2021 de ikiz annesi olacaklar kimler

Herkese merhaba. Ben de 8+0 olarak bir ikiz annesi olma yolunda bir süredir burayı takip ediyorum. Bebekleri doğanlara sağlıklı ve uzun ömürler, bekleyenlere de zamanında ve sağlıklı doğumlar dilerim. Birçok forumda olduğu gibi burda da aynı sorular defalarca soruluyor ama maalesef tüm sayfaları okumaya vaktim olmadı. Biraz daha vakti var ama şimdiden araştırmak istedim ve ikili testlerle diğer genetik testler hakkında tecrübelerinizi dinlemek isterim. Anladığım kadarıyla ikiz gebeliklerde ikili test çok doğru sonuç vermiyor. Sizler bununla ilgili ne gibi testler yaptırdınız? Cevap verebileceklere şimdiden teşekkür ederim ☺️
Hayırlı olsun bebisleriniz. Bu konuda doktorlar arasında fikir ayrımı var. Benim gittiğim iki doktor da ikili test istedi. Risk çıkmadı. Ama önemli olan ayrıntılı ultrason. Onda da sıkıntı çıkmadı. Onun dışında test yaptırma gereği duymadım..

Hayırlı olsun canım sağlıkla kucağına al inşallah.
Benim doktorum güvenilir değil ama yine de görmek istiyorum dedi. Ölçümlere göre karar verdim ben ense kalınlıkları 2 üstünde çıksaydı fetal dna yatıracaktım çok şükür biri 0.8 biri 0.9 cıktı ikili yaptırdım. Risk de çıkmadı.
Teşekkür ederim. Doktorumla henüz konuşmadım ama araştırdıkça kafam karıştı. Ben de doktorum ne derse o şekilde ilerlerim herhalde ama insan tecrübeli birisinden de duymak istiyor. ☺️

Ben yeni ikili test yaptırdım, doktorumuz prof. Ikili test ikizlerde de sonuç verir dedi, dün çıkmıştı sonucları iki bebeğin de tek tek riskleri hesaplanmış her şey normal cıktı çok şükür. Sonra bir kaç test daha varmış onları şimdilik bilmiyorum ama, 20 --24. Haftalarda ayrıntılı ultrason varmış, biz de şimdiden tip fakültesinden randevu aldik.
Sizin de hayırlı olsun ikizleriniz.
Teşekkürler verdiğiniz bilgi için. Hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım inşallah.

Hayırlı olsun bebisleriniz. Bu konuda doktorlar arasında fikir ayrımı var. Benim gittiğim iki doktor da ikili test istedi. Risk çıkmadı. Ama önemli olan ayrıntılı ultrason. Onda da sıkıntı çıkmadı. Onun dışında test yaptırma gereği duymadım..
Teşekkür ederim. Siz de sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah. Galiba ben de birden fazla doktora gidip içimi rahatlatacağım. Şuan için tek doktora gidiyorum ama galiba 2 doktora gitmek daha iyi hissettirecek.

Hhahah:) keşke bilsem :) burada mesela ayrıntılı ultrasonda ikizlerde çift ücret alınanlar olmuştu, bizim tek ücret demişler. Istanbula gitme şansınız varsa ya da yakın başka bir tip fakültesi olan ile gidebilirsiniz. Ya da aslinda zorunlu değil bu ultrason, ben çok istemedim aslında, ama eşim ısrar etti.
Ben iki doktor takibi yaptirdim. Birisi zaten peritonolog. Çok yoğun bir doktor. İkiz bebeklere bakmıyorum öyle bir vaktim yok dedi. Rutin gittiğim diğer kadın doğum doktorum yaptı ayrıntılı ultrasonu. Sıkıntı da çıkmadi şükür.

Hhahah:) keşke bilsem :) burada mesela ayrıntılı ultrasonda ikizlerde çift ücret alınanlar olmuştu, bizim tek ücret demişler. Istanbula gitme şansınız varsa ya da yakın başka bir tip fakültesi olan ile gidebilirsiniz. Ya da aslinda zorunlu değil bu ultrason, ben çok istemedim aslında, ama eşim ısrar etti.
Benim canım kocam alışveriş için detaylı ultrasonu bekliyor sağolsun. Detaylı ultrason geçince de doğumdan sonra alışveriş yaparız der herhalde 🤣

Teşekkür ederim. Doktorumla henüz konuşmadım ama araştırdıkça kafam karıştı. Ben de doktorum ne derse o şekilde ilerlerim herhalde ama insan tecrübeli birisinden de duymak istiyor. ☺️
Herkes başka bir sey diyor bacım bence çok da kafanı karıştırma doktorun dediğine göre sekillendirirsin🤗

Herkese merhaba. Ben de 8+0 olarak bir ikiz annesi olma yolunda bir süredir burayı takip ediyorum. Bebekleri doğanlara sağlıklı ve uzun ömürler, bekleyenlere de zamanında ve sağlıklı doğumlar dilerim. Birçok forumda olduğu gibi burda da aynı sorular defalarca soruluyor ama maalesef tüm sayfaları okumaya vaktim olmadı. Biraz daha vakti var ama şimdiden araştırmak istedim ve ikili testlerle diğer genetik testler hakkında tecrübelerinizi dinlemek isterim. Anladığım kadarıyla ikiz gebeliklerde ikili test çok doğru sonuç vermiyor. Sizler bununla ilgili ne gibi testler yaptırdınız? Cevap verebileceklere şimdiden teşekkür ederim ☺️
Verifi fetal dna testi yaptırdım ikili ve nipt testi hata verdiği için en iyisini yaptırdık .Sizde sağlıkla ilerlersiniz inşallah

Günaydın kızlar hayırlı kandiller herkese. Minik kızım 1770 gr oldu inşallah herşey yolunda giderse kavuşmamıza az kaldı ❤️
Maşallah canım gözünüz aydın 😍
Kızlar Masalim01 Masalim01 incikartanesi incikartanesi gözünüz aydın çok giremiyorum sıkıntılıyım ancak yazabildim kusura bakmayın çok şükür kurtuldunuz hayırlı evlat olsunlar inşaallah🙏 toparladınız mı şimdi nasılsınız
Hayırdır canım ne sıkıntılar var kötü birşey yoktur umarım

Hayır yaptırmadım doktorum ikiz gebelikte ikiLi tarama doğru sonuç vermez dedi ben de yaptırmadım . Ense kalınlığı ölçümü yapıldı sadece
Sizin kaç çıktı ense ölçümleri. Benim ikizlerden birinin 2.7 çıktı bugün 11+5teyim. Çok endişeleniyorum. 2 hafta sonra ek bulgular varsa nifty testine yönlendirecek

Hayırdır canım neden sıkıntılısın
Birkaç kez yalancı sancı oldu kafa asagı olduklarından cok baskı var aşağıya hastanelik oldum birkackez napsalr sancım durmadı asagda ama nst de cıkmıyodu ama gecmeden bırakmadı doktorumda erken dogumu tetiklicek diye. Tuvalet dısında kalkmıcan dedi kalkmıyorum mecbur zaten uzun zamandır böyleyim ama artık hem sıkıldm hem hiç.bi hazırlık yapamadım bebeklerime ellerm inanılmaz uyusuk ve agrıyo böyle canım hepiniz yasıyorsunuzdur eminim aynı seyleri hayırlısı onlar iyi olsunda gecici bu günler

Birkaç kez yalancı sancı oldu kafa asagı olduklarından cok baskı var aşağıya hastanelik oldum birkackez napsalr sancım durmadı asagda ama nst de cıkmıyodu ama gecmeden bırakmadı doktorumda erken dogumu tetiklicek diye. Tuvalet dısında kalkmıcan dedi kalkmıyorum mecbur zaten uzun zamandır böyleyim ama artık hem sıkıldm hem hiç.bi hazırlık yapamadım bebeklerime ellerm inanılmaz uyusuk ve agrıyo böyle canım hepiniz yasıyorsunuzdur eminim aynı seyleri hayırlısı onlar iyi olsunda gecici bu günler
Çok geçmiş olsun canım az Kaldı Allahın izniyle

X