- 6 Ağustos 2014
- 17.656
- 31.596
Kızlar bebişlerinize ek gıdayı kaç öğün veriyorsunuz.
Ben 6 aylıkken başladım haftaya 7aylık olacak doğduğundan beri memeyle savaşarak emziriyorum. Yediği zaman beni emmiyo sütüm azalır bu sefer hiç emmez diye korkuyorum dengeyi nasıl kurmalıyız bilmiyorum
Bence bebeğe göre hareket etmek lazım. Ben uyandıktan sonra emziriyorum. İlk uykuya geçmeden öncede emziriyorum.
İlk uykudan sonra kahvaltı yaptırıyorum. Uykuya geçmeden önce yine biraz emzirip yatırıyorum. Genel hatlarıyla süt ağırlıklı gidiyorum. İhtiyaç hissederse(ki bu ara hissediyor) meyve, meyveli tarifler veriyorum.
Akşama kadar yine süt.
Akşam bizimle yemek yediriyorum.
Miktar olarak açıkçası her bebeğin talebi farklıdır. Annemin yetmez ver biraz daha dediği yada örnek tabaklar kadar vermiyorum. Bazen daha çok ihtiyacı da oluyor. Uzmanlar 1-2 çay bardağı kadar olması yeterli diyorlar. Azı oluyor fazlası oluyor bence bebek büyütmek çok kitabi bir şey değil.
Bebeğinizin gelişimi nasıl?
Memede kaldığı süreden ziyade emdiği miktar gösterdiği gelişim önemli.
Özellikle bez sayısı, aldığı kilo, davranışlarının gelişimine bakarak bunu değerlendirebilirsiniz.
En azından 1 yaşa kadar anne sütü/formül mama temel besin olarak kabul ederek hareket etmek gerekiyor.