- 7 Ağustos 2011
- 14.264
- 14.664
Pompadan kurtuldum sayilir simdi cokca geliyor sukur 14.gunden snra isler degisti pompa ile sagip veriyodum yetmiyo cekemiyo diye simdide 2 3 gundur bol bol emiyo kusuyo hatta ama simdide fazlalik kaliyo pompa ile onu cekiyorum sutler birikti buzdolabinda onlrida kullanamiyorum gerek kalmiyo buzlugami atsamki sut saklama sisesi almistim siseyle atsammi posetmi alsamkiBu kez süt fazla gelince boğazına çok kaçıyo bende sağıyordum memelerim yara oldu diye snra sütler çoğalmaya başladı bizimki memede boğuluyordubi haftada öyle uğraşmıştım pompa zamanla yoruyo memede aorun yoksa emzir bence
Bizde de durum maalesef benzer ki bu 2.bebiş babası büyüğü için O da mı bu kadar ağlıyordu diyor 23 aylık.. aynen böyleydi..Çıldıracağım artık gazı olduğundan 2 buçuk saat hiç bi şekilde susmadı! Sesi kesiliyor ağlamaktan. En sonunda arabaya binip gezdirdik az uyudu. Eve geldik yine aynı. Şimdi biraz daldı.
Elimde bıçak olsa kocamı kesicem o an. Doymuyor mu? Meme istiyor ver. Göğsümü açarken koltuğa yatırdım, yatırma. Parmağını göstere göstere kaç paraysa vercem git çocuk bakımı eğitimi al dedi ya.
Ya çocuk kolik ne yaptıysam sakinleştiremedim benim anneliğime sen ne dil uzatıyosun ben zaten çaresiz hissediyorum
Poşetle at en az 3 ay duruyor buzlukta. Lazım oluyorlar ..Pompadan kurtuldum sayilir simdi cokca geliyor sukur 14.gunden snra isler degisti pompa ile sagip veriyodum yetmiyo cekemiyo diye simdide 2 3 gundur bol bol emiyo kusuyo hatta ama simdide fazlalik kaliyo pompa ile onu cekiyorum sutler birikti buzdolabinda onlrida kullanamiyorum gerek kalmiyo buzlugami atsamki sut saklama sisesi almistim siseyle atsammi posetmi alsamki
Benim bebiste 17 gunluk .Bu ilk çocuktaki birebir halimiz. Ben evden kovmuştum, gitmişti, o ağlak zırlak bebişle bi başıma sabahlamıştım. Ertesi gün valizimi hazırladım gidiyordum, kayınpeder beni seviyorsan dur demişti, durmuştumafedersin kendimi damızlık dana gibi hissediyordum. Kimsem yok diye ezmişti bayağı. Senin eş de benimki gibi uykusuzluğa gelmeyip zırvalıyor. En dayanamadığım lafı da sabah ben işe gidicem oluyordu. Sanki biz evde akşama kadar uyuyoruz oluyordum ele avuca geldikçe verdim omzuna al sen bak beğenmiyorsan dedim. Sen uyut dedim verdim yastığı işe başlayınca besledi biberonla, Altını değişti Allah var şimdi, hakkını yiyemem. dün çorbasını içirdi ben rahat rahat yedim, sonra ben oğlanı pışlarken o kızını uyuttu o halimizden bu hale geldik. Ben bu defa yenidoğana karıştırmıyorum, sürekli emdirmicem dedim ve daha rahatız. . 11de emen cocuk 4te kalkıyor emmeye artık.
Az sabır bak 2 ayı bitti 1 ayı kaldı, bu halleri büyüdükçe çok özleniyor inan. Boşuna eşinle birbirine girme çocuk yüzünden. Hoş bundan sonraki çoğu tartışma hep çocuk yüzünden olacak
Oyle yapiyim sagol cnmPoşetle at en az 3 ay duruyor buzlukta. Lazım oluyorlar ..
Denedim yok vız tırıss. Aspiratör açıyorum biraz sonra yine başlıyorBeyaz gürültü hiç denedin mi canım benim kurtarıcım
Yok yok doğru. Hatta baya zevk alıyorsun artık annelikten. Daha fazla uyanık kalıyır,daha sakin kalıyor gülğcğkler saçıyor seni dinliyor sesler çıkararak sennle iletişim kuruyorgelişimini görmek öuhteşem bir şet. Allahım isteyen herkese nasip etsin. Benim akılsız eski kocama da akıl nasip etsin. Çocuğunun tüm anlarını kaçırıyor
@kedilianne84 bibs emzik denediniz mi?
Bu saate kadar ayaktaydık. Aynen o da ben işe gitcem sen yatarsın diyo. Yatabiliyosan yatsana diyorum. Önceden rahatsız etmemeye çalışırdım. Dün benimle birlikte o da ayaktaydı. Bakamıyor o ayrı.Şimdi acımıyorumBu ilk çocuktaki birebir halimiz. Ben evden kovmuştum, gitmişti, o ağlak zırlak bebişle bi başıma sabahlamıştım. Ertesi gün valizimi hazırladım gidiyordum, kayınpeder beni seviyorsan dur demişti, durmuştumafedersin kendimi damızlık dana gibi hissediyordum. Kimsem yok diye ezmişti bayağı. Senin eş de benimki gibi uykusuzluğa gelmeyip zırvalıyor. En dayanamadığım lafı da sabah ben işe gidicem oluyordu. Sanki biz evde akşama kadar uyuyoruz oluyordum ele avuca geldikçe verdim omzuna al sen bak beğenmiyorsan dedim. Sen uyut dedim verdim yastığı işe başlayınca besledi biberonla, Altını değişti Allah var şimdi, hakkını yiyemem. dün çorbasını içirdi ben rahat rahat yedim, sonra ben oğlanı pışlarken o kızını uyuttu o halimizden bu hale geldik. Ben bu defa yenidoğana karıştırmıyorum, sürekli emdirmicem dedim ve daha rahatız. . 11de emen cocuk 4te kalkıyor emmeye artık.
Az sabır bak 2 ayı bitti 1 ayı kaldı, bu halleri büyüdükçe çok özleniyor inan. Boşuna eşinle birbirine girme çocuk yüzünden. Hoş bundan sonraki çoğu tartışma hep çocuk yüzünden olacak
Mahkemede soluğu almadan geçsin yoksa kötü şeyler olacakBizde de durum maalesef benzer ki bu 2.bebiş babası büyüğü için O da mı bu kadar ağlıyordu diyor 23 aylık.. aynen böyleydi..
yani diyorum ki ben de kendi içimden demek bu kadar kısa sürede unutulabiliyormuş bu haller.. geçecek sabır
Evet 7/24 beynimde kırk tilki dönüyor. Acaba neden ağlıyor ne olabilir diye sürekli düşünüyorum araştırıyorumKızlar selam size de oluyor mu tek derdi gaz mı acaba diye düşündüğünüz başka sıkıntısı da var sanki bu kadar ağıt huzursuzluk sadece gaz değildir diye sorguladiginiz oluyor mu
Baktıkca zorluğunu görücek ve laflarını bir bir yutucakBu saate kadar ayaktaydık. Aynen o da ben işe gitcem sen yatarsın diyo. Yatabiliyosan yatsana diyorum. Önceden rahatsız etmemeye çalışırdım. Dün benimle birlikte o da ayaktaydı. Bakamıyor o ayrı.Şimdi acımıyorum
Maalesef erkekler ne dediğini unutuyor ama biz unutmuyoruz. ama büyüdükçe aman tek dertleri gaz olsun demeyi öğreniyorsun. Elhamdülillah hepimizin bebeği gayet sağlıklı, daha ne olsun.Benim bebiste 17 gunluk .
Annem ilce olarak benden uzakta oturuyor esimde isler yogun esnaf ilk hafta çok agladim logusa psikolojisinden annemde gelmedi bana bende ona gitmek.istemedim evimi istedim mecbur kaldim annemde 4 5 gun arafa annem gelip gunduz aksam gitti sonra 1 hafta kendim baktim . Esim şikayete basladi hemen sabah ise gidiyorum ise konsamtre olamıyorum bi ton borcum var filan diye 8 den gece 12 ye kdr bebis aglayinca o bakti salladi kolunda gaz sancisindan .. annene git rahat et uyuyamiosun filan diyor birde halimi gorunce kendini suclu hissediyomus uzuluyomus cok bana sabaha kdr kendi kalkincada ise odaklanamiyorum diyor .. araba alip satiyo araba bulmasi lazim satis yapmak ifin zaman olmayınca arayamiyo tabi boyle oluncada sikayet ediyo dedim napiyim annemdemi yasiyim.bizsizmi yasamak istiyosun ..
Tamam hakli olsugu yerler olabilir fakat bazen cok patavatsiz oluyo bu erkekler ya ..
Annemdeyim simdi yegenimle ablamda varla yegenim kiz . Yegenim 5 yasinda esimi cok seviyo surekli dibinde eniste eniste diye geziyo .. esim gelmis demesinmi bizim oglanida cok ozlememisim anne bagi gibisi yok cidden babanin hicbi bagi yok cocukla keske kizimiz olsaydi kizlar cok nazli bak diye .. cok bozuldum.. oglum olsun oglum diye gulup oynuyordu lafa bak .. dedim sen bizi çöpe koy git kendine baskasindan kiz yap .. sevmiyosun sen bizi dedim bi ton tripler .. bos bos konusmalar yok bu çocuk susmuyo demeler .. gulunce canim oglum birtanecik ogglum kurban olayim oglum aglayinca bu cocuk cok yaramaa durmyo bilmem ne daha ogrenemedi baba olmayi valla hic ogrenemedi .. eline alinca cok guzel bakabiliyo aslinda ama gaz sancisindan cok aglayinca ikimizde stres oluyoruz
AminnnÇok bariz Bi şekilde blöf yapıyo bence ailesi çocuğu görsün diye. Çok terbiyesiz insanlarmış, hiç geri adım atma ama bence gurur da yapma hakkın olan ne varsa iste hatta bebeğin tüm ihtiyaçlarını da karşılasın çekip gitmekle baba olunmuyor. Tek başına her yere de koşturma hastane falan ne işi varsa bebişin bırak gelsin yardım etsin. Ben 10 gün konusmadım ama bebeğin her işini de yaptırdım ona. Valla Allah bize sabırlar versin lohusa halimizle çektiğimiz şeylere bak,şuan pamuklara sarılmamız lazım Bi çocuk vermişiz bunlara. Allah kıymet bilenlerle karşılaştorsın aileci erkekle çok zor
Çok çoo haklısın. Böyle prenses gibi olan kadınlara özeniyorum. Ay cnm benm sen bana çocuk verdin fln diye böyle yer göğe sığdıramadıkları, Eşinin K.validesinin annesinin peşinde pervane olduğu, canın ne istiyor, al kızım bunu ye fln diye ..Kesinlkle haklısın böyle adamlara çocuk verdiği içinde insan suçlulul hissediyo.. kesnlkle koca/baba olmak için eğitim felan almaları lazım bu kafalarla bu insanlarla ömür çok zor hayatı zorlaştıryolar olan bize oluyo
Çok teşekkür ederim cnm benimBuarada doğumgünün kutlu olsun canım nice güzel yaşlara bebişinle
Allah razı olsunAllah rahmet eylesin,çok üzücü ,maalesef şartları eşit görmüyor bazen eşler kendi ailelerini ön plana tutuyorlar ,halbuki artık gerçek ailesi yanındaki karısı ve çocuğu olmalı
Erkekler böyle malesef. Yetiştirilme şekillerinden kaynaklı. Çocuğa tek başıma bakıyorum. Aynı ilde yaşamamıza rağmen ne annem ne kayınvalidem gelip yardımcı oluyor. Yatıya kalsınlar diye yatak aldım. Çocuk odası yerine onlara oda yaptım resmen. Ama yatıya kalmamak için bin takla attılar. El gibi bi kaç saat yardımcı olup gittiler. Ona da yardım denirse. Hiçbir şeyi bana sormadan yapmıyorlar. Yemek yapacaklar bu tencereyi mi kullanayım diye soruyorlar. Şu nerde bu nerde derken beni kanser edip söylenip gidiyorlar. Her şeye yetişmeye çalışmaktan gelen sütüm kesildi. Benimki de günde en az 3 kere ailesiyle konuşur. Çok merak ediyorum bu kadar konuşacak ne var. Ben ailemle günde bir defa ya da iki günde bir konuşurum.Allah razı olsunevet erkeklerin çoğu sonradan anlıyorlar artık ailesinin kendi eşi ve çocuğu olduğunu. Kimse onları at sat demiyor. Ama önceliklerin değişmesi gerek. Bizimki sabah 7 de başlıyor konuşmaya bir erkek annesiyle babasıyla günde 5 kez konuşur mu ya? Sorun araması da değil bizim hiçbir şeyimizle ilgikenmezken onlaeın her şeyiyle ilgilenmesi. Onlarda en uyduruk şeyi bile bnmkine soruyorlar. Eşleriniz aileleriyle belki de haftada bir konuluyordur.
Çok katılıyorum. Şikayetlerin çoğu birden varsa bile diyete başlamak tek başına yürütülmüyor ben tecrübe ettimKızlar bu alerji için diyetleri kafanıza göre burdan duyduğunuz şekillerde yapmayın, kendinize eziyet etmeyin hemde herkesin alerjisi farklıdır . Süt ve süt ürünleri dana etiyle çapraz alerjendir mesela bazılarında sadece sütü kesersin alerji devam eder çünkü dana etine devam ediyordur . Aynı şekilde tavukla yumurta da öyledir . Diyet listenizi doktorunuz oluştursun benden tavsiye belki de alerjiniz yok sadece intoleransınız var boşuna diyet yapıp sütünüzü etkilemeyin.
Geeçekten öyle hani biz kızlar dedikodu yaparız , yok ne yemek yaptım ,yok evi sildim süpürdüm fln gibi şeylerden de konuluruz annemizle. Eşimin ailesi aşırı rahat ve tembeller. Eşimin tembelliği de maalesef onlardan geliyorErkekler böyle malesef. Yetiştirilme şekillerinden kaynaklı. Çocuğa tek başıma bakıyorum. Aynı ilde yaşamamıza rağmen ne annem ne kayınvalidem gelip yardımcı oluyor. Yatıya kalsınlar diye yatak aldım. Çocuk odası yerine onlara oda yaptım resmen. Ama yatıya kalmamak için bin takla attılar. El gibi bi kaç saat yardımcı olup gittiler. Ona da yardım denirse. Hiçbir şeyi bana sormadan yapmıyorlar. Yemek yapacaklar bu tencereyi mi kullanayım diye soruyorlar. Şu nerde bu nerde derken beni kanser edip söylenip gidiyorlar. Her şeye yetişmeye çalışmaktan gelen sütüm kesildi. Benimki de günde en az 3 kere ailesiyle konuşur. Çok merak ediyorum bu kadar konuşacak ne var. Ben ailemle günde bir defa ya da iki günde bir konuşurum.
Maalesef öyle canım diyetle de çok belirgin sonuçlar alınmıyor bu da anneyi çok yıpratıyor . Alerji şüphesi olanlar bu işin uzmanıyla diyet uygulasınlar diyorum ya bazı doktorlar diyetsiz ilerliyor bazısı diyet veriyor bunlar alerjinin durumuna göre karar veriliyor . Benim büyük oğlumun alerjisi geçti ama burda bi arkadaşın çocuğunda hala devam ediyordu bu kişiden kişiye değişkenlik gösterir. O yüzden kesin teşhis konulmadan kendimizi hırpalamanın anlamı yok olan bize ve sütünüze olur. Bende senin gibiyim canım egzamamız var ama ayrı yemek yapıcak durumum hiç yok evde küçük çocuk var ona göre yemek yapıyorum zaten bide kendime ayrı yemeğe girilemez. Sen takviyeni al canım biraz toparlarsın.Çok katılıyorum. Şikayetlerin çoğu birden varsa bile diyete başlamak tek başına yürütülmüyor ben tecrübe ettimdeğerlerim düştü baş dönmesi ve ağız içi aftlar olmaya başladı. Egzama tekrar ederse doktorla ilerleyeceğim. Diyete son verdim yoksa ben elden ayaktan düşeceğim. Zaten 3 çocukla bir yemeği yapmak zorken, o yaptığım yemekte yasak listemde olunca besinsiz kaldım.
Malesef canım öyle de nadir o da kesin hiç bi iş bilmeyen beceriksiz birini bulur prenses yerine koyarlar herşeyini yap güçlü kadın ol kimseye minnet etmeyince prenseslik yapılmıyo sana değerimiZ bile bilinmiyoAminnnBlöfü ve ailesinin gazı yüzünden bizi kaybedecek farkında değil. Otursun her akşm annesinn dizinn dibinde gece yatarken annesine sarılsın ,gidip oğlu yerine babasını koklasın
Ya işte doktor kontrolüne çağırdım ona da pişman etti.orda bile foto çekip annesine yollama derdinde. Aynı evde olmadığımız içinde başka bi şey yaptrmaıyorum. Ama geceleri kalkınca içimden bi sövesim geliyor o orda horul horul uyurken ben burda oğluma bakıyorum uykusuz kalıyorum diye. Hyr çocuk diye ölen oydu güya!
Çok çoo haklısın. Böyle prenses gibi olan kadınlara özeniyorum. Ay cnm benm sen bana çocuk verdin fln diye böyle yer göğe sığdıramadıkları, Eşinin K.validesinin annesinin peşinde pervane olduğu, canın ne istiyor, al kızım bunu ye fln diye ..
Çok teşekkür ederim cnm benimamin Allahım hepimize tüm sevdiklerimizle mutlu yıllar nasip etsin
Allah razı olsunevet erkeklerin çoğu sonradan anlıyorlar artık ailesinin kendi eşi ve çocuğu olduğunu. Kimse onları at sat demiyor. Ama önceliklerin değişmesi gerek. Bizimki sabah 7 de başlıyor konuşmaya bir erkek annesiyle babasıyla günde 5 kez konuşur mu ya? Sorun araması da değil bizim hiçbir şeyimizle ilgikenmezken onlaeın her şeyiyle ilgilenmesi. Onlarda en uyduruk şeyi bile bnmkine soruyorlar. Eşleriniz aileleriyle belki de haftada bir konuluyordur .
Bende poşetleyip koydum ama kullanmadım sonra gerek bile kalmıyo :)Pompadan kurtuldum sayilir simdi cokca geliyor sukur 14.gunden snra isler degisti pompa ile sagip veriyodum yetmiyo cekemiyo diye simdide 2 3 gundur bol bol emiyo kusuyo hatta ama simdide fazlalik kaliyo pompa ile onu cekiyorum sutler birikti buzdolabinda onlrida kullanamiyorum gerek kalmiyo buzlugami atsamki sut saklama sisesi almistim siseyle atsammi posetmi alsamki
Sanrm benmde kalmıycak gibiBende poşetleyip koydum ama kullanmadım sonra gerek bile kalmıyo :)