2021 Şubat Anneleri

Ben de normal beslenmeyle aynı durumdayım. Hamilelik öncesi kiloma indim. Her gün bir kase tahin pekmez yiyorum bir de. Onu da yemezsem ne olur bilmem. Benim ilk çocuğum bi denesem mi acaba diyorum bazen. Süt üretimim zarar görür diye korkuyorum.

Kadın Doğum ilgilenmez genel cerraha git demedi mi baktır bi aklın kalmasın

2 Nisan da bitti bizde analık izniyle ücretsiz izin arasına başka izin sokturmuyorlar mecbur aldım . İdari izin devam etseydi bende almazdım 2-3 ay öyle idare edip yıllık izin süt izni derken uzatırdım. Belki esnek çalışma olur evden çalışırsın canım bu akşam ben umutluyum bende kocama izin çıksa diye bekliyorum

Ben tutamıyorum hafta sonu deneyeceğim, biraz açlıkta migrenim tutuyor, bende doğumdan 68 geldil şimdi 70

Yaa normalde başlama tarihin gelmişliydi maalesef canım uygulamazlar büyük ihtimalle ancak genelge olursa bizim kurum valilik kararını çok uygulamıyor 1 aydır 24 hafta iznini kaldırdılar

Bu zamana kadar düşünmüyordum ama rapor alsam mı diyorum kronik rahatsızlığımdan dıolayı

Canım rotarix yaptırdık. 2. Ay ve 4 .ayda oluyor. Bir dozu 370 liraydı.
Bende 2 doz olanını yaptrmayı düşünüyorum aslında. 70 günlüğüz bu hafta yaptırım olmazsa.2.ay aşılarını sağlık ocağı 16sına gün vermişti. Siz diğer aşılarıyla aynı gün mü yaptırdınız? Bu ağızdan hoşta.. aynı gün olmasın diyorum ben
Kadın Doğum ilgilenmez genel cerraha git demedi mi baktır bi aklın kalmasın
Yok demiyor biz ilgileniyoruz. Sıcak kompres sağ masaj diyip duruyor. Az önce gittim genel cerrahiye haliyle süt kanalı tıkanıklığı. Niye bu kdr geç kaldın diyor dedm kadın doğum dr um yapmaya devm et dedi bi şey demedi dedim. Bir antibiyotik yazdı aksef diye. Emzirme istersen sağ at dedi ama baktm da sezeryan sonrası doktorumun yazdığı antibiyotikte buymuş. Bi kaç dr da emzir dedi inşallah geçer gider yaa

Benim de 5 nisan bitti iznim ücretsize devam mecburen. 2 aylık çocuk nasıl bırakılır evde Bizde de araya izin sokmuyorlar yoksa 2 aya denk gelen yıllık iznim vardı. Maaşsız nasıl olacak bakalım
Bizim süt diyetinde 3 haftayı geçince doktor bana bölelim demişti 4 gün sütle pişen kek yedim. Son 2 gün çok huzursuzdu kakada da mukus vardı bugün yazdım Ayşe hanıma o zaman devam edelim diyete 6. ayda bir daha deneriz esnetmeye dedi. Ama bugün de aksi gibi çok sakin oğlum acaba diğer 2 günkü huysuzluk sütten değilmiydi diye düşünüyorum şimdi de. Bu süt diyetinde çikolata vs de yok dimi

Ben de tereyağı ve muhallebi yemistim cok az. Kakada mukus ve huzursuzluk başladı. Hemen kestim.

Bu arada süt diyeti yapan annelere bir kek tarifi vereyim. Geçenlerde kabak tatlısı yapmıştık. 2 bardağa yakın şerbeti çıktı. Süt yerine keke bu şerbeti döktüm diğer malzemeler aynı kek malzemesi. Enfes bir lezzet çıktı

Bu zamana kadar düşünmüyordum ama rapor alsam mı diyorum kronik rahatsızlığımdan dıolayı
Kabul ediyorlarsa niye almıyorsun. Ben doğum doktoruyla doğumdan sonra konuştum. Sizden hamilelik sürecinde rapor istemedim, doğum sonrası talep edicem ama dedim, kabul etti. İnsan vicdan yapıyor ama bebeğin az daha büyür.

Alabiliyorsan al tabi şimdi esnek çalışma geldi onu da bi sor yararlanabilirsen yararlan.
Dediğin gibi çok küçükler bende kıyamıyorum bide bu pandemide kimseye de bırakamam mecbur tek maaşla idare edicez bizde. Sadece mukus olsa ben diyet yapmıcaktım ama kan olunca 1-2 ay yapıcam inşallah düzelir . Huzursuzluğu nasıl oluyor gazı mı oluyor ? Maalesef çikolata yok ama lotus bisküvi yiyebiliyorız diye hatırlıyorum bide pestil yenilebilir tatlı niyetine

Ramazandan sonra başlayalım bence

Alıntı yapamadım anneler sonra okuyacağım geçmişi. Kamu da idari izin çıktı. 15 günle başladık ama tüm ramazanı kapsar diye düşünüyorum

Bizim de kan çıktı kakada korkuyla acile gittik onun üzerine kayı diyete başlattı Ayşe hoca. Şimdiki denemede kan gelmedi ama mukus var huzursuzluk ve memede kıvranma var gaz zaten çok bir de sürekli küstük 2 gün. Ama bugün bu belirtilerin hiçbiri yoktu.

Kızlar selam, işe başlayacak arkadaslara kolay gelsin. Ben hamilelikten önce işten ayrılmıştım şimdi yavaştan iş aramayı düşünüyorum bikaç ay sürer yine. Sizce işe başlamak için bebeğin kaç aylık olması lazım tecrübeli anneler yorumlarınızı bekliyorum. Aşırı ihtiyacımız yok ama kariyerim de baltalansın istemiyorum

Bugün diyet dolu bişey yedin mi yoksa diyete devam mı ? Günü gününe tutmuyor ki bebeklerin bizde aşı olduk bugün biraz huzursuz ama çok şükür ateş olmadı daha da olmaz herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…