- 10 Haziran 2018
- 1.396
- 2.345
Yaptığınız şey "tuvalet iletişimi(Tİ)" bence araştırın, eğer daha önceden bilmiyorsanız sinyalleri çok iyi yakalamışsiniz. Ve dediğiniz gibi gaz sancılarina iyi geliyor. Devam ederseniz bezi de muhtemelen yaşına gelince bırakırsınızCanım bizdede gaz sancısı çok fazla . Biz gazını nasıl çıkaracağımızı çözdük 2 gündür rahatız . Bebeğin uyurken gazını çıkarmak için sıkınmaya başladığında uyanmasına yakın zamanda ,kucağına alıp çişe tutar vaziyette tut. Ama o an bebeğinin uyanmış olması gerekiyor .O şekilde tutarken ne var ne yok tüm gazı ve kakası çıkıyor . Bizim kız şimdi 2-3 saat uyumaya başladı . Emme isteğide düzene girdi . Gaz sancısı çekerken sürekli memede kalmak istiyordu. En pahalı damlaları aldık hiçbir işe yaramadı
Yok canım bende mama vermıyorum artık sadece anne sütü alıyor şükür. Bugun dr una kakanın fotosunu attım bakalım ne diyecek burayada atayımmı ayıp olmaz demi bebek kakası sonuçta nolacakki ?Ben de aldım sling çok memnunum tavsiye ederim
Benimkinin de arada mukuslu ve dediğiniz gibi diğer durumlar yok. Doktora sordum normal dedi. Sütün yağ oranı fazla olduğunda olur dedi. Sadece anne sütü içen bebekte böyle dedi. Mama vermiyorum ben. Sen mama veriyorsan belki farklı olabilir bilemiyorum
Hepimiz o kakaları günde en az 4-5 kez görüyoruz canım niye ayıp olsun ben de bilmiyodum mukuslu kaka nasıl oluyor diye at da bakalım birbirimizi bilgilendirelim. Allah burdaki kızlardan razı olsun ben onlar sayesinde bebeğimin sorununu anladımYok canım bende mama vermıyorum artık sadece anne sütü alıyor şükür. Bugun dr una kakanın fotosunu attım bakalım ne diyecek burayada atayımmı ayıp olmaz demi bebek kakası sonuçta nolacakki ?
Ben kullanıyorum önce günde 3 kere 2 milim veriyordum. Şimdi 4 e çıkardım. Düzenli kullanım gerekli saatlerini bile şaşırmamaya çalışıyorum ben. 750 gr sadece annesütüyle gayet iyi. Benim bebeğim 700 gr almıştı mama ve annesütüyle. Doktor sınırda mamaya devam dedi.Teşekküler
Benimki 750 gram almış. İyi o zaman bari.
Nurse Harvey in şurubunu kullanan var mı kızlar?ben haftada bir iki veriyordum. doktor çok az olduğunu söyledi Ben de diyorum niye az uyuyor çocuk demek ki kıvranıyormuşartık her gün kullanırım herhalde
Evet mukuslu kaka canım bu bizde çok daha yoğun. Ben diyet yapıyorumBöyle kakası bezin sol alt kısmına bakın böle yapışkan gibi. Doktoru mesajımıza cevap vermiş aradtırma hastanesinde alrji testi yaptırın gaz damlaları işe yramıyor ise
Aslında o normal. Benim oğlum 7 yaşında koldan aşı oldu 1. Sınıf aşısını hafif şişti. Başka bir arkadaşının yumurta gibi şişti. Bize sağlıkocağı kolonyalı pamuk ile ovun diyor. Ama bebek için uygun mu bilmiyorum. Verem aşısında sor bir hemşireye. Verem de önemli inş sorunsuz atlatır bebeklerimizReflü dışında bi problemi yok gibi. Bu basit, zararsız denen aşıya bile böyle reaksiyon verince ürktüm. Resmen cocugun bacakları balon gibi şişti, tepecikler oluştu. Kızımda hiçbir aşıda yaşamadım sorun, şimdi Bi hafta sonra verem aşısı var, ondan da ürküyorum..
Evet kakada mukus var gaz olması da normal. Doktorunuz dediği gibi yüzde egzama tarzı döküntüler kakada kan olursa daha net alerji denilebilir . Sizin durumunuzda kesin alerji denmez bu yaştaki bebeklere de alerji testi yapılmaz en az 6.ayı beklemek gerekir diye biliyorum . Belki laktoz intoleransı olabilir bence biraz daha gözlemleyin şu aşamada kesin teşhis konulamaz hastanelerde bebeğinizi yıpratmayın.Kızlar doktprumuz iyi bir doktor cevabını yolladım böyle yazmış
Canm benmn kizim ilk ay 500 gram almsti 10 gune belki daha cok alr smdiden kendni strese sokma.benceKızlar ya benim sütüm yetmiyor. Çocuk kilo da almıyor. Humana içiyorum ama tadını sevmedim. Başka ne kullanabilirim kesin çözüm olarak? 20 gün oldu yavrum 400 gr anca aldı.
Ahh kuzucuk ya ağır gelmişReflü dışında bi problemi yok gibi. Bu basit, zararsız denen aşıya bile böyle reaksiyon verince ürktüm. Resmen cocugun bacakları balon gibi şişti, tepecikler oluştu. Kızımda hiçbir aşıda yaşamadım sorun, şimdi Bi hafta sonra verem aşısı var, ondan da ürküyorum..
Bugün şiş daha iyi sertlik kalmış. Ama bu defa bacaklarda kırmızı benekler olumuş bir kaç tane. Bi de öksürük var geceden beri, 3 kere öksürdü, boğulur nefessiz kalır gibi. aşıyla mı alakalı bunlar anlamadım, grip değil. Yaptırmıcam rotayıAlerjik gibiyse asla yaptırmamanı öneririmm ilk oğlumda rotadan sonra patlak verdi
Benim bu kadar yapışkan olmuyor. Biogaia kullanınca oldu benim. Her gün vermiyorum ben. Verince böyle oluyorKızlar doktprumuz iyi bir doktor cevabını yolladım böyle yazmış
Aynen ben poposuna da kantaron yağı sürüyorum iyi geliyorAnneler denemeden söylemeyim demiştim. Kızım da egzamalar vardı krem önerisi almıştım sizden. Neyse yazdan yaptığım kantaron yağım vardı. 3 kere uyguladım kızıma kaşları tamamen geçti yüzü de baya düzeldi. Alerji kaynaklı değilse ve çocuğunuza dokunmayacağını düşünüyorsanız deneyebilirsiniz. Kullanırken biraz çekinmiştim ama sonuç çok iyi
Bizim doktora gittiğimiz günün ertesine kakada kan kayboldu. Kontrol ediyorum artık mukuslu da değil kakamız ama hala ishal oğlum. Bu kadar kısa sürede süt diyeti fayda eder mi? Yanlış alarm mıydı acaba diye düşünmeye başladım. Saçımızda da konak olacak gibi bi beyazlanma var. inşallah alerji değildir bizim durum.Evet kakada mukus var gaz olması da normal. Doktorunuz dediği gibi yüzde egzama tarzı döküntüler kakada kan olursa daha net alerji denilebilir . Sizin durumunuzda kesin alerji denmez bu yaştaki bebeklere de alerji testi yapılmaz en az 6.ayı beklemek gerekir diye biliyorum . Belki laktoz intoleransı olabilir bence biraz daha gözlemleyin şu aşamada kesin teşhis konulamaz hastanelerde bebeğinizi yıpratmayın.
Süt ürünü yemediğin sürece etki eder çünkü ne yesek sütümüze geçiyor demekki alerjenleri kesince düzene girdi . Kakayı emer emmez mi yapıyor? Ben oğlumda dokunan bişey yediğim zaman ya emerken yada emdikten 5 dk sonra sesli şekilde kaka yapardı sizinde öyle mi ? İnşallah değildir Konak bizde de varBizim doktora gittiğimiz günün ertesine kakada kan kayboldu. Kontrol ediyorum artık mukuslu da değil kakamız ama hala ishal oğlum. Bu kadar kısa sürede süt diyeti fayda eder mi? Yanlış alarm mıydı acaba diye düşünmeye başladım. Saçımızda da konak olacak gibi bi beyazlanma var. inşallah alerji değildir bizim durum.
Az önce yarım saat 45 dakika kadar bi uyudu ağlayarak uyandı emzireyim dedim daha emmeye geçemeden sesli bir şekilde kakasını yaptı. Yine ishal ve yeşile dönük renkte kakası. Farkında değilim, diğer zamanlarda emerken ya da emdinkten hemen sonra mı yapıyor acabaSüt ürünü yemediğin sürece etki eder çünkü ne yesek sütümüze geçiyor demekki alerjenleri kesince düzene girdi . Kakayı emer emmez mi yapıyor? Ben oğlumda dokunan bişey yediğim zaman ya emerken yada emdikten 5 dk sonra sesli şekilde kaka yapardı sizinde öyle mi ? İnşallah değildir Konak bizde de var
Ona dikkat et bizim öyleydi o zaman bişey dokunduğunu anlıyordum. Kakada kan genelde alerji işareti canım başka bişey değildir gibi geliyor . Canını da sıkma inşallah en yakın sürede geçerAz önce yarım saat 45 dakika kadar bi uyudu ağlayarak uyandı emzireyim dedim daha emmeye geçemeden sesli bir şekilde kakasını yaptı. Yine ishal ve yeşile dönük renkte kakası. Farkında değilim, diğer zamanlarda emerken ya da emdinkten hemen sonra mı yapıyor acaba
ALLah allah, aşının yan etkilerini araştırıp okusan mı acaba, mnemli birşey değildir inşallahBugün şiş daha iyi sertlik kalmış. Ama bu defa bacaklarda kırmızı benekler olumuş bir kaç tane. Bi de öksürük var geceden beri, 3 kere öksürdü, boğulur nefessiz kalır gibi. aşıyla mı alakalı bunlar anlamadım, grip değil. Yaptırmıcam rotayı