Doktorunun yönlendirmesini baz al. Ben kendi sürecimi anlatayım ama biliyorsundur.
Ense kalınlığı 11+6da 4.9mm çıktı mahvolmuştum. O kadar ağladım ki. Hemen cvs yapıldı. Sonucu temiz geldi şimdi ayrıntılı bir gen testine yolladık onu bekliyoruz ama şükür ense kalınlığı geriledi
Haftaya muayenemiz var çarşamba günü o zaman öğreneceğiz o tek gen hastalıkları sonuçlarını. Ama inşallah sorun çıkmayacak. Doktoruna güven çok önemli. Ben o fetal dna testine o parayı vereceğime imkanım var ise gebelik takibimi iyi bir perinatologta yaptırmaktan yanayım. Kaldı ki senin tansiyonda oynamalar var -sebebi stres olsa da- daha güvende hissederdim. İkiz gebelik başlı başına riskli gebelik oluyor.
Biz ikili test yapmadık, fetal dna da önermedi doktorumuz. -hatta 8 haftalıkken ben kendim yapalım dedim hayır önermiyorum dedi bişey olursa cvs ya da amniosentez yaparız dedi velev ki öyle de oldu-
Şüphe var ise direk cvs ya da amniyosentez diye ilerlemek daha mantıklı geliyor. Sebebe göre sonuca varmaksa amaç. Boşuna ihtimaller denizinde sürüklenmek gibi geliyor ikiz gebelikte fetal dna ve ikili test :)
Ama doktorunla dinamiğiz ve imkanlar belirler tabiki süreci
Yüreğini ferah tut.