2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
yan etki yaptı mı hiç? Benim oto immün hastalığım var vücuduma dışarıdan alacağım değişik müdahalelerden kaçınıyorum. Garip tepkiler verebiliyor. Ayrıca tetanoz mikrobu çok tehlikeli olabilir bebek için. Bana sağlık ocağında doktor gebelikten önce tetanoz aşısı ol gebelikte riskli olabilir bebek için aşı olmak demişti. Ben açıkçası zaten aşı konusunda temkinliyim. Çocuğuma yaptırırım çocuk hastalıkları aşılarını da kendim abidik kubidik şeyleri olmam.
Sezaryen olursan aletlerden bulaşabilecek ya da normal doğum olsun bulaşir diye tehlikeli tetanoz yaptirmak gerekli bence ama yaptirmayanlar aksatanlar vardı o zamanda şans işi oluyor birazda

yan etki yaptı mı hiç? Benim oto immün hastalığım var vücuduma dışarıdan alacağım değişik müdahalelerden kaçınıyorum. Garip tepkiler verebiliyor. Ayrıca tetanoz mikrobu çok tehlikeli olabilir bebek için. Bana sağlık ocağında doktor gebelikten önce tetanoz aşısı ol gebelikte riskli olabilir bebek için aşı olmak demişti. Ben açıkçası zaten aşı konusunda temkinliyim. Çocuğuma yaptırırım çocuk hastalıkları aşılarını da kendim abidik kubidik şeyleri olmam.
Hayır hiç bir yan etkisi olmadi. 2.sinde sadece bi kaç gün kolum ağrıdı. Bence son derece gerekli diye düşünüyorum aşılar için. Takdir sizin tabiki

Sezaryen olursan aletlerden bulaşabilecek ya da normal doğum olsun bulaşir diye tehlikeli tetanoz yaptirmak gerekli bence ama yaptirmayanlar aksatanlar vardı o zamanda şans işi oluyor birazda
Kızımda araştirdim aşilariniçinde ki civanin zarar verebileceği konusunda yaptirmamayi göze alamadim hastaliklara karşi

ben daha önce ameliyat olduğumda da olmamıştım açıkçası. Doktoruma söyledim otoimmün hastalığımı. Ameliyathane ortamında aletlerden kapılmasının çok düşük ihtimal olduğjnu söylemişti. Kar zarar hesabı yapıp ona göre karar vermek lazım. Ben aşının riskini alamıyorum açıkçası rahatsızlığımdan ötürü.

arkadaşlar ben kahve bağımlısı biriydim ama su an içemiyorum ama iicm giidyor yarım kahvede olsa içiyorum bu ara sorun olmaz umarım. asiir kahve tüketir im ki hamile oldugumu bilmeden de günde 2 bardak iciyormusum

ben daha önce ameliyat olduğumda da olmamıştım açıkçası. Doktoruma söyledim otoimmün hastalığımı. Ameliyathane ortamında aletlerden kapılmasının çok düşük ihtimal olduğjnu söylemişti. Kar zarar hesabı yapıp ona göre karar vermek lazım. Ben aşının riskini alamıyorum açıkçası rahatsızlığımdan ötürü.
Bi doktorla görüş istersen ayrintili canim için rahat etsin.

arkadaşlar ben kahve bağımlısı biriydim ama su an içemiyorum ama iicm giidyor yarım kahvede olsa içiyorum bu ara sorun olmaz umarım. asiir kahve tüketir im ki hamile oldugumu bilmeden de günde 2 bardak iciyormusum
Her gün bir Türk kahvesi içiyorum valla🤷‍♀️ çok da problem olacağını sanmiyorum.

çocuğuma ben de göze alamam aşı yaptırmamayı. Onun vebalini alamam yani bilmediğim konular.
asi bebek için riski
Kesınlıkle nohut fasulye mercimek de cok faydalıymıs, ben haftada bir yiyorum balıgı, önceden öyle yapmaya ozen gosterıyordum, devam aynı sekılde
bu arada hamileyken 350 gr haftalık balık tüketin diyorlar fazla yenildiği taktirde bir sonraki hafta azaltmak lazimmis. konserve ve çiğ balıkta tüketmeyin arkadaşlar.

ben de hamile olduğumu bilmeden gece vardiyasında da çalışırken abanıyordum kahveye şimdi günde 1 kahve 10 çay nerdeyse 😀

Her gün bir Türk kahvesi içiyorum valla🤷‍♀️ çok da problem olacağını sanmiyorum.
Benimde çok içesim var içmiyorum içsem mi ki ya da nescafe gün de bi tane içiyodum Sonra bıraktım korkup lekelenme olunca çay içiyorum iki üç bardak maksimum

Canım hemen hemen gebelik haftamız aynı gibi senin beta değeri kaç şuan ? Bende haftaya gitcem doktora kalp atışı duyulur mu merak ediyorum🙏
Bir de burada bir arkadaş 5+2 de gittim duyulmadı dedi. Benim çok ümidim yok ama keseyi ve yolk u görürüm inşallah en azından

Hayırlı olsun canım benim de SAT 18 Eylül aynı tarihlerimiz, keseyi gördün mü ne zaman doktor randevun- ben cumartesi gideceğim
Merhaba canım, benim de sat 18 Eylül :)
Cumartesi keseyi görmek için mi gideceksin? Kalp atışı için henüz erken sanırım bizim için değil mi 👀

Benimde çok içesim var içmiyorum içsem mi ki ya da nescafe gün de bi tane içiyodum Sonra bıraktım korkup lekelenme olunca çay içiyorum iki üç bardak maksimum
Youtube da gebelikte beslenme ile ilgili bir video izlemiştim günde iki fincan içilebilir diyordu 🙄 bana fazla geldi ama bence bi tane içmekten zarar gelmez. Araştırmalarım sonucu çok canının istediği bir şeye abartmamak koşuluyla devam edilebilir kanısına vardım gebelikte. Tabi sigara-alkol vb. dışında.

Back