2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Kızlar merhaba, yoğunluktan buraya çok bakamıyorum. Oğlumla ilgili bir şey danışmak istiyorum. Normalde akşam 7 buçuk en geç 8 de uyuyordu yani nir düzenimiz vardı. 1 aydır ne onda uyku düzeni var ne de bizde. Çok yoruldum- yoruldu. Saat 11 olmuş hala uyumadı ama uykusu var gözlerini ovuşturup duruyor. Düzen namına hiçbir şey kalmadı. Diş desem bir aya yakın böyleyiz. Böyle mi oluyor 🤷‍♀️ Odaya götürüyorum başlıyor ağlamaya. Kucağa alıyorum sakinleştiriyorum beşiğe koyuyorum hissedip yine ağlıyor. Gece desen en uzun uykusu 1 saat. Çok yorulduk, valla tükendim 😕 kendi de perişan. Bir süre sonra oynuyor esneye esneye, yüzüme bakıp gülüyor.

Allah kolaylık versin.
Her bebeğin kendine göre bir hali var ama kızımla birlikte diş dönemi heba olduk. Özellikle damak sertleşme süreci diş çıkarma sürecinden daha zor oldu.
Doğduğundan beri en uzun uykusu 1,5 saat sonra emip tekrar uykuya...
Gündüz yeterince uyuyor mu? (genelde gece uykusunun düzensizliği buradan başlıyor)
Yeterince besleniyor mu?
Dişlerinde kaşıntı, hararet ve salyalanma var mı?
Ek gıdaya geçtiniz mi yada siz değişik şeyler yediniz mi alerjik bir reaksiyon göstergesi var mı vücudunda.

Ah yawrum a kiyamam. Ben de avakoda aldim ancak yeterli yumusaklikta cikmadi ezemedigim icin veremedim. Dilim seklinde agzina tuttum dislerini kaşıya kaşiya emdi 😀

Ben de sert almışım normalde pek almam zaten :KK70: muz kabuklarını içine attım bir poşette 3 gün sonra ezilecek kıvama gelmiş. O yüzden biraz fazla vermiştim bozulmadan bitirelim diye 😅
Kimisi elmayla da olgunlaştırıyor.

Kizlar bu arada bebe bisküvisi yaptim. Çok boş bir tadi oldu. Muhallebilerine eklerim diye dusundum ama siz nasil yapiyorsunuz ?

• Beğen
Reactions: The
Ben de sert almışım normalde pek almam zaten :KK70: muz kabuklarını içine attım bir poşette 3 gün sonra ezilecek kıvama gelmiş. O yüzden biraz fazla vermiştim bozulmadan bitirelim diye 😅
Kimisi elmayla da olgunlaştırıyor.
Elma ile deniyeyim canim peki ben kesmistim ceyregini sikinti olurmu acaba ?

Kizlar bu arada bebe bisküvisi yaptim. Çok boş bir tadi oldu. Muhallebilerine eklerim diye dusundum ama siz nasil yapiyorsunuz ?

Sen nasıl yaptın?

Ben tamamen göz kararı yaptım. Sanırım şunları koydum.

Sade yağ
Hurma ezmesi
Biraz yoğurt
Un
Yulaf unu
Yumurta sarısı

Sen nasıl yaptın?

Ben tamamen göz kararı yaptım. Sanırım şunları koydum.

Sade yağ
Hurma ezmesi
Biraz yoğurt
Un
Yulaf unu
Yumurta sarısı
Yumurta sarisi, irmik, tam bugday unu, yogurt, yogurt suyu, tereyag, zeytinyagi

Baska bir tarifte gordum elma rendesi yazmislar alerjik bebekler icin verilen tarifte.

Elma rendesi koysaydim veya dedigin gibi hurma ezmesi tadi hoş olabilirdi.

Senin yaptiginin tadi nasil begendin mi ?

Kac haftalik dogmustu bebegin. Bizde öyle bir surecten gectik. Akillara zarar cok fenaydi.
38 haftalıkken. Normalde çok iyiydik bu Ramazan'da beri bi değiştik. İlgilenemiyorum mu diye düşünmeye başladım. Yüzüme dalıyor, saçımı çekiyor. Oyun zannediyor. Kızmak da istemiyorum ama alışkanlık yapacak diye korkuyorum. Sürekli kucakta olmak istiyor. Damağına bakıyorum bir şey fark etmiyorum diş diyorum bir ayı geçti çıksa çıkardı diyorum.
Allah kolaylık versin.
Her bebeğin kendine göre bir hali var ama kızımla birlikte diş dönemi heba olduk. Özellikle damak sertleşme süreci diş çıkarma sürecinden daha zor oldu.
Doğduğundan beri en uzun uykusu 1,5 saat sonra emip tekrar uykuya...
Gündüz yeterince uyuyor mu? (genelde gece uykusunun düzensizliği buradan başlıyor)
Yeterince besleniyor mu?
Dişlerinde kaşıntı, hararet ve salyalanma var mı?
Ek gıdaya geçtiniz mi yada siz değişik şeyler yediniz mi alerjik bir reaksiyon göstergesi var mı vücudunda.
Sağ ol canım 🤦 her şey çok iyiydi belirli bir düzeni vardı gündüz de çok değil ama sık uyuyordu. Beslenmeyi yapıyorum ama az mı geliyor acaba 🙄 yüzümü ısırmaya çalışıyor, saçımı keşfetti çekmek istiyor. Ek gıdaya 5 buçuk aylıkken başladık. Tatlı bu aralar çok yedim, iştahım çok açıldı. O yapar mı ki

38 haftalıkken. Normalde çok iyiydik bu Ramazan'da beri bi değiştik. İlgilenemiyorum mu diye düşünmeye başladım. Yüzüme dalıyor, saçımı çekiyor. Oyun zannediyor. Kızmak da istemiyorum ama alışkanlık yapacak diye korkuyorum. Sürekli kucakta olmak istiyor. Damağına bakıyorum bir şey fark etmiyorum diş diyorum bir ayı geçti çıksa çıkardı diyorum.

Sağ ol canım 🤦 her şey çok iyiydi belirli bir düzeni vardı gündüz de çok değil ama sık uyuyordu. Beslenmeyi yapıyorum ama az mı geliyor acaba 🙄 yüzümü ısırmaya çalışıyor, saçımı keşfetti çekmek istiyor. Ek gıdaya 5 buçuk aylıkken başladık. Tatlı bu aralar çok yedim, iştahım çok açıldı. O yapar mı ki
Canim bu dediklerin bizde de var. Normal surec diye biliyorum. Diş etleri kaşindigi icin isirmak istiyor. Çenemi bi yakaliyor 😄 sacimi cekmesi hele uzaktan depar atiyor resmen tutup bir cekiyor ki.

Yumurta sarisi, irmik, tam bugday unu, yogurt, yogurt suyu, tereyag, zeytinyagi

Baska bir tarifte gordum elma rendesi yazmislar alerjik bebekler icin verilen tarifte.

Elma rendesi koysaydim veya dedigin gibi hurma ezmesi tadi hoş olabilirdi.

Senin yaptiginin tadi nasil begendin mi ?

Evet beğendi.
Elma suyu konsantresi de gerçekten güzel tatlandırıyor. Bir yerde yemiştim.

Bahsettiğin keşifler çok normal. Burnumda kocaman bir yara var mesela. Bir anlık boşlukta yakaladı.
Uykuyu gündüz yeterli uyursa gece de rahat uyuyorlar bi o konuda yoğunlaşabilirsin.

Bu dediklerin hepsi bendede var vede cok normal bunlar ya daha dur neler görecen 😂

Canim bu dediklerin bizde de var. Normal surec diye biliyorum. Diş etleri kaşindigi icin isirmak istiyor. Çenemi bi yakaliyor 😄 sacimi cekmesi hele uzaktan depar atiyor resmen tutup bir cekiyor ki.

Bahsettiğin keşifler çok normal. Burnumda kocaman bir yara var mesela. Bir anlık boşlukta yakaladı.
Uykuyu gündüz yeterli uyursa gece de rahat uyuyorlar bi o konuda yoğunlaşabilirsin.

Bu dediklerin hepsi bendede var vede cok normal bunlar ya daha dur neler görecen 😂
Normalse ben abartıyorum galiba 🤦🏼‍♀️Bugün tam 7 aylık olduk düne göre iyiyiz. Gündüz uyuttum inşallah gecede uyur 🤲 ya daha neler olacak ayy 🤔🤔

Arkadaşlar kızıma pütürlü vermeye korkuyorum ufacık bir şeyde hemen boğulacak gibi oluyor. Bir yandan da alışması lazım.2.çocuğum ama bunda yedirirken çok tedirginim siz su anda hangi asamadasiniz.robottan mı geçiriyorsunuz kaşıkla mı eziyorsunuz. Sade bi dişimiz cıktı şu anda 7 ay 5 günlük .

Arkadaşlar kızıma pütürlü vermeye korkuyorum ufacık bir şeyde hemen boğulacak gibi oluyor. Bir yandan da alışması lazım.2.çocuğum ama bunda yedirirken çok tedirginim siz su anda hangi asamadasiniz.robottan mı geçiriyorsunuz kaşıkla mı eziyorsunuz. Sade bi dişimiz cıktı şu anda 7 ay 5 günlük .

Ben en başından beri çatalla eziyorum. Çoğu zaman ciddi oranda pütürlü bırakıyorum. Ama dişi sorunlu olduğu zamanlarda daha pütürsüz tercih ediyorum. Günden güne değişiyor. Annem ve kayınvalidem korkutmasalar ben daha da pütürlü yemeyi öğrenebilecekleri kanaatindeyim.

X