2021 Şubat Anneleri

Benimki de öyle yüzü ve boğazı isilik oldu. Doğal gül suyuyla siliyoruz ama çok etkisini göremedim.

Kızlar biz 49 günlük olduk ve yeni yeni meme reddini yeniyoruz. Herkesin sütü ve hızı farklıdır tabki ama sizler kaç dk emziriyorsunuz?🤔

Bir de uykuya dalması iyice zorlaştı. Yarım saat uğraşıyoruz uyuyor 10 dk sonra gözler yine cin givi tekrar uyutmaya çalış yine 5 dk sonra uyanıyır. Neden böyle oluyor?🙄
Bizimki de aynı bizimki gazdan uyanıyor

BiZde de emdijten snra ıkınma ve kıpkırmızı oluyo ayrıca emdiği sütler çıkıyo ağzından o kdr sıktığı için kendini normalde emip uyuyan çocuk bu ıkınmalar başladıktan snra uykuya da geçemiyor emiyo ıkınıyo ağlıyo tekrar meme istiyo süreç böyle ilerliyo memelerim çatladı artık 🙈🙈 daha 23 günlük 3 ay böyle gidrrse sonumu düşünemiyorum
Aynı bizim durum birebir, nedeni neymiş acaba

Ceviz de yenmeyecekler arasında mı? 🤦🏻‍♀️ Tereyağı ve peynir en büyük darbe bana tabi bir de sütlü tatlılar 😣 Ben de şuan çocuk doktoruyla devam edicem sıkı diyete aldım kendimi. İnşallah rahatlar çocuğum.
Ben de aynıyım.cnm çocuk doktorumuz ile devam. Ama Allah korusun olumsuza giden.bir tablo olsa doktor çocuk immünoloji ya yönlendirirdi herhalde. Aslında kabuklu.kuriyemislerin hepsi yasak ama benden çok ceviz yerdim. Bunun yerine avokado ve somon balığı yiyorum.

Ne çok alerjik bebiş çıktı Allah şifa versin en kısa zamanda iyileşsinler umarım. Bizde böyle bir durum yok gibi çok şükür inşallah olmasın. Benim oğlumda da gaz problemi var. Masaj, kiraz çekirdeği yastığı ve biogaia kullanıyorum. Biogaiadan sonra ishal oluyo. Bugün doktor kontrolümüz vardı doktor normal dedi bu duruma. 36 günlük oldu oğlum 1500 gr almış çok şükür. Sadece anne sütü içiyo. Doktor böyle devam dedi.

Cok gaz sancimiz var hicbsy ise yaramiyo 13 gunluguz sizde durumlar ne onereblcegnz etkili bsyler varmi? Probiyotik ve nars harvrys in surubunu kullaniyoruz ama malesef fayda etmiyo
Maflor damla yazdı bize doktor. Günde 1 sefer 6 damla. Eğer yetmezse 2 sefer de verebilirsin dedi.

Basur olan arkadaşlar ilk doğumumda ağlaya ağlaya çok afedersiniz tuvalete çıkıyordum makatta oluşan memelerden fayansları yumrukluyordum Rabbim kimseye yaşatmasın doktorun verdiği ilaçlar hiç işe yaramadı sadece isal yaptı ki onu bile yapamıyordum o derece büyüktü bende oluşan memeler eşim aktardan bu kremi almış iki günde iyileştirdi beni aklınızda olsun.
O memeler nasıl geçiyor peki basurdan sonra oluşan

Ne çok alerjik bebiş çıktı Allah şifa versin en kısa zamanda iyileşsinler umarım. Bizde böyle bir durum yok gibi çok şükür inşallah olmasın. Benim oğlumda da gaz problemi var. Masaj, kiraz çekirdeği yastığı ve biogaia kullanıyorum. Biogaiadan sonra ishal oluyo. Bugün doktor kontrolümüz vardı doktor normal dedi bu duruma. 36 günlük oldu oğlum 1500 gr almış çok şükür. Sadece anne sütü içiyo. Doktor böyle devam dedi.
Maşallah. Sağım yapıyor musunuz, gece emmeniz ne kadar, rutininiz nedir?Kızım 1600 almıştı, oğlum 1100 ilk ay 900 de ikinci ay aldı. Fark sağmadığım için mi, gece 4 saatte bir emiyor diye mi merak ettim de😅

Cok gaz sancimiz var hicbsy ise yaramiyo 13 gunluguz sizde durumlar ne onereblcegnz etkili bsyler varmi? Probiyotik ve nars harvrys in surubunu kullaniyoruz ama malesef fayda etmiyo
Canım bizdede gaz sancısı çok fazla . Biz gazını nasıl çıkaracağımızı çözdük 2 gündür rahatız . Bebeğin uyurken gazını çıkarmak için sıkınmaya başladığında uyanmasına yakın zamanda ,kucağına alıp çişe tutar vaziyette tut. Ama o an bebeğinin uyanmış olması gerekiyor .O şekilde tutarken ne var ne yok tüm gazı ve kakası çıkıyor . Bizim kız şimdi 2-3 saat uyumaya başladı . Emme isteğide düzene girdi . Gaz sancısı çekerken sürekli memede kalmak istiyordu. En pahalı damlaları aldık hiçbir işe yaramadı

Maşallah. Sağım yapıyor musunuz, gece emmeniz ne kadar, rutininiz nedir?Kızım 1600 almıştı, oğlum 1100 ilk ay 900 de ikinci ay aldı. Fark sağmadığım için mi, gece 4 saatte bir emiyor diye mi merak ettim de😅
Ben bu zamana kadar 3 kere sağdım. Rutin sağmıyorum yani. Ne zaman isterse emziriyorum 🙈 gündüz 2 veya 3 saatte bir oluyo. Gece düzeni şöyle oluştu kendiliğinden 11de emiyo 2ye kadar uyuyo uyanıyo 2de emiyor. 3te geri uyuyor. 5te kalkıyor emiyor. Sonra uyuyor 7:30-08:00 gibi uyanıyor. Emmemiz tek memede 20-30dk sürüyo dinlene dinlene 😀 sütüm başta gelmemişti sonradan geldi çok şükür. Laktamax kullandım o çok işe yaradı. Şimdi kullanmıyorum. Süt için yaptıklarım: en ufak fırsatta uyku 😀 yürüyüş ( köpeği gezidiriyorum 15-20dk) , rezene çayı içiyoeum arada, tahin pekmez yiyorum kahvaltıda, bol su içiyorum.... tabi en önemlisi stressiz yaşamaya çalışıyorum 😀

Canım bizdede gaz sancısı çok fazla . Biz gazını nasıl çıkaracağımızı çözdük 2 gündür rahatız . Bebeğin uyurken gazını çıkarmak için sıkınmaya başladığında uyanmasına yakın zamanda ,kucağına alıp çişe tutar vaziyette tut. Ama o an bebeğinin uyanmış olması gerekiyor .O şekilde tutarken ne var ne yok tüm gazı ve kakası çıkıyor . Bizim kız şimdi 2-3 saat uyumaya başladı . Emme isteğide düzene girdi . Gaz sancısı çekerken sürekli memede kalmak istiyordu. En pahalı damlaları aldık hiçbir işe yaramadı
Tmm deniyim cnm cok sagol

Selam kızlar benim kızımda kulak enfeksiyonu oldu :KK43: 2,5 yaşındaki kuzumdan nezle geçmişti, kulağına vurdu sanırım :KK43: dün feryat figan ağladı durdu. Sonra farkettm ki sol kulağına dokununca çok tepki veriyor, götürdük dr a . Maalesef antibiyotik başladık. Dr antibitotik vermemek için döndü döndü 3er defa baktı kulakların :KK43: bende ilaç denilince irrite oluyorum ister istemez. Allah dermansız dert vermesin tabiki .
bu arada bizim dr , kızım aşırı gazlı olunca agulin diye bi şurup verdi. O kadar gaxlı ki sırtını dinleyince bile geliyor sesi diyor. Rahatladı kuzum gax ilacından. Bi araştırın isterseniz bitkisel bi şueup

Anneler 2. Ay aşısını olduk, bacakların ikisi de balon gibi şişti, ağlıyor. Calpol verdim, buz kompress yapıyorum. ama kış günü ne kadar yapayım, dursun buz bacaklarda bilemedim. 😑 başına gelen oldu mu ya, ilk bebişte hatırlamıyorum böyle Bi durum.

Anneler 2. Ay aşısını olduk, bacakların ikisi de balon gibi şişti, ağlıyor. Calpol verdim, buz kompress yapıyorum. ama kış günü ne kadar yapayım, dursun buz bacaklarda bilemedim. 😑 başına gelen oldu mu ya, ilk bebişte hatırlamıyorum böyle Bi durum.
Yapabildiğin kadar ara ara masaj yapmaya çalış biraz yayılsın öyle öyle dağılır. Buz da iyi gelir ama dediğin gibi soğukta çok yapamazsın. Oğlumda olmuştu altını açtıkça o bölgeye masaj yapıyordum 2-3 güne geçmişti

Yapabildiğin kadar ara ara masaj yapmaya çalış biraz yayılsın öyle öyle dağılır. Buz da iyi gelir ama dediğin gibi soğukta çok yapamazsın. Oğlumda olmuştu altını açtıkça o bölgeye masaj yapıyordum 2-3 güne geçmişti
Sağol canım ya çok korktum , şişerse buz koy dediler de bu kadar şişlik beklemiyordum. Dediğini de yapayım, tşkr ederim. 🙏❣️

X