2021 Şubat Anneleri

Emiyor sonrs eller yine ac sekilde cirpiniyo ondan mecbur sagdigimi veriyorum oyle oluncz daha uzun uyuyor öteki turlu sanrm yarim yamalaak doyuyoki 1 saatte geeri uyaniyor ondan o kaniya variyorum cozemedim dedigin gibi sadece emzirince doymuyo uyumuyo huzursuzlaniyo cok
Ve hemen geri uyaniyo sizce benmi yanlış yapıyorum acabaya bi cozemedim bu isleri
Bence doymadığından öyle yapmıyor canım zaten emebiliyor bu çocuk yeteri kadarını alıyordur sen annesisin daha iyi bilirsin doymuyor diyorsan sütün var madem yine emzir. Çünkü sağdıkça sanada eziyet hep dolu dolu olursun hemde gereksiz yere bebeğini doldurma gaz oluyor yavruna. Gazdan uyuyamıyordur muhtemelen biraz emzirmene düzen getirirsen düzelir daha iyi olur.

Anneler 2. Ay aşısını olduk, bacakların ikisi de balon gibi şişti, ağlıyor. Calpol verdim, buz kompress yapıyorum. ama kış günü ne kadar yapayım, dursun buz bacaklarda bilemedim. 😑 başına gelen oldu mu ya, ilk bebişte hatırlamıyorum böyle Bi durum.
Yok tatlim kızımda olmamıştı çok net hatırlıyorum...ben de rotadan tırsıyorum alerjik bebiş olunca...

Kızlar bir ayda ne kadar kilo alması gerek ? Alt /üst sınırı nedir ?
Bir de aranızda prebiyotik kullanan var mı?

D Dinginruh cnm aynı durumda hatta daha berbat bir durumda olduğum için yazabilrisin istersne bana..,😔
Ya sizlere ne oldu böyle Allah yardımcıniz olsun kizlar 🤲🏻

Emiyor sonrs eller yine ac sekilde cirpiniyo ondan mecbur sagdigimi veriyorum oyle oluncz daha uzun uyuyor öteki turlu sanrm yarim yamalaak doyuyoki 1 saatte geeri uyaniyor ondan o kaniya variyorum cozemedim dedigin gibi sadece emzirince doymuyo uyumuyo huzursuzlaniyo cok
Ve hemen geri uyaniyo sizce benmi yanlış yapıyorum acabaya bi cozemedim bu isleri
Canım ben de ilk ay sagdigimi da veriyordum aç diye ama dr bebegin midesini büyütme fazla verme dedi. Şimdi o kadar sık emmiyor bağırsakta daha çok kalıyor artık büyüdüğü için. Şu an 2 ya da 3 saatte emiyor. Bazen 4 ya da 5 saat uyuyabiliyor. Ama tabi genelde uyumuyor :)

D Dinginruh cnm aynı durumda hatta daha berbat bir durumda olduğum için yazabilrisin istersne bana..,😔
Benim doktorum 500 gram alt sınır dedi. Ayda 1 kg üzeri kilo alimini pek istemiyor doktorlar. Çocuk büyük efor sarfediyo emdigini bir de sindirmek için. Sonra hep gaz ya da kusma oluyor. Ama ayda 2 kg alan çocuk da biliyorum akrabamdan. Şu an 15 aylık ve 15 kg.

Kızlar bebegım de ıdrar yolu enfeksiyonu cıktı 2 aylık olacagız yakında boyle bır duurm yasayan oldu mu
Kız bebek mi? Benim ilgi erkekti 7 yaşında hiç olmadı çok şükür. Kızlarda sık olurmuş. O yüzden genital temizlik önemli diye biliyordum. Ama korkuyorum zarar veririm diye. İlk bir iki gün iç kısmı temizledim akıntı ve kanama oldu korktum bıraktım. Doktor kız bebeklerde akıntı ve adet gibi kanama olur ilk birkaç gün annenin hormonları geçer dedi . Ama ben biraz tırstım o yüzden Tam temizlenmiyor ama kaka yapınca.

600-1000 gr arası normal ve ideal olanı. Fazla da sorun demiyor da doktor sınırın altına inince çözüm sunuyorlar

Kız bebek mi? Benim ilgi erkekti 7 yaşında hiç olmadı çok şükür. Kızlarda sık olurmuş. O yüzden genital temizlik önemli diye biliyordum. Ama korkuyorum zarar veririm diye. İlk bir iki gün iç kısmı temizledim akıntı ve kanama oldu korktum bıraktım. Doktor kız bebeklerde akıntı ve adet gibi kanama olur ilk birkaç gün annenin hormonları geçer dedi . Ama ben biraz tırstım o yüzden Tam temizlenmiyor ama kaka yapınca.
Bebegım kız ıslak mendil hıc kullanmadım sırf bu yuzden hep su ve pamuk kullanıyorum ama tam yapamadım demekkı dedıgınız gıbı insana korkuyor da

Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır bakamıyorum. Çok kötü zamanlar geçiriyorum. Eşimle ayrılma durumumuz var. Hislerimi paylaşacak kimsem yok. Bende sizler gibi bir yandan bebeğimle ilgileniyorum gazı falan uyku zaten yok bide eşimle bu durumlar beni mahvetti. Büyük oğlum herşeyin farkında ama içine atıyor onun içinde ayrı üzülüyorum ne yapacam bilmiyorum çıkmaz dayım. Çok kötü bir hamilelik yaşadım zaten fiziksel olarak şimdide bu durum dayanamıyorum. Nefes alamıyorum sanki çocuklarımı düşündükçe daha çok üzülüyorum.
Her evlilikte sorunlar olabiliyor. Hele çocuktan sonra eşler şoka giriyor yorgunluk uykusuzluk zaman ayıramama falan. Bence biraz zaman tanıyın birbirinize. Süreç çok zor oluyor. Benim de bir yavrum varken o sürece girmiştik çocuğum da meğer çok etkilenmiş ben etkilenmiyor sanmıştım. Bir şekilde toparladık. Çocuğumuz olmuyordu 2. Çocuk yani tak diye barıştığımız ay hamileli kaldım. Artık pek umursamıyorum çoğu şeyi o da alttsn alıyor yuvarlanıp gidiyoruz. Allah sizi de aydınlığa çıkarsın inş. Bir de büyük olanı etkilememeye çalışın

Kızlar ya benim sütüm yetmiyor. Çocuk kilo da almıyor. Humana içiyorum ama tadını sevmedim. Başka ne kullanabilirim kesin çözüm olarak? 20 gün oldu yavrum 400 gr anca aldı.

Bebegım kız ıslak mendil hıc kullanmadım sırf bu yuzden hep su ve pamuk kullanıyorum ama tam yapamadım demekkı dedıgınız gıbı insana korkuyor da
Sağlıkocağında ebe hanıma sordum yap temizliğini dedi ama işte olmuyor. Neyse ki çözümü var toparlar bebiş tedavi ile geçmiş olsun

Kızlar ya benim sütüm yetmiyor. Çocuk kilo da almıyor. Humana içiyorum ama tadını sevmedim. Başka ne kullanabilirim kesin çözüm olarak? 20 gün oldu yavrum 400 gr anca aldı.
Kesinlikle dereotu ! Dut kurusu ve incir hoşafı....Tahin ya da tahin helvası....Bir de Bebeğin e dokunmuyorsa sütlü muhallebi yap ye aralarda...insallah olur...aralarda yat ya da uyu...işe bakma bir süre...sagma makinen varsa her emzirme sonrası sağ sütünü

Korkmayın, evet kan geliyor çok normal. Iç kısımlarını mecbur açarak temizlemek lazım. Aralarda kalıntı kalmaması için. Aslında en iyisi ilik suyla musluk altinda yıkamak. Ama günde 3-4 kez kaka olunca o da zor oluyor

Her uyandirdgimda 40 dkka sanci cekiyor kaka yaparken .. emmesi icin kaldırıyorum o hep ayni rutinle cis fis cigriyo kaka yapiyo her uyandirdigimda 40 dk bagiriyo yaparken kolda saga sola sallamaktan perissn oldum artık ustune daha bide emzirme alt degistirme gaz çıkarma bazen tam doymuyo hatta genelde tam cekemedigi icin doymuyo sut veriyorum sagdigim sonra kalani sagiyorum gogsumdeki bu rutin hep 1.5 aaat suruyo yorgunluktan bayilcam kimsede.yok yanimda yardımcı yemek yap ye derken bayilcam sanrm
Hcbsy etki etmiyo kaka yaparken cektigi sanciya
Kaka yaparken boyle olan varmi
Sürekli meme istemesi gazdan, acıktığından doymadığından değil. Gazı olan bebek emmek ister. Kuş kadar midesi, sen fazla yediğinde nasıl oluyorsun bi düşün. bebeklerin ilk 4 ay refleksleri var, emme refleksi bunlardan biri, endişelenme doymadı diye. emme sürelerinin arasını aç mutlaka... Puseti var mı, bebekler ayakta durmadığından kaka yaparken yer çekiminden faydalanamazlar, baktın ıkınıyor, masajlarını yapıp koy pusete, onda daha rahat yapar. Ya da senin kucağında sırtı yukarıya, bacaklar aşağıya gelecek şekilde öne uzat bebişi, alttan karnına masaj yap elinle o da fayda eder. Gazdan kaka yapmayıp acillik olmuşluğumuz var, Lavman yapıyorlar bebeğe... Dr kontrollerinde hep söyledikleri az emdir, iki saatte bir emzir olmuştu🤣

Korkmayın, evet kan geliyor çok normal. Iç kısımlarını mecbur açarak temizlemek lazım. Aralarda kalıntı kalmaması için. Aslında en iyisi ilik suyla musluk altinda yıkamak. Ama günde 3-4 kez kaka olunca o da zor oluyor
Ay sen tecrübelisin ilk çocuk kızdı di mi? O kanama normal di mi ya hep aklımda. Bir de aralamadan temizlenmiyor di mi

Kızlarda yapışıklık problemi olabiliyor, o yüzden mutlaka ayırıp silmek lazım. Akıntı beyaz 1 aylıkken olmuştu. Ben yenidoğan mendil kullandım hep, sorun da yaşamadık 2.5 yıldır.

X