- 5 Ekim 2011
- 6.001
- 9.889
-
- Konu Sahibi Birumutbekleyen
- #16.121
canım Fatma Salih diye bir doktor.herseyi sordu baya ilgi gösterdi.bide güzel enerji veriyor.insallah bir sonraki randevuya tekrar alabilirim bu doktoru.Canım hangi doktora gittin?
Maşallah miniğine annesi, bende cuma günü gidicem. Artık biri bana doğumla ilgili bişey söylesin istiyorum çok sıkıldım belirsizlikten.
canım Fatma Salih diye bir doktor.herseyi sordu baya ilgi gösterdi.bide güzel enerji veriyor.insallah bir sonraki randevuya tekrar alabilirim bu doktoru.
sağol canim.cok şükür sıkıntımız çıkmadı.insallah herkes sona kadar sıkıntısız giderbenimkininde başı gene aşağıdaydi.insallah bu kontrolünde seninde doğum şeklin belli olur canım
aynen çok doğru söylüyorsun.zaten ilk doğumlarımiz olacağı için ayrı bir stresimiz var.birde nasıl doğum yapacağımızı bilmemenin stresi oluyor.evet ya aynı doktora gidememek çok kötü oluyor.mesela bir önceki doktor da iyiydi ama bu kadın şu an hepsinden daha iyi benim gözümde çünkü daha önce hiç bir doktorun sormadigi şeyleri sorup daha çok önemsedi.Bende cuma günü için randevu aldım başka bi doktora.. Artık belirsizlik çok sıktı benide. Sezeryan derlerse kendimi ona hazırlıycam normal derlerse ona göre bekliycem. Bi gittiğim doktora bi daha denk gelmemek sinir bozucu oluyor.
aynen çok doğru söylüyorsun.zaten ilk doğumlarımiz olacağı için ayrı bir stresimiz var.birde nasıl doğum yapacağımızı bilmemenin stresi oluyor.evet ya aynı doktora gidememek çok kötü oluyor.mesela bir önceki doktor da iyiydi ama bu kadın şu an hepsinden daha iyi benim gözümde çünkü daha önce hiç bir doktorun sormadigi şeyleri sorup daha çok önemsedi.
Evet canım son bir hafta kaldı benim heyecandan bayılcmayy son 1hafta kaldı senin demivalla öyle böyle hayırlısıyla miniklerin yardımıyla da sona geldin sende maşallah tabi canım ben artık normal doğum ya da sezeryan hiç düşünmüyorum yeterki sağlıkla kucağıma alayım idrar vermiştim şimdi sonuca baktım lökosit baya yükselmiş ya bir öncekinde 19 falandı tek kullanimlik bir ilaç vermişlerdi.simdi 67 olmuş
Aman çok biliyor ya gerçekten pes dedirtiyorlar bazen insana tepki veremez sana nasıl versin bugün doğsa yanımızda bile yoksun bi emeğin bile yok hani bi çöp aldı mıKapıdan kovsam bacadan girermiş. Sadece güldüm hiç bişey demedim. Kardeşin kalsın, kardeşin yardım etsin demeyi biliyor. Hala soruyor kıskançlıktan kardeşin gelince tepki veriyor mu diye, evet veriyor dedim onu hissediyor demekki benide hisseder mi diyor dedim seni hiç duymadı bilmiyor nasıl hissetsin, olsun o babaannesini hisseder diyor. Hala benim oğlum benim yavrum demeye devam ediyor. Seninki zaten ben bakamam demişti, hem bakamayacak olsanız gitmeyi düşünmezsiniz. Ne işi varmış sizinle..
umarım bundan sonra sabit bir doktora gidebiliriz.benide 10 gün sonra çağırdı ama bu doktorun tam 2hafta sonraya boş randevusu vardı onu aldım sırf gene aynı doktor görsün diye.kesin gene iptal olurda ben genede şansımi deneyim dedimBen Göknur Şahin Aksu diye bi doktora gittim 3 kez filan o çok ilgiliydi. Bi kez Funda Arpacıya gittim o da herşeyi sordu en son gittiğim erkek bi doktordu asistanı ilgileniyodu herşeyle, ölçümleri doğru düzgün yapmamış hiç bi ölçümün değeri yazmıyor sadece hafta karşılığı yazıyor. Göksun İpek diye bi doktordan randevu aldım şimdide. 36 hafta ve üzeri olunca bari doktor değişmese sürekli çok iyi olacak.
heyecan nasıl olmasın kiEvet canım son bir hafta kaldı benim heyecandan bayılcmkorkuyorum da heyecanım da var değişik duygular.
idrar baya yüksek ama hamilelik somuna doğru iyice yükseliyormus iltihap zaten benim hiç
Geçmedi ocaktan beri iltihap hep var hep var o lökosit hep pozitif bende
Aman çok biliyor ya gerçekten pes dedirtiyorlar bazen insana tepki veremez sana nasıl versin bugün doğsa yanımızda bile yoksun bi emeğin bile yok hani bi çöp aldı mı
şimdi öyle demiyor iki lafından birisi bakarız Sen dinlenirsin bakarız büyür giderler bakarız şöyle bakarız böyle
Evet ya demi neler bekliyor bizi bakalımheyecan nasıl olmasın kidüşünsene 1hafta sonra aileniz 4 kişilik olacak bir anda çok farklı bir hayat yaşamaya başlayacaksınız
ya bende lökosit degerini görünce çok canım sıkılmıştı. bu ara evin işlerinden dolayı suyuda aksattım ama tekrar çok içmeye başlarım.nasil olsa evdeyim artık, tuvalete çok gitsemde sorun değil ☺ bebeğe bir zararı olmasında.belki antibiyotik verir bu sefer.
kullanılan kan ilaçları bile lökosit değerini arttırabiliyormuş.bende üremede var sanırım bu sefer.daha önce yoktu.bakteri eser miktarda çıkmış.eger öyleyse dediğin gibi hiç ilaca bulasmam suyla atmaya çalışırımEvet ya demi neler bekliyor bizi bakalım ☺ Sağlıkla gelsinler bu günleri çok bekledik hepimiz
korkma canım suyu çoğalt baya azalır o zaten benim hiç geçmedi 8.5 ay oldu doktorum her ay düzenli yaptırdı bir kez bile olmadığını görmedimantibiyotik verirse bile son zamanların kullanmasan da olur su içsen toparlarsın bana 3. Aydan sonra hiç vermedi antibiyotik bi kaç kez ben dedim hatta Verebilirseniz geçsin dedim hayır 3. Aydan sonradan antibiyotik veremem dedi
Aman çok biliyor ya gerçekten pes dedirtiyorlar bazen insana tepki veremez sana nasıl versin bugün doğsa yanımızda bile yoksun bi emeğin bile yok hani bi çöp aldı mı
şimdi öyle demiyor iki lafından birisi bakarız Sen dinlenirsin bakarız büyür giderler bakarız şöyle bakarız böyle
umarım bundan sonra sabit bir doktora gidebiliriz.benide 10 gün sonra çağırdı ama bu doktorun tam 2hafta sonraya boş randevusu vardı onu aldım sırf gene aynı doktor görsün diye.kesin gene iptal olurda ben genede şansımi deneyim dedim
kızlar herkese selam.bu aralar çok yazamadım yaa ara ara girip yazılanları okudum.ev boyandı temizlendi bitti şükür.bi halılar kaldı.onlarda yıkamada.hastane çantasıda hazir.işi biraktigimdan beri daha hiç dinlenemedim.biraz iş yapıyorum kalçam belim bacaklarim her tarafim ağrıyor.topallamaya başlıyorum..bugünde kontrolüm vardi.cok şükür herşey yolunda.nts de de her hangi bir sorun çıkmadıkilosu tahmini 2.500 kadarmış.bide bu doktor çok ilgilendi ikili, dörtlü tarama sonuçlarını ve perde ameliyatımin evraklarını istedi.perde ameliyatından sonra normal doğum riskli olabilir,bi bakalım onlara dedi.diger doktorlarada hep söyledim ama onlar hiç bişey demedi.10 gün sonra tekrar çağırdı.bende de durumlar böyle
aslında ben çok bişey yapmadım ablam kız kardeşim geldi onlar yaptı temizliği ama bende ayakta çok kaldım.onlar iş yaparken öylece oturmak icime sinmedi.sonra zaten kalçam tutuldu adım atamadım mecbur oturdum.Yorucu olmuştur baya.... İnan ben artık telefonla konuşurken bile yoruluyorum... İki çamaşır serip bir dışarı çıkıp girmek yetiyor yorulmaya.... Senin az daha vaktin var ama bizim baya yaklaştı....tek eksik yatağımız o da bu hafta içi inşallah gelir bekliyoruz. Badana boyada çok solumasaydın kimyasal.
benim minikte tam göğsümün altına dayanıyor ara ara orası bildiğin çıkıyor ama ben elimi koyunca geri çekiyor hemenKızlar geceden beri benim oğlan nasıl dayandıysa göbeğimin orta yerinde yukarıdan aşağı doğru çıkıntı var oturup kalkarken.
ben kendi koyduklarımi düşündüm aklıma gelenleri yazayım canım.ben bir rulo kağıt havlu,bir de normal el yüz havlusu koydum.bir tane yastık kılıfı koydum kendi başımin altına sermek yada oradaki yastığa takmak icin.kendime mesane pedi koydum,iç çamaşırı falan..birde sonradan hastane çıkışı giymek için birşeyler koyacağım.aklima gelenler bunlarKızlar çanta hazırlıyorum, kendime 2 gecelik koydum, oğlana bi hastane çıkışı, bi alt üst takım, 1 kalın 1 ince battaniye, 1 ince pike, ağız bezi, eldiven, şapka, çorap koydum. Kendime kuru şampuan, diş fırçası, diş macunu, tarak, göğüs pedi koydum. Makyaj malzemesi koyucam, terlik koyucam. Emzik biberon koyucam, mamayla bezini alıp koyucam, eksik bişey var mı?
ben kendi koyduklarımi düşündüm aklıma gelenleri yazayım canım.ben bir rulo kağıt havlu,bir de normal el yüz havlusu koydum.bir tane yastık kılıfı koydum kendi başımin altına sermek yada oradaki yastığa takmak icin.kendime mesane pedi koydum,iç çamaşırı falan..birde sonradan hastane çıkışı giymek için birşeyler koyacağım.aklima gelenler bunlar
Canım iç zıbın varsa fazla bir iki tane yedek koy kakası çıkabilir kusabilir gitsin gelsin yedek olarak. Ben pişik kremi de koydum belki gerek olmaz ama gene de koydum ne olur ne olmaz diyeKızlar çanta hazırlıyorum, kendime 2 gecelik koydum, oğlana bi hastane çıkışı, bi alt üst takım, 1 kalın 1 ince battaniye, 1 ince pike, ağız bezi, eldiven, şapka, çorap koydum. Kendime kuru şampuan, diş fırçası, diş macunu, tarak, göğüs pedi koydum. Makyaj malzemesi koyucam, terlik koyucam. Emzik biberon koyucam, mamayla bezini alıp koyucam, eksik bişey var mı?
Canım iç zıbın varsa fazla bir iki tane yedek koy kakası çıkabilir kusabilir gitsin gelsin yedek olarak. Ben pişik kremi de koydum belki gerek olmaz ama gene de koydum ne olur ne olmaz diye