2021 Şubat Anneleri

Kızlar sanırım bizim de alerjimiz var ve sağolun ben bunu buradaki anneler sayesinde anladım Mukuslu kakası var kızımın da bugün farkettim yüzünde isilik egzama gibi var. Yavrumun uykusuzluğu huzursuzluğu hep ondanmış. Şimdi bana alerjik anneler akıl verebilir mi? Ne yapmam gerek bebeğim ne zaman normale döner?

Slingde uyutuyorum uzun süre böyle devam ediyor sonra yerine yatiriyorum uyanır gibi olunca sallıyorum devam ediyor uyanır gibi olduğu anı kaçırırsam eyvah bitti uyku tam uykusunu almadığı için kopsun kıyamet tekrar slinge alıyorum yerine koyunca uyanmazsa 2 saati buluyor uyanırsa Slingde 2 saati buldurmaya çalışıyorum bulmada da en az 1 saati buluyor emzirmede önce aglamiyorsa gaz masajı yaptırıyorum gaz çıkarıyor şansım varsa kaka yapıyor sonra emziriyorum

Alerjinin tek ilacı diyet o da çok faydalı olmuyor ama bir müddet yapmak lazım bebeği gözlemleyerek dokunan şeyleri bulabilirsin. Herşeyi kesmektense ilk süt ürünlerini kes bak bakalım belirtiler devam ediyor mu ediyorsa yumurtayı da kes böyle böyle dokunan şeyleri bulabilirsin . Bide bu konuda iyi bir doktor bulursan süreci hem kendin hem bebeğin için daha iyi yönetmiş olursun genelde de 1 yaş civarı bu tarz alerjiler geçiyor.
Kakasında kan vardı az önce yaptığında. Kan olunca alerji mi oluyor?
Çok büyük ihtimalle alerji oluyor canım zaten doktora gidecekmişsin ona da söylersin. Bazen doktorlar dizanteriyle karıştırıp gereksiz testler istiyor aklınızda olsun içinize sinmeyen testleri yaptırmayın. Bu yaştaki bebeklerde o tarz hastalıklar su içmedikleri için olmazmış.

Kızlar selam bugün uykusuzluktan başım ağrıyor. Eşime başım ağrıyor diyorum aman ağrımasın rezil oluruz valla diyor bebek bakımı 0 resmen ya

Faydalı olmuyor derken süt ürünlerini kessek de düzelmiyor mu ? Ben süt ürünleri ve yumurtayı tamamen kestim bugünden itibaren de başka ne yapmak lazım doktora gidicez zaten ama sizden de fikir alayım. Yani diyet iyi gelmiyomu

Eşim çok telaşlandı şimdi acile gidicez çocuk doktoruna. Nail bey varmış nöbetçi. İnşallah gereksiz test istemezler.

Sadece süt ürünlerini kesince düzelmiyor maalesef adı öyle ama nerdeyse tüm et ürünleri bakliyat kuru yemiş susam yumurta gibi şeyleri de kesince fayda görüyorsun. Alanında iyi bir doktora gitmenizi tavsiye ederim. Üç kesim doktor var bir kısmı diyet vermiyor alerjinin üstüne gidiyor diğer kısım da katı diyet uygulatıyor bir diğeri de sadece süt ürünleri ve yumurtayı kesiyor. Kafanıza da çok takmayın çoğunlukla 1 yaşına kadar geçiyor. Baksanıza ne kadar çoğuz nerdeyse bütün bebeklerimizde var rabbim bunlarla savuştursun
Eşim çok telaşlandı şimdi acile gidicez çocuk doktoruna. Nail bey varmış nöbetçi. İnşallah gereksiz test istemezler.
Nail bey bence bu alerji için iyi bir doktor değil canım acile gittiğiniz içinde büyük ihtimalle test isterler . Biz ilk oğlumda avicenna ya acile gitmiştik erkek bir doktor vardı makat çatlağı diyip ilaç verip göndermişlerdi bizi sonra ben araştırarak alerji olduğunu anlamıştım eşim bile inanmamıştı.1hafta herşeyi kesmiştim düzelmişti kaka sonra tereyağlı pilav yemiştim kan gelmişti öyle detaylı bir doktora gitmiştik.

Başka ne gibi belirtiler oldu nasıl çözüm buldunuz ? Egzama görüntüsü nasıldı ve neresindeydi?
Ben fotoğraf atayım sana. Yanaklarında çıktı, geçti. Şimdi alnında çıktı. Kalıcı çözüm olarak danıştığım tecrübeli anneler ve internetteki paylaşımlar tetikleyen besini bulmak olduğunu söylüyor.
Başta isilik dedi doktor o yüzden diğer belirtileri gazdan dolayı sanıyordum. Emerken huzursuzluk,reflü.

50 gunluk oldı kızım ve galiba memeyı bırakacak bu dönemde meme reddi yasayan oldu mu kac gun surdu nasıl cozum buldunuz? Artık sınırden aglıyor um

50 gunluk oldı kızım ve galiba memeyı bırakacak bu dönemde meme reddi yasayan oldu mu kac gun surdu nasıl cozum buldunuz? Artık sınırden aglıyor um
Tam 2 aylıkti meme reddi yaşadık ten temasıyla bir günde geçti sağdım kaşıkla verdim o gün kesinlikle memeyi almıyordu tenini kokunu alsın emer burun tıkanıklığı ve gaz sancısı da önemli tabi

Nail bey değilmiş Ekbermiş doktorun adı. Alerji üstüne durdu ama enfeksiyon olasılığı da var diye kan tahlili istedi. Bu arada 10 günde 450 grama yakın kilo almış oğlum. Çok mu acaba?

Nail bey değilmiş Ekbermiş doktorun adı. Alerji üstüne durdu ama enfeksiyon olasılığı da var diye kan tahlili istedi. Bu arada 10 günde 450 grama yakın kilo almış oğlum. Çok mu acaba?
Bence kilo alımı iyi canım mama da veriyorsun değil mi? Doktor ne dedi ? İnşallah sonuçlar temiz çıkar bizi de haberdar edersin .

Ten teması nasıl tam olarak sağıp kasıla mi vereyim bende bizim 3. Gun bugun dogru durust emmıyor gece uyku arası veriyorum sadece

Enfeksiyon için idrar tahlili mi istedi kan mı? Mukus ve isilik varmıydı sizde de

Ben de erene gidiyorm.nilufer hanimmi doktorunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…