2021 de ikiz annesi olacaklar kimler

Biz verifi test yaptırdık canım 620 dolar artı kdv... baya yüksek oldu ama iki yavru olunca insan o an düsünmüyor sonuc iyi olsun yeter ki diyosun🤗 dogum parası diyr ayrdigimiz paradan verdik mecbur 🤷🏻‍♀️ bence yaptırın icinizde rahat eder
Sağ ol kuzum parasından da geçtim güvenirliliğini sorguladım biraz. Büyük ihtimalle yaptırırız sanırım 🙄

Selam kızlar 8+3 den bildiriyorum. Muayeneden çıktım şükür iyiler 🤲🏻🤲🏻🤲🏻 Ekranda kalp atışlarını göremeyince doktor minicik dinletti bile 🥰 ilk defa duymuş oldum. Çoook stresli idim tansiyon yine yüksek çıktı doktor azarladı rahat ol diye. Evde normal çıkıyor. Sürekli yatış halindeyim tabii 😬 doktordan çıkar çıkmaz kasık ağrılarım oldu 😬 stressizliğim o kadar sürdü. Neyse şimdi asıl soruma geleyim 12. Haftaya çağırdı bir daha. Ve ikili tarama istedi. Bir de ikizlerde çok etkili olmasada isterseniz diye size bırakıyorum fetal DNA testinden bahsetti. İsterim dedim ama bilemiyorum nasıl olur. Laboratuvar numarası verdiler siz konuşun dediler biraz maliyetli imiş. İkizler için çok başarılı değil dedi ama bilemedim ya kafam karışık. Progesteron fitil ve prolutex i kademeli olarak bırakacağım. Proluton a devam edeceksin dedi. Folik asit dışında takviye vermedi yine ilerleyen zamanlar da dedi. Solante pregna almıştım onu bile sordum yanımda idi hatta bir duraksadı baya bende korktum sonra baktı içeriğine kullanılabilir dedi. Genel anlamda güneşten uzak dur dedi. Bir de ödem var mı diye kontrol etti. Öyle idi tansiyon dışında can sıkıcı bir durum yaşanmamasına şükürler olsun 🤲🏻
Gebeliği sonlandırmayı düşünmüyorsan hiçbirine bulaşma derim ben. Ikili testin hicbir kesinliği yok tek yaptığı moral bozmak. Fetal dna yüzde 99 doğru diyorlar ama ikizlerde Allah korusun eğer birinde sorun varsa hangi bebekte oldugunu tesbit etmiyor yine amniyosenteze yönlendiriyorlar.
Gebeliği sonlandiririm hayat zaten zor böyle yaşamasın dersen direkt amniyosentez veya cvs yaptır derim. Yoksa hiçbirini karıştırma ense kalınlığına baktır 3 altıysa rahat rahat yasa hamileliğini.

Valla bir numara verdiler isim söylemediler hala aramadım. Siz nerede yaptırmıştınız canım. Ben İzmir deyim ama belki başka yolu vardır 😬
Aa bende izmirdeyim canım bizim yaptrdgmz yerede bakın o zaman bi... grovo aş diye sirketti bizimki

Gebeliği sonlandırmayı düşünmüyorsan hiçbirine bulaşma derim ben. Ikili testin hicbir kesinliği yok tek yaptığı moral bozmak. Fetal dna yüzde 99 doğru diyorlar ama ikizlerde Allah korusun eğer birinde sorun varsa hangi bebekte oldugunu tesbit etmiyor yine amniyosenteze yönlendiriyorlar.
Gebeliği sonlandiririm hayat zaten zor böyle yaşamasın dersen direkt amniyosentez veya cvs yaptır derim. Yoksa hiçbirini karıştırma ense kalınlığına baktır 3 altıysa rahat rahat yasa hamileliğini.
Sen yaptrmadın mı canm 🤔 biz tabi o an heyecanla yaptrdık

O kadar zor ki bunun kararını vermek 😞 Allah korusunda sorun öngörseler hangisinde belli olmayacak bu test ile doktor da onu belirtti zaten. Tamamen bize bıraktı sadece bahsetti. İkili içinde ense burun kalınlığını görelim diye söyledi ifade ederken. Bilemedim kuzum amniyosentez de iğne ile giriyorlar düşük riski çok az olsa da var deniliyor. Çok can acıtıcı olmaz mı o acaba bilmiyorum şu an hiç bir şey 🤦🏻‍♀️

O kadar zor ki bunun kararını vermek 😞 Allah korusunda sorun öngörseler hangisinde belli olmayacak bu test ile doktor da onu belirtti zaten. Tamamen bize bıraktı sadece bahsetti. İkili içinde ense burun kalınlığını görelim diye söyledi ifade ederken. Bilemedim kuzum amniyosentez de iğne ile giriyorlar düşük riski çok az olsa da var deniliyor. Çok can acıtıcı olmaz mı o acaba bilmiyorum şu an hiç bir şey 🤦🏻‍♀️
Ha fetal dna cinsiyeti de kesin söylüyor ama ıkizlerde biri kız biri erkek olursa en az biri erkek diyorlar. Ikisi de erkek mi yoksa biri kız mı onu da net söylemiyor.

Ha fetal dna cinsiyeti de kesin söylüyor ama ıkizlerde biri kız biri erkek olursa en az biri erkek diyorlar. Ikisi de erkek mi yoksa biri kız mı onu da net söylemiyor.
Eheh aynen 🤗 y kromozomu tespit edildi yazıyor sadece hangisinde var anlayamıyosun... ama ikiside kızsa kesin sonuc veriyor

Cinsiyet için hiç acelem yok açıkçası 🙂 Rabbim sağlık versinde başka bir düşüncem yok. Doğumda bile öğrenebilirim renk takıntım da yok ara renkler yaparız eşyalarda 😬

Ikili test yaptırdım ama şimdi olsa yaptırmazdım. Risk yüksek çıksa doğuma kadar stres yapacaktım
İkiliye bakmamız gerekir dedi onda seçimlik bir şey sunmadı açıkçası. Söylediğin şey çok doğru kuzum. Mantıklı ama gel gör ki gönül yerinde durmuyor. Hep ne varsa yaptır yaptır diyor tipik kadın davranışı gerçi 😬

Doktorunun yönlendirmesini baz al. Ben kendi sürecimi anlatayım ama biliyorsundur.
Ense kalınlığı 11+6da 4.9mm çıktı mahvolmuştum. O kadar ağladım ki. Hemen cvs yapıldı. Sonucu temiz geldi şimdi ayrıntılı bir gen testine yolladık onu bekliyoruz ama şükür ense kalınlığı geriledi☺️🙏🏻
Haftaya muayenemiz var çarşamba günü o zaman öğreneceğiz o tek gen hastalıkları sonuçlarını. Ama inşallah sorun çıkmayacak. Doktoruna güven çok önemli. Ben o fetal dna testine o parayı vereceğime imkanım var ise gebelik takibimi iyi bir perinatologta yaptırmaktan yanayım. Kaldı ki senin tansiyonda oynamalar var -sebebi stres olsa da- daha güvende hissederdim. İkiz gebelik başlı başına riskli gebelik oluyor.
Biz ikili test yapmadık, fetal dna da önermedi doktorumuz. -hatta 8 haftalıkken ben kendim yapalım dedim hayır önermiyorum dedi bişey olursa cvs ya da amniosentez yaparız dedi velev ki öyle de oldu-
Şüphe var ise direk cvs ya da amniyosentez diye ilerlemek daha mantıklı geliyor. Sebebe göre sonuca varmaksa amaç. Boşuna ihtimaller denizinde sürüklenmek gibi geliyor ikiz gebelikte fetal dna ve ikili test :)
Ama doktorunla dinamiğiz ve imkanlar belirler tabiki süreci ☺️🥰🙏🏻 Yüreğini ferah tut.

2 hafta var armzda cok degill senle ayni sayilirz🤣🤣😍 severim belirginliklerini suanki halimi atmayayim sana o zmn 🤣
Başladım canım ♥️ Uyuyup, uyanma saatlerine bakmaya başladım yavaştan. Bazen farkediyorum. Oğluş vurmasın istiyorum ama direk kasığa vuruyor, sıçratıyor 🤦🏼 Onun haricinde dışardan azcık görünmeye de başladılar. 😍 Sizden sonra geliyorum ama gümbür gümbür geliyorum 🤭🤭

Doktorunun yönlendirmesini baz al. Ben kendi sürecimi anlatayım ama biliyorsundur.
Ense kalınlığı 11+6da 4.9mm çıktı mahvolmuştum. O kadar ağladım ki. Hemen cvs yapıldı. Sonucu temiz geldi şimdi ayrıntılı bir gen testine yolladık onu bekliyoruz ama şükür ense kalınlığı geriledi☺️🙏🏻
Haftaya muayenemiz var çarşamba günü o zaman öğreneceğiz o tek gen hastalıkları sonuçlarını. Ama inşallah sorun çıkmayacak. Doktoruna güven çok önemli. Ben o fetal dna testine o parayı vereceğime imkanım var ise gebelik takibimi iyi bir perinatologta yaptırmaktan yanayım. Kaldı ki senin tansiyonda oynamalar var -sebebi stres olsa da- daha güvende hissederdim. İkiz gebelik başlı başına riskli gebelik oluyor.
Biz ikili test yapmadık, fetal dna da önermedi doktorumuz. -hatta 8 haftalıkken ben kendim yapalım dedim hayır önermiyorum dedi bişey olursa cvs ya da amniosentez yaparız dedi velev ki öyle de oldu-
Şüphe var ise direk cvs ya da amniyosentez diye ilerlemek daha mantıklı geliyor. Sebebe göre sonuca varmaksa amaç. Boşuna ihtimaller denizinde sürüklenmek gibi geliyor ikiz gebelikte fetal dna ve ikili test :)
Ama doktorunla dinamiğiz ve imkanlar belirler tabiki süreci ☺️🥰🙏🏻 Yüreğini ferah tut.
Ah biliyorum kuzum serüvenini. Doktor ısrarcı olmadı sadece teklif etti. Siz bilirsiniz dedi. Verdikleri numarayı aradım üç alternatif sundular ABD, İngiltere, TR’de İntergen. İntergen ile yeni çalışmaya başlamışlar 23 Kromozomda tarama yapıyormuş son beş aydır yeni bir cihaz getirmişler. Yurtdışında 3 Kromozomda bir de cinsiyet taraması oluyor dedi. Geniş paketlerde varmış ama güvenirliği %99 altı olduğu için yapmıyorlarmış. Valla verdikleri rakamlar yüklü ama iyi bir perinatolog a iki ya da maksimum üç defa gidersin sanırım. Perinatalog içinde herhangi bir araştırmam olmadı henüz bilemiyorum. Tüp bebek doktoruma güveniyorum. Zaten çok elzem bir şey olsaydı seçim şansı sunmuyor kendisi yapı olarak. Ama bu tarz şeylerede karışmaz. Muallak olduğu için. Bilemiyorum kafam karışık 🤔

İkili test dedikleri detaylı ultrason ölçümleri değil mi 🙄 neden bazı doktorlar yaptırılmasına karşı anneleri strese sokacağı güvensiz olduğu için mi anlamadım 🙄 neyse bakalım ya daha zaman var hayır olsun inşallah sağlık olsun🤲🏻 Sağ ol kuzum 💞

X