2021 de ikiz annesi olacaklar kimler

Yarına çıkacağımızın hiç birimiz için garantisi yok . Öyle düşünme canım ben her zaman Allah ım çocuklarımın benden yardıma ihtiyaçı olmayacağı güne kadar ömür ver derim . Rabbim hiç bir çocuğu annesiz koymasın.Belki iyi bir ailen yokmuş ama çok iyi bir anne olacaksın 😘😘
Allah razı olsun canım benım. Amın amın. Bende öyle diyorum evlatlarıma kötü olmayacağım. Allah uzun ömür versin bebişlerimize

Istemsiz ciglik atiyorum asla engel olamiyorum. Enerjim tukeniyor ve 3 tane bebek bazen hepsi agliyor, yani sinirim bebeklerime asla degil sinirim kaderime annem ve babam olacak pisliklere. Vok ofkeliyim
Canım L lusin kullanıyorum dedi lustral ama emziriyor mu onu unuttum . Sor bakalım bi . Aile insanın her şeyidir . Maalesef anne babamızı biz seçemiyoruz . Kaç yaşında olursan ol o travmalar geçmiyor aslında eminim ki çocukluğunuzda bi o kadar kötüdür . Doğduğun ev kaderinmiş gerçekten . Ama şuna da inanıyorum ki eşinden çocuklarından çok güleceksiniz sen de M Mevsimyaz06 Onlar düşünsün artık arkalarından bi fatiha okuyan evlatları olmayacak . Çok acı ….

Yaaa bilerek istiyorsun demek rabbim tez zamanda versin inşallah... Ben bebeğimi öğrendiğimde kalp atışı bile vardı, düzensizlik vardı birde korona olmuştuk ki tamamen herşey birbirine karışmıştı...ben 17 yıllık evlilik hayatımda hiç korunmadm olmaz kafası bendede vardı... yoksa şimdiye a milli takımı kurmuştum...🤣🤣🤣

Yok Allahım olmayanlara versin . Istemiyorum. Olacağına inanmıyorum bizde sorun çift taraflı olduğu için . Tabi nasip olursada mucize bebek derim dogururum 😀 ama kafama huni yakarım orası kesin 😂😂
Senin enerjine hayranım . Çok güzel bir aile olacaksınız insallah

Acaba evlatlıkmıyız diye düşündüm oda degil. Tek cevap imtihanımızmış. Bana bu imtihanı kaybettırdıler. Çünkü beddua ettim ana baba denilen şahıslara.. Hiç ama hiçbirini hak, etmedik. Daha buda yetmezmiş gibi arkamızdan dedikodu yapıyor. Bide ben beyın tumorü hastasıyım yarınım belli degil. Ben üzülmüyorum sende üzülme be canım. Vicdanım cok rahat

Senin adına üzüldüm canım ama elden birşey gelmiyor . Anne babamızı biz secemiyoruz . Her doguranda ana olmuyor ışte . Sen kendi çekirdek ailenle mutlu olmaya bak ben öyle yapıyorum . Ben de ailemle gorusmuyorum biliyorsundur belki . 5 aylıkken bir küstü m bir daha da görüşmedim . Bebekleri de görmediler . Ama ınan kafam çok rahat böyle. Onlara karşı içimde özlem dahi yok artık . Onlarda beni silmiş zaten

Canım L lusin kullanıyorum dedi lustral ama emziriyor mu onu unuttum . Sor bakalım bi . Aile insanın her şeyidir . Maalesef anne babamızı biz seçemiyoruz . Kaç yaşında olursan ol o travmalar geçmiyor aslında eminim ki çocukluğunuzda bi o kadar kötüdür . Doğduğun ev kaderinmiş gerçekten . Ama şuna da inanıyorum ki eşinden çocuklarından çok güleceksiniz sen de M Mevsimyaz06 Onlar düşünsün artık arkalarından bi fatiha okuyan evlatları olmayacak . Çok acı ….
Aynen sordum bakalım emziriyor az da olsa diye biliyorum ama. Randevu aldim bakalim mersinde gider gitmez bu isi cozecegim. Aynen oyle gordum ki ailemden nasil anne baba olunmamasi gerektigini, asla cocuklarima buni yaşatmam asla

Aaa ona göre öyle degıl. Hasta olsan ne olcak dedım yaşlansan falan bir sey olmazmış. Bana görede çok ama çok acı. Kadına Müslüman ama dinini anlattım namazını kuranı nı öğrettim yardımcı oldum. Hala cok afedersin adam edemedim.

Senin adına üzüldüm canım ama elden birşey gelmiyor . Anne babamızı biz secemiyoruz . Her doguranda ana olmuyor ışte . Sen kendi çekirdek ailenle mutlu olmaya bak ben öyle yapıyorum . Ben de ailemle gorusmuyorum biliyorsundur belki . 5 aylıkken bir küstü m bir daha da görüşmedim . Bebekleri de görmediler . Ama ınan kafam çok rahat böyle. Onlara karşı içimde özlem dahi yok artık . Onlarda beni silmiş zaten
Kendileri bilir. Yoruldum yıldım artık
Biz mutlu olalım ailemizle gerisi boş yazdıklarına katılıyorum.

Psikiyatriye gitcem yoksa kafayi yicem az kaldi, istemsiz cigliklar atmaya basladim 3 cocugum da cok korkuyor
Canım sakin ol öncelikle, sakin olabilmek çok zor gercekten ama hiç mi yardim edecek günde 1-2 saatliğine bile olsa gelecek kimse yok. Eşinin işleri çok mu yoğun? Psikiyatriye gitmek de iyi gelir elbette ama, vereceği ilaçlar emzirmeye engel olur muhtemelen, ya da fazla sakinleştirip çocuklarına yetmeyi azaltabilir. Ikiz bakmak gerçekten çok çok zor. Bebekler ağlasa insanın eli ayağına dolaşıyor. Bugün durup şunu dedim kendime, bu bir süreç ve geçecek. Bir daha 6-7 aylık olmayacaklar . Gittikçe akıllanıp, güçlenecekler. Yürüyüp konuştukları zaman en iyi arkadaşımız, dert ortağımız olacaklar belki de. Yalniz o süreci atlatabilmek çok zor. Uykusuz gecelerle mücadele edebilmek, o uykusuz halde gündüz bebeklere koşturabilmek. Kafayı oynatmamak elde değil. Ama geçecek. Yetebildigimiz kadar olacak. Tek bebek kadar özenli olaMicaz , yetisemicez , herşeyleri tam olamayacak. Ben o gün tek baktığımda mesela neredeyse hiç sevgi gösteremedim. Çünkü birinden diğerine o kadar çok koşturdum ki . Hep bir sonraki adımda ne yapacagimi düşündüm. Durup sevmeye vaktim olmadi düşün yani. ..
Bir de anneler hep yalnız. Eskiden kalabalık ailelerde çocuklar anlamadan büyüyüp gidiyormuş. Kayinvalideyle yaşarken. Şimdi analar bi ayrı değişik, eşler bi ayrı değişik.akrabalarr derdinden anlamaz zaten. Ne diyim hepimiz gorduk dünya kaç bucak. Allah büyük, inşallah hepimize kolaylık verir. Su gibi geçip gider bu zor zamanlarimiz.

Selam kızlar
Uzun süredir aktif değilim taşınma, yerleşme, uyku eğitimi derken vakit bulamıyorum
Hepiniz iyisinizdir inşallah
Nasıl gidiyor uyku eğitimi . Alıştılar mı çocuklar bu sürece . Bende arada araştırıyorum ne yapabilirim diye ama 1 gün sürüyor piş puş pat pat 😂Sonra yine ayaktalar zor bir süreç ben yapamıyorum inş sen yapmışsındır.

Emzirme danismanin kim, 2 bebeye sutun ne derece yetiyor, mama takviyen ne durumda biraz bilgilendirir misin kuzum ya
Emzirmedanışmanı nihal
Gazi üniversitesi hemşiresi
Sütüm yetti yetmeye devam ediyor
Mama yok hayatımızda
Gece kendim uyku uyumak isteyip mama vereyim dedim ama yine meme istiyolar hala gece emmeye de devam ediyolar
4. Ay gibi az kg aldılar kendim diyet yaptım sütüme etki etmeye yönelik
Sonrakı ay daha fazla kg aldılar diyetle
Ek gıdaya geçildi her öğün sonrası yine emiyorlar su niyetine sanırım
Uyurken emiyolar uyanınca emşyolar
Emzirmek için dünyaya gelmişim gibi 😂

Melindanaz Melindanaz emzirirken de kullanılabiliyor düşük doz olduğu için.
Çığlık atıyorsan kullanmanı öneririm. Daha doğrusu ben önermem ama başvurduğun doktor kullan derse kullanmanı öneririm bu doğru oldu😇 Sen sağlıklı sakin olacaksın ki bebeklere de fayda olacak. Aslında terapi alabilmek lazım ama benim zamanım yok işle beraber gidemiyorum ama 25 mg lustral bile bayağı farketti. Daha tolere edebiliyorum.
Bana işe başlamak da çok iyi geldi haftada 2 gün bu hafta için 3 gündüz gittim. Hem sigortam yatmaya devam edio hem azcık uzaklaşıyorum hem de biraz mola oluyor sonrasında daha verimli olabiliyorum.

Nasıl gidiyor uyku eğitimi . Alıştılar mı çocuklar bu sürece . Bende arada araştırıyorum ne yapabilirim diye ama 1 gün sürüyor piş puş pat pat 😂Sonra yine ayaktalar zor bir süreç ben yapamıyorum inş sen yapmışsındır.
Çok şükür alıştılar canım kendileri dalıyor artık
Bu yolda akıttığım kan, ter ve gözyaşının hesabı yok çetin bi savaş oldu 🤣
Valla ben hiç pış pat uğraşmadım ağlatarak verdim eğitimi.
Ilk gece kendimi çocuğunu çöpe atan vicdansizlar gibi hissettim ama gündüz perdeyi açmamla susmalari bir olunca anladım dönen numarayı
Hicbir şey yok bildiğin fake ağlama yani.
Inan sallayarak uyuturken çok daha fazla ağlıyorlardı
Uzun süren vicdan muhasebesi sonrası verdiğim en doğru karar olduğunu anladım
Gün içindeki enerjilerini bile etkiledi
Ben kızları huysuz sanıyordum meğer uykusuzlarmis.
Doktorumuzla görüştüm gece beslenmesini de kestik
Uyumak çok güzelmiş 🤣

Off kızlar ya. Kafayı yiyeceğim bebeklerden biri aşırı huysuzlandı. Gece hiç uyumuyor resmen dalıyor çığlık çığlığa kalkıyor zor sakinleşiyor kucağımda yine dalıyor koyuyorum yarım saat bir saat sonra aynı. Kucak sevmeyen bebek zorla kucakta sakinliyor. Memeyi tutmuyor çok üzülüyorum iyice bıraktı. Sinirleniyor ısrar edemiyorum. Gündüz de öyle. Mama vermeyeyim diyorum bu kez de aç uyumuyor diyorum hoş mamada çok almıyor. Rutin doktor kontrolü vardı iki gün önce bir sorun görmedi huysuz diyince dişe baktı idrar tahlili istedi sorun çıkmadı. Ateş vs de yok. Bir yeri mi ağrıyor anlamıyorum bilmiyorum çok bunalttı kendi de perişan. Bari emse çok üzgünüm. Kulağı filan ağrısa belli olurdu demi ?

Canım sakin ol öncelikle, sakin olabilmek çok zor gercekten ama hiç mi yardim edecek günde 1-2 saatliğine bile olsa gelecek kimse yok. Eşinin işleri çok mu yoğun? Psikiyatriye gitmek de iyi gelir elbette ama, vereceği ilaçlar emzirmeye engel olur muhtemelen, ya da fazla sakinleştirip çocuklarına yetmeyi azaltabilir. Ikiz bakmak gerçekten çok çok zor. Bebekler ağlasa insanın eli ayağına dolaşıyor. Bugün durup şunu dedim kendime, bu bir süreç ve geçecek. Bir daha 6-7 aylık olmayacaklar . Gittikçe akıllanıp, güçlenecekler. Yürüyüp konuştukları zaman en iyi arkadaşımız, dert ortağımız olacaklar belki de. Yalniz o süreci atlatabilmek çok zor. Uykusuz gecelerle mücadele edebilmek, o uykusuz halde gündüz bebeklere koşturabilmek. Kafayı oynatmamak elde değil. Ama geçecek. Yetebildigimiz kadar olacak. Tek bebek kadar özenli olaMicaz , yetisemicez , herşeyleri tam olamayacak. Ben o gün tek baktığımda mesela neredeyse hiç sevgi gösteremedim. Çünkü birinden diğerine o kadar çok koşturdum ki . Hep bir sonraki adımda ne yapacagimi düşündüm. Durup sevmeye vaktim olmadi düşün yani. ..
Bir de anneler hep yalnız. Eskiden kalabalık ailelerde çocuklar anlamadan büyüyüp gidiyormuş. Kayinvalideyle yaşarken. Şimdi analar bi ayrı değişik, eşler bi ayrı değişik.akrabalarr derdinden anlamaz zaten. Ne diyim hepimiz gorduk dünya kaç bucak. Allah büyük, inşallah hepimize kolaylık verir. Su gibi geçip gider bu zor zamanlarimiz.
Bi kaynanam var onun da kardesi kanser diye o bakiyor ona eli kolu baglandi, ben gitcem artık onun yanına. Ameliyat olacak. Kardesi ameliyat olunca gelecek yanima. Anneme zaten artık siz anlayin diyebanne diyorum o bir hic artik. Evet elim ayağıma dolasiyor bebeler aglarken o sirada kizim anne kakam geldi diyor mesela onu götürürken bebeler morariyor, esim 9a kadar yok calisiyor ne yazik ki, sacma sapan bir de futbol isine girdi. Yani 💩 var bin lira fazla eve para girecek diye psikolojimin icine etti, ama amacinin para oldugunu düşünmüyorum eve girmemek bence amaci. Bu aralar gördü halimi aka ona da yansitmaya basladim ona da istemsiz cigliklar attim geldi agzimi kapatti inanamadi gozlerine. O gunden beri 9da zart evde cok korkuyor surekli ariyor o gunden beri

Emzirmedanışmanı nihal
Gazi üniversitesi hemşiresi
Sütüm yetti yetmeye devam ediyor
Mama yok hayatımızda
Gece kendim uyku uyumak isteyip mama vereyim dedim ama yine meme istiyolar hala gece emmeye de devam ediyolar
4. Ay gibi az kg aldılar kendim diyet yaptım sütüme etki etmeye yönelik
Sonrakı ay daha fazla kg aldılar diyetle
Ek gıdaya geçildi her öğün sonrası yine emiyorlar su niyetine sanırım
Uyurken emiyolar uyanınca emşyolar
Emzirmek için dünyaya gelmişim gibi 😂
Süpersin inşallah da boyle devam eder benimkiler ayni anda aglayinca mecbud mama vermek zorunda kaliyorum o da bence sütümü azaltiyo cunku surekli emzirme olamiyor, inşallah su mersine bi gideyim de asayim bu durumu. Insanin yaninda 3 tane bebekle tek bakabilmesi cidden imkansizmis onu da hayat bana tokat ata ata ogretti

Melindanaz Melindanaz emzirirken de kullanılabiliyor düşük doz olduğu için.
Çığlık atıyorsan kullanmanı öneririm. Daha doğrusu ben önermem ama başvurduğun doktor kullan derse kullanmanı öneririm bu doğru oldu😇 Sen sağlıklı sakin olacaksın ki bebeklere de fayda olacak. Aslında terapi alabilmek lazım ama benim zamanım yok işle beraber gidemiyorum ama 25 mg lustral bile bayağı farketti. Daha tolere edebiliyorum.
Bana işe başlamak da çok iyi geldi haftada 2 gün bu hafta için 3 gündüz gittim. Hem sigortam yatmaya devam edio hem azcık uzaklaşıyorum hem de biraz mola oluyor sonrasında daha verimli olabiliyorum.
Inan 3 yasindaki kizimdan biliyorum işe baslayinca oyle bir rahatlamışti ki kafam, kaynanam boşa dusunce yine baslicam da o da 1 ayi en az bulur gibi. Derhal baslicam hic tereddutsuz doktor da yazarsa ilaca da baslarim o zaman. Resmen bi canavara donusmeye basladim Allah affetsin

X