Kızlar alerji konusundaki son durumdan bahsedeyim biraz .İlk doktorum katı diyetle ilerleme yanlısıydı ve alerji konusunda yetersizdi onda 3 haftalık katı diyetteyken başka bir doktora gittim .Benim bebeğimde bana göre süt ürünü tükettiğimde kan geliyordu kakasından .Doktorum uzun diyetleri artık biz tabipler olarak uygun görmüyoruz sütün kalitesini azaltıyor Buda gelişim geriliği vs yapar ,Bir hafta diyet bir hafta açma şeklinde ilerleyeceğiz dedi.Ve senin anlattıklarına göre bende alerjik olduğunu düşünüyorum dedi.Bu arada benim bebeğimin cildinde bişey yok tek belirtimiz kan (Kılcal şekilde ) ve mukustu. Proktokolit yani.Sonra o 3 haftalık diyetin üstüne başa sardık bir hafta diyet yaptım süt ürünleri ,yumurta diğer alerjenleri filan hep kestim.Bir hafta sonra açtım sadece süt ve ürünlerini . Bebeğimin açtıktan sonraki gün kakası inanılmaz mukusluydu öyle böyle değil,2. Gün Kılcal şekilde kan vardı ,3. Gün ve diğer günler normale döndü ne kan ne mukus .Doktora anlattığımda bu bebeğin bagırsakları süt ve ürünlerini tolere etmeye çalışıyor bir ay tüket süt ve ürünlerini bakalım tolere edebilecek mi dedi.Bir aydır diğer tüm alerjenler yasak ,sadece süt ve ürünlerini tüketiyorum ve çok şükür kan yok .Ara ara mukus oluyor tavuk vs yediğimde ama doktorum sadece mukusu önemseme ve kılcal şekilde kanıda önemseme şu süreç içinde dedi .Fakat bebekte aşırı huzursuzluk ve aşırı kanlı kaka olursa kes dedi .Şükür şimdilik olmadı .Ayın 29 unda tekrar gidicem bu sefer yumurtayı açacak .
Bizim süreç böyle kızlar inşallah yardımcı olabilmişimdir .Fazla giremiyorum buraya ama Yardımcı olabileceğim başka bişey olursa seve seve olurum ara ara giriyorum .
Sizlere tavsiyem tek doktorla takılı kalmayın özellikle sadece bağırsak tepkimeliyse bebeğiniz .