- 20 Haziran 2013
- 3.139
- 2.204
Bugün 50. Gün ve cıldırıyo şuan ağlıcam diyeBen üç günde bir banyo sonrası burun yumuşayınca yapıyorum.Serum fizyolojik de sıkıyorum.
45teyiz hala aynı saatte aynı ağlamalar... İnşallah kendin düzen oturursun hemencecik. Kaynanam yok ama cici kaynanam ve kaynana aratmayan bi kayınpederim var. Dün beni ikisi de deli etti. Biri senin kaynananın dediklerini sıraladı, öteki de 3.çocuk yapın Muhabbeti yaptı
Merhaba cnm. Senle bizim durumlarımız çok beziyordu. Okullar açıldı biz de siz de nedir durumlar? Büyüğümü çok aksatıyorum ya üzülüyorum ona. 7 yıldır başbaşaydık bütün ilgim ondaydı. Şimdi ben üzülüyorum onun için. O da kardeşini çok seviyor çok istiyordu ama bazen isyan ediyor. Birlikte uyuyalım diyor. Baba evde olursa geceye gidiyor bazı zamanlar veriyorum bebeği oğlumla yatıyoruz uyuyana kadar. Sevdiği yemeği yapmaya çalışıyorum. Ödevlerini yaptırmaya çalışıyorum. Ve sürekli sessiz ol diyorum çocuğa bunu demek istemiyorum ama zilli kızım uyanıyor sese. Ya da kızı sakinleştirip mutfağa gidiyorum seviyorum ayağına çocuğu ağlatıyorBize de akrabamız stokke carrier kanguru verdi. Kendisi pek kullanamamış. 4 haftaliktan, 3.5 kg ve 53 cm üzeri bebekler kullanabilir diyor. Ama biz 1 kez denedik bebek oturuyor gibi olunca içime sinmedi. Youtube dan videosunu izleyip tekrar bi deneyeceğim belki de ayarını iyi yapamadık.
Hep kırkı çıksın derler. Sonra 3 ayı geçsin sonra 6 ayı sonra otursun sonra emeklesin sonra yürüsün sonra memeyi bıraksın.. uzayıp gidiyor. O zamana bebek karar veriyor işte. Kimi bir gece bile kalktığımı bilmem diyor kimi bir gece uyuduğunu bilmiyor annelerin. Sağlıkla uyum sağlarız inş biz de bebeklerde. Çok beklentiye girmemek gerekBugün 50. Gün ve cıldırıyo şuan ağlıcam diye
Bugün öyle yapıyorum kucağımda uyuyo bıtakıyorum 2-3 dk sonra ağlıyo tekrar alıyorum bırakıyorum yine ağlıyo bakalım inşallah böyle uyurSakinleştir tekrar bırak. Yine ağlayınca yine aynısını yap. Yoksa çok zor yani. Benim ilk çocuğum gerçekten çok zordu ama yine de bir günden toplam 6-8 saat arası uyurdu sallayarak falan
İnş cnm en azından birkaç saat rahat uyusa sen de dinlenirsinBugün öyle yapıyorum kucağımda uyuyo bıtakıyorum 2-3 dk sonra ağlıyo tekrar alıyorum bırakıyorum yine ağlıyo bakalım inşallah böyle uyur
Yaptıkları iyiliği fırsat bulunca başa kakmaları yok mu zaten keşke kendi anneme yakın olsaydımİlk coçuğumda haftada gelip evimi temizlemişanne iki kere geldin dedim, bu doğumumda doğuma gitmedin önçeki gün tek başıma yaptım eşim söyleyince ne olacak bende kendim yapmıştım demiş, allah muhtaç etmesin, ya şu kırk çıkarma gibi saçması yok zaten
Yaptıklarını ömürlük yapıyorlar sanırsın valla bazen uzak olmak daha iyi diyorum eşime taşınalım başka şehire en azından kafa rahat olur. Sende iyi yapmışsın söyleyerek dediğin gibi Allah’ım muhtaç etmesinİlk coçuğumda haftada gelip evimi temizlemişanne iki kere geldin dedim, bu doğumumda doğuma gitmedin önçeki gün tek başıma yaptım eşim söyleyince ne olacak bende kendim yapmıştım demiş, allah muhtaç etmesin, ya şu kırk çıkarma gibi saçması yok zaten
Aynen ya hem Molfix hem.sleepy küçük Prima tam kararında ben de 3 e gecicem elimdeki 2 no bitsin de hem rahat bağlanıyor 3Oğlum 5.400 ben 3 noya geçtimhem sleepy hem molfixte. Sleepy çok sıktı bacaklarını. 3 no efil efil takıyor oh mis
Benim kızda 7 yaşında ve o da diyor sürekli yatağa geliyor senle yaticam diye 2 noyu yanımda yatırıyorum yorganı çekiyor üstüne diye şimdi de tutturdu ben de yaticam diye boynunu büküp yatağına gidiyor sonra diyorum bu zamana kadar yeterince ilgi gösterdim küçük çocuğu olanlar ne yapıyor en azından aralarında yaş farkı var yeterince ilgilendik bence şimdi ek kitap aldım 1 .sınıf 3. Dönem için toplama çıkarmayı iyice pekistrsin diye her gün kitap okuttirmaya özen gösteriyoruz bakalım iyi olurlar insMerhaba cnm. Senle bizim durumlarımız çok beziyordu. Okullar açıldı biz de siz de nedir durumlar? Büyüğümü çok aksatıyorum ya üzülüyorum ona. 7 yıldır başbaşaydık bütün ilgim ondaydı. Şimdi ben üzülüyorum onun için. O da kardeşini çok seviyor çok istiyordu ama bazen isyan ediyor. Birlikte uyuyalım diyor. Baba evde olursa geceye gidiyor bazı zamanlar veriyorum bebeği oğlumla yatıyoruz uyuyana kadar. Sevdiği yemeği yapmaya çalışıyorum. Ödevlerini yaptırmaya çalışıyorum. Ve sürekli sessiz ol diyorum çocuğa bunu demek istemiyorum ama zilli kızım uyanıyor sese. Ya da kızı sakinleştirip mutfağa gidiyorum seviyorum ayağına çocuğu ağlatıyoroğlum bak yapma aç kalırız diyorum o da ona üzülüyor beceremiyorum sanki dengeyi kurmayı
Tabiki canı acıyor nasıl ağlıyor, vurduğunda yanlışca yaptım anne diyor, ödül sistemini deneyelim sticker alayım, ay içine kapanmasıda kötü, alttaki etiketine yazıyorum gençekten surat asan trip atan erkek çekilmiyor lohusalık bitince ne olacak bilmiyorumCanım vurdurma bebek anlamaz olur mu yanlış o düşünce bence. En fenası canı acır ağzı dili yok ki söylesin. Bizde vurma yok ortanca sadece mutsuz içine kapandı. Kıskançlık olmazsa anormalmiş zaten. Kıskanacak tabi ama vurdurma her yolu dene konuş anlat olmadı vurmadığı zamanlar bi hediye ver,tablo yap diyorlar vurmadığı günün sonu stiker yapıştırsın mesela.
Evet o da diyo eskiden böyleydi... ama o eskidendi ve bilinmiyordu. Şimdi yanlış olduğunu bile bile eskiyi mi yapalım diyorum. Bana çok bilmiş diyo arkamdan. 2. Üniversiteyi okuduğum için laf çarpıtıyo mesela. Bilmişliğimde şu mesela bebekli eve gelirken kapı zili çalınmaz dedim çünkü kendisi hem zili çalıp hem de kapıya dan dan dan vuruyo hüdaverdi gibiAslında eskiden bize de vermişler nisastali mama 1980 li yillarda...Çok garip ya o zamanlar kimse zararlı olduğunu söylememiş... Şimdi ise ilk 6 ay sadece anne sütü ve ek gıdaya blw yöntemi ile geçiliyor. Sebze haşlamalari ile başlanıyor
O boyunlarını bükmeleri Yok muBenim kızda 7 yaşında ve o da diyor sürekli yatağa geliyor senle yaticam diye 2 noyu yanımda yatırıyorum yorganı çekiyor üstüne diye şimdi de tutturdu ben de yaticam diye boynunu büküp yatağına gidiyor sonra diyorum bu zamana kadar yeterince ilgi gösterdim küçük çocuğu olanlar ne yapıyor en azından aralarında yaş farkı var yeterince ilgilendik bence şimdi ek kitap aldım 1 .sınıf 3. Dönem için toplama çıkarmayı iyice pekistrsin diye her gün kitap okuttirmaya özen gösteriyoruz bakalım iyi olurlar ins
Aynen rahata alışınca da zorO boyunlarını bükmeleri Yok muçocukları daha küçük olanlar tabi daha çok yoruluyordur. Bebekler bira daha çevreye duyarlı olsa büyüklerimiz de keyif alırlar güldürürler oynatırlar falan iyi olur. Hayırlısıyla atlatırız inş şu ilk zamanlarımızı. Bize de zor tabi alıştık büyüklere eziyetleri yoktu başa sardık
Günde kaç kere yapıyodun ? Bana diyolar hergün yapma ama benm çocuğum bildğin sümüklü ve nefes alamıyo günde 3 defa yapıyorum bişi olur mu ki daha 10 günlükOtri bebe önemli gerçekten ilk çocuğumda da elimden düşmemişti
Ben de o kadar yapıyorum kuru burna yapma bir şey olmadı çok şükürGünde kaç kere yapıyodun ? Bana diyolar hergün yapma ama benm çocuğum bildğin sümüklü ve nefes alamıyo günde 3 defa yapıyorum bişi olur mu ki daha 10 günlük
Ben de o kadar yapıyorum kuru burna yapma bir şey olmadı çok şükür
Biz de aynısını yaşıyoruz. Kızım evde yüksek sesle konusuyor önceden de hep.oyleydi. Ben de şşt biraz daha küçük sesle konuşalım fln diye uyarıyorum. Bazen benimle ilgilenin diye ajitasyon yapıyor. Şimdi 2 gün okula gidiyor o zaman rahatım. Ama diğer günler evde uzaktan eğitimde olunca daha çok ilgi istiyor. Ben küçük uyuyunca dinlenmek.istiyorum. Büyük ile oynayacak enerjim olmuyor. Bazen yürüyüşe götürüyor babannesi. Ya da dedesi parka götürüyor. Ödevlerini eşim organize ediyor akşam işten gelince. Benim en çok üzüldüğüm anne kız ilişkimiz tabi bu süreçte eskisi gibi değil. Ama umarım biraz daha rahatlarız birkaç ay sonra...Merhaba cnm. Senle bizim durumlarımız çok beziyordu. Okullar açıldı biz de siz de nedir durumlar? Büyüğümü çok aksatıyorum ya üzülüyorum ona. 7 yıldır başbaşaydık bütün ilgim ondaydı. Şimdi ben üzülüyorum onun için. O da kardeşini çok seviyor çok istiyordu ama bazen isyan ediyor. Birlikte uyuyalım diyor. Baba evde olursa geceye gidiyor bazı zamanlar veriyorum bebeği oğlumla yatıyoruz uyuyana kadar. Sevdiği yemeği yapmaya çalışıyorum. Ödevlerini yaptırmaya çalışıyorum. Ve sürekli sessiz ol diyorum çocuğa bunu demek istemiyorum ama zilli kızım uyanıyor sese. Ya da kızı sakinleştirip mutfağa gidiyorum seviyorum ayağına çocuğu ağlatıyoroğlum bak yapma aç kalırız diyorum o da ona üzülüyor beceremiyorum sanki dengeyi kurmayı
AHh ahh keşke ama sağlıkları iyi olsun artık ne diyelim,Yaptıkları iyiliği fırsat bulunca başa kakmaları yok mu zaten keşke kendi anneme yakın olsaydım