- 5 Ekim 2020
- 13.187
- 35.119
- 36
Kızlar gebeliği öğrenmeden önce sigara/alkol kullananınız var mı ya benim çok kafama takılıyor bu konu suçlu hissediyorum kendimi. 5. Haftada gebe olduğumu öğrenene kadar günde nerdeyse 1 paket sigara iciyordum bir de o sıra çok sık alkol aldım, evlilik yıl dönümümüz, doğum günüm, başka özel günler hep arka arkaya geldi. Gebe olduğumu öğrenince bıraktım sigarayı bi daha da içmedim ama 5 haftada o kadar çok zararlı şey yapmışım ki düşününce Çok suçlu hissediyorum sizde var mı böyle bir durum? Görümcem 9 haftalıkken öğrenmiş hamile olduğunu o da sigara kullanıyor benim gibi bişey olmaz olan oldu artık diyo teselli etmek için
Gebe olduğumu öğrendiğim hafta sonu daha bilmeden dağ yürüyüşüne katıldık. 12 km tırmanışlı yürüdük eşimle. Hep yaparız ama ben aşırı yoruldum ve reglim gecikmişti. Akşamına rakı içmeye gittik. Psikolojik sanırım içemedim gebe miyim acaba diye. Şarap söyledim daha zararsız diye düşünüp 2 kadehi zor bitirdim. Yanında sigara içecektim normalde içmem rakının yanında içeyim diye almıştım. Onu 2 tane zor içtim. Abartmadığım için suçlu hissetmiyorum. Ama o gece gebelik ihtimalini hesaba katıp az içtiğim için suçlu hissetmiyorum.
Bir de şöyle bir şey var 5 haftaya kadar ortada gerçek bir bebek yok. Bir zararı olacağını düşünmüyorum. Normalde sinir sistemine zararlı alkol sonuçta.
sigaraya da yapacak bir şey yok her türlü ona yakalanacaksın. Sonuçta her denediğinde hamile kalmazsın ve her denediğin ay sigarayı bırakmak istemezsin tiryaki için zor :) bundan sonra içme önemli olan 5haftadan sonrası.