2021 ALES Çalışmaya Var mısınız? Eylül ve Kasım 2021 için.

PiaLeon

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Mart 2018
5.138
12.539
Sevgili arkadaşlar.
Ales sınav soru sayısının değişimi ve 5 yıl geçerliliği oldu artık. Ve benim de geçerli puanım yok şuan için. 2 mayistaki sınava gireceğim fakat Eylül ve Kasım ayındaki sınavlar için de esktra çalışacağım.

Kaynak alip hangisi iyi, hangisi kötü, soru çözümü de olacak

VAR MISINIZ BERABER ALES ÇALIŞMAYA

Ben de 2 mayıstakine gireceğimm
İlk olarak öneri üzerine Yediiklim master serisi almıştım. Eğer temeliniz yoksa memnun kalabilirsiniz.. Ben konuları hatırlamak adına biraz çözdüm, hemen hemen her konudan 1-2 test vardı ama sınav zorluğuyla alakası yok, basit kalıyor, ben yarım bıraktım..
Şuan Yargının son 5 yıl çıkmış sorularını ve deneme çözüyorum.
İnşallah bir daha girmek zorunda kalmam.. 5 yıl kafamın rahat olacağı bir puan almayı çok istiyorum çünkü sınavlara çalışmaktan neeffret ediyorum

Hosgeldinnn. Umarım hayalindeki puanı alırsın.Ben artık çalışmaya çalışmaya bişey kalmamış gibi kafamda baştan alıp 1 2 hoca var YouTube onlara bakıp soru cozuyrm derken bayramdan sonra yapamdgm sorular ve ve takildgm konu olursa ozel ders alacgm. 2 hoca var burda ALES kursu hocası bakalım hangisiyle uyusursak.

Hoşbuldumm
Ben şimdi çıkmışları çözüyorum ya bir şey farkettim. ALES matematik mantığı çok farklı.. Doğrudan formül gereken sorular olmuyor..Soru bankaları üniversite giriş sınavı kitapları gibi direkt formül gerektiren sorularla dolu ama sınavın bunlarla alakası yok. Son yıllarda daha çok bulmaca tarzında sorulara yönelmişler.. İnanın birçok soru özel derslik hiç değil. Özel ders hocası ilk 10 soru ve geometri için belki tercih edilebilir, onlar nispeten lise matematiği bilgisi istiyor ama youtubela da çok rahat halledilir gibi.. Tabi yine siz bilirsiniz ama benim çıkmış sorulardan çıkarımım bu oldu

Çıkmış soru kitabı da aldım inşallah Eylül'deki sınav için onu da cozecgm. Evet aslında çok haklsn benim sorunum süre yetmiyor heyecnyla işlem de sorun yaşamak ve hep te sazan gibi atlyrdm. Bunu fark ettim aslında problemlerde ve olasilkkta ihtycm olck gibi geldi ama dedgn gibi duruma göre olablr.
mesela geçen sınavda bir fotoğrafın on görünümü sormuştu sasirmstm. Kaynak konusunda foto atarım Elimde neler var

Gerçekten süre çok sıkıntı Benim de problemlerde korkum o, aslında zor olmuyor ama uzun uzun olduğu için süre yetmiyor.
Benim de bu sınav kötü geçerse tekrar yeni kaynak almam gerekecek fotoları bekliyorum

Selamlar
Bugün itibari ile özel derse başladım ALES için. Artık yıllar geçmiş her şeyi unutmsm.gibi gelmsti.

Eylüle az kaldi
Oğlumu oyun evine başlattım ileriye dönük çalıştgmda bir başlangc olsn diye bakalm neler olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…