Kizlar ozellikle mama da verenler, gun icerisinde 1 gun boyunca tam ne yiyor bebekleriniz beslenmesini paylasirmisiniz ?
Sabah kahvaltısı: 1 yumurta sarısı, kibrit kutusu kadar peynir (bir gece önceden suya koyuyorum, tuzu gitsin), çok az yulaf ya da tahıl, su. Varsa yarım avokado.
Saat 11 gibi rendelenmiş meyve
Öğlen: etli çorba, herhangi bir çorba olur, bugün kabak çorbası yaptım, pirinçli.
Öğleden sonra: yoğurt
Akşam: etli sebze çorbası. Patates havuç, ne sebzesi varsa, biraz pirinç ve irmikle
Çorbalara 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, sabah kahvaltısına da biraz zeytinyağı
Ben anca bugün ilk defa ilikli kemik suyu kullanarak çorbasını yapabildim ama çocuk şu an enerji patlaması yaşıyor. Böğüre böğüre tüm kırlentleri yere fırlattı, koltukların tepesine çıkıyor oradan da pencere pervazına atlıyor, kaç kere yemek masasının altından aldım hatırlamıyorumBebesi ayaklanmayanlar için söylüyorum kötü günler bitti şimdi daha kötüleri başlıyor
Gece emiyor canım, arada gündüz de emiyor.Bu kadar yemekten sonra güzel emiyor mu gerçekten
Kabızlık demir damlasına başladığımızda çok oldu, hep duphalac ve haşlanmış kuru kayısı verdik. Bir süre sonra geçti amaSenin baya dolu dolu canim. Kabizlik durumu oluyir mu ? Bizim o sorunumuz da var. Geceleri uyanma durumu nasil peki ?
zeynones Emiyor canim hem emiyor hem mama. Ancak en basindan beri sut olayi cok yok bende. Tek meme aliyor zaten.
Iyice bu ara mama yi red etmeye basladi. Gun icerisinde toplasan 300 cc icmiyor. Onu da zorla ite kaka.
Bu sabah tarhana yaptim. 3 5 kasik anca yedi. Yogurt yedi yarim cay bardagi kadar.
Oglen 1 seftali 1 minik armutla irmik yaptim. Onu yedi.
Aksam biraz yogurt, birazda tavuk suyu ile tavuk havuc sehriye iceren corba yaptim az da onu yedi. Yani bu da max yarim cay bardagini gecmemstir.
Yani bilmiyorum bunlar yeterli gelir mi ona
Gece emiyor canım, arada gündüz de emiyor.
Yok bebisim ben bugun bunu gece acliktan mi huzursuz diye merak ettigim icin paylastim.Kilo alımı iyi ise dert etme.
Çünkü bazen çok iştahsız oluyorlar. (diş, hastalık vs..)
O zaman sadece sevdiği şeyleri veriyorum ağzını kapattıktan sonra da ısrar etmiyorum. Hırçınlaşmayı yemekle nağdaştırmasını hiç istemiyorum
Mama içmediği günlerde emiyorsa ağzında oyalanması için bile ver. Süt gerçekten öyle daha çok artıyor. Sağımla vs baktıysan zaten asla doğru miktarı belli olmuyor. Tek meme tek bebek diyorlar ya ikizlere de. O yüzden hiç takma tekini emiyor diye.
Söylediğin miktarlar hiç kötü değil bence.
Miktarına da hiç takılma.
Önemli olan yemek yemeyi öğrenmesi, damak tadının gelişmesi
Yok bebisim ben bugun bunu gece acliktan mi huzursuz diye merak ettigim icin paylastim.
Yemek yemesinde sikinti yok. Mama yi red ediyor daha cokPeki şimdi anladım. Aç olsa yer bence başka bir sıkıntısı olabilir.
Yemek yemesinde sikinti yok. Mama yi red ediyor daha cok
Evet çalışıyorum canım. Evden çalışıyorum ama çok toplantım oluyor. Biraz sebep bu, biraz da mememi hiç bir zaman çok emmedi. Biz hep mama destekliydik, hastaneden beriÇalışıyor musun yoksa bebeğinin isteğinden dolayı böyle oldu yemek düzeni
Evet çalışıyorum canım. Evden çalışıyorum ama çok toplantım oluyor. Biraz sebep bu, biraz da mememi hiç bir zaman çok emmedi. Biz hep mama destekliydik, hastaneden beri
İlk 4 ay kendimi harap ettim, çok üzüldüm, ama sonra kabullrendim. Keşke kendimi o kadar üzmeseymişim, kiloları da süt olsun diye yemekten aldımÇalışınca normal ama böyle olması.
Her bebek nasibinde kaç damla varsa o kadar emer önemli olan iyi gelişmeleri.
İlk 4 ay kendimi harap ettim, çok üzüldüm, ama sonra kabullrendim. Keşke kendimi o kadar üzmeseymişim, kiloları da süt olsun diye yemekten aldım
Evet canım, o anki zamanın ruhu bunu gerektiriyorduOlsun verilir kilolar.
En azından elinden geleni yaptın. Böyle bakmak gerek.
Ben fiyati uygun diye bebedor aldim ama sevmedim. Bebegimde sevmedi sanirim pek sadece oynuyor. Nuk un alistirma bardaklarini oneren cok var ama bilemedim. Sosyal medya da biraz abarti da oluyorKızlar suluk ne kullanıyorsunuz? Ben ebebekten baby plus almıştım ama oğlum ucunu yırtmış su akıtıyor artık. Çocuğun dava dişi bile yok yani hiç memnun kalmadım o yüzden başka bir şey alayım diyorum.