2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Kizlar tereyaginda yesil soganli veya pirasali yumurta sarisi versem agir gelirmi ayina uygun mu sizce ?

Yok ağır gelmez. Ben tereyağı yerine sade yağ tercih ediyorum. Ama olmasaydı tereyağlı da verirdim. Benimki bayılıyor :KK70: kuru soğanlı yumurta yaptım. Ama yeşil soğan da pırasa da ayına uygun elbette verilebilir.

Kızlar ben bu ek gıdaya direk blw olarak başladım, doğru mu yapıyorum sizce 🧸

Böyle önüne koyuyorum, döke saça yiyor. Çoğunlukla parmak gıda şeklinde veriyorum. Yoğurdu da kaşığa koyup eline veriyorum.
Masallah canım eline neler veriyorsun mesela ben pişmemiş havuç verdim küt diye kesti yeşil soğan verdim paramparça etti açıkçası cok korkuyorum

Oh afiyet olsun tosuncuk 🥰 tam bir sarı kafa ya 😍 benim kızım da sarı kafa hala kel olsa da yenice çıkıyor tüycükleri 😅

Dediğin şekilde yiyebiliyorsa doğrudur.

Bebek büyümenin asla tek bir doğrusunun olduğunu düşünmüyorum. Her çocuk ve annenin becerisine taleplerine göre değişiyor.

Tamamen bebeğin ellerine teslim edilemez gibi geliyor.

Ben de bu hafta itibariyle başlıyorum blwye. Ne kadar yapabileceğiz bilmiyorum :) arada pankek yapıp veriyorum yiyor gibi öyle olunca cesaret ettim.

Amacım bebeğim yemekleri tanısın, bilsin, yiyebildiği kadar yesin. Ben de çorbayı yada tabağında arta kalanları ona yedirip beslenme işini tamamlayayım diye düşünüyorum.
Aslında şuradan güç buldum, 6-9 ay arasında çocuğa tamamen tadim mantığıyla bakmak gerektiğini okudum blw kitaplarından vs. Yani amacım doyurmak değil. Hatta ve hatta ilk doyasıya kendim yedirdigim iki gün bebeğim kabız oldu ve 3 gün yapamadı, ahir ömründe bir ilkti😂 çünkü günde 1-2 kez kaka yapan bir bebek oldu hep .
O yüzden evet yiyor, doyuyor mudur bilmiyorum ama her şeyin tadına bakıyor 😂 ilk başladığımızda asla pütürlü yemeyen çocuk şimdi kocaman parçalar ısırıyor ve yutamazsa çıkarıyor bir şekilde 🧸😁
Ne bileyim memnunum Zeyno 😁

Masallah canım eline neler veriyorsun mesela ben pişmemiş havuç verdim küt diye kesti yeşil soğan verdim paramparça etti açıkçası cok korkuyorum
Havuc, patates, elma, armut. Parmak şeklinde işte verebilecek her şey ☺️ kessin amaç kesmesi zaten. Yutamazsa oguruyorlar zaten.

KızlR geçende ağzına kus
Havuc, patates, elma, armut. Parmak şeklinde işte verebilecek her şey ☺️ kessin amaç kesmesi zaten. Yutamazsa oguruyorlar zaten.
Ya her dakka yanında olamıyorum korkuyorum dur bakim denim . Benimki önünde tabak görürse direk tutup tabağı ağzına koyyyor hiç uğraşmak yok 🥶

Kızlar bebeğini hiç yüzme kursuna götürmeyi düşünen var mı? 😅 Dün kayınvalidem aklıma soktu bu fikri, hoşuma da gitti doğrusu.

KızlR geçende ağzına kus

Ya her dakka yanında olamıyorum korkuyorum dur bakim denim . Benimki önünde tabak görürse direk tutup tabağı ağzına koyyyor hiç uğraşmak yok 🥶
Vakumlu tabak aldım ben o yüzden tabağı çekemiyor. Normalde benimki de tabağı kaldırıyor 😁 ama pişmemiş verdim demişsin m blw mantığında orta halli pişmiş olması lazım. Çocuk nasıl yesin pişmemiş havucu 😂 ne hamur olacak ne çok sert. Eline alıp yiyebilecek sertlikte olmali

Kızlar bebeğini hiç yüzme kursuna götürmeyi düşünen var mı? 😅 Dün kayınvalidem aklıma soktu bu fikri, hoşuma da gitti doğrusu.
Şu foto çekmek için koydukları küçük havuzdan bahsetmiyorsundur inşallah, o mu yoksa kız 😂 normal kurssa hiç duymadım bebekler için var miymiş, varsa ne tatlı 💝

Vakumlu tabak aldım ben o yüzden tabağı çekemiyor. Normalde benimki de tabağı kaldırıyor 😁 ama pişmemiş verdim demişsin m blw mantığında orta halli pişmiş olması lazım. Çocuk nasıl yesin pişmemiş havucu 😂 ne hamur olacak ne çok sert. Eline alıp yiyebilecek sertlikte olmali
Annem dursun diye ver dedi kemirsin yoksa normalde pişmiş veriyorum neyse artık bende başlim yavaştan blw ye . Bu arada artık bebeğe çoğunluk özel yemek yapmıyorum dün sulu köfte yapmıştım ona ayırdım çatalla ezip yoğurt yanında yedirdim Sen çatallamı ezip veriyorsun yada biraz daha iri parça halindemi yediriyorsun . Bu arada benimki terayaglı kuskusu cok sevdi. Sahada öneri olsun

Aslında şuradan güç buldum, 6-9 ay arasında çocuğa tamamen tadim mantığıyla bakmak gerektiğini okudum blw kitaplarından vs. Yani amacım doyurmak değil. Hatta ve hatta ilk doyasıya kendim yedirdigim iki gün bebeğim kabız oldu ve 3 gün yapamadı, ahir ömründe bir ilkti😂 çünkü günde 1-2 kez kaka yapan bir bebek oldu hep .
O yüzden evet yiyor, doyuyor mudur bilmiyorum ama her şeyin tadına bakıyor 😂 ilk başladığımızda asla pütürlü yemeyen çocuk şimdi kocaman parçalar ısırıyor ve yutamazsa çıkarıyor bir şekilde 🧸😁
Ne bileyim memnunum Zeyno 😁

Ya ek gıdaya geçtiklerinde tuvaletini yapamama sorunu bizde de oldu. Şimdi alıştı ek gıdaya yeni bir ürün tadımı haricinde zorluk yaşamıyoruz çok şükür :)

Kendi beslenmesini becerebiliyorsa ne ala annenin yükü de azalıyor zamanla 🤪

Maşallah, yarasın yedikleri diyelim tombilikimize :)

Ben de memnunum, sevindim ortak bulduguma😁 çünkü annemler falan şaşırıyor epey.
Benim annemde iyi cesaret ediyosun diyo. Simdi geldi yanimda annem cok hosuna gitti onun da. Kendi yedigini gorunce hem.sasiriyo hem mutlu oluyo. Yumurta sarisini yutamaz suyla ya da yogurtla ver diyodu ben direkt denemek istedim tadini ogrendin diye. Cok sevdi kizim yutmakta fln da hic zorlanmadi. Ama onu blw olarak vermedim 4te biri kadar dedi doktor. Blwde onu ayarlamak imkansiz. 7. Ayda onu da vercem eline ins

Annem dursun diye ver dedi kemirsin yoksa normalde pişmiş veriyorum neyse artık bende başlim yavaştan blw ye . Bu arada artık bebeğe çoğunluk özel yemek yapmıyorum dün sulu köfte yapmıştım ona ayırdım çatalla ezip yoğurt yanında yedirdim Sen çatallamı ezip veriyorsun yada biraz daha iri parça halindemi yediriyorsun . Bu arada benimki terayaglı kuskusu cok sevdi. Sahada öneri olsun

Ben kahvaltı hariç neredeyse hiç özel yemek yapmadım çocuğuma :KK70: ilk çocuk ama öyle ek gıda meselesine farklı bakıyorum. Kendimize yaptığım yemeklerden ona tuzsuzken ayırıyorum. Sulu köfte benimkinin en sevdiği yemeklerden biri 😅 bayramda bir yerde davetliydik. Ben de bakmamıştım kızım şapırdıyor bir baktım babası bamya vermiş 🤣 bir de verdim ama dokunmaz demi diye soruyor. Ben de dokunun dokunmadığını yarına kadar anlarız dedim 😅

Benim annemde iyi cesaret ediyosun diyo. Simdi geldi yanimda annem cok hosuna gitti onun da. Kendi yedigini gorunce hem.sasiriyo hem mutlu oluyo. Yumurta sarisini yutamaz suyla ya da yogurtla ver diyodu ben direkt denemek istedim tadini ogrendin diye. Cok sevdi kizim yutmakta fln da hic zorlanmadi. Ama onu blw olarak vermedim 4te biri kadar dedi doktor. Blwde onu ayarlamak imkansiz. 7. Ayda onu da vercem eline ins

Ya annelerimize kalsa pütürsüz verip geçeceğiz de. Ben de yumurtayı hep elimle yedirdim. Karıştırmadım da. Açıkçası kendi yemeyeceğim bir şeyi bebeğimize yedirmeyeceğiz dedik eşimle ilk kararımızı uyguluyoruz şimdi.
Biraz yumurta verdim, biraz peynir mis gibi gitti. Kendim de öyle yemeyi severim :KK70:
Geçen avakado baya yumuşaktı yumurtadan sonra avakado verdim ona da bayıldı.

Ya annelerimize kalsa pütürsüz verip geçeceğiz de. Ben de yumurtayı hep elimle yedirdim. Karıştırmadım da. Açıkçası kendi yemeyeceğim bir şeyi bebeğimize yedirmeyeceğiz dedik eşimle ilk kararımızı uyguluyoruz şimdi.
Biraz yumurta verdim, biraz peynir mis gibi gitti. Kendim de öyle yemeyi severim :KK70:
Geçen avakado baya yumuşaktı yumurtadan sonra avakado verdim ona da bayıldı.
Ben de bebeklere verilen igrenc karisimlardan hic hoslanmam vermeyi de dusunmuyorum. Dedigin gibi kendim bakiyorum once tadina. Avokado denemedim ben. Brokoliye basladik dun cok sevdi minnosum. Una yulafa irmige fln ne zman basladiniz? 3 gun kuraliyla mi onlar da. Ben sirasiyla havuc patates yogurt yumurt sarisi armut elma brokoli verdim simdiye kadar. Armut gaz yapti sadece digerlerinde sorun olmadi.

Valla ben özel yemek yapıyorum, yapmak zorundayım çünkü salçalı yemek vermiyorum . Hal böyle olunca nasıl yapacağım ondan emin değilim 🥲

Ben de direk verdim yumurtayı ve gayet sevdi 😁 aslında serbest bırakınca onlar işini biliyor bence 💝

Ben de bebeklere verilen igrenc karisimlardan hic hoslanmam vermeyi de dusunmuyorum. Dedigin gibi kendim bakiyorum once tadina. Avokado denemedim ben. Brokoliye basladik dun cok sevdi minnosum. Una yulafa irmige fln ne zman basladiniz? 3 gun kuraliyla mi onlar da. Ben sirasiyla havuc patates yogurt yumurt sarisi armut elma brokoli verdim simdiye kadar. Armut gaz yapti sadece digerlerinde sorun olmadi.
İrmik iki gün verdim gece yatmadan, ya muz karıştırdığım için ya da irmikten dolayı kabız yaptı benim oğlumu☺️

X