2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Valla ben özel yemek yapıyorum, yapmak zorundayım çünkü salçalı yemek vermiyorum . Hal böyle olunca nasıl yapacağım ondan emin değilim 🥲
Valla tek çocuk olunca insan özel yapıyorsa iki çocuk olunca yapamıyon bugün yemekten yırttım dünden fazla yaptım rahatım 😂

Ben de bebeklere verilen igrenc karisimlardan hic hoslanmam vermeyi de dusunmuyorum. Dedigin gibi kendim bakiyorum once tadina. Avokado denemedim ben. Brokoliye basladik dun cok sevdi minnosum. Una yulafa irmige fln ne zman basladiniz? 3 gun kuraliyla mi onlar da. Ben sirasiyla havuc patates yogurt yumurt sarisi armut elma brokoli verdim simdiye kadar. Armut gaz yapti sadece digerlerinde sorun olmadi.

Karbonhidratlar da 3 gün kuralı yok sanırım. Ben sadece yulaf ununu 3 gün kuralı ile denedim, emzirirken ben yediğimde hassasiyeti vardı çünkü. Sorun yaşamadık.

Unu, irmiği en başından beri hep verdim.
Armutu pişirip verirsen gaz meselesi çözülüyor :)
Ben irmik, armut, su pişiriyorum güzel meyveli tatlı oluyor.

Brokoliyi kendim hiç sevmem :KK70: o yüzden almadım da nasıl yediririm onu da bilmiyorum.

İrmik iki gün verdim gece yatmadan, ya muz karıştırdığım için ya da irmikten dolayı kabız yaptı benim oğlumu☺️

İlk zaman muz hemen etkiliyor. Armutu yada elmayı irmikli mamada pişirip sonrasında muz koyunca çok lezzetli bir meyve tabağı oluyor :) kabız da yapmıyor.

Valla ben özel yemek yapıyorum, yapmak zorundayım çünkü salçalı yemek vermiyorum . Hal böyle olunca nasıl yapacağım ondan emin değilim 🥲

Mesela ben dolma içini salçalı yapmam.
Kıymalı yaparım. Onu çok seviyor.
Hem kabağı da yiyor öyle.

İlk vakit için beni en rahatlatan şey 3 kez çekilmiş kuzu kıymayı biraz suyla pişirmek oldu :) altı silikon olan buz küplerine koydum mis gibi yedireceğim kadar çıkarttım.

Yumurtayla da verdim. Tarhanasına da ekledim.

Bir de dolma içi gibi ince bulgur, pirinç, sebze rendesi karıştırıp pişirdim.

Özel yemek pişirmiyorum ama salçalılardan da vermedim ilk zaman. Dışarı çıkarken falan pratiklik olsun diye dondurucuya da böyle bir şeyi porsiyonladım. Evde de ona uygun yemek yoksa ısıttım verdim. :)

Şimdi çok yoğun olmadığı sürece salçalı da veriyorum. Ancak biz 2,5 ay oldu ek gıdaya başlayalı o sebeple bağırsakları biraz daha alıştı.

• Beğen
Reactions: The
Mesela ben dolma içini salçalı yapmam.
Kıymalı yaparım. Onu çok seviyor.
Hem kabağı da yiyor öyle.

İlk vakit için beni en rahatlatan şey 3 kez çekilmiş kuzu kıymayı biraz suyla pişirmek oldu :) altı silikon olan buz küplerine koydum mis gibi yedireceğim kadar çıkarttım.

Yumurtayla da verdim. Tarhanasına da ekledim.

Bir de dolma içi gibi ince bulgur, pirinç, sebze rendesi karıştırıp pişirdim.

Özel yemek pişirmiyorum ama salçalılardan da vermedim ilk zaman. Dışarı çıkarken falan pratiklik olsun diye dondurucuya da böyle bir şeyi porsiyonladım. Evde de ona uygun yemek yoksa ısıttım verdim. :)

Şimdi çok yoğun olmadığı sürece salçalı da veriyorum. Ancak biz 2,5 ay oldu ek gıdaya başlayalı o sebeple bağırsakları biraz daha alıştı.
Bu aydan sonra kıymayı ben de alacağım bakalım azcik alışsın da . Blw olarak onu nasıl sunacağim bilmiyorum araştıracağım. Muhtemelen yoğurt gibi kaşıkla eline veririm . Ama salça olayını bilmiyorum ya. Bağırsakların alışmasından ziyade saglikli gelmiyor. Çoğu tuzlu zaten o yüzden tercih etmem. Ancak bir yerlerden bebek salçası varsa ondan sipariş edebilirim, böyle de gene ayrı iki yemek pişmiş olur bilmiyorum şu anlık 😂

Karbonhidratlar da 3 gün kuralı yok sanırım. Ben sadece yulaf ununu 3 gün kuralı ile denedim, emzirirken ben yediğimde hassasiyeti vardı çünkü. Sorun yaşamadık.

Unu, irmiği en başından beri hep verdim.
Armutu pişirip verirsen gaz meselesi çözülüyor :)
Ben irmik, armut, su pişiriyorum güzel meyveli tatlı oluyor.

Brokoliyi kendim hiç sevmem :KK70: o yüzden almadım da nasıl yediririm onu da bilmiyorum.
Buharda haslayip verdim eline biraz fazla haslamisim ama ona ragmen parcalaya parcalaya yedi. Kendimize de haslayip limonlu tuzlu yapiyodum. Dun kizimla birlikte sossuz yedim lezzetliydi brokolinin turunden galiba normalde sossuz sevmem

Bu aydan sonra kıymayı ben de alacağım bakalım azcik alışsın da . Blw olarak onu nasıl sunacağim bilmiyorum araştıracağım. Muhtemelen yoğurt gibi kaşıkla eline veririm . Ama salça olayını bilmiyorum ya. Bağırsakların alışmasından ziyade saglikli gelmiyor. Çoğu tuzlu zaten o yüzden tercih etmem. Ancak bir yerlerden bebek salçası varsa ondan sipariş edebilirim, böyle de gene ayrı iki yemek pişmiş olur bilmiyorum şu anlık 😂
Haslanmis patates yumurta sarisini zeytunyaginda pisirip vermistim onun icine kiyma koyup deniycem 7. Ayda. Patatesli ve patatessiz olarak vercem. Normal salcadan 1 yasina kadar vermeyi dusunmuyorum. Bebek salcasi var trendyolda og gida organik. Ben de almadim daha ama alcam kirmizi biber salcasi. Onu da buz kuplerine bolup buzluga atmak gerekiyo alirsan aklinda olsun tuzsuz oldugu icin acildiktan sonra hemen bozuluyomus

Kıymayı yemeklerinin içine koyabilirsin. Ayrı yemek yapmıyorum demiştim ama malzeme olunca israf olmasın diye yaptığımı farkettim :KK70: geçen kabak dolmasını yaparken için oyduklarımı zeytinyağında kavurdum biraz da kıyma koydum. Ara öğünde verdim. Çok tuzlu olmayan bir salçayla yaptığından verebilirsin. Zaten belli bile olmaz ki kaybolur yemekte. Pembefikir diye birisini takip ediyorum. Bir sürü blw yapan anne var ama onun da tarifleri güzel oluyor bakabilirsin.
Sonuçta hepimiz farklı yörenin insanıyız. Dolayısıyla kendi damak zevkimizle sağlıklı olanları birleştirmeye gayret ediyorum.
Dün dışarıda yemek yedik. Yöresel bir yemeğimizdi. Çocuk onları daha çok seviyor tadına baksın dedim hepsini versem yerdi herhalde 😅

Buharda haslayip verdim eline biraz fazla haslamisim ama ona ragmen parcalaya parcalaya yedi. Kendimize de haslayip limonlu tuzlu yapiyodum. Dun kizimla birlikte sossuz yedim lezzetliydi brokolinin turunden galiba normalde sossuz sevmem

Küçük bir brokoli denk gelirse alıp deneyim olmazsa. Çocuğum da yemek seçmesin istiyorum kendi sevmediğim de çok az şey var zaten.
Karnabaharı haşlayıp yedirdim onu seviyor brokoliyi de sever umarım.

Kıymayı yemeklerinin içine koyabilirsin. Ayrı yemek yapmıyorum demiştim ama malzeme olunca israf olmasın diye yaptığımı farkettim :KK70: geçen kabak dolmasını yaparken için oyduklarımı zeytinyağında kavurdum biraz da kıyma koydum. Ara öğünde verdim. Çok tuzlu olmayan bir salçayla yaptığından verebilirsin. Zaten belli bile olmaz ki kaybolur yemekte. Pembefikir diye birisini takip ediyorum. Bir sürü blw yapan anne var ama onun da tarifleri güzel oluyor bakabilirsin.
Sonuçta hepimiz farklı yörenin insanıyız. Dolayısıyla kendi damak zevkimizle sağlıklı olanları birleştirmeye gayret ediyorum.
Dün dışarıda yemek yedik. Yöresel bir yemeğimizdi. Çocuk onları daha çok seviyor tadına baksın dedim hepsini versem yerdi herhalde 😅

Küçük bir brokoli denk gelirse alıp deneyim olmazsa. Çocuğum da yemek seçmesin istiyorum kendi sevmediğim de çok az şey var zaten.
Karnabaharı haşlayıp yedirdim onu seviyor brokoliyi de sever umarım.
Karnabahari seviyosa brokoliyi de sever bence. Bi dene bakalim. Sevmese de olur kendi damak tadi sonucta canlari saolsun

Şu foto çekmek için koydukları küçük havuzdan bahsetmiyorsundur inşallah, o mu yoksa kız 😂 normal kurssa hiç duymadım bebekler için var miymiş, varsa ne tatlı 💝
Yok kız o değil, o bebek spası olarak geçiyormuş🤣 Benim dediğim bayağı yüzdürüyorlar işte, bir yere baktım da 3. aydan itibaren başlatabiliyormuşsun.

Kizlar personeli goreve gondermisler pazartesi ise baslamam gerekiyomus. Iznim var aslinda da mecbur basliycam. Cok ani oldu psikolojim hic hazir dgl.

Aa öyle çağırabiliyorlar mı?

Bebeğe kim bakacak onunla ilgili bir planın var mıydı? Çağırmasalar ne zaman çalışmaya başlacaktın?

Aa öyle çağırabiliyorlar mı?

Bebeğe kim bakacak onunla ilgili bir planın var mıydı? Çağırmasalar ne zaman çalışmaya başlacaktın?
Cagirabiliyolar. Mudur izni yarida kesebilir. Hazirana kadar diye planlamistim da bizde isler degisti bosanma olaylari cikinca annem geldi bayramda yanima. Bakici olmuycak annem bakcak ama daha alismadi kizim. Alisinca baslarim diye dusubuyodum bi anda basla diyince elim ayagim dolasti. Annem uyutmaya calisti cok agladi kizim yaa 😔

Cagirabiliyolar. Mudur izni yarida kesebilir. Hazirana kadar diye planlamistim da bizde isler degisti bosanma olaylari cikinca annem geldi bayramda yanima. Bakici olmuycak annem bakcak ama daha alismadi kizim. Alisinca baslarim diye dusubuyodum bi anda basla diyince elim ayagim dolasti. Annem uyutmaya calisti cok agladi kizim yaa 😔

Sen önce sakin ol. Duygularımız geçiyor.
Ben kızımı anneme bıraktığımda ne zaman kaygılı bıraksam yıkıyor ortalığı.
Dün 20 dakika işim var dedim, eltim de ben bakarım sen hallet dedi rahat çıktım uyutmuş bile. Oysa ki ilk kez görüyor.
İnşallah alışacak bir şekilde. Dilerim ki en rahat, huzurlu şekilde olur. 1 ay önce olmuş diye bakmak lazım ne yapalım.

Sen önce sakin ol. Duygularımız geçiyor.
Ben kızımı anneme bıraktığımda ne zaman kaygılı bıraksam yıkıyor ortalığı.
Dün 20 dakika işim var dedim, eltim de ben bakarım sen hallet dedi rahat çıktım uyutmuş bile. Oysa ki ilk kez görüyor.
İnşallah alışacak bir şekilde. Dilerim ki en rahat, huzurlu şekilde olur. 1 ay önce olmuş diye bakmak lazım ne yapalım.
Dogru diyosun. Bi an soka girdim nasil birakcam nasil ayrilcam diye. Eninde sonunda olcakti zaten ama hic dusunmek bile istemiyodum. Aliscaz ikimiz de

Dogru diyosun. Bi an soka girdim nasil birakcam nasil ayrilcam diye. Eninde sonunda olcakti zaten ama hic dusunmek bile istemiyodum. Aliscaz ikimiz de

İnşallah iyi olur. Kolay geçirirsiniz hepiniz bu süreci de. Ani ve zor gibi görünen şeyler bazen daha iyi olur. Diğer meseleleri halledebildiniz mi? Biraz daha iyi hissediyor musun?

Kizlar personeli goreve gondermisler pazartesi ise baslamam gerekiyomus. Iznim var aslinda da mecbur basliycam. Cok ani oldu psikolojim hic hazir dgl.
Canım eminim zordur ama annen bakacakmis için rahat olsun sıkma canını ☺️ benim annem benden kolay uyutuyor bazen oğlumu. Eminim senin de öyle olacak zamanla

Mecburrr değiştiricez düzeni😊
Benim oğlan sizinkilere göre baya erken doğdu ama paşam kendini incitmek istemiyor asla. Canını acıtacak bişeyi kolay kolay yapmıyor, emeklemeye çalışmıyor. Dönmeye başlayalı bile iki hafta oldu😂
Kedilervekitaplar Kedilervekitaplar senin kız gibi pldu bugün ama dönerken kafayı hızlı indirdi yere küt etti nasıl ağladıı. Peşine koltuğa doğru hızlı döndü kafasını çarptı bidaha ağladı. Sonra sakin sakin takıldı korktu galiba😂😂😂
Benim kız kafasını vurmaya alıştı artık ya , bir iki mıyıklayıp sonra devam ediyor 😂 bu ara daha az vuruyor. Dengesi gelişiyor gittikçe, kurtarıyor kendini .

Kızlar bir süredir bakamadım buraya. Ramazandı, bayramdı derken arada birde telefonum arızalandı. Günlerim de aşırı yorgun geçiyor . İnşallah herkes çok iyidir, minnoşlar çok iyidir. :KK200:
Benim kız geçen gün ilk kez ilk adım arabasına tutunup ayağa kalktı, birkaç adım attı arabadan tutunarak. O tutundukça araba da ilerlediği için adımladı biraz. Sonra yorulup bıraktı ve yürümekten vazgeçti. 😂 Büyüdükçe tehlikeli bir hal almaya başladı. Ben uyurken eşime bırakmıştım. O da halıya bırakıp bilgisayara dalmış. Bizimki de emekleyerek kedinin suyuna gitmiş ve içmiş. 😂 Allahtan mama tabağı boştu, mamaları yememiş. Tabak seslerine eşim bakıyor ki kızımız kedimizin suyunu içiyor. Elinden tabağı zor aldık asla bırakmıyor. 😂 Kedili köpekli annelere tavsiyem bebeğe çok dikkat etsinler. Allah korusun mamaları yutarlar, boğazlarına filan kaçmasın. Sürekli nerde tehlikeli iş var orda. Kediyi kovalıyor, kanepelerin arkasına giriyor, sehpaları çekip deviriyor. 😂peşinde koşmaktan yoruluyorum resmen. Kafama uygun bir huni bulup takacağım yakında. 😂

X