2021 Şubat Anneleri

Bence doymadığından öyle yapmıyor canım zaten emebiliyor bu çocuk yeteri kadarını alıyordur sen annesisin daha iyi bilirsin doymuyor diyorsan sütün var madem yine emzir. Çünkü sağdıkça sanada eziyet hep dolu dolu olursun hemde gereksiz yere bebeğini doldurma gaz oluyor yavruna. Gazdan uyuyamıyordur muhtemelen biraz emzirmene düzen getirirsen düzelir daha iyi olur.

Sıkıntı ne canım, şuan bebeğe yoğunlaşsanız bunları sonra düşünürsünüz. Ben de aynı süreçlerden gectim seni çok iyi anlıyorum, lütfen canını sıkma
Bebeğe yoğunlaşıyor uz sonra bir anda ters bişey söylüyor üzüntüden dayanamıyorum.

Yok tatlim kızımda olmamıştı çok net hatırlıyorum...ben de rotadan tırsıyorum alerjik bebiş olunca...

Ya sizlere ne oldu böyle Allah yardımcıniz olsun kizlar

Canım ben de ilk ay sagdigimi da veriyordum aç diye ama dr bebegin midesini büyütme fazla verme dedi. Şimdi o kadar sık emmiyor bağırsakta daha çok kalıyor artık büyüdüğü için. Şu an 2 ya da 3 saatte emiyor. Bazen 4 ya da 5 saat uyuyabiliyor. Ama tabi genelde uyumuyor :)

Benim doktorum 500 gram alt sınır dedi. Ayda 1 kg üzeri kilo alimini pek istemiyor doktorlar. Çocuk büyük efor sarfediyo emdigini bir de sindirmek için. Sonra hep gaz ya da kusma oluyor. Ama ayda 2 kg alan çocuk da biliyorum akrabamdan. Şu an 15 aylık ve 15 kg.

Kızlar bebegım de ıdrar yolu enfeksiyonu cıktı 2 aylık olacagız yakında boyle bır duurm yasayan oldu mu
Kız bebek mi? Benim ilgi erkekti 7 yaşında hiç olmadı çok şükür. Kızlarda sık olurmuş. O yüzden genital temizlik önemli diye biliyordum. Ama korkuyorum zarar veririm diye. İlk bir iki gün iç kısmı temizledim akıntı ve kanama oldu korktum bıraktım. Doktor kız bebeklerde akıntı ve adet gibi kanama olur ilk birkaç gün annenin hormonları geçer dedi . Ama ben biraz tırstım o yüzden Tam temizlenmiyor ama kaka yapınca.

600-1000 gr arası normal ve ideal olanı. Fazla da sorun demiyor da doktor sınırın altına inince çözüm sunuyorlar

Bebegım kız ıslak mendil hıc kullanmadım sırf bu yuzden hep su ve pamuk kullanıyorum ama tam yapamadım demekkı dedıgınız gıbı insana korkuyor da

Her evlilikte sorunlar olabiliyor. Hele çocuktan sonra eşler şoka giriyor yorgunluk uykusuzluk zaman ayıramama falan. Bence biraz zaman tanıyın birbirinize. Süreç çok zor oluyor. Benim de bir yavrum varken o sürece girmiştik çocuğum da meğer çok etkilenmiş ben etkilenmiyor sanmıştım. Bir şekilde toparladık. Çocuğumuz olmuyordu 2. Çocuk yani tak diye barıştığımız ay hamileli kaldım. Artık pek umursamıyorum çoğu şeyi o da alttsn alıyor yuvarlanıp gidiyoruz. Allah sizi de aydınlığa çıkarsın inş. Bir de büyük olanı etkilememeye çalışın

Kızlar ya benim sütüm yetmiyor. Çocuk kilo da almıyor. Humana içiyorum ama tadını sevmedim. Başka ne kullanabilirim kesin çözüm olarak? 20 gün oldu yavrum 400 gr anca aldı.

Bebegım kız ıslak mendil hıc kullanmadım sırf bu yuzden hep su ve pamuk kullanıyorum ama tam yapamadım demekkı dedıgınız gıbı insana korkuyor da
Sağlıkocağında ebe hanıma sordum yap temizliğini dedi ama işte olmuyor. Neyse ki çözümü var toparlar bebiş tedavi ile geçmiş olsun

Kızlar ya benim sütüm yetmiyor. Çocuk kilo da almıyor. Humana içiyorum ama tadını sevmedim. Başka ne kullanabilirim kesin çözüm olarak? 20 gün oldu yavrum 400 gr anca aldı.
Kesinlikle dereotu ! Dut kurusu ve incir hoşafı....Tahin ya da tahin helvası....Bir de Bebeğin e dokunmuyorsa sütlü muhallebi yap ye aralarda...insallah olur...aralarda yat ya da uyu...işe bakma bir süre...sagma makinen varsa her emzirme sonrası sağ sütünü

Korkmayın, evet kan geliyor çok normal. Iç kısımlarını mecbur açarak temizlemek lazım. Aralarda kalıntı kalmaması için. Aslında en iyisi ilik suyla musluk altinda yıkamak. Ama günde 3-4 kez kaka olunca o da zor oluyor

Sürekli meme istemesi gazdan, acıktığından doymadığından değil. Gazı olan bebek emmek ister. Kuş kadar midesi, sen fazla yediğinde nasıl oluyorsun bi düşün. bebeklerin ilk 4 ay refleksleri var, emme refleksi bunlardan biri, endişelenme doymadı diye. emme sürelerinin arasını aç mutlaka... Puseti var mı, bebekler ayakta durmadığından kaka yaparken yer çekiminden faydalanamazlar, baktın ıkınıyor, masajlarını yapıp koy pusete, onda daha rahat yapar. Ya da senin kucağında sırtı yukarıya, bacaklar aşağıya gelecek şekilde öne uzat bebişi, alttan karnına masaj yap elinle o da fayda eder. Gazdan kaka yapmayıp acillik olmuşluğumuz var, Lavman yapıyorlar bebeğe... Dr kontrollerinde hep söyledikleri az emdir, iki saatte bir emzir olmuştu

Ay sen tecrübelisin ilk çocuk kızdı di mi? O kanama normal di mi ya hep aklımda. Bir de aralamadan temizlenmiyor di mi

Kızlarda yapışıklık problemi olabiliyor, o yüzden mutlaka ayırıp silmek lazım. Akıntı beyaz 1 aylıkken olmuştu. Ben yenidoğan mendil kullandım hep, sorun da yaşamadık 2.5 yıldır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…