2021 Şubat Anneleri

Ayy ne guzel ya bazen gece farkinda degil birakmaz memeyi, derim simdi kusacak cok emdi, dedigim gibide olur emdiklerinin hepsini cikarir, kusma huyu cok kotu, butun ust basini degistirmek gece gece yoruyor
Benim bebiş de öyle fazla emse kusuyor, 10dkdan fazla tutamıyorum memede o yüzden.

Ayy ben iyiyim iyiyim şükür de oğulcuk tüm vaktimi alıyor bir tek ben mi böyleyim?
Hepimiz öyleyiz canım sabah 7 de başlayıp gece 11 e kadar hep koşuşturma içindeyiz
Sağol canım ucunda yara yok ama sağ mememde iğne batar gibi sızı oluyor bazen.bu mastit mi demek acaba
Acaba mantar mı oldunuz bebeğinizde pamukçuk var mı ?

Öyle yapıyordum geçiyordu ama şimdi geçmiyor biraz da sızlıyor ucu
Ateşin var mı bebek emince arkasından sağ belki tam bosaltamiyodur mastitte goguslerin semsert olur bebek ememez bile sertlikten süt kanalları tıkanır onu sagarak emzirirek açman lazım dikkat et ateş te yapar

Sağol canım ucunda yara yok ama sağ mememde iğne batar gibi sızı oluyor bazen.bu mastit mi demek acaba
Canım gögüs sızlıyorsa ucunun içerisindede yara olabiliyor. Mastit, gögüs ucundan içeri bi mikrop geçmesi sonucu oluyor. Düzensiz emmelerle süt birikiyor, annelerimiz de düğüm der bu duruma ya da süt kırılması. İleri safhada ateş yapar. Dokunduğunda ağrılı şişeler hissedersin gögsünde. Ben buz torbasıyla masaj yapıp elimle o bölgeyi iyice bastırıp akıtıyordum sütü. Emzirme dönemi kistik bi durum oluşmaz diye biliyorum hatta bu koruculuğu nedeniyle emzirin diye de tavsiye edilir.

Sonuna kadar emsin bence faydalı kısmı alıyor diğer kısmı kusuyormuş, bemim kızım her emzirmeden sonra kusuyor sorun yok dedi doktorum
Yok kusmasına rağmen iyi de kilosu 5i geçmişti 2. Ay aşında şimdi 5.5 vardır en az diye diye düşünüyorum.

Ben de ilk başta süt kanalı tıkanıyor herhalde diye düşünüyordum önceden masajla sağıyordum geçiyordu şimdi geçmiyor
Sıcak kompres yaptım bi de buz torbası deneyeyim bakalım sağol canım

Mantar mı pamukçuk yapıyo benim kızımın dilinde var biraz
Bizden geçip bebeğe pamukçuk yapabilir ondan da bize geçip mantar yapabilir diye biliyorum. Bir doktora danışın ilaç verir belki bende haftaya aşıda sorucam.
Pamukçuk yok,mantar olabilir mi gerçekten doktora gideyim diyorum hiç vakit yokki of
Şişlik mantardan olabilir mi bilmiyorum ama göğüs ucu batması mantardan olabilir. Şişlik süttense birkaç zaman sürebilir emerken de sıvazlayın yada sağarken öyle öyle yumuşar

Yetersin mecbursun bir kere. Kolay değil ama gelirsin üstesinden. Yavaş yavaş uykusu düzene girdikçe çayını da içeceksin filmini de izleyeceksin.

Çok geçmiş olsun. Hafif atlatırsınız umarım. Kuzularınıza hiç bulaşmadan çıksın gitsin evinizden inşallah.

Himm ya burda çocuk doktoru yok merkezde var orası da uzak her dk gidemiyorum aslında kızımda kabızlık sorunu hiç olmadi bu kızım bana çekmişvalla bir çay kaşığı ni bile korka korka verdik..şu konuda haklısın damlaların bir işe yaradigi yok boşuna aldık hepsini çok ikiniyordu çocuk çatlak falan olmasın diye aldık..resmen para tuzağı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…