2021 Eylül-Ekim Ayı Transfer Olacaklar

Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Benim ilk denemem boş gebelik olmuştu. Dediğin gibi kese küçüktü ve bEbek yoktu. Kürtaj oldum. 2. Denemeden önce bütün testleri yaptırdık bizde herhangi bi sorun çıkmadı. Ikinci denememizde genetik test yapılmış 5bb kalitesinde embriyo transfer edildi. Sonuç negatif. Neyse dedik zaten tup bebekte başarı %100 değil diyip kendimizi teselli ettik. Üçüncü deneme yine genetik test yapıldı 5bbc kalitedeki embriyo kimyasal gebelikle sonuçlandı. Bu artık 4. Denememiz ve bunda neyle karsilasicaz bilmiyorum. Bu arada benim yumurta rezervim dusuk. Her denemede 3 en fazla 4 yumurta toplaniyo. Her denemede sil baştan başlıyorum. Iki yıldır sürekli hastanelerdeyim. Herkes bana gençsiniz oh ne güzel kafa dağıtın gezin tozun derken ben hergun evde ağlıyorum. Her gün alt komşunun annen uyandın mi sen diye bebeğini sevdiğini ağlayarak dinliyorum. Karşı komşunun oğlu kapıya çıkıp işten gelen babasına baba diye sarılmasını görüyorum. Anne olmayı çok istiyorum. Kac yıl sürecek olursa olsun o duyguyu yaşamak istiyorum. Allah bize de nasip etsin. Eşim bana sen bir eşsin, evlatsin, kardeşin, arkadaşsın, dostsun, sen bir-çok şeysin. Bir tek anne olamadım diye bunlardan da vazgeçme derken aslında ne kadar çok baba olmak istediğini gözlerinde görüyorum. Sabir lazım, sabır... bizim bu dünyada ki sınavımız bu. Elimizden geleni yapıcaz tabi ki. Allah birgün hepimize nasip edecek 💫
Ah canım ya sabır evet. Ama açıkçası ben bedenimi ve ruhumu böyle yıpratacak kadar çocuk uğruna hayattan kopmayı doğru bulmuyorum. Eşim de böyle. Şu dünya üzerinde baba olmayı en fazla hak eden insan benim gözümde. Ama şunun farkındayız anne olmak beni isteyip de olamadığım biri yapmayacak. Baba olmak da eşimi. Kendimden çok onun baba olmasını istediğimi ve onun için çabalamaya devam edeceğimi söyledim. Çok kızdı bana dün. Baba olmanın onu dünyanın zirvesine çıkarmayacağını, hayatının böyle eksiksiz olduğunu ve çocuğun bizim hayatımızdaki eksik parça falan olmadığını anlattı uzun uzun. Bizim hayata bakışımızı hatırlattı bana yeniden. Önemli olan illa biyolojik bir çocuk da değil bizim için. Bir çocuğa hayat sağlamaksa, evlat edinmek de bir yol. O da zorlu bir süreç elbette. Çocuksuz da tamız kısaca. Çocuk olunca tamamlanmak diye bir şeye de inanmıyoruz. Kısacası hayatımızı çocuk uğruna stresten strese, ordan buraya çarpmak bana doğru gelmiyor. Bir tane hayatımız var. Bugünümüz tek ve eşsiz. O yüzden illa olcak diye kendimizden daha fazla vermeyeceğimiz noktayı iyi belirlemek lazım. Bu kimisi için 12 denemedir. Kimisi için 3. Herkese kendi yolunda bol şans diliyorum 🤗

Olumsuz bir sey yazip herkesin tadini kacirmak ve kendileri icin de endise yaratmak istemedim aslinda. Ara ara giren ve biraz uzun suren agrilardan Tahmin ettigim gibi olumsuz oldugunu dusundugumuz bir durum var. 6+1 de keseyi gorduk ama kese olmasi gerekenden kucuk ve bos gorunuyor. Tup bebek doktorum ilaclarima 1 hafta daha devam etmemi, haftaya kendisinin gormek istedigini soyledi. Oyle devam ediyoruz. Acikcasi biz zaman kaybetmeyelim zaten istiyoruz diye ciktigimiz yolda sadece 2 denemede yasanabilecek her turlu senaryoyu yasadik diye dusunmeye basladik. Ilki 5aaydi, cok dusuk rakamla (47) baslayip doktorlarin hic umut vermemesine ragmen gorunup,kalp atisi bile verdi. 8 haftada kalbi durdu, kromozomal anomali dediler. (Simdi dusunuyorum kromozomal anomalili bebeklerin cogunu vucut kendisi elermis. Yabi dogal yolla bu embriyo belki de hic rahme dusmeyecekti. E o zaman biz niye binlerce lira dokup tup bebege guveniyoruz?) ikinci transfer yani simdiki 5abydi,cok iyi bir embriyo dediler. Ilk testte 559 cikti. Ikinci teste gerek bile yok dediler yine de gittim. 1309 cikti. Ve simdi de bos gebelik ihtimalim cok yuksek. (Bos gebelik icin de ya yumurta veya sperm kalitesi kotudur ya da bolunme anormaldir diyorlar. E yumurta a kalite, sperm b kalite ise ve dollenme 5 gun boyu disarida gozlemleniyorsa nasil oluyor bu is diye de sordurtuyorlar insana.) bu surecte bunlari deneyene kadar dogal yolu tercih etsek belki 2 kurtaja gerek kalmayacakti. Belki yine hamile kalamazdim ama psikolojim sarsilmazdi ve bu kadar stres yasamazdim.

Acikcasi gezmeyi tozmayi, hayatin tadini cikarmayi cok seven, Illa cocuk illa cocuk modunda bir cift de olmadigimiz icin, onumuzdeki carsamba bu sorularin cevaplarini isteyecegiz doktorumuzdan. Tabii kesede bir gelisme olmazsa ki olmayacak bence alinacak. Doktorumuza cok guveniyoruz hala ama sistemsel bi sacmalik oldugunu dusunuyoruz. 3 dusukten once kromozom elemesi yapmayan bir sistemle karsi karsiya olmak falan sonsuz sacma. 1 dondurulmus embriyomuz daha var ama tamamen birakmayi bile dusunuyoruz artik. Esim zaten beni gordukce “ben seni agactan falan toplamadim. Cocuk ugruna neseni ve hayata bakisini kaybettigini gormek istemiyorum.” moduna girdi. Ki bence cok eglenceli, neseli bi karakter olmama ragmen 2 gundur ne yaptigimi sorguluyorum.
Okurken çok üzüldüm canım allah yardımcın olsun inşallah bir mucize olurda bebeğin sana sımsıkı tutunur.Hakkında en hayırlısı olsun inşallah

Ay kaynanam geldi sakın kalkma yok biz o kadar kredi çektik karı manyak mı ne 😅
Ayy en sinir olduğum laf verdiği paranın hesabını soruyor tutmazsa napcak geri mi isticek tövbe yarabbim işte sırf bu yüzden kimseden para istemek istemiyorum lafını yapar diye elimde avucumda ne var harcarım Allahım kimseyi kimseye muhtaç etmesin emeklerimizi çektiğimiz acıları boşa çıkarmasın insallah hepimizin yüzünü güldürsün inşallah😊🤲

Ayy en sinir olduğum laf verdiği paranın hesabını soruyor tutmazsa napcak geri mi isticek tövbe yarabbim işte sırf bu yüzden kimseden para istemek istemiyorum lafını yapar diye elimde avucumda ne var harcarım Allahım kimseyi kimseye muhtaç etmesin emeklerimizi çektiğimiz acıları boşa çıkarmasın insallah hepimizin yüzünü güldürsün inşallah😊🤲
Amin amin ins 💕😍

Bana istirahat et, kendini yorucu şeyler yapma dedi sadece. 5 gün iş güç yapmadım, şimdi artık rutin hayatıma döndüm. Yattikça, hareket etmedikçe eklemlerimde ağrı oluşmaya başladı benim; gece yatarken devamlı uyanma bacaklarımı kollarımı esnetme ihtiyacı oldu. Normalde 3 günde birdi benim de depot, 2 defa vuruldum o şekilde. 2 gün önce doktoruma kontrolüm vardı, lekelenmem devam ediyo deyince haftada bir vurulcaksın iğneyi dedi. Istirahat etmeye devam etmeli miyim hala diye sorunca da devamlı yatma sadece kendini yorma yeter, ağır kaldırma dedi ben de öyle yapıyorum şahsen. Iki gündür kendimi yormadan dışarda yürüyüş yapıyorum, çok fazla eğil kalk yapmamaya gayret ediyorum, eğildiysem kalkarken tüm gücümü kollarıma veya bacaklarıma vererek kalkıyorum. Ocağa iki çeşit yemek atıyorum mesela ama bulaşık makinesi boşaltmasını yapmıyorum, esimi bekliyorum gibi. Hareket etmeye basladikca iki gündür daha rahat uyuyorum. Konrolünüz ne zaman?
kontrolum ayın 10unda. ben 2 gün önce evimize yakın bir özel hastanede ultrason yaptırdım herşey normal dediler. Kendi doktorumun onayı olmadan ilaçları azaltmak istemedim ama

Oksapar iğne sağlık ocağının elinde varmış. son kullanma tarihi 11/2021 yazıyor. bu ay kullanabilirsin dediler. ama tedirgin oldum ben yinede..

Ya ben de olumsuza alıştırdım kendimi bir an önce ilaçları bırakmak istiyorum 2-3 gündür deli gibi kasık ağrıları ve karın ağrısı çekiyorum regl olmadan ağrılarını yaşıyorum çok zorlanıyorum olacaksamda olayım istiyorum senin ağrıların varmı
Henüz başlamadı (transferin 6. Günü çok ağrım olmuştu) regl tarihim 8 kasım daha var yani
Bildiğim kadarıyla ilacı bıraktıktan 1-2 gün sonra regl olabiliyorsun

Benm kimsenin haberi yok inanki para da istemem zaten paniklerini de çekemem güzel haber olursa müjde veririm yoksa da yok ne çektiğimizi biz biliyoruz mesele sadece onar ve merak değil bu süreci yaşamayan asla anlayamaz bizi kayınvalide bile olsa

X