Ayy inşallah canım yaaa inşallahHaha çok mantıklıOy maşAllah zaten gülümseyince konuşunca hepsi geçiyor. Ağlamaması çok büyük nimet. Benimkiler ağlayan cinsten haha yaza daha güzel şeyler konuşacağız inş. Birlikte oynamalar yemek yemeler gezmeler... korona da biterse ohh değmeyin keyfimize
Ben diyorum market siparişini bile doğru alıp getirmeyen adam bir canlının sorumluluğunu mu taşıyabilir.Nedir bu erkeklerden çektiğimiz, dün bebişin poposu pişik olmuş benim öküz gelmiş diyo ki şakayla karışık annen sana iyi bakmadı mı, sen bak o zaman dedim bakarım diyo. Zaten cahil cesareti çocuğu alıyo kucaklıyor hiç dikkat etmiyo 50 kere uyardım boynunu kıracak çocuğun ben bile korka korka alıyorum
Sadece Anne sütüyle 600 gr alan da 1500 gr alan da normal. Her bebeğin yapısı farklı. Hiç boş yere kıyaslama yapıp canını sıkma. Persentile göre doktorun normal demiştir zatenKizlar merhaba. Biz bugün 1 aylık olduk, 3200 doğdu kizim hastaneden 3000ayrildik bugün tartildildik 3700 geldi , çok üzüldümmoralim çok bozuk , doktor normal dedi ama ben çok taktım, yorumları okudum buradaki 2 aylık bebislerin hepsi 4 kilo ustunde dunden beri uzuntuden sütüm azaldı çok mutsuzum
Soğuk hasta etmez, mikrop hasta eder. Erzurumda grip oranı daha düşüktür çünkü çoğu virus soğukta yaşamaz.Doktor kızdığı için 24-25 derecede şuan oda, anneme kalsa 28 de sauna gibi oturuyoz o halde bile açtırmıyo üşür de üşür. Kadının üşüme fobisi var, kızımda korkak oldu soğuktan çok korkuyo ıslak mendili ısıtıp siliyoruz poposunu
Ben de kızımda doktor tavsiyesiyle yaptım biberona zeytinyağı olayını. Bu bebişe de baktım kaka yapamıyor zorlanıyor, 1 çay kaşığı zeytinyağı verdimBenim bebeğime de gaz damlasi hak getire bu gece hem 22 aylik oğlum hem bebek ayaktaydik en son esimi uyandirdim midem bulanmaya basladi uykusuzlukta öyle bi 1 saat uyudum uykusuzluktan bi yerde bayilcam en sonunda oğlum uyusa yine bu kadar eziyet cekmem ama onunda uyku duzeni yok bu arada ben zeytinyagi veriyorum bebeğe gaz damlaları bizde etki etmedi biberon veren anneler icine hakiki zeytinyağı koyup verebilirsinjz sizde cok gaz sorunu yasiyosaniz gaz damlasi + bunu yapabilir siniz. Bu arada yogun bakımda yapılan bisry bu brbege zeytinyağı verilmez diyecek olan varsa erkenden yazim
Benim de yediğim dayağın hesabı yokSağol valla, maalesef çözüm bulamadım annanesi kardeşine zarar vermediğin içim sana oyuncak alacağım dedi biraz etki etti ama fatda etmedi, dün benim dikiş yerime bebeğede havuçla vurduGün içinde kaç kere bu tarz şeylerden ağlıyor bilmiyorum
Sormadım canım ama araştırdım lohusalıktan hemen sonra takılıyormuş bu Cumartesi gitmeyi düşünüyorum. Büyük oğlum için de gitmeyi düşünüyorum bu ara karnı ağrıyor gibi geliyor bakalım memnun kalıcak mıyımSordunmu peki cnm 40 sonrasi takiyomuymus sezeryanliya diye ?
Belki begenirsin ayse hanimi zaten ses tonu yumuşak dilli olmasi güzel sadece benim herseyde ilaca yönelmesi ilaç önermesi dikkatimi çekti benimle alakalida olabilir hemen ilaca sarilan bir anne değilim bagisikligi düşmesin diye
Patates o da zeytinyağıyla yapılmış olucak, zeytin ve salatalıktı canım. Yemek de çok kısıtlıydı çok zorlanmıştım.Besin alerjisi diyeti yapan anneler özellikle kahvaltıya yediğiniz benim bilmediğim önerileriniz var mıdır? Yumurta,süt ürünleri, Domates vsde yemeyince kahvaltılarım patatesle geçiyor.
Mor renkli desitin krem pişik giderici, oluşan pişiği hafifletmek amacı, ebebekte satılıyor. Mavi rengi de pişik önleyici... Travozolu dr, 2.5 yaşındaki kızıma bile önermedi, kortizon barındırdığındanSudokrem sürdüm kırmızılığı biraz almış ama tam geçirmemiş, travazol almıştım hamileyken kaşıntı için Bi daha ki altını açtığımda onu süreceğim. Biraz da altını açık tutmak lazım galiba ama annem üşütür diye açmıyo altını
Ne demek istiyorsunuz dediğim sizi üzdü müİstiyo o zaman da uykuya dalamıyo. Ah hepimiz lohusayız burda ama yine de çok fazla halden anlamayıp can acıtabiliyoruz değil mi
Canım bana yumurta serbest dedi dr. Ben yumurta yemeye başladım çocuğa bir şey olmadı. Ama ilk hafta ben de yumurta yemedim. Patatesli börek, mantarlı patates, ıspanaklı börek falan yedim. Zeytin ekmek yediğim de oldu. Zeytinyağına ekmek batırıp onu yedim. Pekmezli ekmek yedim. Yumurtasız yaşam gerçekten çok zordu. Bugün de süt yerine portakal suyu koyup kek yaptim.Besin alerjisi diyeti yapan anneler özellikle kahvaltıya yediğiniz benim bilmediğim önerileriniz var mıdır? Yumurta,süt ürünleri, Domates vsde yemeyince kahvaltılarım patatesle geçiyor.
Merhaba arkadaşımNe kadar empatiden yoksun bencilce. Benim için peynir her şey demek. Egzamayı tetikliyorsa diye yemiyorum. Oğlumun alnında çıktı şimdi egzama. Eşim acaba ne yedin ki felan dediğinde bile ağlayasım geliyor. Kendileri bizim kadar fedakar olmayıp bir de anlayışlı olmadıklarında üzücü oluyor. Yalnız değilsin yani kız kardeşim.
20 günde aldığı kilo az değil ki, bi yerlerde okuduydum. Bir de bebek makinadan daha kuvvetli, emerken daha fazla süt içiyordur sağdığından emin ol. Tahin helva, Dereotu, bulgur pilavı arttırır. Yemeklerine kimyon dök, hem gazı alır hem de susatır, Su içersin. Gece uykusu, bol su bu işin olmazsa olmazı...Kızlar bugun Sağınca anladım ki sütüm çok az, süt artırıcı yicek içecek ne varsa önerilerinizi bekliyorum. Çok moralim bozuldu çocuk aç kalmış hep
Sağıma alışkın olmayan memeden hiç süt gelmeyebilir de ama bebek emerken gelir. Boşyere sıkma canınıKızlar bugun Sağınca anladım ki sütüm çok az, süt artırıcı yicek içecek ne varsa önerilerinizi bekliyorum. Çok moralim bozuldu çocuk aç kalmış hep
Merhaba, bebeğinize alerji teşhisi nasıl koyuldu, ben de bebeğimin kakasın da kan gördüm ve şimdi ne yapacağımı bilmiyorumCanım bana yumurta serbest dedi dr. Ben yumurta yemeye başladım çocuğa bir şey olmadı. Ama ilk hafta ben de yumurta yemedim. Patatesli börek, mantarlı patates, ıspanaklı börek falan yedim. Zeytin ekmek yediğim de oldu. Zeytinyağına ekmek batırıp onu yedim. Pekmezli ekmek yedim. Yumurtasız yaşam gerçekten çok zordu. Bugün de süt yerine portakal suyu koyup kek yaptim.
İlk oğlumda kakada kanla süt alerjisi teşhis kondu. Daha sonra çocuk gastroentroloji bölümünde tedaviye başladık oğlumda Galya’da kalprotektin diye bi değere bakıldı yüksek çıktı daha sonra ben emzirdiğim için diyete başladık ilk ay et,süt, yumurta,tavuk ve susam içeren herşeyi yemek yasaktı ay sonunda yüne gaitada bakıldı yüksek çıktı sonra kademeli kuru bakliyat kuru yemiş balık baharat herşey kesildi. Baktık düzelme yok ve ben çok yıpranmıştım o doktora bırakıp Bülent Şekerel e gittik alanında bir numara 1 ay içinde herşey normale döndü şimdi oğlum çok şükür herşeyi yiyip içebiliyor. Tavsiyem iyi bir doktor bulup kendini de yıpratmadan bu süreci yönetmenMerhaba, bebeğinize alerji teşhisi nasıl koyuldu, ben de bebeğimin kakasın da kan gördüm ve şimdi ne yapacağımı bilmiyorum
Normale dönmesi ne kadr sürüyo ki çok can sıkıcı bi duruma döndü
Benim asıl istediğiö yaş aralığı olmuş sizinki, oy kuzum kan bağı çekiyor işte onun canı acıdı diye, bizimkide hepsini istiyor, oda çocuk daha ama annesi, tekim dün kayınvalidem uğradı ikide hiç mi uyumuyor evinin işini yaparsın dedi... Cumartesi şehir dışına anneme gidiyorum 15 gün kalacağız iyi gelecek umuyorum, aminn hepimizie kolaylıklar diliyorumKuzum çok kıskanmış belli. Benim 7 yaşında oğlum çok aşık kardeşine. Tırnağını keserken kanattım maalesef oturup bebekten çok ağladı. Benle küstü. İçi gidiyor kardeşine. Amaaaaa çok da kıskanıyor. Puseti boş gördüğü an yatıyor içine. Meme emmek istiyor. Benle ilgilenmiyorsun artık diyor. Oğlum o çok muhtaç diyorum. Ben de çok muhtacım o zaman diyor. Sana yardım eden varsa biraz küçüğü verip büyükle takıl. Senin büyükte bebek daha.
Allah kolaylık versin inş hepimize
Nasıl düzeldi pekiİlk oğlumda kakada kanla süt alerjisi teşhis kondu. Daha sonra çocuk gastroentroloji bölümünde tedaviye başladık oğlumda Galya’da kalprotektin diye bi değere bakıldı yüksek çıktı daha sonra ben emzirdiğim için diyete başladık ilk ay et,süt, yumurta,tavuk ve susam içeren herşeyi yemek yasaktı ay sonunda yüne gaitada bakıldı yüksek çıktı sonra kademeli kuru bakliyat kuru yemiş balık baharat herşey kesildi. Baktık düzelme yok ve ben çok yıpranmıştım o doktora bırakıp Bülent Şekerel e gittik alanında bir numara 1 ay içinde herşey normale döndü şimdi oğlum çok şükür herşeyi yiyip içebiliyor. Tavsiyem iyi bir doktor bulup kendini de yıpratmadan bu süreci yönetmen
Benim fix kahvaltımdı patates zeytin salatalık, maalesef bu bebeğimdede diyet yolu gözüküyorBesin alerjisi diyeti yapan anneler özellikle kahvaltıya yediğiniz benim bilmediğim önerileriniz var mıdır? Yumurta,süt ürünleri, Domates vsde yemeyince kahvaltılarım patatesle geçiyor.
Bülent bey süt ve süt ürünleri, yumurta hariç herşeyi yememi söylemişti. Daha sonra da 2 ayda süt ve yumurta diyetini açıp herşeyi yiyebilir hale gelmiştik. Diyet listesi vermişti bana her gün belli miktarda yasaklı gıda tüketip tepkiye göre devam yada tamam diyorduk çok şükür ondan sonra hiç kanlı kaka görmedik.Nasıl düzeldi peki