- 2 Ağustos 2014
- 3.263
- 5.832
-
- Konu Sahibi incikartanesi
- #40.361
Yemek meselesi düzeldi çok şükür, oyuncaklarla falan kandırıp yediriyoruz , ara ara diş sıkıntısı oluyor muhtemelen. Gece uyanmalar, yemek istememeler . Ama büyüdükçe daha iyiler, hiç olmazsa kendi kendilerine oyun oynuyorlar biraz. Ikizler büyüdükçe kolaylaşıyor. 18 aylıkken kendi kendilerine yemek yeseler çok muhteşem olacakBaglayınca daha fenalar. Tutmadı bu yöntem bizde. 1 kız 1 erkek. Ikısıde aynı Tv unıtesıne her zaman tırmanacaklar :) sen bide yanlış hatırlamıyorsam ek gıda yemiyorlar dıyordun şimdi nasıllar.
Bi laf var çok sevdim çocuklar dediklerimizi değil yaptıklarımızı yaparlar diye. Ha tabi tv ünitesine çıkmamayı nasıl göstererek anlatırız bilmiyorum amaMama sandalyesinde bağlayınca da durmuyorlar mi , senin ikisi de erkek mıydı? Ben de kış için düşünüyorum bakalım çocuklar genelde evde olunca nereye tirmanacaklarını şaşıracaklar eminim. Keşke yapma etme deyince anlasalar. Belki anlarlar tek umudum. Ama şimdiye kadar oğlum pek anlamadı, ya da bile bile, gözümün içine baka baka yapıyor. Inşallah akıllanırlar. Bizim evde de masa, konsol, tv ünitesi, ne ararsan var .
Yok cnm dahada rahatlamış ti oğlum izi bile kalmadiKusuruma bakma com soru sordum
Sonradan bi sıkıntı yaşadınız mı? Amelıyat olduktan sonra
Hatta sünneti de aradan çıkardık fitikla beraberKusuruma bakma com soru sordum
Sonradan bi sıkıntı yaşadınız mı? Amelıyat olduktan sonra
Masam kalktı yastıklar kalktı koltukların süsü eşyalarımAyy bizim de yakındır o zaman o günler , Allahtan hava soğuyor sa balkon camları kapalı olur artık, yoksa bizim balkon da tehlikeli tırmanan bebek için. Çok duydum salondaki masayı falan , tüm süs eşyalarını kaldiranlari. Hele de erkekse ikisi de . Allah bizlere kolaylık versin, insanın aklına gelmeyen her şeyi yapıyorlar baksana.
Bizde açık amelıyat olcaz öyle uygun gördü. Sünnetide aradan cıkaralım dedı. Bakalım hayırlısıHatta sünneti de aradan çıkardık fitikla beraber
Yemek tuvalet vs. İçin kafamı ben 3 yaşa odakladım. Erken olursa mutlu olurum. Günde kaç öğün verıyorsunYemek meselesi düzeldi çok şükür, oyuncaklarla falan kandırıp yediriyoruz , ara ara diş sıkıntısı oluyor muhtemelen. Gece uyanmalar, yemek istememeler . Ama büyüdükçe daha iyiler, hiç olmazsa kendi kendilerine oyun oynuyorlar biraz. Ikizler büyüdükçe kolaylaşıyor. 18 aylıkken kendi kendilerine yemek yeseler çok muhteşem olacak
Aynen öyle, bizim oğlan viladayla ev siliyorBi laf var çok sevdim çocuklar dediklerimizi değil yaptıklarımızı yaparlar diye. Ha tabi tv ünitesine çıkmamayı nasıl göstererek anlatırız bilmiyorum amabiz oyun çitlerini tv ünitesinin önüne barikat olarak kurduk, belki işinize yarar.
Ben de öyle olacağımı düşünüyorum. Bizim de muhtemelen ev sadelesecek. şimdi valla ev panayır gibi, oyuncak bilmemne ne ararsan var salon , salon değil çarşamba pazarı. Park yatakta bizim fermuar da yok. Bence bir süre daha çıkamaz içinden, bacağını atma çalışmaları yapıyor ama daha hazır değil kaslar malesefMasam kalktı yastıklar kalktı koltukların süsü eşyalarımev olabildiğine sade hiç benlik Bi ortam olmadı park besige de dışından tirmaniyorlar içine öyle girebilmek icin bende fermuarını açtım besinin ordan giriş çıkış yapıyorlar
Ben de 3 öğün veriyorum. Sabah yumurta mutlaka ama değişik formlarda, kaşarlı irmikli omlet çok seviyorlar azcık da süt ekliyorum yumuşacık oluyor. Sonra domatesli biberli, domatesli peynirli, sade peynirli. Sade yağda. Haşlanmış pek sevmediler. Yanına pekmez tahin, labne, beyaz peynir vb.Yemek tuvalet vs. İçin kafamı ben 3 yaşa odakladım. Erken olursa mutlu olurum. Günde kaç öğün verıyorsun
Ben 3 verıyorum. Atıştırmalık ne. Vercegımı bulamıyorum. Kek kurabıye bisküvi meyve
Başka bi önerin var mı. Hepte aynı seyleri yemiyorlar
Bende sabahları mutlaka yumarta verıyorum. Peynirli biberli ama menemen sevmediler. Omletin içine labne kat yumusacık oluyor. Peynır zeytin koyuyorum önlerine. Pankek falan bide. Ama bu aralar yemiyorlar hekile oglan agzına kilit vurdu sankı.Aynen öyle, bizim oğlan viladayla ev siliyorelinde bez toz akiyor , yavrum şimdiden belli oldu eşine yardim edeceği çit düşündüm ama çok pahalılar, bir de bizim oğlan onları da aşar. Ya da tutup sürükler. Bi değişik çocuk. Bakalım yaşayıp görücez.
Ben de öyle olacağımı düşünüyorum. Bizim de muhtemelen ev sadelesecek. şimdi valla ev panayır gibi, oyuncak bilmemne ne ararsan var salon , salon değil çarşamba pazarı. Park yatakta bizim fermuar da yok. Bence bir süre daha çıkamaz içinden, bacağını atma çalışmaları yapıyor ama daha hazır değil kaslar malesefyoksa hiç affetmez.
Ben de 3 öğün veriyorum. Sabah yumurta mutlaka ama değişik formlarda, kaşarlı irmikli omlet çok seviyorlar azcık da süt ekliyorum yumuşacık oluyor. Sonra domatesli biberli, domatesli peynirli, sade peynirli. Sade yağda. Haşlanmış pek sevmediler. Yanına pekmez tahin, labne, beyaz peynir vb.
Öğlenleri genelde kaşık manasının içine mEyve ekliyorum . Ari mama ya sa hero baby mamalardan. Ya da bebek biskuvisi. Sonrasında da üzüm , erik falan yiyorlar. Kek pasta börek pek sevmiyorlar şimdilik. Meyve seviyorlar ama onun da yarısı mama sandalyesinden yere gidiyor.
Akşam da çorba, yemek, pilav ya da makarna ve mutlaka yoğurt veriyorum. Sonra sofrada bizle de yiyorlar karpuz ekmek, makarna temek ne varsa. Uyumadan önce de mama veriyoruz. Böyle geçiyor şimdilik. Sen neler veriyorsun ? Fikir olsun bana da.
?
Bir de sevdikleri sevmedikleri şeyler zaman geçtikçe büyüdükçe değişiyor bence. Dişleri tam çıkınca daha farklı şeyleri sevebilirler. O fırlatma bizde de var, mama sandalyesinin altı ne hale geliyor bi gorsenBende sabahları mutlaka yumarta verıyorum. Peynirli biberli ama menemen sevmediler. Omletin içine labne kat yumusacık oluyor. Peynır zeytin koyuyorum önlerine. Pankek falan bide. Ama bu aralar yemiyorlar hekile oglan agzına kilit vurdu sankı.
Öğlen evde ne yemek varsa onu koyuyorum mutlaka yogurt oluyor bşde meyve
Aradan bıraz zaman geciyor yaptıgım pastalara ya da gofret bisküvi verıyorum. Sütlac yaptım sevmediler. Akşam oluyor gene ana yemek yoksa corba falan verıyorum. Ya da ikisini birden. Yatarken mama veriyorum
Bizimkiler mamacı bana göre hala cok içiyorlar
Yemekleri cok yemezler hep fırlatıyorlar
Mama sandalyesinin kemerini mutlaka bağla canım bizimkiler ondan çıkıp sandalyeye inip oradan aşağıya BİLE iniyorlarYakın. Cok dıkkat et. Sen farkına varmadan ilk tırmanışı yapacaklar ummadığın yer ve zamanda. Benım ev bomboş nerdeyse. Her seyi kaldırdım topladım biryere halı ve oyuncaklar var sadece. Bazı şeylere engel olamadım onlarada kendimce birseyler yaptım. Asıl şimdş cok zor. Benım basımada mama sandalyesi bela. Yerde denedım yemeyı hiç olmadı. Yer sofrası tek bebekle mantıklı bence. Mama sandalyesinin ayaklarını kısaltacam. Kaç kere havada yakaladım. Hava soğudu iyice canları sıkılacak evde. Dısarıya cıkıyorduk iyi oluyordu
D vitaminini ben hiç düzenli kullanmadım bazen 10 gün kullanmadığım olurdu Kİ , Akdeniz bölgesinde yaşayan biride değilim fakat bizimkilerin 12 dişi var şu anBenim kızın birimde öyledaha üçüncü dişi yeni çıktı d vitamini bende kullanıyorum .
MaşaAllahMama sandalyesinin kemerini mutlaka bağla canım bizimkiler ondan çıkıp sandalyeye inip oradan aşağıya BİLE iniyorlar
Bencede degişecek. Dün benım suratıma karpuz fırlattı. Kafama yaprak yarması. Üstüme yogurt. Bu arada dişimi sıkıyorum tabı bagırmamak içinBir de sevdikleri sevmedikleri şeyler zaman geçtikçe büyüdükçe değişiyor bence. Dişleri tam çıkınca daha farklı şeyleri sevebilirler. O fırlatma bizde de var, mama sandalyesinin altı ne hale geliyor bi gorsen
Ciddi ciddi insanın sabrını deniyorlar. Benim oğlan zaten çok ağlak, bugün vi Carsiya gidelim dedik eve gelene kadar sürekli ağladı, dışarda uyku saatleri geldiğinde uyumuyorlar da ikisi de ,cocuk dediğin bakınırken uyuyakalır, arabanın tikirtisi falan, bebek arabasi bu arada, ama bizimkiler gözler kıpkırmızı oldu yok uyumuyorlar. Anca ağladılar. Ayyy çok kötüydü, eve nasıl geLdik, her yerim ağrıyor kendimi o kadar sıktım ki . Dedim valla bugünleri hiç unutmiycam.Bencede degişecek. Dün benım suratıma karpuz fırlattı. Kafama yaprak yarması. Üstüme yogurt. Bu arada dişimi sıkıyorum tabı bagırmamak için
Cok zor ya ınsan bi daha cıkarsam diye tövbeler edıyor. Bi ara benımkılerde öyleydi gecti bebek arabasında Bizimkıler bındıgımız arabadab nefret ediyor. Hatta dün biri aglaya aglaya cok kustu. 14 aydır sevemediler hep aglıyorlar. Ben bircok seyi unutmayacağımCiddi ciddi insanın sabrını deniyorlar. Benim oğlan zaten çok ağlak, bugün vi Carsiya gidelim dedik eve gelene kadar sürekli ağladı, dışarda uyku saatleri geldiğinde uyumuyorlar da ikisi de ,cocuk dediğin bakınırken uyuyakalır, arabanın tikirtisi falan, bebek arabasi bu arada, ama bizimkiler gözler kıpkırmızı oldu yok uyumuyorlar. Anca ağladılar. Ayyy çok kötüydü, eve nasıl geLdik, her yerim ağrıyor kendimi o kadar sıktım ki . Dedim valla bugünleri hiç unutmiycam.
Bizimkiler bebek arabasını seviyorlar aslında ama, oğlum son zamanlarda çok inat oldu. Inşallah geçici biseydir . Normal arabaya da zor alıştılar oto koltuğunda ağlayıp duruyorlardı. Şimdi de ağlıyor oğlum ama o kadar değil.Cok zor ya ınsan bi daha cıkarsam diye tövbeler edıyor. Bi ara benımkılerde öyleydi gecti bebek arabasında Bizimkıler bındıgımız arabadab nefret ediyor. Hatta dün biri aglaya aglaya cok kustu. 14 aydır sevemediler hep aglıyorlar. Ben bircok seyi unutmayacağım
Bence cook huy degiştirirler dahaBizimkiler bebek arabasını seviyorlar aslında ama, oğlum son zamanlarda çok inat oldu. Inşallah geçici biseydir . Normal arabaya da zor alıştılar oto koltuğunda ağlayıp duruyorlardı. Şimdi de ağlıyor oğlum ama o kadar değil.
Çok âmin, benim kaynana da bakmamak için yer yapmaya başlıyor ara ara, bacaklarım agriyo, bu sene nasıl yapcam, bunlar kendilerine geliyor artık vb bir sürü söyleniyor gün içinde. Hâlâ daha tek bakmaya hazır değilim, yedirmek uyutmak çok zor. Tek başıma hadi yedirdim diyelim uyutma meselesini nasıl yapicam hiç bilmiyorum , oğlum çok ters çok zor uyuyor gündüzleri.Bence cook huy degiştirirler daha
Önemli olan bizim sabırlı olmamız. Allah yardım etsin tek bakan ıkız analarına