• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık 2020 Yılında Gebelik Planlayanlar 👶

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Süreç şöyle kuzum benm anne sütüm 4.5 aylıkken bitti.. Biz dr onayıyla ek gıdaya 5. Ayda başladık 1 ay kdar tadımlarımız sürdü o süreçte hakimiyet sürekli bendeydi
Daha sonra yavaş yavaş ona vermeye başladım, üstümüz başımız maffoldu ki blw zaten öyle :KK70: zamanla dişlerimiz çıktıkça parmak gıdalara geçtik
Püreyi cok az ver bulutum. Püreye alışırsa pütürlüye geçmek zor oluyor
Ama pütürlüde merak etme öğürsede bebek fazlasını cıkarıyor
Dişleri olmasada damaklarıyla eziyorlar
Dişleri hala çıkmadı 8. Ay bitti. Şiş duruyor yerleri.
Ben eline kasik vermiyorum o kadar. Galiba ben fazla pamuklara sarıyorum. Bi oturuyor her yerinde yastık var. Çocuk dik oturma gereği bile duymayıp hemen bi yere yaslanıyor. Emeklemek için çabalamıyor bile. Iki dakika sonra sıkılıp yatıyor. Yüksek sese, hırpalayıp sevilmeye tahammülü yok. Çok hareketli yerlerde huzursuz oluyor. Kedinin sesinden bile korkuyor.
Tek başına büyüyen üzerine çok titrenilen çocuklarbelki bu yüzden böyle çit kirildim oluyor..

Hala yok dayloşum :KK70:
Hiçte ihtiyaç duymadım :KK70:

Ooooo :KK70: dökmezmi teyzesi :KK70:
Tutamıoki dökemesin :KK70:
Yere atma yok çok şükir ama elbetteki kaşığı henüz tam tutamıyor
Önce bırakıyorum kendi tadına bakıyor oynuor ediyor sonra ben bi kölşesinden tutup yediriyorm
Tabi sabrımın sınırının aşıldığı yerler oluor inkar edemem :KK70: işte o zaman höyttttt die olaya el koyuyorm :KK70:
Süreç şöyle kuzum benm anne sütüm 4.5 aylıkken bitti.. Biz dr onayıyla ek gıdaya 5. Ayda başladık 1 ay kdar tadımlarımız sürdü o süreçte hakimiyet sürekli bendeydi
Daha sonra yavaş yavaş ona vermeye başladım, üstümüz başımız maffoldu ki blw zaten öyle :KK70: zamanla dişlerimiz çıktıkça parmak gıdalara geçtik
Sonra da buyudukce zorlasiyo, sen kolaylastirmazsan cociiimin isini o napsn abbdbsbd. Biz aldık suan asiri kullanıyoruz daha ek gidaya gecmeden 🤣🤣 vinn vinn ev icinde geziyoruz, biz yemek yerken bizimle sofrada oturuyor, is yaparken yanimizda dikiliyor, babasinin yüksek lisans derslerinde de yaninda takıldı 🤣

Yerim onun tutamayan ellerini 😍😍 kendi kendine yemeye çalışan bebişlere bayılıyorum 😍🧿 sizin süreciniz ne güzel ilerlemiş darısı bize 🙈 sen baya sabırlısın anlaşılan gerçi bende sabırlı olduğumu düşünürdüm ama bu hafta yeter artık diye bağırmaya başlayınca sabırlı olmadığımı anladım..dediğin gibi yapayım biraz püreden sonra pütürlüye geçiriyim.yemek sonrası ellerini saçlarına falan sürüyor mu her seferinde banyo yaptırmaya gerek oluyor mu? bir iki aya daha çok soru sorarım sana 🙈
ben böyle üst şeklinde giydirmeli önlüklerden almıştım o üstümüzü biraz olsa kurtarıyor ama saçımız yüzümüz hatta burnumuzun içi bile foraaaaaaaaaaaa :D :D :D :D :D :D
ben banyo yaptırıyorum bulutum.. ama günde sadce akşam öğünlerinde veriyordum kendisine hakimiyeti.. yıkayıp uyutuyordum... ben 4. aydan itibaren ışıkları kapatıp hergün 9da yatağa onunla geçtim.. zor oldu çığlıklar koptu ama başardım :D
bende sabırlı değilim bulutum :D sabrımın kaynağı bütün gün onunla olmayışım bence :D annem bakıyor.. işten gelince ben sorumluluğu alıyorum ondan kaynaklı.. sizin gibi tüm gün bakacak yüreğim yok benmde bence :D

Dişleri hala çıkmadı 8. Ay bitti. Şiş duruyor yerleri.
Ben eline kasik vermiyorum o kadar. Galiba ben fazla pamuklara sarıyorum. Bi oturuyor her yerinde yastık var. Çocuk dik oturma gereği bile duymayıp hemen bi yere yaslanıyor. Emeklemek için çabalamıyor bile. Iki dakika sonra sıkılıp yatıyor. Yüksek sese, hırpalayıp sevilmeye tahammülü yok. Çok hareketli yerlerde huzursuz oluyor. Kedinin sesinden bile korkuyor.
Tek başına büyüyen üzerine çok titrenilen çocuklarbelki bu yüzden böyle çit kirildim oluyor..
geç çıkan diş sağlıklı olur derler gelinim.. inşallah öyledir..
bizdede hala emekleme yok.. emekleyeceğine dair umudumda yok.. yüz üstü bırakınca en alttaki komşu bile sesimizi duyacak konuma geliyor o derece kıyameti koparıyor.. ama sosyal benm kızım.. aynı apt. kuzenimin çocukları var ondan kaynaklı olabilir..
eğer senin minnoş hep tekse bu anlatıkların cok normal
ama havalar ısındı artık dışarı cıkıp gezin anne kız

Sonra da buyudukce zorlasiyo, sen kolaylastirmazsan cociiimin isini o napsn abbdbsbd. Biz aldık suan asiri kullanıyoruz daha ek gidaya gecmeden 🤣🤣 vinn vinn ev icinde geziyoruz, biz yemek yerken bizimle sofrada oturuyor, is yaparken yanimizda dikiliyor, babasinin yüksek lisans derslerinde de yaninda takıldı 🤣
bana bakın banaaa sizi döverim...
ne demek sofrada bizimle oturuo.. tmm oturacakta
biri yer biri bakar kıyamet bundan kopar..
damadımada tattırın :D yada oturtmayın :D

Hala yok dayloşum :KK70:
Hiçte ihtiyaç duymadım :KK70:

Ooooo :KK70: dökmezmi teyzesi :KK70:
Tutamıoki dökemesin :KK70:
Yere atma yok çok şükir ama elbetteki kaşığı henüz tam tutamıyor
Önce bırakıyorum kendi tadına bakıyor oynuor ediyor sonra ben bi kölşesinden tutup yediriyorm
Tabi sabrımın sınırının aşıldığı yerler oluor inkar edemem :KK70: işte o zaman höyttttt die olaya el koyuyorm :KK70:
Ya 2 kere alintiladim da 🤭 neyse digerini duzenlemek zor geldi. Bizde de dis cikiyor balus, 1i cikti diğeri de yolda. 3 gündür ağzına asla mememi almiyor 🤦🏽‍♀️ zaten almiyordu da, zar zor 1-2 kere verebiliyordum gunde ama 3 gundur hic yani, dişlerin inatligi da var muhtemelen. 5. Ay kontrolunde soracağım ben de ek gidaya baslamak icin. Dun parmagimin accuk ucuyla avokado verdim, beni yicekti 🤣🤣

Ya 2 kere alintiladim da 🤭 neyse digerini duzenlemek zor geldi. Bizde de dis cikiyor balus, 1i cikti diğeri de yolda. 3 gündür ağzına asla mememi almiyor 🤦🏽‍♀️ zaten almiyordu da, zar zor 1-2 kere verebiliyordum gunde ama 3 gundur hic yani, dişlerin inatligi da var muhtemelen. 5. Ay kontrolunde soracağım ben de ek gidaya baslamak icin. Dun parmagimin accuk ucuyla avokado verdim, beni yicekti 🤣🤣
oyy dişmi çıktı :nazar: maşallah daha iyi günlerine inşallah
diş süreci gerçekten zor :(
bizim 2 tane çıktı
üsttekiler 1 aydır kaşınıyor ama üsttekiler kaşınınca azı dişleride deliriyor...
azı dişleri cok zorluyor bebeleri.. lenada kafayı sıyırmış hatun gibi sağa sola sallıyor kafasını :D

ben böyle üst şeklinde giydirmeli önlüklerden almıştım o üstümüzü biraz olsa kurtarıyor ama saçımız yüzümüz hatta burnumuzun içi bile foraaaaaaaaaaaa :KK70: :KK70: :KK70: :KK70: :KK70: :KK70:
ben banyo yaptırıyorum bulutum.. ama günde sadce akşam öğünlerinde veriyordum kendisine hakimiyeti.. yıkayıp uyutuyordum... ben 4. aydan itibaren ışıkları kapatıp hergün 9da yatağa onunla geçtim.. zor oldu çığlıklar koptu ama başardım :KK70:
bende sabırlı değilim bulutum :KK70: sabrımın kaynağı bütün gün onunla olmayışım bence :KK70: annem bakıyor.. işten gelince ben sorumluluğu alıyorum ondan kaynaklı.. sizin gibi tüm gün bakacak yüreğim yok benmde bence :KK70:

geç çıkan diş sağlıklı olur derler gelinim.. inşallah öyledir..
bizdede hala emekleme yok.. emekleyeceğine dair umudumda yok.. yüz üstü bırakınca en alttaki komşu bile sesimizi duyacak konuma geliyor o derece kıyameti koparıyor.. ama sosyal benm kızım.. aynı apt. kuzenimin çocukları var ondan kaynaklı olabilir..
eğer senin minnoş hep tekse bu anlatıkların cok normal
ama havalar ısındı artık dışarı cıkıp gezin anne kız

bana bakın banaaa sizi döverim...
ne demek sofrada bizimle oturuo.. tmm oturacakta
biri yer biri bakar kıyamet bundan kopar..
damadımada tattırın :KK70: yada oturtmayın :KK70:
Valla izliyo bizi, arada sapirdiyo, agzinin suyu akiyo 🤭 nasıl yenecegini ogrensin 🤪 şimdilik hevesli gibi duruyor da bakalim isin icine girince degisebilir tabii

oyy dişmi çıktı :nazar: maşallah daha iyi günlerine inşallah
diş süreci gerçekten zor :KK43:
bizim 2 tane çıktı
üsttekiler 1 aydır kaşınıyor ama üsttekiler kaşınınca azı dişleride deliriyor...
azı dişleri cok zorluyor bebeleri.. lenada kafayı sıyırmış hatun gibi sağa sola sallıyor kafasını :KK70:
Valla ya çıktı 2 gun once alt sol, alt sag da 2 gunu bulmaz. Hiç suphelenmiyordum ben hep normal ya sulanir kasinir oral donem bu diyodum, çünkü kizarma şişme vs olmadi, ama bizimkinin acelesi var herhalde 🤦🏽‍♀️ aniden oldu bitti 2-3 gun içinde. Saglikla gelsinler erken cikmasa diyodum ama kismet artik 🤣

Valla ya çıktı 2 gun once alt sol, alt sag da 2 gunu bulmaz. Hiç suphelenmiyordum ben hep normal ya sulanir kasinir oral donem bu diyodum, çünkü kizarma şişme vs olmadi, ama bizimkinin acelesi var herhalde 🤦🏽‍♀️ aniden oldu bitti 2-3 gun içinde. Saglikla gelsinler erken cikmasa diyodum ama kismet artik 🤣
al işte Allahtan belasını istiyor :D
maşallah de :D

Back