden gğnde 3-4 kez kaka yapan kızım 2 günde bir yapmaya başladı ama çok huzursuzluk yapmadı bu onda. Ya da ben anlamadım zaten hiç uyumadığı için
Hmm o hamagi al sen dene olmazsa bzm gibi çarşaf baglarsnz aparat kismina suan evde degilim istersen yarin eve gidince resmini atarim çarşaflı halini gazlar geçsin hamagini tekrar koyucam oyle orjinal kullanacağımHem bibs hem avent aldık ama almıyo bugün gemileri yaktım biberonla mama vericem dedim onu bile almadı. Yapay olan ne varsa reddediyo. Anneye ait olmayan herşeyi reddeiyo tek derdi kucak ve meme
Canım kalça usg 'yi hastanede olsun sağlık ocağında olsun sürekli söyleyip hatırlattılar bana..3 aylık olana kadar yapılması gerekiyormus.. sana soylemediker mi?hatta devlette sıra bulamadık.. sağlık ocağı da sorup duruyorduk cektirdiniz mi diye..özel de çektirdik kurtulduk..çok şükür bisey çıkmadı..Kızlar anestolu bebeğinizin makatına mı sürüyorsunuz ? Benim göğüs uçlarım çok ağrıyor diye genel cerrah göğüs ucunun sürüp emzireceğim zaman yıkamamı söylemişti. Araştırmalarım sonucu bebeğe geçtiğini öğrendim.O yüzden kullanmadım şimdi sizin Doktorlar nasıl makata sürülür söyleyince acaba kullansam mı dedimçünkü ağlayarak Bir Çığlık atarak emziriyorum.
Cnm sizi kim yönlendirdi kalça usg ye? Ne zmna kadar yaptrımk gerekiyormuş? Benim dr um bir şey demedi hatta kalp kontrolüne de gitmemiz gerektiğini söyledim hamileyken söylemişlerdi diye çok gerekli görmedi. Geçiyor dedilerse takip et cnm ama içine sinmediyse başka bir dr a daha götürmekte fayda var bnce. Netten araştırdn mı?
Yoksa alerjidir yani ne biliyor çok gerzek hareketler bunlar söylemezsem bende seni başka tanırım o zamanBöyle imalı bakıp bu hiç hoşuma gitmedi dedi sanki doktorlar dizisindeyiz nolmuş diyorum diyo olmayadabilir şuan söyleyemembu önsüt fazla alması nasıl oluyo ben her emzirmede tek meme veriyorum yine de olabilir mi acaba
Kalçayı çektirdim 32 günlükken normal dedilerBen dün kontrole gittim hep Fasa fiso, ölçümleri yaptı o kadar. Onu sağlık ocağında da yapıyorlar ama karın ve kalça ultrasonu ihmal etme
Tek meme de olsa olabiliyormuş. Ben biraz sağdım sonra emzirdim bakalım değişecek mi göreceğizBöyle imalı bakıp bu hiç hoşuma gitmedi dedi sanki doktorlar dizisindeyiz nolmuş diyorum diyo olmayadabilir şuan söyleyemembu önsüt fazla alması nasıl oluyo ben her emzirmede tek meme veriyorum yine de olabilir mi acaba
Kalbi hiç duymadım da göz kontrolü olduk sonrakinde 1 yaşında gelin dedi.. bende 2. Ay aşılarından korkuyorum inşallah senin kuzucuk en güzel şekilde acısız sancısız ateşsiz güzelce atlatırannesi çok güçlü bebeği de çok güçlü eminim güzel atlatır
Ahh keşke başka şeyle uğraşmasam, psikolojim de iyi olsa. Tek derdim mastit olsa cnm yaGöğüs ucu yarası ve ağrısına iyi gelme olayı çok kişisel bence. Her şeyi deneyip sana neyin yaradığını bulman lazım. Benim bezeler birden oluşup hızlı büyüyorlar. Bir emzirmeden diğer emzirmeye geçene kadar bile baya fark ediyor. Senin kadar süre geçse yanmıştım. 2 güne geçtiler. İnşallah tekrar olmaz. Başka şeyle uğraşma. Sadece bezeleri gidermek için uğraş. Sürekli sıcak havlu koyup sıcak su tutup masaj yapıp emzir. Bezenin olduğu yeri duşun altında sağ. Öyle bir sefer değil, beze yumuşayıp küçülene kadar devamlı yap. Ama göğüs derini yaralama. Çok acıyor ama başka türlü de iyileşmiyor ki. Antibiyotikler 3.günden sonra fayda göstermeye başlar.
Cnm altını bağladığımız bezi kastettim. Hani memnun kalmazsan iade edip bezini falan alırsın e bebektenBez olanlardan önerdiğin var mı peki canım
Ben de çalışıyorum İnan işte dinlenmiş bile oluyoruz. Şimdi işe gitsek çayımız kahvemiz sıcak içilir tuvalete rahat gideriz iki arkadaş görüp kafa dağıtırız. Bebek bakmak çok farklı yani4 moms a huzursuzken koyma cnm.biz öyle yapıyorduk durmuyordu. Sakinken koyuyoruz. Şimdi üstündekilerde dikkatini çekmeye başladı kıpır kıpır onlara ulaşmaya çalışıyor. Emzik cidden uykuya dalmada da sakinleşmekte de çoo etkili cidden. Bizimkiler 2.haftadan verdikleri içinazaltmaya çalışıyorım ama annem sağolsun
Aminn cnm,aman iyi baksın.erkekler dürtükleyerek yapıyorlar maalesef. Bende babayım bu çocuk benmde çocuğum yok. kültürümüzde de böyle. hele ki ben çalışıyorum yoruluyorym diyorlar ya. Valla çalışmanın gözümü seveyim ben mühendisim tüm gün sahada sıcağın altında çalışıyorum. 900 kişiden sorumluyum ama bebek bakmak ayrı. Problemleriniz de varsa onlar çözümlenmediği için dha da batar sana. Anlıyorum seni..
Amin canım benimannelik cidden zor ve kutsal.annelerimizi daha iyi anlıyoruz. Ben bi dahaki gidişimde tekrr soracağım kalça ve kalp kontrollerini. Son kontrolde eşime sinrlndiğim için sorduklarımın cevabını dinleyememiştim rota virüs aşısınıda 3.ayda yaptırmaya karar verdim. Yarın da 2
Ay aşıları var inşaşşah çok canı yanmas ve qteşlenmez oğlumendişeleniyorum çok
Sanırım buldım neyi kastettiğini 5000 de 1 demişti, manyak kadın sinirimi bozduYoksa alerjidir yani ne biliyor çok gerzek hareketler bunlar söylemezsem bende seni başka tanırım o zamanSevmiyorum arkadaş böyle doktorları. Ya de şundan şüpheleniyorum baştan ya da sus!
Benimki de fışkırarak yapıyorKızlar cerraha gittim hemen lavman yaptı kabız olmuş o sert kakayı kendisi yapması mümkün değilmiş zaten. İzle 3 günden fazla yapamazsa getir dedi, yapmadığı zaman da kulak çubuğuyla müdahale et dedi. Çatlak yok dedi ama kakayı yaparken fışkırarak yaptı hep böyle mi hiç hoşuma gitmedi falan dedi bişeyden süphelendi ama söylemedi izleyelim dedi.
Bu şşmdi bişi dememiş hali miymiş.. böyle insanşar dr olmasın yaa..Dedi ki ben şimdi bişi diyemem ama durum devam ederse işte popodan parça alıp incelemeye bile gönderilebilir doğuştan bağırsakların çalışmasında sıkıntı olabilir falan
Refle testi neymiş ilk kez duydum :) senin dr da arklı testler yapıp klasik testleri yapmamasıOoyy sağol kuzum benm güzel sözlerin için inşallah sıkıntısız ateşsiz atlatırız
gözü de duymamıştım hiç o kaç aylıkken yapılmalıymış? 1.ay kontrolünde kırmızı refle testi yapmıştı kendi doktoru.
Ahh keşke başka şeyle uğraşmasam, psikolojim de iyi olsa. Tek derdim mastit olsa cnm ya
Çok çok acıyor cidden.iniallah seninde tekrarlamaz benimde hatta düşmanımın başına bile gelmesininiallah yarından sonra biraz küçülür.parol klmasa naparsdım bilmiyorum.
S sevnurum
anım kalça usg 'yi hastanede olsun sağlık ocağında olsun sürekli söyleyip hatırlattılar bana..3 aylık olana kadar yapılması gerekiyormus.. sana soylemediker mi?hatta devlette sıra bulamadık.. sağlık ocağı da sorup duruyorduk cektirdiniz mi diye..özel de çektirdik kurtulduk..çok şükür bisey çıkmadı..
Yok hayr ne doktoru ne sağlık ocağı demedi. Sadece ben arkadşlarımdan duymuştum ama ne zmn olduğunu bilmiyordum
Yalnız degilsin cnm benimki de öyle kordonlarımi baglaticam sadece kendini dusunuyor beyefendi memur falan olsaydım coktaaan kapının önüne koymuştum sabrediyorim bugün ben de patladım akşam oldu sırf çocuğa bakmamak için evden gitti ya bu kadar olmaz neymiş havasız kalmış zıkkım olsun senin aldığın hava ben napayım iki aydır evdeyim beyinsiz olunca insan böyle oluyor demek kiHer zorluğu kadın çekiyor vallahi! İstan etmekmdeğğl niyetim ama kıymet bilen yok. Hamşle kaldım mı kalamadım mı? Günleri hesapla tuttur. Yok istemiyordum oldu. Sonra mide bulantıları, halsizlik, hasta oldum ilaç alamam, vitaminli beslenmeliyim, canım şunu çekti ama hamileyim yiyemem, Doğum korkusu, Doğum ağrıları, kilolar, sütüm var yok, memeler yara oldu geçti! Biraz kıymet bilseler keşke. Ben bugün eşime çık sinirliyim. Boşayasım var cesaretim yok. İki çocuk baba özler mi eksikliğini hisseder mi diye.
Günlerdir ihtiyaçlarım var çıkıp alacağım hep bir bahane çıkarıyor. Regl oldum üstün başım berbat bir ped alamadım! İşi varmış akşam o alırmış.
Bu kadar da olmamalı ya. Etrafınızda boşanıp iki çocukla toparlayan var mı ya
Bizimki de fışkırtıyor gayet gürültülüBnimkide fışkırtarak yapıyo altını açtım pırt yapsın diye ayağını kaldırdım fışkırttı ve direk üzerime fışkırdı yanii nasıl bi sorun olur ki fışkırtarak sıçmanın