2021 Şubat Anneleri

Bu meme işini cozersen bana da debenim de öyle. Geceden sabah hatta öğlene kadar anca doluyor memeyse bu da memeanlamadım gitti arkadaş tuvaletten de çıkamıyorum
Olsa bir dert olmasa ayrı.
Yarın başka bir doktora gideceğim dayanamıyorum artık. Kendi doktoruma falan da yazdım internetten de araştırdım hep aynı şeyi söylüyorlar ama geçmiyor dayanamıyorum

Sağol canım ucunda yara yok ama sağ mememde iğne batar gibi sızı oluyor bazen.bu mastit mi demek acaba
Geçti miq cnm sıkıntın? Benim de göğüs uçlarım çok hassastı her emzirmede ağrıyordu. Resmen çığlık atarak geziyordum. Ona çözüm bulamadan gezecek Tubidy Bir haftadır da bezi oldu emzirmeye devam ediyorum, masaj yapıyorum,sıcak KOMPRES ve duş arada sağım yapıyorum ama küçüleceğine büyüdü.,doktorum da Sadece yaptıklarına devam et diyor. Emzirdikten 3-5 dakika sonra senin dediğin gibi sızı ve tüm göğüste bir ağrı hissediyordum. ateşim yok ama bugün bezin olduğu yer kızarmış duruyor .
Ateşin var mı bebek emince arkasından sağ belki tam bosaltamiyodur mastitte goguslerin semsert olur bebek ememez bile sertlikten süt kanalları tıkanır onu sagarak emzirirek açman lazım dikkat et ateş te yapar
Senin başından geçti galiba canım Nasıl atlattın kaç gün sürdü? Benim küçülmedi hatta büyüdüm korkuyorum obezlerin başka

Makinayla sağdığında kesik kesik parçalar yoksa, Ağıran gögsünü makinayla sağma. bebeğe emzir, o daha kuvvetli makinadan. Ve inatla o memeyi ver. Kara lahana denedin mi? Ben 10lükken gece emzirmesinin arasını açınca bi kaç gün zonkladı, iyi geldi lahana.
Ben gündüz ne zaman isterse emziriyorum. Tek memeyle emziriyorum, eğer bitirmeden uyursa falan bi sonraki memede ilk onu veriyorum. Ama akşam 10ndan sonra gece uykusuna geçiyor, 4 gibi uyanıyor emmeye. Bir süre sonra gögüs terbiye oluyor ve öyle üretim yapıyor.
İlk çocukta 3 kere falan ateşlenmemle birlikte acillik oldum mastit yüzünden, sıtma yapıyordu beni. Birinde bahsettiğin kızarıklık vardı ve antibiyotik vermişti doktor. Gögüse usgyle bakıp, parol verilmişti sonuncusunu yaşadığımda.

Kızlar spinal anestezi sonrası sırt ağrısı yaşayan var mı? Sırtım çok ağrıyor, dayanamıyorum, onunla mı alakalı anlamadım gitti.

Hayırlı Ramazanlar canım.. Allahım tüm hayırlı dualarımızı kabul eylesin..Ramazan-ı şerifi hakkıyla güzel geçirebilmek nasip etsin...

Selam uykusuz anneler !! Bebem 3. Gündür uykuya direniyo uyutmak için her yöntemi denedik bana mısın demedi ne kol kaldı ne bacak tam uyuyacakken gözlerimi açıyo derin uykuya geçemiyor bi türlü. Gazdan mı bilmiyorum bazan bi yerine bişi olmuşcasına ağlıyo.. bu huzursuz dönemlerde sürekli meme istiyo memelerimi sömürdü resmen. Bişi fark ettim bi mememi emerken diğer mememde acı hissediyorum sonra memeden süt akmaya başlıyor. Üstüm hep ıslak zatüre olucam. Oruç içinde bi gün tutup bi gün tutmamayı düşünüyorum ama bu aralar benmki çok huysuz bugun başım tuttu çok kötü bi gündü şimdi oruç tuttmuş olsam hiç düşünemiyorum en kötü haftasonları tutarım..

Benimde oldu ama sağıp ovdum sıcak kompresle geçti 2 gün sonra bişi kalmadı canım.. şimdi azcık süt dolsun bebek emmesin göğüslerim çok fena ağrıyo bebek emince rahatlıyo.. bende tek meme veriyorum ama benimki zorlasamda almıyo memeyi. aynı memeyi bile süt akerken Almıyor.

Canım senin sütün çok heralde benim saatlerce emmese taşlaşmıyo, nasıl 2 meme veriyorsun biri bitmeden çektirip diğerine mi veriyorsun
Bende her seferinde tek meme veriyorum, birini boşaltmadan diğer memeye geçerseniz ikisindende daha sulu olan ön sütü emmiş olur. Asıl yoğun yağlı kısma ulaşamaz. Bizim kiz emme işini çok uzatmiyor zaten bir memeyi doğru düzgün emiyorsa çok şükür. Yaklaşık bir buçuk kilo almıştı kontrolünde.

Kızlar spinal anestezi sonrası sırt ağrısı yaşayan var mı? Sırtım çok ağrıyor, dayanamıyorum, onunla mı alakalı anlamadım gitti.

Bende spinal oldum bi iş yaparken çok ağrıyo benimde bel ve sırt
Bebeğimin kıyafetlerini falan giydirirken biraz uzun eğildim mi baya ağrı yapıyor ama sürekli bi ağrı yok şimdilik
Rabbim şifa versin canım

Sertlikler benim geçmedi canım ama bugün doktora gittim genel cerrahiye,o sertlikler süt bezeleri oluyor yani normal,Bütün emziren kadınlarda olur dedi. Ucu arada sızlıyor dedim ona da normal olabilir dedi. Apse de mastit de değilmişim.
Uçlarına devamlı lansinoh kremi sürmemi söyledi. Zaten ucu acıdığında onu sürüyorum hemen geçiyor tavsiye ederim. Meme tam dolu olunca hiç bırakma sütü sağmaya devam et bi süre daha sen.

Benim normal doğum ve epidural falan da yok yine de ağrıyor sırtım. Bence yorgunluktan sürekli eğil kalk kucakta ağırlık taşı ondan
Benim bebeğim de öyleydi 3 gün sürdü sonra düzenldi atak haftasından sanırım

Ben hamileyken bile kullanmıştım
Yaa :/ hamilelikte hiç kullanılmıyor diye bşlit
Benimki 27 günlük 5.gününden beri böyle. Doktora gittik gazından dedi damla ve şurup kullanıyoruz

Evet ilk bebeğimde olmuştu sagmaktan daha çok emzir saginca düzelmiyor emzirirken surekli ovala ki dağılsın

Yok cnm kesik parçalar.yok ztn bebeğimi emziriyorum en çokta beze olan göğsümde tutuyorum.masaj sıcak kompres ama bezem de hiç küçülme olmuyor. Bugn kesin gideceğim bende dr a. Göğüs ucumda felaket resmen ağlıyorum bağrıyorum emzirrken. Hastane tipi sağma makinasyala boşaltıyorlar fln diyorlar size öyle bi şey yapmadılar o zaman ?
Ben sizin gibi o kdr saat emzirmezsem mahvolurum. İyi ki işe geri dönmedim yoksa bu göğüslerle ne yapardım ya
Yaa ne güzel benmki geçmek bilmedi nedense endişelniyorum artık. Umarım kitle kanser fln değildir,
Ya işte ben de herkes gibi tek meme verim dedm sonum bu olduı

Evet ilk bebeğimde olmuştu sagmaktan daha çok emzir saginca düzelmiyor emzirirken surekli ovala ki dağılsın
Öyle yapıyorum cnm. Dağılmıyor küçülmüyor ya korkuyorum başka bi şeydir diye. Dr a gideceğim artık kendi kadın doğum dr um hiç ilgilenmedi.

Sabit bi doktor bulamadım henüz

HAhah bende aynisi sebepten bekliyorum bugün büyük oğlumu komşuya bırakıp bebemle hıphızlı avm gidip geldim yaa

Üzüldüm yaa kolaylıklar diliyorum
Sağol canım . Zor zamanlara denk geldi çocuklarımız en çok onlar etkileniyor. Allah yardım etsin bizlerin de işi zor büyüklerimizde daha küçük.
Sabit bi doktor bulamadım henüz
Eğer devlet düşünürsen Fatih sultan Mehmet hastanesinde Ebru hanım iyi , özelde de geçen Eren hastanesinde Nilüfer hanıma gittim onu da beğendim. Büyük oğlumda da Kevser hanım a gidiyorum ama sen ondan memnun kalmamıştın şimdi medicana ya geçmiş

Benim annem de bu tarzda konuşuyor çok üzülüyorum. Ben beş çocuğa baktım. Şimdi ki gibi çamaşırı bulaşığı makine mi yıkıyordu ne çok şikayet ediyorsunuz diyor. Elin lafı neyse de annemin böyle anlayışsız olması kahrediyor beni. Her şeyi makine yapıyor ama bizlerde yaşadığımız çağda farklı şeylerle savaşıyoruz. Başka sorumluluklar arttı. Eşi kolla, çocukları kolla, zamana yetiş... Diyorum ki; anne evimiz bahçeliydi elimize ekmeği verip gönderiyordun bahçeye. Bir şey olacak korkusu da yok. Bi bahçe içinde amca çocuklarıyla yatana kadar dışardaydık. Evi de kirleten olmazdı böylece. Suyumuzu bile bahçeden içerdik. Babaannemiz hep bizi yoklarmış. Annemde rahatça işini yaparmış. Benim çocuklarıma biri baksa ben de elimde yıkarım çamaşırı bulaşığı. İş mesele değil zaten, mesele çocuklarla ilgilenmek oyalamak. Tüm zamanı evlatlar alıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…