2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Kızlar gebeliği öğrenmeden önce sigara/alkol kullananınız var mı ya benim çok kafama takılıyor bu konu suçlu hissediyorum kendimi. 5. Haftada gebe olduğumu öğrenene kadar günde nerdeyse 1 paket sigara iciyordum bir de o sıra çok sık alkol aldım, evlilik yıl dönümümüz, doğum günüm, başka özel günler hep arka arkaya geldi. Gebe olduğumu öğrenince bıraktım sigarayı bi daha da içmedim ama 5 haftada o kadar çok zararlı şey yapmışım ki düşününce Çok suçlu hissediyorum sizde var mı böyle bir durum? Görümcem 9 haftalıkken öğrenmiş hamile olduğunu o da sigara kullanıyor benim gibi bişey olmaz olan oldu artık diyo teselli etmek için

Gebe olduğumu öğrendiğim hafta sonu daha bilmeden dağ yürüyüşüne katıldık. 12 km tırmanışlı yürüdük eşimle. Hep yaparız ama ben aşırı yoruldum ve reglim gecikmişti. Akşamına rakı içmeye gittik. Psikolojik sanırım içemedim gebe miyim acaba diye. Şarap söyledim daha zararsız diye düşünüp 2 kadehi zor bitirdim. Yanında sigara içecektim normalde içmem rakının yanında içeyim diye almıştım. Onu 2 tane zor içtim. Abartmadığım için suçlu hissetmiyorum. Ama o gece gebelik ihtimalini hesaba katıp az içtiğim için suçlu hissetmiyorum.
Bir de şöyle bir şey var 5 haftaya kadar ortada gerçek bir bebek yok. Bir zararı olacağını düşünmüyorum. Normalde sinir sistemine zararlı alkol sonuçta.
sigaraya da yapacak bir şey yok her türlü ona yakalanacaksın. Sonuçta her denediğinde hamile kalmazsın ve her denediğin ay sigarayı bırakmak istemezsin tiryaki için zor :) bundan sonra içme önemli olan 5haftadan sonrası.

Ilkini düşük yaptım 3 senedir bekliyoruz her yere bakıyorum 6 haftada kalb atışını duymuşlar.
Onlari görünce korktum.
Inşallah bir daha kine duyarız. 9 gün sonra gel dedi 4 5 gün sonra başka bir doktora mi gitsem acaba?
Canim hic endiselenme bi daha ki gittiginde duyarsin. Daha cok kucuk gec dollenmis olabilir. Icini ferah tut bol bol dinlen kendini sakin yorma

11, 5 güzel valla ❤️ben 20 kilo alabılırim herhalde 🙈şuan 72 kıloyum
Nasıl hesapladin anlayamadım.benim doktorun hesabına göre senin 7kilo alman gerekmiyor mu 😂 lütfen gaza getirmeyin beni de. kilo almamam lazım ,kilo almamam lazım ,kilo almamam lazım 😳
Yaa 🥺 tatli hamur isi vs zaten sagliksiz fazlasiyla. Kizartma falan da tuketmemek lazm 🤔
Hiç olmadan da olmaz,candır çeker.beb tadını cikaririm gene de gebeliğin diye düşünüyorum.umarim 11kilo işini halledebilirim.pardon 11,5 😋

Kızlar şu an inanamıyorum. Doktordan çıktım ve şuan arabada öylece kalakaldım. Ne yapacağımı bilemiyorum.az önce doktor karından baktı ve iki kese gördü. İkizlere hamileymişim
Ahahaha yaaa hayırlı olsun.keselerin içini gördü mü bebisleri?
Kızlar gebeliği öğrenmeden önce sigara/alkol kullananınız var mı ya benim çok kafama takılıyor bu konu suçlu hissediyorum kendimi. 5. Haftada gebe olduğumu öğrenene kadar günde nerdeyse 1 paket sigara iciyordum bir de o sıra çok sık alkol aldım, evlilik yıl dönümümüz, doğum günüm, başka özel günler hep arka arkaya geldi. Gebe olduğumu öğrenince bıraktım sigarayı bi daha da içmedim ama 5 haftada o kadar çok zararlı şey yapmışım ki düşününce Çok suçlu hissediyorum sizde var mı böyle bir durum? Görümcem 9 haftalıkken öğrenmiş hamile olduğunu o da sigara kullanıyor benim gibi bişey olmaz olan oldu artık diyo teselli etmek için
Bir şey olmaz endislenme sakın,bundan sonra dikkat et yeter.icin rahat olsun.ben de gebe kaldığım ay hayatımda hiç icmedigim kadar alkol sigara içtim o ay,gittim gebe kaldım sonra.ilginctir 🧐 şarap mi iyi geldi diye kafamda deli sorular.🤣benim de senin gibi bütün dogumgunleri evlilik yıldönümleri Eylül'de zaten.4.haftanin içinde ogrendim ben de .yapacak bir şey yok,bundan sonra icmeyecegiz olacak bitecek

Ogrenmeden once ben de sigara ictim hem de bayaaa gunde bir bucuk paket falan,birakmistim geri baslamistim eylulde. Sonra disimden kanal tedavisi gordum,birsuru antibiyotik yuttum,rontgen cekildim,anestezi aldim. Sonra ogrendim ki gebeymisim😆 ogrenene kdr Allah korur derler ogrendkten sonra dikkat et Allahin izniyle bsi olmaz🥰

Ilkini düşük yaptım 3 senedir bekliyoruz her yere bakıyorum 6 haftada kalb atışını duymuşlar.
Onlari görünce korktum.
Inşallah bir daha kine duyarız. 9 gün sonra gel dedi 4 5 gün sonra başka bir doktora mi gitsem acaba?
Bende 6 haftalık gittim benimde duymadı bebekte görmedi çok küçük henüz dedi ultrason kağıdında 5+6 yaziyor ben 6+2 yim sanıyordum ama değilmişim bende çarşamba gidicem senin gibi endişeliyim inşallah hayırlısı ile duyarız canim

Onlari görünce korktum.
Ben de bundan 2.5 ay once dusuk yaptim ilk gebeligimdi. Icin rahat etmesini istiyorsan cmt gunu baska doktora gorun cnm. Ben kalp atisini duydum ama icim rahat etsin, hersey yolunda mi diye baska bir doktora daha gidecegim. Ilk gebelik olunca insan evhamlaniyor

Ben de bundan 2.5 ay once dusuk yaptim ilk gebeligimdi. Icin rahat etmesini istiyorsan cmt gunu baska doktora gorun cnm. Ben kalp atisini duydum ama icim rahat etsin, hersey yolunda mi diye baska bir doktora daha gidecegim. Ilk gebelik olunca insan evhamlaniyor
Inşallah her şey yolunda olur sağlıklı olurlar.

Selam şeker kutuları,
Bu lekelenme süreciniz ne kadar sürdü. ? Gün boyu her wc ye girdiğinizde peçete kirlendi mi?

Nasıl hesapladin anlayamadım.benim doktorun hesabına göre senin 7kilo alman gerekmiyor mu 😂 lütfen gaza getirmeyin beni de. kilo almamam lazım ,kilo almamam lazım ,kilo almamam lazım 😳

Hiç olmadan da olmaz,candır çeker.beb tadını cikaririm gene de gebeliğin diye düşünüyorum.umarim 11kilo işini halledebilirim.pardon 11,5 😋

Ahahaha yaaa hayırlı olsun.keselerin içini gördü mü bebisleri?

Bir şey olmaz endislenme sakın,bundan sonra dikkat et yeter.icin rahat olsun.ben de gebe kaldığım ay hayatımda hiç icmedigim kadar alkol sigara içtim o ay,gittim gebe kaldım sonra.ilginctir 🧐 şarap mi iyi geldi diye kafamda deli sorular.🤣benim de senin gibi bütün dogumgunleri evlilik yıldönümleri Eylül'de zaten.4.haftanin içinde ogrendim ben de .yapacak bir şey yok,bundan sonra icmeyecegiz olacak bitecek
İlk kilo ile ters orantı mı oluyormus, daha kılolu oldugum ıcın daha cok almam gerek diye düşündüm 😂

balık yiyor üstünüz arkadaşlar en çok hangi balığı tuketmek lazim. somon faydalı diyorlar ama onunda kilosu 60 kusur biizim burada

ya açıkçası alkol konusunda ben de kendimi suçlu hissetmiyorum çünkü annem bana hamileyken şarap aşermiş hayatında hiç şarabın tadını bilmediği halde. Yarım bardak yarım bardak 1 ay içinde 2 şişe şarap içtim diye anlatırdı hep. Ama işte sigara kafamı kurcalıyor. Bir kaç arkadaşımla konuştum hepsi de fısıldayarak "Allah yalan söyleyeni sevmez tek tük içtim hamileyken iç sen bişey olmaz" diyolar ama benim vicdanım el vermiyor doğurduktan sonra içerim kaçmıyo ya

ya açıkçası alkol konusunda ben de kendimi suçlu hissetmiyorum çünkü annem bana hamileyken şarap aşermiş hayatında hiç şarabın tadını bilmediği halde. Yarım bardak yarım bardak 1 ay içinde 2 şişe şarap içtim diye anlatırdı hep. Ama işte sigara kafamı kurcalıyor. Bir kaç arkadaşımla konuştum hepsi de fısıldayarak "Allah yalan söyleyeni sevmez tek tük içtim hamileyken iç sen bişey olmaz" diyolar ama benim vicdanım el vermiyor doğurduktan sonra içerim kaçmıyo ya
Sen doğru olanı yapıyorsun canım. Icmemek daha iyi. Arkadaşlarının bebelerine bisey olmamış ama.seninkini etkilememe garantisi yok bosver

Bende 6 haftalık gittim benimde duymadı bebekte görmedi çok küçük henüz dedi ultrason kağıdında 5+6 yaziyor ben 6+2 yim sanıyordum ama değilmişim bende çarşamba gidicem senin gibi endişeliyim inşallah hayırlısı ile duyarız canim
Son adet tarııhnı baz almıyorlar mı ultrasonda da 😳

• Beğen
Reactions: H E
aynen hem kolayda oluyor firinda. somonuda artik arada bir fiyatlar artmis
Herseyin fiyatı ucuk, ben gecen yıl kucuk ılcede yasıyordum, hersey uygun geliyordu, bu sene büyük bi ile tayin olduk, hersey pahalı gelıyor... Gecen yıl 4 balık alıyordum 50 60 verıyordum, bu sene 4 balık aldım 95 verdım daha gecen hafta

X