- 7 Ağustos 2011
- 14.264
- 14.664
Tamam canm cok tesekkur ederimm elimden geleni yapmaya calisscsgm sukurler olsun minigim sağlıklı bu tempoyada alismam lazim ons da zor yeni dunyaya alismaya çalışıyor cok tatlilar allahim hepsine uzun omurler nasip etsinOLmaz olur mu canım daha 21 aylık oğlum var sabah 7.30 da kalkıyoruz birini bezliyorum diğeri bekliyor birine süt veriyorum diğeri ağlıyor onu emziriyorum büyük oyun istiyor . Küçüğüm sabahtan beri toplasan 3 saat uyudu uyumadı onda bölük bölük gece desen o da öyle . Ve bu düzenim 3 senedir böyle 1.oğlum doğdu emzirdim emzirirken 2.ye hamile kaldım şimdi onu emziriyorum hiç kesintisiz gece uykusu uyumadım artık baş ağrılarından kafamı kaldıramıyorum. Ama düşünüyorum nimet bunlar ya olmasalardı yıllarca uğraşsaydım o zaman da bugünleri isterdim. Zor evet ama sabırlı ol geçecek bu zamanlar sana tepki verdiği daha rahat ediceğin zamanlar gelicek, hep dua et şükret Rabbim nasip etti kolaylığını da verir elbet. Yanında biri varsa gece sağdığın sütlerden versin 3-4saat uyu sende kafana takma İnan zaman çabuk geçiyor bu zamanları unutursun ama stres zarar verir sana .
Benmki 6 günlükBen bugün sabah 6da başladım mesaiyedün kırkımız çıktı bugün huy değişti resmen 5 dk uyumadı bugün sizin kaç günlük
Deniyim cmm benmki sutum oldugu halde cekemiyo emmesi super ama kavrayamadigi icin ac kaliyo mecbur sut ssgip veriyorum emzirmenin uzerine ve memede kaka yapiyo her seferinde asiri sanci cekiyo acliktan kivraniyo ama gaz sancisindan ememiyo surekli kolumda salliyip memeye tutuyorum 2 dk da bi tuvaletini yapinca sanci geciyo emziriyorum araliksiz 20 dk sonra hala ac oluyo sagiyorum veriyorum gaz çıkarma alt degistirme derken bi uyandiginda en az 1.5 saat ayaktayim sonra uyutuyoruz bu sure normalmi acaba her uyandiginda 1.5 saat araliksiz ilgilenmemiz herkeste aynımiBiliyorum orayı da. Biz fıtıktan şüphelendik o yüzden kalça ultrasonu çekilirken ona da bakalım dedi doktor. O yüzden orada çektirdik ama çok çok pahalıydı gerçekten. Yoğun bakımdan çıktıktan sonraki hafta kontrole gittiğimizde de kalpte üfürme var dedi Afiyet’teki doktor. Bi telaşla korkuyla Çocuk kardiyolog aradık özelde 400 lira da ona verdik. Geçen gece acillik oldum ateşim çıktı enfeksiyon çıkmış kanımda serum vs derken bi 300 de o zaman bıraktık hastaneye. Battık bu ay biz doğum kadar ödedik nerdeyse
Biz gece ilk uyanışa kadar ne uyursak sonrası sıfır uykuyla sabahlıyorum ben her gün. Geçen tv de bir doktor saat 11 gibi bebeği babaya devredin. Sağdığınız sütle veya veriyorsanız mamayla beslesin baba siz uyuyun 3-4 saat diyordu. Ben de bırakıyorum babaannesine veya babasına yatıyorum. 2-3 gibi uyanıyoruz. Sonra 1 saat emiyorsa yatırdığımdan 5-10 dk sonra yine emmek istiyor. Uyku bitiyor. Ama dün gece yatakta yastık üstüne koydum onu, yüzyüze uzanırken emzirdim. Bir saat falan emmiş ben de uyumuşum. Tavsiye ederim. Gece uyanamam dersen gündüz dene bunu biri kontrol etsin sizi ara ara.
Birinci aydan sonra bir ay içinde yapılabilir demişti bizim doktor. Acelesi yok bence ama yaptırmak şart kalça çıkıklığını tespit için diye biliyorum.
Bebeğin olduğu oda 27 derecede tutuyoruz ama üstü ince giydiriyor ben kat kat giydirmeyi sevmiyorum Bi atlet Bi tulum oluyo üstünde, yataktan kalkınca da üstüne yelek giydiriyorum. Banyo suyunu da 37-38 derece yapıyorum yine kaldığı odada yaptırıyorum odadan hiç çıkmıyor nerdeyse bebiş. Altını alırken ıslak mendil soğuk oluyo ondan hoşlanmıyor hemen ürküyorEvlerinız kac derece? Altını değiştirirken ya da banyoya hazırlarken bebekleriniz ısı farkından korkuyor gıbı hareket ediyor mu ben mi kalın gıydırıyorum acaba
Kaka yaparken benimki de ıkınıyo kıpkırmızı oluyo normal mi bu. Gazını çıkartıyor gaz problemi yok gibiBebegine kendi bakan varmi 1 haftalik olduktsn sonra ben tek kalcm ds yarından itibaren sartlsr geregi endiseliyim biraz bakablrmiyim diye
Birde kaka yaparken cok sanci cekiyo benmki boyle olan varmi
Bende blmiyorumki cok sanci cekiyo kaka yaparken ayaklarini kastiriyo benmkide dah 6 gunlukKaka yaparken benimki de ıkınıyo kıpkırmızı oluyo normal mi bu. Gazını çıkartıyor gaz problemi yok gibi
Ben varım canım. Annem 2-3 gün kaldı sonra gitti. Bebekle başbaşa kaldık tabii. İlk gün çok ağladım çünkü ilk bebeğim ve o gün huysuzluğu tuttu. Hiç uyumadı, ağladı, ben saç baş perişan kaldım öyle. Bebekle beraber ağladım resmen. İkinci gün daha iyi geçti, üçüncü gün daha da iyi oldu. Çözdüm bebeği zamanla. Şimdi çok iyiyiz. Hala ağlıyor evet ya da uyumuyor ama slinge koyunca sustuğunu problem olmadığını fark ettim. Göğsümde uyuyup beni kilitliyor ama ben de oturup dinleniyorum en azından. Slinge koyunca hafif işlerimi de yapabiliyorum. Mutfağı topluyorum, çamaşır asıyorum, toz alıyorum hatta kahve yapıp içiyorum bileBebegine kendi bakan varmi 1 haftalik olduktsn sonra ben tek kalcm ds yarından itibaren sartlsr geregi endiseliyim biraz bakablrmiyim diye
İlk günden beri yalnızım ben canim, 1 gün bile kalmadı kimse, hemde 2 kucuk çocuğum daha var, hiç endişelenme her türlü altından kalkarsinBebegine kendi bakan varmi 1 haftalik olduktsn sonra ben tek kalcm ds yarından itibaren sartlsr geregi endiseliyim biraz bakablrmiyim diye
Ben de tekim, 2.5 yaşındaki kızıma doğum öncesi sonrası 15 gün yeğenim baktı. ki o da çocuk, yemekten, temizlikten anlamaz, oyun oynayıp oyaladı... Kendine güven inan. Tecrübeliyiz de ondan böyle diye de düşünme, halimiz tek çocuklardan daha zor, ikiz üçüz olsa daha az zorlanırdıkBebegine kendi bakan varmi 1 haftalik olduktsn sonra ben tek kalcm ds yarından itibaren sartlsr geregi endiseliyim biraz bakablrmiyim diye
Kızlar bebeklerin eli ayağı burnu soğuk olur. Orada şuan kan akışı yavaş. Üşüyüp üşümediğine göğsünden veya sırtından bakınBazen ben de kalın mi acaba diyorum sonra eline bakıyorum soğuk bazen nefesi burnu da soğuk oluyor anlamıyorum arkadaşım bebeği aynı zaman doğumlu bir kat ince giydiriyor benden
Kantoronu eczaneden, papatya suyunu aktardan aldık ama kantaron aktarda da vardır. Her bezi açınca papatya suyu döküp, 10dk sonra kantoron sürüyorum.Papatya suyu sarı kantoron aktaran mı aldın tatlım geçmiş olsun darısı bize
Biz sarıligi zor geçirdik en az 2 ay geçsin dedi doktor 3 belki 4 aylıkken yaptırırım İnşallah
Dogru valla bi taneyle bu kdr yorgunluk zor ..Ben de tekim, 2.5 yaşındaki kızıma doğum öncesi sonrası 15 gün yeğenim baktı. ki o da çocuk, yemekten, temizlikten anlamaz, oyun oynayıp oyaladı... Kendine güven inan. Tecrübeliyiz de ondan böyle diye de düşünme, halimiz tek çocuklardan daha zor, ikiz üçüz olsa daha az zorlanırdık
Bende yavas yavas çözmeye başladım bugun hatta annemdeyim ama evime donmek istiyorum annem dedi ben hic ksrismiycm kendin.bak duruma.gore ole evine git dedi simdi herkes gesmeye gtti bz oglumla bas basayiz evde gecede annem yardim etmiyck kendimi test etcemBen varım canım. Annem 2-3 gün kaldı sonra gitti. Bebekle başbaşa kaldık tabii. İlk gün çok ağladım çünkü ilk bebeğim ve o gün huysuzluğu tuttu. Hiç uyumadı, ağladı, ben saç baş perişan kaldım öyle. Bebekle beraber ağladım resmen. İkinci gün daha iyi geçti, üçüncü gün daha da iyi oldu. Çözdüm bebeği zamanla. Şimdi çok iyiyiz. Hala ağlıyor evet ya da uyumuyor ama slinge koyunca sustuğunu problem olmadığını fark ettim. Göğsümde uyuyup beni kilitliyor ama ben de oturup dinleniyorum en azından. Slinge koyunca hafif işlerimi de yapabiliyorum. Mutfağı topluyorum, çamaşır asıyorum, toz alıyorum hatta kahve yapıp içiyorum bileAlıştım kanguru gibi bebekle iş yapmaya İnan alışılıyor bir süre sonra. Sen onun annesisin, bunu yapabilirsin. Zor ama kısa sürede çözersin bebeğini inan ki
Canım benim annem yanımda ama bebeğe ben bakıyorum annem eve yardım ediyor. Gece ilk günden beri full bende başbaşayız. İlk çocuğum benim sen kendine güven yaparsın. Annelik içgüdüsü diye bir şey var. Birbirinizi tanıyorsunuz hem sen bebeğe baktıkça temas ettikçe sütün de artıyorBende yavas yavas çözmeye başladım bugun hatta annemdeyim ama evime donmek istiyorum annem dedi ben hic ksrismiycm kendin.bak duruma.gore ole evine git dedi simdi herkes gesmeye gtti bz oglumla bas basayiz evde gecede annem yardim etmiyck kendimi test etcem
Yalnız her şey daha iyi bence, kaynaştıkça sendromları attıkça tadını çıkarmaya başlarsınız.Dogru valla bi taneyle bu kdr yorgunluk zor ..
Bugun daha iyiyim 7.gun olmus 6 yazmışım derdini anlamaya basladim bakabiliyorum yarin evime doncem sanrm tek kalcaz annemdeym suan
Benim de 25 derece atlet altına ayaklı pijama ustune de tulum gıydırıyorum Dr da ev sıcak cocuk da kalın giyiniyor dedi ben de şaştım kaldım cocugu tartarken cok korktu ısı far kından ona dikkat etti DrBebeğin olduğu oda 27 derecede tutuyoruz ama üstü ince giydiriyor ben kat kat giydirmeyi sevmiyorum Bi atlet Bi tulum oluyo üstünde, yataktan kalkınca da üstüne yelek giydiriyorum. Banyo suyunu da 37-38 derece yapıyorum yine kaldığı odada yaptırıyorum odadan hiç çıkmıyor nerdeyse bebiş. Altını alırken ıslak mendil soğuk oluyo ondan hoşlanmıyor hemen ürküyor