2021 de ikiz annesi olacaklar kimler

Kızlar ya yine Defne 😩

Bu kız niye garip Allah aşkına 😬
Demir baba, dede, mama, meme filan demeye başladı arada diyor tamam doğal akış bu 😂

Ama Defne Gaga, Gıgı, Gıngı, Kıkı filan diyor 🤦🏼 Neyki bu ağzında geveleyip durdukları 😂
Lütfen şu çocukları kıyaslama . Bireysel farklılıklar var unutma . İkiz olmaları aynı anda doğmaları her şeyi aynı anda yapacaklar anlamına gelmiyor . Takılıp stres yapma .

Bizim o kaka kabusu bitti çok şükür 🤣
Bi ara gunde 6-7 defa banyo ettiriyordum kakalari temizleyemeyip
moda tas ogrt moda tas ogrt benimkilerin uyku eğitimi olduğu halde 1 yaşa doğru uykuları bozuldu
Gece uykularında hiç sorun yaşamadım çok şükür ama gündüz özellikle öğlen uykusunu ya reddediyorlardi ya 15-20 dakika uyuyup ağlayarak uyaniyorlardi
Şu an o da duzene girdi dönemsel sanırım
Ay o kakadan ne çektim bende ilk diş dönemlerinde illallah etmiştim . Günüm nasıl geçiyor diye sorsalar gerçekten bok gibi derdim diyordum 😂

Şuraya teyzelerinin evini talan eden 2 yaramaz bırakıyorum. 🙈 91ABAB08-D59F-4E96-B9DF-9BB0E07F1D61.jpeg

Lütfen şu çocukları kıyaslama . Bireysel farklılıklar var unutma . İkiz olmaları aynı anda doğmaları her şeyi aynı anda yapacaklar anlamına gelmiyor . Takılıp stres yapma .

Kızma Mari 😂😂 Defne'yle uğraşam dedim az 🙈
O işini biliyor rengini belli etti bugün dede, baba filan ne dicem ben teyze derim ilk kafalarım teyzoşu kafam rahat ederim demiş herhal. Daha bu yaşta hesap kitap peşinde 🙈🙈 Kime nazının geçeceğini biliyor sıpa 😬 Teyze diyim dünya önüme serilsin diyor 🤦🏼

Bizde o kadar kaka yok ama mi ve noskinginliler öyle sanırım.
Bizimkiler de aşırı hareketli bi dakika durmuyorlar. Emekleme, sıralama derken merdiven çıkmayı öğrendiler 🤦🏼‍♀️ Biri çok yorulup kolay uyuyor ama diğeri resmen direniyor uykuya benim de iflahım kesiliyor bazen. Ben normalde kitap okuyup uyutuyorum ama bu aralar memeye düştüler memede sızıyorlar.

Benimde kaka işi bitti ama bir dönem anamı ağlattılar 😬 Ha bire at değiştir alt değiştir midem kaldırmıyordu artık 🤦🏼
Uykular düzene girsede dönemsel yapıyorlar ya naparsan yap kaçamıyorsun.
Dün mesela bizde gece uykusu patladı 12.30 ile 2.30 arası Defne 2 ile 4 arası Demir uyanıktı nöbet tuttular babalarıyla 🤦🏼 Evet koca işteydi ve tektim. Kabus gördüm gibi bişey 🙈 Eskiden uyanık olduklarında çaki gibi bakarlardı sadece şimdi çeneleride durmuyor ha bire bişeyler geveleniyorlar 🤦🏼

Bizimkiler de aşırı hareketli bi dakika durmuyorlar. Emekleme, sıralama derken merdiven çıkmayı öğrendiler 🤦🏼‍♀️ Biri çok yorulup kolay uyuyor ama diğeri resmen direniyor uykuya benim de iflahım kesiliyor bazen. Ben normalde kitap okuyup uyutuyorum ama bu aralar memeye düştüler memede sızıyorlar.
Meme de istemiyor oğlan. Zaten bizim oğlanı bi değişik olduğunu herkes öğrendi.
Bizim o kaka kabusu bitti çok şükür 🤣
Bi ara gunde 6-7 defa banyo ettiriyordum kakalari temizleyemeyip
moda tas ogrt moda tas ogrt benimkilerin uyku eğitimi olduğu halde 1 yaşa doğru uykuları bozuldu
Gece uykularında hiç sorun yaşamadım çok şükür ama gündüz özellikle öğlen uykusunu ya reddediyorlardi ya 15-20 dakika uyuyup ağlayarak uyaniyorlardi
Şu an o da duzene girdi dönemsel sanırım
Ben de diyorum mi galiba meraktan uyumuyor. Heryere erişebiliyor ya karıştırılacak çok yer var , uyusa geri kalacak sanki. Gece zaten bizim hep sorunlu. Hiç 1 kez bile tüm gece uyuduklarını bilmem. İllaki bi saatte kalkarlar. Valla eşimle falan hep sınır harbi içerisindeyiz. Oğlan huysuz oldukça insanı delirtme noktasına getiriyor .
Ay o kakadan ne çektim bende ilk diş dönemlerinde illallah etmiştim . Günüm nasıl geçiyor diye sorsalar gerçekten bok gibi derdim diyordum 😂
Hahahaah aynen öyle yaaa, sırtlarına, enselerine kadar kaka yapıyorlar 😃😃
Benimde kaka işi bitti ama bir dönem anamı ağlattılar 😬 Ha bire at değiştir alt değiştir midem kaldırmıyordu artık 🤦🏼
Uykular düzene girsede dönemsel yapıyorlar ya naparsan yap kaçamıyorsun.
Dün mesela bizde gece uykusu patladı 12.30 ile 2.30 arası Defne 2 ile 4 arası Demir uyanıktı nöbet tuttular babalarıyla 🤦🏼 Evet koca işteydi ve tektim. Kabus gördüm gibi bişey 🙈 Eskiden uyanık olduklarında çaki gibi bakarlardı sadece şimdi çeneleride durmuyor ha bire bişeyler geveleniyorlar 🤦🏼
Ay ınsallah dönemseldir. Hadi gece deliksiz uyurlar diye hiç umudum yok ama. Gündüz 2 uyku gu,el gidiyordu. Ne zaman emekleme , sıralama başladı. Uykular da bitti.

Allahını seven bana alistirma bardağı tavsiye edebilir mi ben henüz biberonla içeriyorum henüz
Ben aventinkini aldım ama ısırıp suyu tükürüyorlar biberonla daha güzel içtiler sanırım biberon kullanmayan bebekler için daha iyi bunlar şimdiki aklım olsa almaz biberonla verirdim belki zamanla içerler bilemiyorum

Ayın 5inde 11 aylık olacaklar 15 gün önce 7700 ve 7300 düler. Doktor biraz az ama beslenme şekillerine göre daha fazlada giyemezler dedi . Çok hareketli oldukları için kilo alımları az dedi . Birde genetik faktörlerde var bende 46 kiloyum 😂 bizde gece maması da bitti kendileri istemiyor artık içerlersede 60 cc geçmiyor .
🧿🧿 ya bebelerin kilolari aslinda smonemli dheil bence sagliklari yerindelerse zayif olsunlar daha iyi . sende sueprsin valla . keske bende kessem gece mamasini doktor kesme dedi ama sorun bende uykudaki cocukalra dayiyiom mamayi

Meme de istemiyor oğlan. Zaten bizim oğlanı bi değişik olduğunu herkes öğrendi.

Ben de diyorum mi galiba meraktan uyumuyor. Heryere erişebiliyor ya karıştırılacak çok yer var , uyusa geri kalacak sanki. Gece zaten bizim hep sorunlu. Hiç 1 kez bile tüm gece uyuduklarını bilmem. İllaki bi saatte kalkarlar. Valla eşimle falan hep sınır harbi içerisindeyiz. Oğlan huysuz oldukça insanı delirtme noktasına getiriyor .

Hahahaah aynen öyle yaaa, sırtlarına, enselerine kadar kaka yapıyorlar 😃😃

Ay ınsallah dönemseldir. Hadi gece deliksiz uyurlar diye hiç umudum yok ama. Gündüz 2 uyku gu,el gidiyordu. Ne zaman emekleme , sıralama başladı. Uykular da bitti.

Emeklemede, yürümede bozmadılar onu yataklarında yapıp belli bi süre sonra yorulup sızıyorlardı. Bizde çeneleri düşünce başladı. Gece gece konuşasaları tuttu. Ergen gibiler 😬😬😂😂🤭🤭

Arada burayı okuyunca nerden nereye diyorum gerçekten 😊 hepsi sağlıkla büyüsün 💓

kizlar bebeleriniz ayi ve kilosu kac . benimkiler 1 yas 2 guj sorna 8900 ve 8800 . 34 hafta dogumlular doktor biraz zayif ama onlem alicak kadar degil dedi ve gece mamasini kesme dedi . Sizler ne yapiyorsunuz nasil kilo aldirabilirim . Acikcasi benimde ihmalim var halim olmadigi icin dogrdu duzgun beslemiyorum sanirim ama yinede her sabah yumurta pekmez salatalik karpuz yerler, hergun muz yerler . corba yaparim. 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Benimkilerin kiloları iyi ama bi tanesi çok seçiyor daha şimdiden
Peynir yumurta önüne koyunca bile öğürüyor sebze de yemiyor
Et de ağzına sürmez ama içine un katarsam babasını bile yer
Mecburen muffin pancake falan yapıyorum
Süt yerine yoğurt koyuyorum kabartma tozu yerine karbonat koyuyorum
Bugün tarhanalı muffin yaptım tüm tüm ağzına tepti önüne koysam dokunmaz

Benimkilerin kiloları iyi ama bi tanesi çok seçiyor daha şimdiden
Peynir yumurta önüne koyunca bile öğürüyor sebze de yemiyor
Et de ağzına sürmez ama içine un katarsam babasını bile yer
Mecburen muffin pancake falan yapıyorum
Süt yerine yoğurt koyuyorum kabartma tozu yerine karbonat koyuyorum
Bugün tarhanalı muffin yaptım tüm tüm ağzına tepti önüne koysam dokunmaz
🧿 bu istahlar donemsel oluyo galiba . benimkilerde bir gun bayila bayila yediklerini ikinci gun yemiyorlar . yere ortu seriyom ustune mama sandalyelerini , onlerine pankek omelt karpuz salatalik ekmek felan koyuyom dagita dagita yiyorlar ama kasikla corba vericem mesela hic istemezler . kendiler yemeye dustuler bu aralar 🤷🏻‍♀️ turlu turlu huy ediniyorlar valla

Bakıyorum da yine birilerinin nicki değişmiş 🤣
Fark etmen mutlu etti nossumm 🥰🥰 koskoca 365 günü geride bırakısınızin günü bugün rabbim evlatlarınizla geçireceğiniz nice guzel sağlıklı mutlu yıllar nasip etsin canım benim kızlarımın yanaklarından öpüyorum ilk yaşları kutlu olsun hayat hep güzel yollar ve insanlarla karşılaşmalarıni nasip etsin cokk kalp 💕💕💕

Aminn 🙏🏼🙏🏼 ya gercekten cok cok zor aglayasim geliyor . 2 haftadir kaynanam geliyor en azindan yemek yapiyo kadin ama cocuklar biri olunca asiri huzursuz oluyo anlamadim. biri gelse bir dert gelense baska dert bide su aralar bana okadar duskunlerki ikisini kucagimda tasiyom , soylemesi ayip tuvalete bile gidemiyorum . zaten 2 hafta onceye kadar disardan yemek yiyordum hergun desem yeri . bide sabahin korunde kalkiyorlar ama en azindan esim erken kalkiyor ben 2/3 saat uyuyom . maf oldum resmen ki bu daha iyi gunlerim onuda biliyom . kizlarin hic biseyi kolay olmadi su aralar gece beslenmeyi kesmeye calisiyom cunku ohlqn dogunca bi oglani bi ikizleri gece besleme cok zor oluxak . cok zamansiz geliyor oglusum ama iyikide boyle olmus yoksa cesaret edemezdim isteyerek birdaha hamile kalmayi. surda 1/2 sene dis sıkıp sorna rahatlicam 🙏🏼🙏🏼 ozamana kadar kafayi yemessem tabi esimde diyo cok tahamulsuz sinirli bisey oldun diye 🤣🤷🏻‍♀️
E gece 10 kere uyanirsa kendi de tahammülsuz olur. Benim tum sinirim uykusuzluktan. Emzirdigin icin yardim edemiyorum dedi mesela benimki emzirmeyi kestim hala yardim etmiyor, calisiyomus uyumasi lazimmiiiiissss

🧿 bu istahlar donemsel oluyo galiba . benimkilerde bir gun bayila bayila yediklerini ikinci gun yemiyorlar . yere ortu seriyom ustune mama sandalyelerini , onlerine pankek omelt karpuz salatalik ekmek felan koyuyom dagita dagita yiyorlar ama kasikla corba vericem mesela hic istemezler . kendiler yemeye dustuler bu aralar 🤷🏻‍♀️ turlu turlu huy ediniyorlar valla
Benim kizim oburiksti mesela 2 yasa kadsr, 1 yildir yalvariyoruz yesin diye. Hic bir seyi secmezdi hala da secmiyor ama var ya yerken eziyet ediyor

Benimkiler de aynen öyle
Uzun zangır kaşıkla besleyemiyorum
Ya ağızlarını hiç açmıyorlar ya da tükürüyorlar
Böylesi de işime geliyor aslında onlar yemek yerken ben yanlarında oturuyorum
Ama bunun da hazırlaması dert işte
Geçen pilav yediler mesela bezlerinin içinden bile pirinc topladım

Fark etmen mutlu etti nossumm 🥰🥰 koskoca 365 günü geride bırakısınızin günü bugün rabbim evlatlarınizla geçireceğiniz nice guzel sağlıklı mutlu yıllar nasip etsin canım benim kızlarımın yanaklarından öpüyorum ilk yaşları kutlu olsun hayat hep güzel yollar ve insanlarla karşılaşmalarıni nasip etsin cokk kalp 💕💕💕
Amin canım hepimizin evlatlarına inşallah 🤲
Sen nasılsın Nisa hifa nasıl 😍

Amin canım hepimizin evlatlarına inşallah 🤲
Sen nasılsın Nisa hifa nasıl 😍
Amin cnm iyiler çok şükür 6.dislerini çıkartıyorlar sanki daha hafif anlatıyorlar artık dış çıkarma dönemini bir diger gunun aynısını yaşayıp duruyoruz cnm🥰 Ben biraz yine hüzünlüyüm migrenim tutuyor arada iyiyim diyeyim iyi olalım inşallah

Amin cnm iyiler çok şükür 6.dislerini çıkartıyorlar sanki daha hafif anlatıyorlar artık dış çıkarma dönemini bir diger gunun aynısını yaşayıp duruyoruz cnm🥰 Ben biraz yine hüzünlüyüm migrenim tutuyor arada iyiyim diyeyim iyi olalım inşallah
Allah iyilik versin canım 🥰
İlk 8 dişte ben de aynısını düşünmüştüm hatta hava atıyordum hiç diş derdi çekmedim diye
Birinin azı dişi patladı geçen çocuğun acısına şahit oldum
Hepsi böyle olacaksa isimiz zor valla🥴

X