Nem orani 45 50 arasi termometremizdeki adam da gulumsuyor ama :)Benim oğlanda da oluyor doktor normal dedi. Odadaki sıcaklık fazla nem az olabilir mi acaba? Nem oranı düşünce daha çok sümük olduğunu farkettim ben.
Kizlar birsey soracagim ya benim bebisimin burnu doluyor nasil diyim kuru sekilde biraz garip oldu ama hasta degil ama burun pisligi oluyor burnunda sert ve koyu renkli
Kizlar 6.ay asilari yaptiran varmi aranizda ? 4 asi var sanirim ne yan etkisi oldu acaba
Kızlar sizin bebişlerde de ek gıdaya geçince kaka kıvamında değişme oldu mu? Cıvık kaka yok artık
Selam güzel annişleer nasılsınız? Bebişler nasıllar valla cok hızlı büyüyolar maşallah hepsinebu sefer kendimle alakalı bişey sorucam 6 aylık olucaz 5 gün sonra regl olmadım daha. Bi sene bile olmayan varmış tamam biliyorum da. Regl agrısı yasıyorum 2 aydır 4 5 gün bel ve kasık. Yani regl iken nasıl agrım varsa öyle işte herkes tanır o agrısını. Spiral taktırdım dogumdan 3 buçuk ay sonra Polikistik over sendromu vardı hatta sezeryanda kistlerim temizlenmişti. Acaba yine yumurtalar atılamayıp kist olma ihtimali var mı? Dr um şehirdışında. Randevu alıcam aynı şeyi yaşayan var mı? Pco olmasa da o agrıyı yaşayan?
Cocuk bu sonucta demezler yaa. Ben fizyolojik su sıkıp cekiyo Rum. Hatta bazen süt sıkıyorum kendi cıkıyorNem orani 45 50 arasi termometremizdeki adam da gulumsuyor ama :)
Bu sefer aldirmiyor alamiyorum etrafta pis cocuk diiicekler cocumaaaa :)
Olmadınız dimi siz de6,5 aylık oldu bebeğim.
Regl günlerim hep düzenidir.
Gebeliğimim ilk başından bugüne regl tarihim geldiğinde 3 gün ağrı yaşıyorum.
Yok olmadım.Olmadınız dimi siz de
Canım bende henüz adet olmadım hiçOlmadınız dimi siz de
Aslında nem oranı da orta halli iyi. Bilemedim şimdi.Nem orani 45 50 arasi termometremizdeki adam da gulumsuyor ama :)
Bu sefer aldirmiyor alamiyorum etrafta pis cocuk diiicekler cocumaaaa :)
Kızlar sizin bebişlerde de ek gıdaya geçince kaka kıvamında değişme oldu mu? Cıvık kaka yok artık
Benimkide kabız şekilde yapıyo seninki kaç günde bir yapıyorAslında nem oranı da orta halli iyi. Bilemedim şimdi.
Kabızlık yaşıyor minnoşum iki gündür, keçi kakası gibi kakasıçok zorlandı çok üzüldüm haline.
Hele bide kıymaya başla o kaka nasıl kokucak inanamıcaksınn
Tuz verme böbreklerine zararlı. balkabağı denedin mi? Tatlı patates, bebek irmiğini muhallebi yapıp içine pekmez koyabilirsin.Ya kızlar benim bebek. Sevmiyor yemiyor ona yaptıklarımı. Bizim yemeklerden istıyor az tuzlu yapcam bizimkilerden yedirecem valla yapıp yapıp dökmekten yoruldum
Normalde ek gıda almaya başlayınca günde 1 kere yapıyor. Ama kabız olunca zeytin taneleri gibi gün boyu uğraştı sürekli bez değiştirdim.Benimkide kabız şekilde yapıyo seninki kaç günde bir yapıyor
Ne zamana kadar tuz vermiyorduk ya . Benimki hala haftada bir kez yapıyor yaTuz verme böbreklerine zararlı. balkabağı denedin mi? Tatlı patates, bebek irmiğini muhallebi yapıp içine pekmez koyabilirsin
Normalde ek gıda almaya başlayınca günde 1 kere yapıyor. Ama kabız olunca zeytin taneleri gibi gün boyu uğraştı sürekli bez değiştirdim.
Anladım.. Ya olmamak normal biliyorum da ağrı yaşayınca tedirgin oldum acaba yumurta atılmıyor mu diye teşekkür ederimCanım bende henüz adet olmadım hiç
Probiyotik takviyesi alması lazım ek gıdaya geçince fazla uzun o kaka süresi. 1 yaşına kadar tuz önerilmiyor diye hatırlıyorum.Ne zamana kadar tuz vermiyorduk ya . Benimki hala haftada bir kez yapıyor ya
Çok güzel bir bilgi oldu saol canımKızlar peynir hakkında yazma istiyorum
Daha önce yazdım ama kaçıranlar olduysa bilgimi paylaşmak isterim. Alternatif tıpla alakalı biraz eğitim almıştım oradan hatırladığım kadarıyla yazıcam.
İnek sütünü doktorlar önermiyor bebişlere ama sütü kestirip peynir yediriyoruz bebeklere. O peynir halaa inek sütü.
Süt önerilmiyor ama yoğurt veriyoruz. Çünkü fermantasyon geçiriyor. İçinde yararlı bakteriler ürüyor. Kazein proteini parçalanıyor. Sütteki kazein proteini bebekler için iyi değil.
Peki nasıl peynir yiyecek bebekler?
Yoğurt kestirip peynir yaparsanız çok daha sağlıklı olacaktır. Ben başaramadım yoğurtu kestirmeyi.
şirden mayasıyla mayalanmış peynir daha iyidir bebekler için. Şirden mayası da inek veya koyun yavrularının midesinde bulunan, annelerinden içtikleri sütü sindirebilmek için kullandıkları bir bakteri. Gelen sütü fermente edip öyle sindiriyorlar.
Bizim bebeklerimiz de içtikleri anne sütünü midelerinde peynir yaptak sindiriyor bu arada.
Şirden mayası küçük şişelerde satılıyor ama bi tık pahalı. Hazır şirden mayalı peynir alınıp suda bekletilerek bebeklere verilebilir. Oeynirin üzerinde yazar oeynir mayası veya şirden mayası diye, etiket okumak gerekiyor. Ama buda tamamenn kazeinden ayrılmış olmuyor.
En en doğru yöntem aslında şirden mayasıyla mayalanan peynirin altında kalan peyniraltı suyunun tekrar kestirilerek bebek loru yapılması. Ben ilk duyduğumda çok şaşırmıştım peyniraltı suyundan tekrar peynir çıkmasına. Bu peynir kazeinden tamamen arınmış oluyor. Ben evde yapmaya asla uğraşamam dedim bunu.
Elifcandar ve akçalar markalarında bebek loru satılıyor. bunlar güvenilir markalar. Mesela akçalarda kilosu 120 lira bebek lorunun. İnternetten sipariş verilebiliyor.
Kısacası sütten direk kestirerek peynir yapılmaz, o peynir değiluzun oldu kusura bakmayın belki birinize faydam dokunur.
Canım çok üzüldüm bebeğinin kıymetini bilmeyen bir adam zaten baba olamaz benim ikinci evliliğim ve ilk evlilikten bir oğlum var şuan 15 yaşında onun kıymet bilmez babasıda bana sen varsan o var sen yoksan o yok demişti üstünden 13 yıl geçti unutamam oğlum için içim parcalandı bu eksikliği çok hissetti ve bu sene kızım dogdugunda babasıyla görüşmeye basladı ve iki ay sonra küstüler anlasamadılar anladıgım kadarıyla senin eşinde bencil ve duygusuz rabbim sana hayırlı kapılaraçsın her konuda inşallah yavrunuda huzurla büyütürsün canımIns sewer cnm sonradan da seven cok oluyo
Ben mecburen tek yikamak zorunda oldugum icin yikiyorum. Duzelmedi cnm hatta daha kotuye gitti. Bosaniyoruz. Cocuk icin diye dusunuyodum cocugu gormesem de olur dedi. 1 haftadir evde dgl. Arada geliyo cocugu gormeye evde oldugu zamandan daha cok giruyo diyebilirim yani
alışamadım bu görüntüyeTabi değişti.
Biraz yediği şeylere göre de değişiyor.
Bazen çok katı oluyor.
Özellikle prebiyotik veriyorum muz verdiğim günlerde.