- 19 Kasım 2020
- 21.970
- 47.998
-
- Konu Sahibi Catlak-kurabiye
- #2.581
Aminn aminn canım hepimiz müjdelerle dönelim bu yoldanYaaa ne güzel yazmışsi kuzum benim rabbim yüzümüzü güldürsün hepimizin inşallah hic kimsenin emeği boşa gitmesin inşallah canımsen naptin adet oldun mu
Merhaba canım hayır boşa gitmez onlar yeteri boyuta geldiğinde çatlamaması için cetrodite adında bir iğneye başlarsın. Hayırlı olsun tedavin mucizelerine vesile olsunMerhaba kızlar yeni gördüm burayı yazmak istedim. Yaşım 25 ve ikinci tüp bebek denemem ilkinde 2 yumurtam oluşmuştu ve embiriyo bile oluşmadı. Bu ay yine başladık. 6 yumurtam var şimdilik ama ikisinin boyutu 13 ve 15 olmuş diğerleri 7 cm tedaviye başlayalı 4 gün oldu 300 menapur ile başladım. Şimdi benim bu önceden büyüyen yumurtalarım boşamı gidecek merak içindeyim yaşayan varmı bu durumu.
İnşallah yerleşme lekelenmesidir canım ama yine de doktorunun bilgisi olsun mesaj atıp durumu bildirebilirsin. Sende ağır kaldırma ve süreçte kendine dikkat et ilaçlarını ihmal etmeHerkese merhaba bugün transferin 13. Günü pazartesi test günüm bu akşam kahverengi lekelenme oldu belim ve kasıklarım çok ağrıyor regli tarihimde geldi acaba hasta mı olacamProgestan alıyorum,aldığım sürüce regli olmamam gerekiyor herhalde ama bilemedim.Doktoru filan aramam gerekiyor mu acaba lekelenme için?
Ooo çok şükür canım hadi gözün aydın sağlıkla ilerlesin gelişimini tamamlasınKızlar Çok şükür 10. Gün değerim 536 gelmişbenimle aynı zamanlarda transfer olan arkadaşlar vardı kaçırmış olabilir inşallah onların da pozitif haberlerini alırım
İnşallahh bugunu rahat gecirirsin cnmKendi dr um olsa hemen gidicem pazar olduğu için malesef yok. Cokkk şiddetlenmedigi sürece beklicem Pzrtesi sabahını
InsAllah cnaim ama ben o kadar normalim ki valla hic birsey hissetmiyorum olmadi galiba yaÇok sağol canım darısı başınıza inşallah
Ah su testler.. Valla ben de cok umutsuzum canim. O kadar hic bisey hissetmiyom ki, yok yani olmadi diyorum. Ne diyim ki yani belki sonradan yukselir degerlerimiz Allah büyük canim uzulmeKızlar beşinci günüm bugun yine test yaptım silik çizgi çıkmıyorüstelik çift embriyo demekki ikisi tutmamış eğer biride tutmadıysa Allahım nolur sen bize nasip et
Bende öyle hiç bi belirtim yokAh su tester.. Valla ben de cok umutsuzum canim. O kadar hic bisey hissetmiyom ki, yok yani olmadi diyorum. Ne diyim ki yani belki sonradan yukselir degerlerimiz Allah büyük canim uzulme
Yok canimcim benimki son kalan bi tanecik 4. Gün embriyomdu.. Bu tutmazsa zaten 1 yil ara vermeyi düsünüyorum. Yani yasim da 1 yil ara vermerk icin biraz fazla büyük ama olsunBende öyle hiç bi belirtim yok( canjm çok sıkılıyor bu ara da sen de mi çift embriyoydu canım
Ay allah korusun tutacak inşallah ya herkeste erkenden çıkmıyor ki sıkmayalım canımızıYok canimcim benimki son kalan bi tanecik 4. Gün embriyomdu.. Bu tutmazsa zaten 1 yil ara vermeyi düsünüyorum. Yani yasim da 1 yil ara vermerk icin biraz fazla büyük ama olsun
InsAllah tutunurlar canimAy allah korusun tutacak inşallah ya herkeste erkenden çıkmıyor ki sıkmayalım canımızıbebişler etkilenir
Yazamadim canim cevap kusura bakma, basin sag olsun canim oncelikle annen icin cok üzgünümCanımmm evet herkes sen gençsin falan. Diyor tabi kmse bilmiyor tüp bebek yaptırdıgımızı ama yaila alakası yokmuş böle şeylerin biz evleneli bir buçuk sene. Oldu ilk başlarda. Okulum devam ediyordu benim (üniversite)o yüzden korundum sonra gecen sene ekimde biz denemeye başladık tabi ikimizde çok rahatız olacak gözüyle bakıyoruz ama ben şöyleyimdir en sevmedğim huyum belkide bu hayatın bana sundugu bazı imtihanlardan dolayıdır ama herşeye önce olumsuz yaklaşırım ya bende bişey varsa falan halbuki ablamın üç çocugu var yani baksan bizim sülale doğurgan neyse sonra biz altı ay korunmasız denedik ama olmadı sonra doktora gittk önce sadece eşimde hafif haraketsizlik var denildi bana sende skntı yok dedi hafif pko var dedi o da gebeliğe enfel değil dedi istersen bide rahim filmi cekelim dedi çektik yani ben hiç bilmem sağlıkçıyım ama işin içine girmeden nedir bilmiyor insan herşey yabancı geliyor sonra rahim filminden sonrs doktor iyikide bakmışız tüplerin tıkalı dedi ben şok oldum laparoskobi amelıyatı veya direk tüp bebekk dedi tabi biz şok olduk ni süre sonra bi doktor vardı gittiğim prof tüp bebek uzmanıydı ameliyat ücreti fazla geldi bize baya bende önemsedim acıkcası ve araştırmadım bile önemini bilmiyordum normal sıradan uzman bi doktora ameliyat oldum doktor ameliyattan önce baya vastte bulundu senin gbi çok hastam var ameliyatı kameraya cekecem falan dedi sonra ameliyat oldum hem laparoskobi hemde histereskopi ameliyat iki saat sürdü doktor açamadım dedi telefonum bozuldu videoya da alamadım dedi elimize iki tüpüde kapalı açılmadı yazıp kağıdı verdi ne bi röntgen ne bi vıdeo yani biz öylece kaldık ben sonra yeniden tüp bebek doktoruma gittim o direk naptın sen dedi bu ameliyatı önemsememişsinz siz dedi yani doğuştan kapalılık diye bişey yok doğuştan yapışıklık var veya tüplerin bazı durumlarda alınması varmış ama doğuştan kapalılık yok dedi açılabilirdi tüplerin dedi şu an yeniden işlem olmaz bi süre beklemen lazım dedi yada tüp bebek dedi ve ben zaten çok yoruldum o süreçlerden bünyem kaldırmadı resmen o ameliyatı bir hafta kalkamadım ağladım bide biz gurbet eldeyiz annem sizlere ömür iki buçuk sene önce kaybettim annemi. İki ablam var onlarda çolugu çocugu var biri zaten çalışıyor eşimde. İşi yoğun biri o baktı saolsun sürekli elinden geldiğince sonra iki ay sonra biz tüp bebege karar verdik yeniden beklemek istemedik ve yeniden amelıyatta tüplere zarar verebilirmiş alınmasına kadar gidebilirmiş anlıcagınız biz biraz cahil gbi davrandık hep temkinli bi çiftiz ama o konuda öyle yapamadık önemsiz bi ameliyat sandık . Ama çok şükür tüp bebek gbi çaremiz vardı sonra başladık tedaviye yumurta toplandı vs. Ama donduruldu benim yine bünyem kaldırmadı biraz vucudum şişti ohss oldum ve dört gün öncede transfer oldum çok şükür doktorumda önlem amaçlı iki tane koydu dört tane blast aa 5.gün embriyosu gelişti ikisini koyim dedi bende bu kdr şey çekince yok demedm açıkcası benim hedefim önceliğim hep atanmaktı ta ki doktor normal yoldan çocugun olmaz diyene kadar o gundur bugundur odak noktam bu oldu daha annelik duygusu nedir bilmiyorum ama istemsizce insanın içinde duygusal bi bağ oluşuyor ve şu an tel istediğim anne olmak Allahın izniylebenim bu hayatta şansım pek yoktur ama inşakkah bu konuda Rabbim yüzüme bakarım sadece benim değil hepinizin ayrı ayrı hikayesi mücadelesi var eminim Rabbim hepimize anne olmayı nasip etsin biraz uzun yazdım ama sanırım paylaşmak iyi geldi
Nerdesiniz canim siz yurtdisinda? Ben de gurbetteyimCanımmm evet herkes sen gençsin falan. Diyor tabi kmse bilmiyor tüp bebek yaptırdıgımızı ama yaila alakası yokmuş böle şeylerin biz evleneli bir buçuk sene. Oldu ilk başlarda. Okulum devam ediyordu benim (üniversite)o yüzden korundum sonra gecen sene ekimde biz denemeye başladık tabi ikimizde çok rahatız olacak gözüyle bakıyoruz ama ben şöyleyimdir en sevmedğim huyum belkide bu hayatın bana sundugu bazı imtihanlardan dolayıdır ama herşeye önce olumsuz yaklaşırım ya bende bişey varsa falan halbuki ablamın üç çocugu var yani baksan bizim sülale doğurgan neyse sonra biz altı ay korunmasız denedik ama olmadı sonra doktora gittk önce sadece eşimde hafif haraketsizlik var denildi bana sende skntı yok dedi hafif pko var dedi o da gebeliğe enfel değil dedi istersen bide rahim filmi cekelim dedi çektik yani ben hiç bilmem sağlıkçıyım ama işin içine girmeden nedir bilmiyor insan herşey yabancı geliyor sonra rahim filminden sonrs doktor iyikide bakmışız tüplerin tıkalı dedi ben şok oldum laparoskobi amelıyatı veya direk tüp bebekk dedi tabi biz şok olduk ni süre sonra bi doktor vardı gittiğim prof tüp bebek uzmanıydı ameliyat ücreti fazla geldi bize baya bende önemsedim acıkcası ve araştırmadım bile önemini bilmiyordum normal sıradan uzman bi doktora ameliyat oldum doktor ameliyattan önce baya vastte bulundu senin gbi çok hastam var ameliyatı kameraya cekecem falan dedi sonra ameliyat oldum hem laparoskobi hemde histereskopi ameliyat iki saat sürdü doktor açamadım dedi telefonum bozuldu videoya da alamadım dedi elimize iki tüpüde kapalı açılmadı yazıp kağıdı verdi ne bi röntgen ne bi vıdeo yani biz öylece kaldık ben sonra yeniden tüp bebek doktoruma gittim o direk naptın sen dedi bu ameliyatı önemsememişsinz siz dedi yani doğuştan kapalılık diye bişey yok doğuştan yapışıklık var veya tüplerin bazı durumlarda alınması varmış ama doğuştan kapalılık yok dedi açılabilirdi tüplerin dedi şu an yeniden işlem olmaz bi süre beklemen lazım dedi yada tüp bebek dedi ve ben zaten çok yoruldum o süreçlerden bünyem kaldırmadı resmen o ameliyatı bir hafta kalkamadım ağladım bide biz gurbet eldeyiz annem sizlere ömür iki buçuk sene önce kaybettim annemi. İki ablam var onlarda çolugu çocugu var biri zaten çalışıyor eşimde. İşi yoğun biri o baktı saolsun sürekli elinden geldiğince sonra iki ay sonra biz tüp bebege karar verdik yeniden beklemek istemedik ve yeniden amelıyatta tüplere zarar verebilirmiş alınmasına kadar gidebilirmiş anlıcagınız biz biraz cahil gbi davrandık hep temkinli bi çiftiz ama o konuda öyle yapamadık önemsiz bi ameliyat sandık . Ama çok şükür tüp bebek gbi çaremiz vardı sonra başladık tedaviye yumurta toplandı vs. Ama donduruldu benim yine bünyem kaldırmadı biraz vucudum şişti ohss oldum ve dört gün öncede transfer oldum çok şükür doktorumda önlem amaçlı iki tane koydu dört tane blast aa 5.gün embriyosu gelişti ikisini koyim dedi bende bu kdr şey çekince yok demedm açıkcası benim hedefim önceliğim hep atanmaktı ta ki doktor normal yoldan çocugun olmaz diyene kadar o gundur bugundur odak noktam bu oldu daha annelik duygusu nedir bilmiyorum ama istemsizce insanın içinde duygusal bi bağ oluşuyor ve şu an tel istediğim anne olmak Allahın izniylebenim bu hayatta şansım pek yoktur ama inşakkah bu konuda Rabbim yüzüme bakarım sadece benim değil hepinizin ayrı ayrı hikayesi mücadelesi var eminim Rabbim hepimize anne olmayı nasip etsin biraz uzun yazdım ama sanırım paylaşmak iyi geldi
Amin kuzumm Allah razı olsunYazamadim canim cevap kusura bakma, basin sag olsun canim oncelikle annen icin cok üzgünümAllah sana basini yaslayabilcegin herseyin I paylasabilcegin saglikli evlatlar versin insAllah en dogru zamanda o zaman da bu zaman olsun insAllah, iyi ki de gitmis sin doktora canim yoksa tuplerinin tikanik oldugunu ogrenemicektin. Peki sebebi neymis her hangi bisey dendi mi
Yoo yurtiçi ama şehir olarak kendi şehrime dokuz saatlık uzKtayımNerdesiniz canim siz yurtdisinda? Ben de gurbetteyim
InsAllah canim, genc yasinda cok zorluklar gecirmis sin kolay degil ama Allah büyük derdini veriyor ama dermanini da verir hic üzülme artik önüne bak inan n her zaman iyi olacaginaAmin kuzumm Allah razı olsunDenmedi ya biz hatayı baştan yaptık yanlış doktora ameliyat olarak sebebini bile demedi kısmet böuleymiş napalım şu pozitif haberi alayım varya herşeyi unutucam
Hii gurbet deyinceYoo yurtiçi ama şehir olarak kendi şehrime dokuz saatlık uzKtayımsen yurtdışındMısınn canım
Yok canim gayet net ben cok güzel goruyorumGünaydın benim bugün 6.günümdü dayanamdim erken gebelik testi yaptım ikinci çizgi silik şekilde çıktı. Kısmet bakalım var mı yokmu bilemiyorum. Şuan coronayim ilaç felanda içmiyorum birazda ağrılaştım. Benim çift emriyodu belkide ondan bugün çizgi belirginleşti. Allah hayırlı olanı nasip etsin inşallah. Bakalım nasıl devam edecek Son bir testim var oda normal test test günümde yaparım onuda.Fotoğraf yükledim ama net çıkmıyor fotografta
Benimde sağ tüpüm dış gebelikten alınmıştı.sol tüpüm de sonradan tıkanmıstı amelıyatla açtı dr 1sene deneyin dedi bende o ara tüp bebek düşünüyordum açılınca bi sevindim olur diye ama olmadı 1sene boşa gitti tüp açıldıktan sonra tekrar kapanma ihtimali yüksekmiş inan bilsem hiç açtırmakla ugrasmazdm.hem bşr sene bosa bekledm hem bosa amelıyat.sonrakş sene tekrar tıkandıgı için amelıyat olup bu sefer direk bağlattım.tüp bebek için kendini suçlama yani açtırıncada olcak die bir kaide yok tüp bi kere hasarlıysa tekrar tıkanıyor.bende açtırmakla ugrasıp bıs yere 1sene bekledm amelıyat oldm die pişmanm.Amin kuzumm Allah razı olsunDenmedi ya biz hatayı baştan yaptık yanlış doktora ameliyat olarak sebebini bile demedi kısmet böuleymiş napalım şu pozitif haberi alayım varya herşeyi unutucam
Ben de hiçbişey hissetmiyorum canım valla gram belirtim yok yani kanda falan çıkmasa öyle düşünürdüm herhalde. O yüzden modunu düşürme belirtiye falan takılmaInsAllah cnaim ama ben o kadar normalim ki valla hic birsey hissetmiyorum olmadi galiba ya