Ya arkadaşlar konudan bağımsız bişey sorcam. İlk çocuğum. Babasını bildiğiniz kesicem artık sabrım kalmadı. Aşırı düşkün çocuğa. En ufak ağlamasında panikliyor. Sürekli beni suçluyor. 40 gündür kendimi sadece bakıcı gibi hissediyorum onun gözünde. Akşam bu çocuğa bişey olursa gözüme gözükme dedi çıldırdım. Kimi neyle tehdit ediyor.
Sormak istediğim ilk çocuk olup eşi böyle davranan var mı? Normal mi? Çocuk büyüdükçe geçecek mi?
Benim bebeğim sarılıktan iki gün yattı hastanede. Bu onda travma yarattı. Geçen gaz yüzünden acile götürdük. Yine çocuğu elimizden alacaklar diye beynimi kemirdi.
Çocuk bi yandan bu bi yandan vallahi çıldırcam.
Kizlar merhaba. Biz bugün 1 aylık olduk, 3200 doğdu kizim hastaneden 3000ayrildik bugün tartildildik 3700 geldi , çok üzüldümmoralim çok bozuk , doktor normal dedi ama ben çok taktım, yorumları okudum buradaki 2 aylık bebislerin hepsi 4 kilo ustunde dunden beri uzuntuden sütüm azaldı çok mutsuzum
Annemler çocuk bu gözünden soğuk alır diye diye çocuğun yüzüne bişi örttüler hep gözü enfekte oldu. Çapaklandı ve arpacık gibi kırmızı şişlikler oluştu. Çapaktan gözünü açamıyordu. Doktor Netira isimli göz damlası verdi. 4x1'le başla sonra 3x1'e düşerek 1 hafta kullan dedi. Geçti çok şükür. Şimdi üstüne bile battaniyeyi dikkatli örtüyorum. Yüzünü gözünü elletmiyorum.Kızlar benim oğlanın gözlerinde sabah çapak oluyo 2 gün önce olmuştu okudum biraz çayla pansuman yaptım geçti yine olmuş
Benim ilk çocuğum da çok çok zordu. Ama sürekli birşeyler denedik eşimle. En son çingene beşiğinde biraz yatmaya başladı. Siz de belki deniyorsunuzdur. Ama böyle çok yıpratıcı oluyor acıma değil de halden anlama olarak düşün. Benim kızım kırktan sonra kudurdu hep aklıma sen geliyorsun. İyi dayandın maşAllah Allah gücümüzü kuvvettimizi artırsın inş. Sabaha kadar yatmıyor 5-6 gündür bir de ağlıyor. Eşim olunca ben veriyorum valla benim eşimde gece gündüz çalışıyor ama yapacak birşey Yok. Ben de çalışan biriyim iş mi bebek bakımı mı diye düşünsem kesinlikle iş daha kolay.Durmuyoki kimsede bi babasında duruyo o zaptedebiliyo ama yazık o da işe gidiyo dün sabah 9 dan beri kucağımda gece hele hiç susmadı kollarım başım göğüs uçlarım mahvoldu ne uyku var ne dinlenme. Sürekli zıplatıyorum bitiğim artık
Kuzum çok kıskanmış belli. Benim 7 yaşında oğlum çok aşık kardeşine. Tırnağını keserken kanattım maalesef oturup bebekten çok ağladı. Benle küstü. İçi gidiyor kardeşine. Amaaaaa çok da kıskanıyor. Puseti boş gördüğü an yatıyor içine. Meme emmek istiyor. Benle ilgilenmiyorsun artık diyor. Oğlum o çok muhtaç diyorum. Ben de çok muhtacım o zaman diyor. Sana yardım eden varsa biraz küçüğü verip büyükle takıl. Senin büyükte bebek daha.Sağol valla, maalesef çözüm bulamadım annanesi kardeşine zarar vermediğin içim sana oyuncak alacağım dedi biraz etki etti ama fatda etmedi, dün benim dikiş yerime bebeğede havuçla vurduGün içinde kaç kere bu tarz şeylerden ağlıyor bilmiyorum
Kabuklanma olan yere zeytinyağı sürüp biraz bekletin. Yumuşayınca ince bit tarağıyla tarayın kabukları alın kafasından. Sonra mustelanın konak önleyici şampuanıyla yıkayın. Kullandığınız şampuanı değiştirip başka ürün denemenizi tavsiye ederim.Kızlar galiba kızımın kafasında konak olusacak su an biraz beyaz kabarcıklar var egzama gıbı onlemek ıcın ne yapmalıyım zaten gozunde ki capak da azalmadı gecmedı Bı de konak olursa
Benim kızımın kaşları berbattı kulakları da. Hakiki zeytinyağını sürüp yumuşattım. Sonrada tırnağımla elimle hafif hafif kazıdım geçtiKızlar galiba kızımın kafasında konak olusacak su an biraz beyaz kabarcıklar var egzama gıbı onlemek ıcın ne yapmalıyım zaten gozunde ki capak da azalmadı gecmedı Bı de konak olursa
500-1000 gr arası normal kabul edilir ilk 6 ay için. Boşyere üzmüşsün kendini. Benim bebeğimde 700 gr kadar aldı. İlk çocuğum 1450 almıştı. Ama çok zor bir bebekti hep kusardı çok mutsuz ağlaktı. Kızım maşAllah daha mutlu, sürekli kusmayan çok şükür bir bebek. Sağlıklı olması önemli. Doğum kilosuda önemli tabi. Benim bebeğim 3830 gr doğmuştu. Ondan 4 kiloyu geçti. 3 kilo civarı oldaydı o da 4 ü bulmazdı. Sıkma canını. Sağlıklı olması yeterliKizlar merhaba. Biz bugün 1 aylık olduk, 3200 doğdu kizim hastaneden 3000ayrildik bugün tartildildik 3700 geldi , çok üzüldümmoralim çok bozuk , doktor normal dedi ama ben çok taktım, yorumları okudum buradaki 2 aylık bebislerin hepsi 4 kilo ustunde dunden beri uzuntuden sütüm azaldı çok mutsuzum
Ne kadar empatiden yoksun bencilce. Benim için peynir her şey demek. Egzamayı tetikliyorsa diye yemiyorum. Oğlumun alnında çıktı şimdi egzama. Eşim acaba ne yedin ki felan dediğinde bile ağlayasım geliyor. Kendileri bizim kadar fedakar olmayıp bir de anlayışlı olmadıklarında üzücü oluyor. Yalnız değilsin yani kız kardeşim.Canım biz de bu gece tartıştık. Çocukta alerji sayılacak bir durum yok. Kaldı ki ben doktora da sormuştum dikkat etmem gereken bi yiyecek olup olmadığını. Bu gece biraz ağladı onu kahvaltıda yediğim minicik peynire bağladı. Pisboğazlığım yüzünden çocuk acı çekiyormuş. O kadar sinirlendim ki alıp başımı gidecek hale geldim. Bi yandan göğüs ağrım bi yandan bu sözler...
Bakamıyo ki ağlayınca veriyo elime. Sadece sürekli öpmesini biliyo çocuğu.Bence işten geldiginde ver eline buyur sen bak bide ben beceremiyorum madem de zatdn kendi stresimiz yetiyor yani yada izin alsin 1 gun bebek bakmak nasilmis görsün tepkini belli et canim seni strese soktugunda sütun etkilenir destege ihtiyacin oldugunu söyle
Sudokrem sürdüm kırmızılığı biraz almış ama tam geçirmemiş, travazol almıştım hamileyken kaşıntı için Bi daha ki altını açtığımda onu süreceğim. Biraz da altını açık tutmak lazım galiba ama annem üşütür diye açmıyo altınıBen ilaçsız geçiremedim. Kızımın poposu uygun bez bulamadığım için hep kızarıktı. Artık ciddi pişik oldu. 3 gündür pişik. Sudokrem, mustela, bepanthol, istemeyerekte olsa talk pudra denedim hiç azalmadı. Onlar pişik oluşmadan önce etkili bence. Hametan ve travazol krem sürdüm, sürer sürmez çocuğun sesi bile değişti çok rahatladı. Lavaboda poposunu, genital bölgesini iyice yıkıyorum her seferinde. Ama her seferinde sabun, şampuan kullanmayın. Sonuçta kendi tuvaletimizde de sabun kullanmıyoruz. Gece uyumadan önce ya da poposunu havalandırırken idrarını yaparsa sırtına filan bulaşırsa kullanıyorum. Sonra iyice kurutuyorum, bezini biraz açıkta bırakıyorum ve bu kremleri kullanıyorum. 1 gün uygulamama rağmen baya azaldı pişiği ve çocuğum ağlamıyor rahatladı en önemlisi.
Nedir bu erkeklerden çektiğimiz, dün bebişin poposu pişik olmuş benim öküz gelmiş diyo ki şakayla karışık annen sana iyi bakmadı mı, sen bak o zaman dedim bakarım diyo. Zaten cahil cesareti çocuğu alıyo kucaklıyor hiç dikkat etmiyo 50 kere uyardım boynunu kıracak çocuğun ben bile korka korka alıyorumNe kadar empatiden yoksun bencilce. Benim için peynir her şey demek. Egzamayı tetikliyorsa diye yemiyorum. Oğlumun alnında çıktı şimdi egzama. Eşim acaba ne yedin ki felan dediğinde bile ağlayasım geliyor. Kendileri bizim kadar fedakar olmayıp bir de anlayışlı olmadıklarında üzücü oluyor. Yalnız değilsin yani kız kardeşim.
Al benden de o kadar eşime diyorum ki sen işten çık ben çalışayım sen bebeğe bakBenim ilk çocuğum da çok çok zordu. Ama sürekli birşeyler denedik eşimle. En son çingene beşiğinde biraz yatmaya başladı. Siz de belki deniyorsunuzdur. Ama böyle çok yıpratıcı oluyor acıma değil de halden anlama olarak düşün. Benim kızım kırktan sonra kudurdu hep aklıma sen geliyorsun. İyi dayandın maşAllah Allah gücümüzü kuvvettimizi artırsın inş. Sabaha kadar yatmıyor 5-6 gündür bir de ağlıyor. Eşim olunca ben veriyorum valla benim eşimde gece gündüz çalışıyor ama yapacak birşey Yok. Ben de çalışan biriyim iş mi bebek bakımı mı diye düşünsem kesinlikle iş daha kolay.
Sağınca başka süt kalmadı memede çocuk boşa çekiyo, şişeyle ne kadar süt veriyorsunuz acabaKaynamış suyun içine koyuyorum ılınınca içiriyorum ben
Altını açıp bırakmak gazına da iyi geliyo. Ben bi 10 dk falan bırakıyorum bide öyle daha mutlu. Evin sıcaksa problem etme. Benim de kaynana üşütür üşütür diyip duruyo.Sudokrem sürdüm kırmızılığı biraz almış ama tam geçirmemiş, travazol almıştım hamileyken kaşıntı için Bi daha ki altını açtığımda onu süreceğim. Biraz da altını açık tutmak lazım galiba ama annem üşütür diye açmıyo altını
Doktor kızdığı için 24-25 derecede şuan oda, anneme kalsa 28 de sauna gibi oturuyoz o halde bile açtırmıyo üşür de üşür. Kadının üşüme fobisi var, kızımda korkak oldu soğuktan çok korkuyo ıslak mendili ısıtıp siliyoruz poposunuAltını açıp bırakmak gazına da iyi geliyo. Ben bi 10 dk falan bırakıyorum bide öyle daha mutlu. Evin sıcaksa problem etme. Benim de kaynana üşütür üşütür diyip duruyo.
Bebenin bi yerini düzeltiyorum bi yerine bişi oluyo anlamadım kiAnnemler çocuk bu gözünden soğuk alır diye diye çocuğun yüzüne bişi örttüler hep gözü enfekte oldu. Çapaklandı ve arpacık gibi kırmızı şişlikler oluştu. Çapaktan gözünü açamıyordu. Doktor Netira isimli göz damlası verdi. 4x1'le başla sonra 3x1'e düşerek 1 hafta kullan dedi. Geçti çok şükür. Şimdi üstüne bile battaniyeyi dikkatli örtüyorum. Yüzünü gözünü elletmiyorum.
Haha çok mantıklıAl benden de o kadar eşime diyorum ki sen işten çık ben çalışayım sen bebeğe bakbizim 42 gündür parti var evde geceli gğndüzlü sadece şöyle bişey var çok ağlayan bi bebek değil kucakta istediği olunca sakin güler yğzlü konuşan bi bebek. Ama tabi KUCAKTA