Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim eşimde olsa yaptırtmazdı. O da soğukkanlı cnm. İnş bir dahaki kontrolde kalmamış olur sarılığı kuzununYok memede çırpınıyor benimki alerjiden muhtemelen . Size maşallah diyim
Bende yaptırcaktım canım ama eşim yaptırtmadı . Oğlum da 2.5 aylıkken normale dönmüştü şimdi çok şükür iyi bişeyi yok
Gaz en geç 3. Haftada başlar. Ama ara ara atak oluyor. Mesela benim kızım 19. Günün de çıldırdı. Aman Allah’ım ne ağlama. Asla susmadı. Sonra 39. Günde başladı 1 hafta aynı şey. 2 gündür çığlık kıyamet Yok maşAllah ama uyku uyutmuyor geceleri. Kolik değil bence büyüme atağıKızlar bebişlerde gaz problemi ne zaman başlıyor, kızım kaka yaparken ıkınmaya başladı. Gazını çıkartıyor ama kıpkırmızı oluyo, kolik olur diye korkuyorum ileride. 23 günlük şuan
Aynen ben de öyleyim. Bir yere giderken anakıcağı puset mamalar biberonlar herşeyi üçer beşer götürürdüm. Şimdi sırt çantasını alıp çıkıyorum. Ağlarsa da ciğeri açılır birşey olmaz diyorum ama sabaha kadar yatmadığı zamanlarda ağladığım oldu o da uykusuzluğuma dayanamadımBende 12 kilo verdim 8 kaldı . Ama şimdi güzel yiyorum beslenmeden kısmamak lazım. Sıvı alımıda cok önemli.. ben ilk bebegimde cok paniktim ağlasa bende aglRdım stresten uykusuzlktan hep bi korku hep bi stres. Böle olunca bebek daha fazla aglıyor cok etkilenıyor. Şimdi ne kdar aglasada bu bebeğim sakinliğimi koruyom. Cünkü biliyorum ki gececek. Biliyprum ki bu günlerini özleyecem bile..
Tabi ki geçer. Yaza herşey düzelmiş olacak ki daha da erken olabilirSaat başı kalkıyo 1 saat emiyo o da sürekli kalkıyo zaten 1 de uyuyo 6 da kalkıyo 6 dan gece 1 e kadar kucakta eşim işten gelsin diye bekliyorum. Geçer mi ya bu bebiş de beilkte uyur mu yaaa
Emzik biberon kullanıyor musunuz?Meme reddi yasayan oldu mu yoksa benım kızım memeyı mı bırakacak pes etmek uzere yım
Mastit olabilir. Sağım yap. Banyo yap. Tarakla tara memeyi banyoda. Banyodan sonra bebeğin üzerine eğilip o sert kısım bebeğin çenesine gelecek şekilde emzir. Daha geçmezse ateş falan olursa doktora gitKızlar sağ göğsümün altından tuttuğumda elime 2 ayrı beze gibi bi sertlik geliyor. Zaten ağrıyo göğüslerim normal dedim tesadüf geldi elime. Mastit bu mu oluyo? Ne yapmam lazım?
Bende Pazartesi gidiyim barii azaldı biraz ama geçiceği yokBenim kızım da oldu canım çayla sildim sütle sildim olmadı. Sağlık ocağına. Götürdüm netira diye damla verdi iki güne geçti şükür.. Birde masaj gösterdi göze yapılandan onu yaptık
Tamam canım da tarakla taramayı anlamadım zaten çok hassas nasıl yani?Mastit olabilir. Sağım yap. Banyo yap. Tarakla tara memeyi banyoda. Banyodan sonra bebeğin üzerine eğilip o sert kısım bebeğin çenesine gelecek şekilde emzir. Daha geçmezse ateş falan olursa doktora git
Ben de yaşıyorum, meme reddi diyemem ama bi isteksizlik mevcut, zor tutturuyorum. ilki hunharca emdi, bu bebem hep mırın kırın. Zorlanınca ya sinirlenip ağlama krizine giriyor ya da miskinliğe vurup vazgeçiyor emmekten iki durumda da emziği i veriyorum, 2 dk sonra yeniden deniyorum emzirmeyi. Kilo alımı iyi olduğundan kasmıyorum da niye böyle diye.2. Olunca daha bilinclı olacagım kolay kolay strese girmem diyordum aynı sekılde devam ediyorum malesef
MAşallah güzel kilo almış mamaya gerek bile yok belkşde , her ağlaması açlık değildir, birde mama sindirimi anne sütüne göre daha zor rahatsız ediyordurKizlar sizin bebekler ne kdr sut iciyo miktar bilen varsa yardimci olablrmi benmkinin emmesi cok iyi ama daha 11 gunluk sutu tam cekemedigi icin ac kaliyo her emzirmeden sonra.. bende mecbur bi once sagdigim varsa veriyorum emzirmenin uzerine yoksa mecbur mama takviyesi oluyo
60 cc sut iciyo 1 saat sonrs yine acim diye bagiriyo bas bas .
Doktor bile sasirdi nasil yani kusmuyomu dedi yoo dedik 6 gunde 300 gr almis normalmi bu kdr yemesi bole yiyen varmi sukur istahli saglikli ama cokmu yiyo ki merak ettim sizinkiler ne kdr yiyor?? Birde vece veriyorum mamayi genelde kaka sancisifs gece artiyor acaba mama arttiriyomu sanciyi aptamil kullaniyorum ama ???
Geçmiş olsun canım. Nasıl memnun kaldın mı doktordan?Merhaba kızlar biz hem gecikmiş 1 aylık kontrolümüze yaptırdık hemde kalça ultrasonunu çektirdik. Çok şükür boyu kilosu çok iyi ultrasonu da temiz çıktı. Ama tahmin ettiğim gibi bu oğlum da alerjik çok ciddi Konak ve egzama var dedi bana diyet oğluma da krem verdi Konak için de badem yağı sürün banyodan sonra tarayın dedi. Bide bizim sarılığımız uzamış sarılık olarak geçiyormuş altta bi neden var mı diye baya kan tahlili istedi bizde ilk oğlumda da böyle diye yaptırmadık. Genelde biley çıkmaz biz kontrol amaçlı isteriz dedi yaptırsa mıydılk bilemedim
Sağlık ocağındaki ebeler emmesi için yardımcı olabilirler belki, bebek memyi mi kavrayamıyor, güliz onatın videolarını izleyin, benimde bebeğim çok geç tutmaya başladı, bi an önce oda emmeye başlarşBen tekim malesef sut sagiyorum surekli cunku hicbi zmn emzirmeyle doymuyo tam cekemedigi icin mecbur gecede emzirip sagmak zorunda kaliyorum ccok yorgun ve uykusuzum
İlk çocuğumda iki üç hafta sürdü ama daha ileriki aylarda başlamıştı. Bu bebişimde de gazdan dolayı ıkınmadan dolayı redlik var . Pes edilir mi hiç, internetten arastır neler yapabilirsin diye ben ayakta sallanarak zıplayarak verirdim hatırlıom sonra düzeldi yine. Geçecek pesetmek yok. Onlar için varız biz. Sütün varsa asla bırakma bil ki geçici bisüre böyle. Bu yasadıgını hemen her anne yasıyor canımMeme reddi yasayan oldu mu yoksa benım kızım memeyı mı bırakacak pes etmek uzere yım
İLK oğlum böyleydi doktorumuza söylemiştim biberon kullanımı varmı demişti evet diyince biberon değiştirmemizi söylemişti, aventten dr browna geçmiştik hoplaya sıpyala emzirmeye dönmüştük, döner inşallahMeme reddi yasayan oldu mu yoksa benım kızım memeyı mı bırakacak pes etmek uzere yım
Duş al canım ondan sonra güzelce sağım yap, ateşlenme durumu falan olursa lahanayı buzdolabında soğutup 20 dk gögüslerine koyKızlar sağ göğsümün altından tuttuğumda elime 2 ayrı beze gibi bi sertlik geliyor. Zaten ağrıyo göğüslerim normal dedim tesadüf geldi elime. Mastit bu mu oluyo? Ne yapmam lazım?
Sarılalım tatlım sağlıkla geçsin İnşallah bu günleri ozlicegimiz günleri anıp avutalim kendimizi 45 günlük siz kac günlüksünüzGel seninle sarılalım ya aynıyız herşeyimiz aynıııı kaç günlüksünüz
Ben Kızımda yaşamıştım ten temasıyla emzirmistim tekrar memeyi bırakacak diye düşünme bırakmaz memeyi annesi benim 1 gün sürmüştü 2 aylıkti sonrası 22aya kaşar emzirdimMeme reddi yasayan oldu mu yoksa benım kızım memeyı mı bırakacak pes etmek uzere yım
Ben de pamukcuk için karbonatlı şu burun tıkanıklığı serum fizyolojik uyguluyorum buharlı oda reflu yatağı vardı biraz daha yükselttim gaz ilacı nurse harveys uykusunu silungle evde gezerek beyaz gürültüyle özellikle fön sesiyle uyuyor ben hergun kimyon rezene biberiye anason tohumları çayı içiyorum gün içinde her fırsatta emzirmeden önce gaz masajı yapıyorum doktor 2saatte bir emzir dedi sürekli uygulayamadim ama yapmaya çalışıyorum konak için bebanthone söylediGöbeğe bişey yapmadı pamukçuk için karbonatlı suyla gazlı bezle ağzını arada siliyorum. Konak için zeytinyağı sürüyorum gaz için gripe water night time aldım dünden beri işe yaradı gibi tam bilemiyorum ama.. uyku için ben de gündüz hep sling kullanıyorum bir de kucakta sıkı kundak ve beyaz gürültüyle kucakta sallayınca uyuyo baya. Bir de 4moms ana kucağı salıncakta uyuyo geceleri 1 saatte olsa. Sen neler yapıyosun??
Emmesi tutmasi cok iyi ama sutu cekemiyo tamSağlık ocağındaki ebeler emmesi için yardımcı olabilirler belki, bebek memyi mi kavrayamıyor, güliz onatın videolarını izleyin, benimde bebeğim çok geç tutmaya başladı, bi an önce oda emmeye başlarş
Cok az mama veriyorum elimden geldigince vermemeye calisicm dahadaMAşallah güzel kilo almış mamaya gerek bile yok belkşde , her ağlaması açlık değildir, birde mama sindirimi anne sütüne göre daha zor rahatsız ediyordur
Insallah 90 Kilo kaldimBen 11 kilo aldım hamilelikte, doğumdan eve gelince 7 kilo gitmişti. 4 kilo kalmıştı. Daha sonra yavaşladı. Kendimi çok sıkmamak için uzun süre kontrol etmedim ben, bakmayı bıraktım. Bugün 32. Günde baktım 2.5 kilo kalmış geriye. Son birkaç kilo daha yavaş gidiyor sanırım. Bence çok yemiyorsanız zamanla biraz daha gider.
Canım benim de çarşamba çıkıyor 40 im..diğer 2 bebegimde de hiç bisey yapmadım..sadece gusül almıştım.. bebeği de rutin yıkamıştım.. kayinvalideme rağmen.. o kırk taş toplamak suyun içine koymak istemişti onu bile yapmadım.. dinde bir yeri yok o gördüğümüz çoğu şeyin.. ya gelenek olmuş ya da batıl inanç..Kızlar 40 çıkarmayı nasıl yapıyorsunuz siz yada yaptınız mı yapmak mı gerek? Dinimizde varmıdır yeri? Örf mü sadece?Çarşamba günü kırkına çıkaracaz inşşalah oğluşumun bilmem gereken nedir ? Google de hep farklı şeyler yazıyer