2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ah super annen varken tadini cikar 💐
Annemin de hep akli bizde ama babam ve kardesime de akli takiliyor. 1 aydan biraz fazladir yalniziz gucumun tukendigini hissettim bugun.
Ben 4-5 sefer yaninda durup pispislayarak ya da ee ee diyerek uyuttum. 1 defa yatakta, digerleri sallanarak ana kucaginda oldu. Mizirdaninca elini tuttum vs. Arada sakinse bunu yapmaya calisiyorum. Biraz mizirdaniyor ama cok uykusu varsa kucagimda da mizirdaniyor. Karanlik diye uyutmak icin koridora gidiyorum mesela hem cok uykusu var hem de orada uyutucam diye hemen agliyor 😁 sakinlestirip yine kucagimda uyutuyorum. Bu acidan kendi tecrubeme gore westin metodu illa cok aglamali olacak degil.
Maşallah size 🙃 öyle öyle alışır bence.
Bizdeki en büyük sorun ağlama krizi. Sinirlenince krize giriyor 😕 bence her türlü çok ciddi ağlayacak. Ama Hogg’da kucağıma alıp zaten sakinleştiremeyebilirim diye düşünüyorum 🤷‍♀️ Dün gece uyutamadım, sonra da son uyanmasının üstünden uzun zaman geçmiş oldu. Yine bir kriz 😕 yarım saat histerik bir şekilde ağladı. Kıyamam minnoşuma 😕 böyle şeyler yaşayınca daha çok istiyorum uyku eğitimini.

Eylül bebeklerinde üretim hatası olmuş sanırım, maşallah nerdeyse hepsi salyali🤭 fuzuli_ fuzuli_ sanırım sen demiştin, keşke kullanma klavuzu ile gelselerdi diye😂 ay ne güzel olurdu🙃
😂😂
Her şeyin kullanma kılavuzunu en ince detayına kadar okuyan birisi olarak bu işte çok zorlandım valla 😂
Salya bizde de çok fazla var ya. Dişlik falan veriyorum bir de eline, deli gibi kemiriyor. Tetagil de aldık, o ağlamaların bir kısmı ondan mı acaba diye, doktor yazmıştı. Bir kere de rahatlattı gibi ama bilmiyorum, belki tatlı gelmiştir ondan susmuştur 😂

Maşallah size 🙃 öyle öyle alışır bence.
Bizdeki en büyük sorun ağlama krizi. Sinirlenince krize giriyor 😕 bence her türlü çok ciddi ağlayacak. Ama Hogg’da kucağıma alıp zaten sakinleştiremeyebilirim diye düşünüyorum 🤷‍♀️ Dün gece uyutamadım, sonra da son uyanmasının üstünden uzun zaman geçmiş oldu. Yine bir kriz 😕 yarım saat histerik bir şekilde ağladı. Kıyamam minnoşuma 😕 böyle şeyler yaşayınca daha çok istiyorum uyku eğitimini.
Evet 🙁 gunun kalitesi de cok dusuyor. Uyku gerillemesi de vurdu bir yandan. Ben kendimden pek umutlu degilim ama 1 aya 5 dkda kendi uyudu mesajlari alicaz senden insallah 🤩

ben de 5.5 en geç tadımlara başlarım diyorum. Yurtdışındakiler 4 diyor evet, ben bir doktora sormuştum biz de 4 desek millet 2de başlar diye 6 demek iyidir demişti. 5.5 ideal bana göre, o iki hafta tadımla geçsin hele benimki gibi alerjik bebeklerde neye ne tepki verecek bileyim ki esas ek gıda döneminde ona göre yol çizeyim.
Çok doğru söylemiş valla😅 bende 5.aya girdikten sonra minik minik 3 gün kuralı ole deneyeceğim. Gerçekten alerjik bebeklerde durum daha da sıkıntılı, alerji olmayanlarda da görmek açısından dediğin mantıklı.

Evet dün gittğimde söylediler. Doktorla görüşecekmişim. Burda 4. Ayda tadıma başlanıyormuş. Kontrolü yapan hemşire doktor açıklıcak dedi ama birazda bahsetti. 4. Aydan itibaren çocuk sana sinyal verir eğer yediklerine bakarsa isterse sadece tadına baktıracaksın dedi. Birde neye alerjisi olabilir nasıl anlıcaksın ne yapacaksın doktor sana anlatacak 4. Ayda dedi. Bende söyledim 6. Ayda ek gıdaya geçicem diye. Doktorun sana açıklıcak eskiden 6. Ayda başlanıyordu ama şimdi tadım için 4. Ayı öneriyor doktor dedi bakalım gelecek ay gidicez yazarım mutlaka sana.
Çok sevinirim ya bizim günlerimiz bile aynı seninle o yüzden ayrı bir önemsiyorum sana söyleneni. Ben biraz yenilikciyim farklı kaynaklardan farklı doktorlardan dinleyip modern tıbba göre çocuk büyütüyorum çoğu konuda 😅 burda da herkes 6.ay bittikten sonra veriyor ama direk ek gıda veriyor ben minik minik tadıma başlasın istiyorum. Gerçekten hemşirenin dediği mantıklı geldi bakalım ne diyecekler merakla bekliyorum 🙏

Evet 🙁 gunun kalitesi de cok dusuyor. Uyku gerillemesi de vurdu bir yandan. Ben kendimden pek umutlu degilim ama 1 aya 5 dkda kendi uyudu mesajlari alicaz senden insallah 🤩
Gün içinde saatten bağımsız bi uyku düzeni kurmak lazım. Sabahtan bizim o düzenimiz var sayılır, uyandıktan sonra max 1.5 saatte uykum var diyor ama öğleden sonrası kutudan ne çıkarsa. Bu gerilemede iyice bi bozulsun sonra toparlamaya çalışacağım ben. Bizi zorlayacak kısmı memede uyuma, geceleri beraber uyuyoruz. 5. Ay gibi artık önce saat düzeni, sonra memesiz uyutma en son da beşiğinde uyutma gibi aşama planladım ben kafamda. Bakalım nasıl ilerleyecek. En son da işte kendi kendine uyuma isimli bölüm sonu canavarıyla yüzleşeceğiz 😂😂 ama ben zaten şu ara çalışmıyorum evdeyim, varsın yalnız uyumasın. Hadi Allah rahatlık versin diye çıkmıyor zaten bebek beşiğine, illa biri olacak yanında.

Ben bu sırada uyku arkadaşı aldım kendime, yaklaşık 2 haftadır yanımızda hep o var. Fisher price su samıru. Bir de ikinci el budizzin ilk serisinin sensörünü aldım. Su samuru ışıklı, müzikli, artı kalp ritmi, nefes alış veriş gibi sesler var 15. Dakikada ışık 30. Dakikada da ses müzik bitiyor. Sesi çok net. Budizzin sensörü çok mekanik ses veriyor o yüzden sanki hepsi beyaz gürültü gibi. 50dk çalışıp kapanıyor, ses ya da hareket ederse tekrar başlıyor bu avantajlı kısmı. İkinci serisinde ninni pışpış falan varmış.

Bu arada çocuğu acayip rahat büyüyen bi tanıdığım var, doğurduğumdan beri ay 4. Ay çok zor vah vah edip durdu. Dedim nedir yani ne yaşadın. İşte gece saat başı uyanıyodu dedi. Ablacım dedim benim normalim o zaten. Perişan yaşamaya alıştıysanız gözünüz korkmasın bence.

Eylül bebeklerinde üretim hatası olmuş sanırım, maşallah nerdeyse hepsi salyali🤭 fuzuli_ fuzuli_ sanırım sen demiştin, keşke kullanma klavuzu ile gelselerdi diye😂 ay ne güzel olurdu🙃
Benim kız iki aydır salyalı ☺ üst değişmekten, önlük yıkamaktan telef oldum

Yüreğim hop etti bunu okuyunca. Hadi inşallah 😬
Uyku gerilemesi nasıl bir şey, nasıl oldu sizde? O bittikten sonra öneriyorlar genelde uyku eğitimini. Bizimki 1 saat sonra esnemeye başlıyor 😕 biz de yaşasak ya artık şu vakitte öyle şeyler 🙃
Gün içinde saatten bağımsız bi uyku düzeni kurmak lazım. Sabahtan bizim o düzenimiz var sayılır, uyandıktan sonra max 1.5 saatte uykum var diyor ama öğleden sonrası kutudan ne çıkarsa. Bu gerilemede iyice bi bozulsun sonra toparlamaya çalışacağım ben. Bizi zorlayacak kısmı memede uyuma, geceleri beraber uyuyoruz. 5. Ay gibi artık önce saat düzeni, sonra memesiz uyutma en son da beşiğinde uyutma gibi aşama planladım ben kafamda. Bakalım nasıl ilerleyecek. En son da işte kendi kendine uyuma isimli bölüm sonu canavarıyla yüzleşeceğiz 😂😂 ama ben zaten şu ara çalışmıyorum evdeyim, varsın yalnız uyumasın. Hadi Allah rahatlık versin diye çıkmıyor zaten bebek beşiğine, illa biri olacak yanında.

Ben bu sırada uyku arkadaşı aldım kendime, yaklaşık 2 haftadır yanımızda hep o var. Fisher price su samıru. Bir de ikinci el budizzin ilk serisinin sensörünü aldım. Su samuru ışıklı, müzikli, artı kalp ritmi, nefes alış veriş gibi sesler var 15. Dakikada ışık 30. Dakikada da ses müzik bitiyor. Sesi çok net. Budizzin sensörü çok mekanik ses veriyor o yüzden sanki hepsi beyaz gürültü gibi. 50dk çalışıp kapanıyor, ses ya da hareket ederse tekrar başlıyor bu avantajlı kısmı. İkinci serisinde ninni pışpış falan varmış.

Bu arada çocuğu acayip rahat büyüyen bi tanıdığım var, doğurduğumdan beri ay 4. Ay çok zor vah vah edip durdu. Dedim nedir yani ne yaşadın. İşte gece saat başı uyanıyodu dedi. Ablacım dedim benim normalim o zaten. Perişan yaşamaya alıştıysanız gözünüz korkmasın bence.
Güzel plan, umarım rahat geçer 🙏
Memesiz uyutma için ne planlıyorsun? Ben de sabaha karşı uyanmalar artınca yanıma alıyordum, birlikte uyuyorduk fakat 4. ayda odasını ayırmayı planlıyorum. O yüzden dün itibariyle yanıma almamaya karar verdim (3-5 arası kucağımda uyudu ve beşiğine bırakamadım 😬) gündüz kangurudayız ama gece memede uyuyor. Eğitimle birlikte toptan halledeyim diyorum ben ama başka bir yöntem bulsam kademeli geçiş planlayacağım senin gibi.

Bizim kalkış ve yatış saatlerimiz kabaca belli. Gün içindeki uykuları da kabaca saate oturtmaya çalışıyorum şu anda ama uyku gerilemesi yaşamadık henüz. Tekrar yapılandırmak gerekecek. Odaya blackout perde sipariş ettim, o gelince gece ve gündüz rutinlerini oturtacağım. Gece rutinimiz var ama pek sevmiyor gibi geliyor bana, o yüzden değiştireceğim. Sonra odasını ayıracağım ve son olarak da uyku eğitimi.
Ben uyku arkadaşını kendim ördüm, şimdilik beşiğinde duruyor. Uyku rutinlerine onu da dahil edeceğim. Kullanılmayan bir telefona da bebek uyutucu app yükledim, beyaz gürültü işini öyle çözdüm 🙃
Ben şu anda saat başına razıyım 😂😂 gündüz kanguru olmazsa yarım saat ancak uyuyor. Gece de ilk yatışta 4-5 saat uyuyor ama sonrası yarım saat - 1 saat arası uyanıyor 😕 bir de beşiğine bırakamadığım aralıklar var işte. Bölük pörçük 4-5 saat ancak uyuyorum herhalde. Gündüz de kanguruyla zaten uyuyamıyorum.
Hadi ben neyse de o bölük pörçük gece uykusuna hiç kıyamıyorum miniğimin 😕

Merhaba 3 ay 10 günlükten sesleniyorum 😂 doktor bize 4. ay kontrolüne geldiğinizde artık yavaş yavaş ek gıdaya geçeriz dedi. Mama ve meme karışık gidenlerde elimizden geldiğince mamayı evden çıkartmak için ek gıdaya erken başlayabiliyoruz dedi. Şimdi anlatmayım unutursun dedi bence de dedim 😂 Kitaplar var yeni gördüm isimleri çok iyi. "BU ÇOCUK AÇ" "BIRAK KENDİ YESİN" "ACIKINCA YER" 😂😂 bunları alan var mı ya ben yavaştan alıp dersime çalışmaya başlayım diyorum 😂

Uyku gerilemesi nasıl bir şey, nasıl oldu sizde? O bittikten sonra öneriyorlar genelde uyku eğitimini. Bizimki 1 saat sonra esnemeye başlıyor 😕 biz de yaşasak ya artık şu vakitte öyle şeyler 🙃

Memesiz uyutma için ne planlıyorsun? Ben de sabaha karşı uyanmalar artınca yanıma alıyordum, birlikte uyuyorduk fakat 4. ayda odasını ayırmayı planlıyorum. O yüzden dün itibariyle yanıma almamaya karar verdim (3-5 arası kucağımda uyudu ve beşiğine bırakamadım 😬) gündüz kangurudayız ama gece memede uyuyor. Eğitimle birlikte toptan halledeyim diyorum ben ama başka bir yöntem bulsam kademeli geçiş planlayacağım senin gibi.

Bizim kalkış ve yatış saatlerimiz kabaca belli. Gün içindeki uykuları da kabaca saate oturtmaya çalışıyorum şu anda ama uyku gerilemesi yaşamadık henüz. Tekrar yapılandırmak gerekecek. Odaya blackout perde sipariş ettim, o gelince gece ve gündüz rutinlerini oturtacağım. Gece rutinimiz var ama pek sevmiyor gibi geliyor bana, o yüzden değiştireceğim. Sonra odasını ayıracağım ve son olarak da uyku eğitimi.
Ben uyku arkadaşını kendim ördüm, şimdilik beşiğinde duruyor. Uyku rutinlerine onu da dahil edeceğim. Kullanılmayan bir telefona da bebek uyutucu app yükledim, beyaz gürültü işini öyle çözdüm 🙃
Ben şu anda saat başına razıyım 😂😂 gündüz kanguru olmazsa yarım saat ancak uyuyor. Gece de ilk yatışta 4-5 saat uyuyor ama sonrası yarım saat - 1 saat arası uyanıyor 😕 bir de beşiğine bırakamadığım aralıklar var işte. Bölük pörçük 4-5 saat ancak uyuyorum herhalde. Gündüz de kanguruyla zaten uyuyamıyorum.
Telefonun android mi i phone mu. Androidde müzik bitiyor sessizlik üstüne tekrar başlıyor bebeği uyandırıyor yazmışlar o yüzden ben istemedim Uygulamayı. Ben gürültüden etkilenmssin diye gürültü bırakıyorum başına. Biri arıyor Müzik susuyor meşgule atıyorum müzik başlıyor ve bebeğe resmen bomba etkisi yapıyor. Uçak modunda internet yok müzik çalmıyor benim derdim de bu şimdi 😁

Gece uykularımız çok benzer, ben de kesintisiz 3-4 saat uyuyorumdur heralde, sonra viklerse o zaman yine kalkıyoruz. Memeyi kesince yerne başka bir destek koymam lazım, emzik denedim ama asla almadı zaten eksi tarafları da olunca zorlamadım. Pışpışlama geceleri işe yarasa da gündüz pek oralı değil. Gece memesine pışpış, pat pat ve müzikli kombo yapıp yavaş yavaş memeyi denklemden çıkarmayı da düşündüm ama bu da ne kadar uygulanabilir bilmiyorum. Benim memeyle genel sorunum şu aslında, her ağlaması memede bitiyor anca orada susuyor. Bu da tabi düzensiz beslenme saati yaratıyor. 3 saatte bir besleyin lafı bizde 30 dakika. Easydeki gibi düzene koymam lazım. Beslenme+ uyku değil de beslenme > aktiviteye ulaşsak zaten iş bitmiş olacak. Ya bir gün uyanış saatine göre katı bir plan yapacağım, bağrış çağrış ona uydurmaya çalışacağım, uykusuzluktan ölene aktivite yaptırıp meme vermeden yatıracağım ya da meme yerine sevdiği bir destek bulacağım. Bilmiyorum işte bi gerilesin bakalım sonra düzeliyor kısmında ne kadar düzelecek onu görmek lazım sanki.

Uykusu geldigini anliyorum ama uyutmak, uyudu mi yeterli surede uyumasi saatler aliyor. 20dkda uyaniverince hala uykusuz oluyor ve hemen uyutamiyorum. Bazen de pes ediyorum 🥺
Uyku oyuncaklarindan memnun musunuz peki?
Biz de hep birlikte yatiyoruz, arasa da ben besigi oluyorjm 😅 dun alerjisi olan bebekler duz zemine yatirinca uyanir, kucakta ya da bebej arabasinda uyumayi sever diye okudum. Acaba? Dedim.
Saat basi uyanmak benim icin de cok normal😅 aman uyudu diyip keyif yaptigim zaman ya hic olmadi ya da bir ikidir. Allah ayirmasin yapisik ikiz gibiyiz🥰🤓

Cabalaya cabalaya 20.30 gibi kolayca uyur olmustuk. 1 hafta surdu ki uyutmak cok zorlasti, uykular kisaldi, gece cok fazla uyanmaya baslado. Bu anormallik olsa olsa uyku gerilemesdir dedim😅😅

Telefonun android mi i phone mu. Androidde müzik bitiyor sessizlik üstüne tekrar başlıyor bebeği uyandırıyor yazmışlar o yüzden ben istemedim Uygulamayı. Ben gürültüden etkilenmssin diye gürültü bırakıyorum başına. Biri arıyor Müzik susuyor meşgule atıyorum müzik başlıyor ve bebeğe resmen bomba etkisi yapıyor. Uçak modunda internet yok müzik çalmıyor benim derdim de bu şimdi 😁
Telefonu cok uzak tutamiyorym vicdan azabi oliyor ya🥺

Merhaba 3 ay 10 günlükten sesleniyorum 😂 doktor bize 4. ay kontrolüne geldiğinizde artık yavaş yavaş ek gıdaya geçeriz dedi. Mama ve meme karışık gidenlerde elimizden geldiğince mamayı evden çıkartmak için ek gıdaya erken başlayabiliyoruz dedi. Şimdi anlatmayım unutursun dedi bence de dedim 😂 Kitaplar var yeni gördüm isimleri çok iyi. "BU ÇOCUK AÇ" "BIRAK KENDİ YESİN" "ACIKINCA YER" 😂😂 bunları alan var mı ya ben yavaştan alıp dersime çalışmaya başlayım diyorum 😂
Ocak ayında alacağım onları.. 13 ünde 4 aylık oluyoruz bizde çünkü ve tek mamayız.. bu çocuk ac ve bırak kendi yesini sipariş edeceğim . Diğeri alerjik bebeklere daha uygunmuş sanırım o yuzden almayacağım..
Bende 4 te tadım yapmak istiyorum açıkçası.. ben gönlüme göre bir doktor bulamadım o yuzden tek başıma ne yapacağım onuda bilmiyorum geçen hafta çok begenilen birine gittim mama yediği halde altı ayı bekle dedi ve su verme dedi.. oysa diğer görüştüğüm doktorlar mama tüketttiği için su ver demişlerdi.. ayrıca direk altı ay demesini de anlamadım yinede gelişimine göre değerlendiririz gibi bir yanıt beklemiştim.. bilmiyorum kafam oldukça karışık

Uykusu geldigini anliyorum ama uyutmak, uyudu mi yeterli surede uyumasi saatler aliyor. 20dkda uyaniverince hala uykusuz oluyor ve hemen uyutamiyorum. Bazen de pes ediyorum 🥺
Uyku oyuncaklarindan memnun musunuz peki?
Biz de hep birlikte yatiyoruz, arasa da ben besigi oluyorjm 😅 dun alerjisi olan bebekler duz zemine yatirinca uyanir, kucakta ya da bebej arabasinda uyumayi sever diye okudum. Acaba? Dedim.
Saat basi uyanmak benim icin de cok normal😅 aman uyudu diyip keyif yaptigim zaman ya hic olmadi ya da bir ikidir. Allah ayirmasin yapisik ikiz gibiyiz🥰🤓
Hiç üzülme biz de öyleyiz büyük kızım kendi odasında ve beşiğinde yatıyordu 8 aylık uyku gerilemesi diye bir şey var onda bir bozuldu çok istedim gelsin benle yatsın ama beşiğine ve odasına alıştı gelmedi ama çok sık uyandırdı ve çok bıkmıştım gece 7 8 kez kalk git çok zordu. Ay ben beraber uyumaktan aşırı memnunum uykum bölümmüyor eme eme uyuyor.

Hiç üzülme biz de öyleyiz büyük kızım kendi odasında ve beşiğinde yatıyordu 8 aylık uyku gerilemesi diye bir şey var onda bir bozuldu çok istedim gelsin benle yatsın ama beşiğine ve odasına alıştı gelmedi ama çok sık uyandırdı ve çok bıkmıştım gece 7 8 kez kalk git çok zordu. Ay ben beraber uyumaktan aşırı memnunum uykum bölümmüyor eme eme uyuyor.
Birlikte yatmayi seviyorum tabi 🥰 bazen gun icinde huysuzluktan doyamamis oluyorum aksam uyutasim bile gelmiyor 😬 odasina gectigimizde kullanmak icin acilir kapanir bir cekyat alicam. Odasina biraksam su an cok aklim kalir heralde ya 1 yastan erken dusunemem gibi :/

Bu hafta 4. ay bitecek bizim sadece mama yiyoruz bakalım doktor kontrolünde ne diyecek bu kitapların üçünü de aldım ben inşallah işime yarar bir de şunu söyleyim ek gıdaya başlamak için bebeğinizin desteksiz oturabilmesi gerekiyormuş şuan bebeğim destekli oturabiliyor bu yüzden daha erken 5. ay bitiminde tadıma başlamayı planlıyorum mama sandalyesi mama önlüğü tabak kaşık alıştırma bardağı falan aldım bebeğim de istekli biz yerken bize bakıyor bana da verin diye uzatınca ağzını açıyor bir kez elma yalattım sanki limon yer gibiydi çok güldük 😅

Back
X