• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Aralık Anneleri

s

Sana yazdıktan sonra araştırdım, 32-37 hafta arasında yıllık iznimizden kullanabiliyormuşuz fakat o günler doğumdan sonraya aktarılmıyormuş. Doğumdan sonraya kalmadıktan sonra bi anlamıı yok, zaten yanmış oluyor. Ben idari izin hakkım gelene kadar kullanmaya devam edicem yanacak 8 günüm daha var. Bu sıcaklarda boşu boşuna işe gitmeyim bari.
Evet öyleyse bende alirim ozluge bi sorayım madem devretmeyecek haftam alayım iznimi gitsin o beş hafta da bi şekilde bişey olur benim subemde yok yerime personel gorevlendirmisler raporlu olunca. idari izinli sayarlar büyük ihtimal beş hafta için görevlendirme yapacaklarını sanmam 32 de calışir alıp idari izinli olan çok var bizde
Bakalim hayırlısı bi sorayım

K
Evet öyleyse bende alirim ozluge bi sorayım madem devretmeyecek haftam alayım iznimi gitsin o beş hafta da bi şekilde bişey olur benim subemde yok yerime personel gorevlendirmisler raporlu olunca. idari izinli sayarlar büyük ihtimal beş hafta için görevlendirme yapacaklarını sanmam 32 de calışir alıp idari izinli olan çok var bizde
Bakalim hayırlısı bi sorayım
Anladım idare ediyorlar demek ki, seni de öyle yaparlar muhtemelen. Doğumdan sonra 13 haftanız olur ne güzel, biz de o idare etmeyi asla yapmıyorlar. Geçen gün müdüre 32-37 hafta arası işe gelmek istediğimi söyledim çok sıcak bakmadı. Bizim kurumda 24 haftada git bi daha doğuma kadar gelme, doğumdan 8 hafta sonra geri dön istiyorlar. İki-üç aylık çocuğu bırakıp işe gidecek halim yok artık ücretsiz izin alırım diyorum, sağlıkla doğsunlarda.

K

Anladım idare ediyorlar demek ki, seni de öyle yaparlar muhtemelen. Doğumdan sonra 13 haftanız olur ne güzel, biz de o idare etmeyi asla yapmıyorlar. Geçen gün müdüre 32-37 hafta arası işe gelmek istediğimi söyledim çok sıcak bakmadı. Bizim kurumda 24 haftada git bi daha doğuma kadar gelme, doğumdan 8 hafta sonra geri dön istiyorlar. İki-üç aylık çocuğu bırakıp işe gidecek halim yok artık ücretsiz izin alırım diyorum, sağlıkla doğsunlarda.
Çalıştığın müdüre bağlı aslında idaré etme durumları benim şuanki müdürüm gebelikte rapor aldım diye kıyameti kopardı yerime görevlendirme yaptı başka personeli beni saf dışı bıraktı ne halin varsa da gör dedi mecbur rapor aldım tekrar aslında idare etmediler yani
O Beş hafta da çalışır raporu vericem ister gel çalış şubeni masani bilgisayarını ayarladik beş hafta çalış derler ister idari izinli sayarlar
Ama sirf şube müdürü keyfi var diye beş haftami yakamam canım
Sen hangi kurumdaydin ben il milli egitimdeyim personel sıkıntısı yok bizde

Kızlar merhaba, iyi geceler. Aranızda korona aşısı olan veya olmayı düşünen var mı, varsa hangi haftada, hangi aşı ve neden?? Bir de olanlar neler hissetti ve tetanoz aşısıyla arasında ne kadar süre olmalı? Cevaplayabilirseniz soru işaretlerimi azaltmada yardımcı olacak, zira gittiğim doktorlar bu konuda çok açıklayıcı konuşmadılar, ben de tecrübe edinmiş gebelerimizden duymak istedim. Herkese sağlıklı, huzurlu bir hamilelik ve doğum diliyorum, Allah hayırlısıyla sağ salim kucaklarımıza almayı nasip etsin yavrularımızı.
Ben karar veremeyenlerdenim
Yarın kendi doktoruma soracağım tetanozdan kaç gün sonra olabilirim diye
Ona göre sinovac aşısı olacağım büyük ihtimalle
İçim bilindik aşıdan yana daha rahat olacak sanırım
Özellikle tetanoz da olduktan sonra aynı türden olasım geldi
Tek geçerli sebebim bu 😂

Bu izin işi konusunda benim de kafam çok karışık ya
Hatta konu açmayı da düşündüm
Ama insanlar öğretmen linçlemeye bayılıyor
Bu ara mecalim yok 😂

Ben normalde maksimum 30 saat derse girebiliyorum
Okulumdaki tek öğretmenim ve okulda 32 saat ders var
Mecburen 2 saate biri bulunacak
Ben de hazır biri gelecekken doğum sonrası dönemi de aynı olacak şekilde öğlene kadar 20 saat alayım diyorum
O şartla 37ye kadar rahat çalışırım bence
Ama 30 saate zorlarlarsa acaba idari izin kullansam diyorum
Ama o zaman da doğumdan sonra sadece 8 haftam kalıyor sanırım
O da çok az geliyor
Çok kararsız kaldım ne yapsam
En baştan ayrılsam mı yoksa 37ye kadar çalışıp sonraya mı atmaya çalışsam haftalarımı
Zaten bi kısmı da tatillerde filan gidiyor 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Burayı mi diyon canısı?
Evet canım çok sağol orayada bakayım

ben de oğluma aldıklarımı pylaşayım o zaman 😍🤗 abarttığım biraz doğru fakat kızım çok aşırı kusan kaka yapınca bütün takımı değişen bir bebekti günde 5-6 kez en az kıyafet değişirdi. bu kez bolca tulum aldım ebebkten 6-7 uzun kol 6-7 kısa kol zıbın 6 tane patikli alt aldım. geneli 3 ay.10lu hast çıkışı almayacağım kızımdan penye battaniyeler var bir tane dışarda kullanmak için mavili bir nohut battaniye alırım o kadar. alışverişe yeni başlayacaklara fikir olur belki 🥳
Güle güle kullansın bebiş inşşallah🥰 3 takımımız aynu seninle bende ebebekten aldım her şeyi trendyoldan da polar hırka aldım çok tatlıı size de tavsiye ederim hemde uygun fiyatlı 23.94 0-3 ay aldım benn

Eklentiler

• C5948531-AF08-4527-9313-B6AE1E0D8582.jpeg
    C5948531-AF08-4527-9313-B6AE1E0D8582.jpeg
    190,5 KB · Görüntüleme: 69
Bu izin işi konusunda benim de kafam çok karışık ya
Hatta konu açmayı da düşündüm
Ama insanlar öğretmen linçlemeye bayılıyor
Bu ara mecalim yok 😂

Ben normalde maksimum 30 saat derse girebiliyorum
Okulumdaki tek öğretmenim ve okulda 32 saat ders var
Mecburen 2 saate biri bulunacak
Ben de hazır biri gelecekken doğum sonrası dönemi de aynı olacak şekilde öğlene kadar 20 saat alayım diyorum
O şartla 37ye kadar rahat çalışırım bence
Ama 30 saate zorlarlarsa acaba idari izin kullansam diyorum
Ama o zaman da doğumdan sonra sadece 8 haftam kalıyor sanırım
O da çok az geliyor
Çok kararsız kaldım ne yapsam
En baştan ayrılsam mı yoksa 37ye kadar çalışıp sonraya mı atmaya çalışsam haftalarımı
Zaten bi kısmı da tatillerde filan gidiyor 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Kafamdakiler yazılmış buraya🤣 benim ders saatim az oluyor genelde şimdi yeni okula tayin isteyeceğim orada kaç saat olur bilmem. Ama ana branş değil belki uzaktan devam eder. Öyle olursa sorun yok ama olmazsa aynı şekilde senin gibi ikilemde kalıcam. Ben de hiç karar veremiyorum nolucak🧐 doğumdan sonra sekiz hafta çok az.

Son düzenleme:
Kafamdakiler yazılmış buraya🤣 benim ders saatim az oluyor genelde şimdi yeni okula tayin isteyeceğim orada kaç saat olur bilmem. Ama ana branş değil belki uzaktan devam eder. Öyle olursa sorun yok ama olmazsa aynı şekilde senin gibi ikilemde kalıcam. Ben de hiç karar veremiyorum nolucak🧐 doğumdan sonra sekiz hafta çok az.
Konu açarım da ben linçlenirken sen de takip edersin bari 😂😂

Arkadaşlar gebelik boyunca (daha önceki gebeliğinde veya bunda) grip- soğuk algınlığı -üst solunum yolları enfeksiyonu veya orta kulak enfeksiyonu geçiren var mı? Ben klima çarpması sonucu 1 haftalık ağır şekilde üst solunum yolları enfeksiyonu geçirdim testimi oldum covid değil soğuk aşgınlıpı dendi bir hafta tüm vücudum döküldü ağır grip geçirdim işte. Sonra kulağıma lanse etti orta kulak iltihabına dönüştü 3 gün de onu çektim doktor antibiyotik verdi ama ben kullanmak istemedim kendi imkanlarımla atlattım. Ancak korktuğum şu ki acaba gebeyken geçirilen enfeksiyon grip gibi hastalıklar bebeğin gelişimine bir zarar veriyor mu? Bu konuda bilgisi tecrübesi veya fikri olanlar yazarsa çok sevinirim.🌸

Kızlar merhaba, iyi geceler. Aranızda korona aşısı olan veya olmayı düşünen var mı, varsa hangi haftada, hangi aşı ve neden?? Bir de olanlar neler hissetti ve tetanoz aşısıyla arasında ne kadar süre olmalı? Cevaplayabilirseniz soru işaretlerimi azaltmada yardımcı olacak, zira gittiğim doktorlar bu konuda çok açıklayıcı konuşmadılar, ben de tecrübe edinmiş gebelerimizden duymak istedim. Herkese sağlıklı, huzurlu bir hamilelik ve doğum diliyorum, Allah hayırlısıyla sağ salim kucaklarımıza almayı nasip etsin yavrularımızı.
Bayramın 4 günü ilk doz aşımı oldum biontek 10 gün sonra tetonoz oldum dünde 2. Doz oldum bu sabah çok halsizlik ve baş ağrısı vardı damardan bi parol aldım serum çok iyi geldi gözüm açıldı canım

Back