• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Aralık Anneleri

Arkadaşlar gebelik boyunca (daha önceki gebeliğinde veya bunda) grip- soğuk algınlığı -üst solunum yolları enfeksiyonu veya orta kulak enfeksiyonu geçiren var mı? Ben klima çarpması sonucu 1 haftalık ağır şekilde üst solunum yolları enfeksiyonu geçirdim testimi oldum covid değil soğuk aşgınlıpı dendi bir hafta tüm vücudum döküldü ağır grip geçirdim işte. Sonra kulağıma lanse etti orta kulak iltihabına dönüştü 3 gün de onu çektim doktor antibiyotik verdi ama ben kullanmak istemedim kendi imkanlarımla atlattım. Ancak korktuğum şu ki acaba gebeyken geçirilen enfeksiyon grip gibi hastalıklar bebeğin gelişimine bir zarar veriyor mu? Bu konuda bilgisi tecrübesi veya fikri olanlar yazarsa çok sevinirim.🌸
Ben geçirdim yaklaşık 1 ay önce
Soğuk algınlığı ve alerji
Enfeksiyonum da epey artmıştı
Antibiyotik ve balgam söktürücü kullandım kendi doktorumun da onayıyla
3 günde tam olmasa da büyük oranda iyileştim
Ama doktorum bana iyi hissedince ilaçları bırakmamı söylemişti
Kendi kendime evde boşa ilerlettiğime yanıyorum hep
Tekrar olsam koşarak ilk günden giderdim doktora sanırım

Hangisinin daha zararı var veya bi zararı var mı bilemiyorum
Ama kullandığına pişman değilim şimdilik
Belki enfeksiyonun daha zararı olacaktı diye avutuyorum kendimi

Hanımlar selam dün 20+3 haftalık detaylıya girdik ve radyoloji doktoru bebeğin beyninde en büyüğü 8mm koroid pleksus kisti gördüğünü söyledi ve bacak boyu 19+3çıktı yani haftasından 1 hafta gerideymiş bu iki bulgu sonucu beni perinatolojiye yönlendirdi… Kendi doktorum bunlar normal şeyler kistler kendiliğinden geçer bacak boyu da normal sonuçta anne baba uzun değilse bebeği uzun bekleyemeyiz diyor ama kafam allak bullak eğer bulgular doğru ise down riski taşıyor olacak bebeğim ve amniyosentez isteyeceklermiş halbuki 2 Li ve 3lü taramam temiz gelmişti ve yaşım 20 risksiz grupta idim… Herşey allahtan hakkımızda hayırlısı..
Tekrar doktora gittiniz mi? Kistlerde gerileme var mı?

Herkese Merhabalar,bugün detaylı ultrasona girdik çok şükür herşey yolunda sadece bi miktar sıvı artışı olduğunu belirtti😔perinatolog şeker yüklemesi önerdiğini söyledi sadece bu durumu yaşayan var mı aranızda
Baba da doktor bebeğin suyunun fazla olduğunu söyledi. Göbek gelişimi de 2 hafta öndeydi bir kaç gün sonra perinatoloğa gittim suyun normal gelişim bir hafta önde dedi. Geçen gün doktorumda aynı şeyi dedi. O süreçte biraz şekerli gıdalara dikkat etmiştim onun fayda ettiğini düşünüyorum. Bazı doktorlar akşamları meyve yemenin karpuzu çok tüketmenin de suyu arttırdığını söylüyorlar. Dikkat ederseniz düzelir inşallah

Kizlar gecelik nasil :KK70: cocuktan vazgectim artik kendime bakiyorum

Eklentiler

• Screenshot_2021-08-12-17-56-41-833_trendyol.com.jpg
    Screenshot_2021-08-12-17-56-41-833_trendyol.com.jpg
    65,1 KB · Görüntüleme: 71
İleriki postlarda yazdım, kullanılıyor ama o günler doğumdan sonraya aktarılmıyor, şimdi kullanmazsan bi çeşit yanmış oluyor
Hayir neden aktarilmiyormus yani ben de genelge devam ederse 24 de ayrılıp 32 de çalışır raporu almayı planlıyorum sonrasına aktarmazsam hic izin kalmıyor:( aktarsam bile max. Mart sonunu buluyorum belki o bile zor

Back