2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Kızlar merhaba. Emzirirken saçlarını boyayan var mı aranızda? Doktorum ilk sene önermiyorum dedi ama malum çok az kaldı. Doğum gününe boyatmak istiyordum . Bu arada hiç beyazım yok ama tamamen psikolojik olarak boyatmak istiyorum. Aşırı da vicdan yapıyorum ya zarar verirsem diye? Siz neler düşünüyorsunuz?

Ben senin yerinde olsam, beyazlarım yoksa saçlarımı boyatmazdım, önce evladımın sağlığı gelir.
Benim bayağı bir beyazım var, naturalive in kına boyası var, 2 kere ondan yaptım şimdiye kadar. Aman allahım o ne yorucu iş, hem de saatler sürüyor, ve sonuçta beyazları da tam kapatmıyor, kırçıllı kalıyorlar, bir kaç banyo sonrası bembeyaz çıkıyorlar. Şu anda beyazlarımla barışık bir şekilde hayatıma devam ediyorum.

Bu tamamen tercih meselesi aslında. Ben bir kere organik boyayla kendi rengine boyatmıştım. Oğlum 6 aylık olunca da uçlarına ombre yaptırdım.( en azından kökünden kimyasal almasın diye ) . Önemli olan kendi psikolojiniz. Ben kendimi kötü hissediyordum. Şuanda mutluyum. Sonuçta burada saçını boyatan annelerde çoktur, hiç boyatmayanda vardır. Nasıl mutlu olacaksanız öyle yapın bence

Ya çok teşekkür ederim şöyle ki etrafımda kuzenlerim her ay hem hamileyken hem emzirirken istisnasız dip boya yaptırdı. Beyazları çoktu onların herkesin kendi tercihi.
Normalde 10 yıldır saçıma boya sürmedim bu tamamen psikolojik ve sürekli saç boyalarına bakıp kafaya takıyorum. Bebeğimden asla önemli değil ama kendimi nedense çok kötü hissediyorum. Bakımsız, salmış. İstediğim renk bitkiselle olacak bir renkde değil hani bakır ya da kızıl düşünüyorum. Analık zor da düşünmesi daha zor yedi bitirdi beni

Yanitiniz icin cok teşekkür ederim kizlar biraz daha erken yapiyo bazi seyleri o yuzden ozellikle erkek anneleri dedim ama biraz icim rahatladi kizim 10 aylikken üzüm falan yediriyomus bize videolara dönüp bakinca bi an telas yaptim

Doktora götürdüm bi sorun olduğunu düşünmek ve farketmek icin cok erken 4 5 ay sonra hala icinizde şüphe olursa cocuk psikologuna goturursunuz ama bence bisey yok dedi. Cok merakli 2 saniye bile sabit durmayan bi cocuk o yuzden dikkati de dagiliyo olabilir diyorum

Götürdüm bisey oldugunu sanmıyorum dedi sizin kızınız nasil peki bu anlamda alkis gel gel ismine tepki vb konularda ne durumda

Kesinlikle öyle aslinda bilincsiz bi anne degilim cocuk karsilastirmak dogru degil biliyorum ama iste annelik içgüdüsü hep korku icimde kiyasliyorum istemsizce birde bi yakinimin cocugu 3 yasinda otizm baslangici tanisi alinca cok evhamli oldum sanirim

Biraz abartıyor olabilirsiniz.
Gözlemleyin. Birlikte kitap okuyun. Oyun oynayın. Sosyalleşmesini sağlayın. Benim kızım da arkadaşlarımın bebekleriyle oturduğumuzda daha çok hareketleri değişiyor.
Simdi gunun neredeyse 12 13 saati oyun vs oyle geciriyorum uyandigindan gece yatana kadar uyku problemi de basladi bu arada 8 9 da uyuyan cocuk 11 12 leri buluyo uyumasi sizde nasil uyku düzeni

Simdi gunun neredeyse 12 13 saati oyun vs oyle geciriyorum uyandigindan gece yatana kadar uyku problemi de basladi bu arada 8 9 da uyuyan cocuk 11 12 leri buluyo uyumasi sizde nasil uyku düzeni

Sabah uyanma saati, gündüz uyuduğu saatler vs illa ki değişkenlik gösterir.

Uyandıktan sonra 2,5-3 saat içinde tekrar uyku ihtiyacı oluyor. Sonra uyuyor maalesef uzun uykuları olan bir bebek hiç olmadı. Uykuya da geçişi çok zor. İkinci uykuya da 3-3,5 saat arasında geçiyor. Uykudan uyandıktan sonra 4-5 saat civarında tekrar uyuyor o da dokuzu buluyor.

Her zaman aynı modda saatte olmak durumunda değil. Evdeki değişikliklere göre bile saatleri değişiyor. Yorgunlukları, güneşin doğuş saati, havanın sıcaklığı, dişi, gazı, keyfi, atağı derken bitmez çok gözlemliyorum ama kafama takmadan ilerliyorum.

Götürdüm bisey oldugunu sanmıyorum dedi sizin kızınız nasil peki bu anlamda alkis gel gel ismine tepki vb konularda ne durumda
Alkış baybay isme dönüş var kızımda ama mama sandalyesinde ve bebek arabasında çivi varmıs gibi oturmamaya direniyor bazen

Canım zaten boya yaptırmıyormuşsun önceden, kendini bakımsız kötü hissetmenin sebebinin boyasızlık değil başka şeyler olduğunu hissettim. Ben olsam derinine inerdim biraz bu duyguların, ve esas sebepleri tamir etmeye çalışırdım. boya ile çözemeyebilirsin, o anlık kendini iyi hissedersin, geçer gider o his hemen. Mesela ben çok kilo aldım, o kiloları vermeden ne yaparsam yapayım kendimi görünüşümle ilgili iyi hissedemem.

Bir de kızıl düşünüyorum diyorsun, geçmişte kızıl saç kullanmış biri olarak, zor bir renk, çok akıyor, sürekli dip boya yapman gerekiyor. Yani sen bu yola girerek bi iki kere saç boyatmayacaksın, sürekli saç boyatacağın bir evre yaşatacaksın kendine, bu da senin ve bebeğinin biraz fazla kimyasala maruz kalmasına yol açabilir.

Doğru söylüyorsunuz evet bakır yapıcam her ay muhakkak boyatmak gerekecek. Emzirme bittikten sonra yapmam daha iyi olur. Anne olduktan sonra eskiden yaptığım hiçbirşeyi yapamamak sanırım biraz saçlarımla oynamaya teşvik etti en kolayı bu galiba. Ve bende şu an 63 kg yum eski kiloma inmrm için bir 5 kg daha vermem lazım ama ne spor yapabiliyorum ne ağzımı tutabiliyorum kısır döngü

Ah ben 63 olmak için neler verirdim bebeğim doğduktan sonra acayip bir yeme krizine girdim, ve doğumdan sonra çok kilo aldım. Mesela şimdi bir iş toplantısına gideceğim, depresyondayım, insanlar beni böyle görünce şok geçirecekler diye. Kızımla çekildiğim resimlere bakıyorum, ah diyorum, bu muhteşem zamanlarda ne kadar da çirkinim, kızım ileride baktığında annem de böyleymiş diyecek diye üzülüyorum.

Tek tesellim, her şeyin gittikçe iyileşmesi. İlk aylar o kadar zordu ki, uykusuzluk, stres, kaygı, evde eşim ve annemin sürekli kavga etmesi, benim eşimle sürekli birbirimize girmemiz… artık uykular daha iyi, bazen saçmalasa da, kaygılar biraz daha az, eşimle olan manyaklıklar azaldı, artık belki ben de kilo vermek için kendimde biraz daha enerji bulabilirim inşallah

Verirsiniz asla kafaya takmayın. Bende gebelikte haşimato tiroidi oldum mesela veremiyordum. Şimdi istesem spor yaparım ama oğlum çok hareketli ve asla izin vermiyor. Ama bu günlerde geçicek ha şimdi ha bir yıl sonra.
ben eskiden çok kiloluydum fotolarımı yırtar atardım şimdi nr kadar aptalmısım diyorum aslında yine güzelim yine benim.
işte zaman geçtikçe o zamanları da arıyor insan

Kızlar şu saat oldu benim bebek hala yatmadı kriz geçiriyor uykuya direniyor anlamış değilim neden böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…