menenjitin dünya genelinde sadece ülkemizde değil önemi o kadar büyük ki... çocuk yaşta değil ilerleyen yaşlardada yakalanabilen ölüme bile sebep olan bir hastalık.. ben menenjiti baya araştırdım... böyle dien doktorada şaşırdım açıkçası.. evet belli yaşları var 1 yaş sonrası cart curt elbette yaptırılabilir yaptıranda çok ama yaptırılması gerektiğini kesin bir dille düşünenlerdenim ki bizim çocuk doktorumuzda asmdeki doktor ve hemşirelerde önemini defalarca anlattılar
asminin belli bir para kazancı yok senin üzerinden yani o yüzden düşüncelerini önemserim
çok araştırdım tüp ve temmuz topiğinde genel olarak bununla ilgili fikirler yazılmıştı ve çoğumuz yaptırdık
ben küçükken yaptırdım hala yaptırıorum mesela nisan ayında 3. dozumuz var ağustosta 4. ve son dozumuz
kimisi tek dozluk yaptırıyor büyüdüğünde ki aynı paraya çıkıyor :) dozu azaldıkça fiyatıda artıyor çünkü
benm küçükken yaptırma sebebim hem ağrıyı daha kısa sürede atlatıyorlar hissetmiyorlar hemde ne kadar erken o kadar iyi mantığı var bende (tamamen benm fikrim)
ama asla küçük risk büyük para olarak bakmıyorum bakanlara saygı duymuyorum çünkü evladımın sağlığı parayla bir tutulamaz..bu nasıl mantıksızlıktır yani (maddi durumu olmayanlar için bu yorumu asla yapmam)
ben sağlık ve aşı konusunda hassasım milyarlar olsa bile yaptırırdım kesinlikle.. rotayıda yaptırdım
mesela rota virüsü aşısı 6 yaşına kadar koruyuculuğa var ve çocuklar arasında yayılan hastalık benm kuzenm gerek duymadı geçen ay 15 gün boyunca oğlu yoğun bakımdaydı ağır geçirdi.. ama diğer kızınada yaptırmadı fakat ona hiç bişi olmadı.. yani olacak die bişey yok.. olmayacak bişeyde yok
ama yaptırmayanada saygı duyarım.. neden yaptırmadın demem denmez kimsede diemez elbet
Allah hepimizin evlatlarına sağlık versin neoş..
katroş biz sana demedik mi gün doğmadan neler doğar..
şuan önemli olan kesenin oluşumunun iyi olması
yolk görünmesi... gerisi dualara kalmış kuzum
ben en başından diyorum değerin iyi diye
bahar temizliğimi cukom