Premature Bebekler 2020 prematüre anneleri

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Aynen bence bebek icin 3 veya 3,5 kilo ideal. Yoksa dogum zorlasacak.
Esine fazla kulak verme. Kilolarin nerelerde yapisip kalacagi belli olmuyor :confused:
Ahahah aynen yaa ben zayıf bir anne olacağım gerçi gören evli bile pek sanmıyordu anne olduguma da inanan pek olmayacak ne güzel 😂 ama 50 55 kilo kalsam yine fena da olmaz fazlasını istemem

Ahahah aynen yaa ben zayıf bir anne olacağım gerçi gören evli bile pek sanmıyordu anne olduguma da inanan pek olmayacak ne güzel 😂 ama 50 55 kilo kalsam yine fena da olmaz fazlasını istemem

Aynen insallah istedigin kiloda kalirsin.
Bende dogumdan sonra tipis tipis spora baslarim suan 73 kiloyum.
Allahtan kilolar karnimda suan insallah dogumdan sonra cok dusebilirim :KK53:

Aynen insallah istedigin kiloda kalirsin.
Bende dogumdan sonra tipis tipis spora baslarim suan 73 kiloyum.
Allahtan kilolar karnimda suan insallah dogumdan sonra cok dusebilirim :KK53:
Emzirirken verilir diyorlar zaten. Ee çocuktan dolayı da pek oturacagimizi sanmıyorum o uykudayken iş güç o da bi nevi spor😂😂

Evet birde suan hic bir is yapmiyoruz o zaman suan yapamadigimiz butun isleri o zaman yapacagiz ve bebege alisma sureci birden baslayacagi icin bence baya zorlanabiliriz:confused:
Ben bi kaç gündür dolanıyorum şükür Allaha sancım yok dün de kontrolüm vardı iyi dedi bakalım bi sancı olmazsa 2 hafta snra tekrar gideceğim nst çekilecekmiş artık yaklaşıyor zaman iyice. Hem bi mutluluk var hem bi korku bilmiyorum artık hayırlısı 🙏

Rabbim saglikla büyütmeyi nasip etsin. Prematüre olanlar daha direncli oluyorlar. Halamin kizi ikizleri 28 haftallikken doğum yapti. 3 ay dan fazla kaldilar hastanede. Direndi ikisi de. Simdi ikinci siniftalar. Cin gibi ikisi de masallah. Alacaklari nefes yiyecekleri ekmek varsa merak etmeyin. Dua edin sabredin azar azar sadaka verin.

Ben bi kaç gündür dolanıyorum şükür Allaha sancım yok dün de kontrolüm vardı iyi dedi bakalım bi sancı olmazsa 2 hafta snra tekrar gideceğim nst çekilecekmiş artık yaklaşıyor zaman iyice. Hem bi mutluluk var hem bi korku bilmiyorum artık hayırlısı 🙏

Cok sukur canim, enfeksiyonu atlattiktan sonra gerisi biraz daha kolay.
Dogum haric :KK45: en zor kismi orasi galiba.
Benim dogum yapacagum hastanede corona vakalarini tedavi ediyolar.
Icime bir kurt dustu..

Cok sukur canim, enfeksiyonu atlattiktan sonra gerisi biraz daha kolay.
Dogum haric :KK45: en zor kismi orasi galiba.
Benim dogum yapacagum hastanede corona vakalarini tedavi ediyolar.
Icime bir kurt dustu..
Aynen enfeksiyon problemini de atlatsaydım. Başka bir hastahane tercih etme şansın varsa hiç gitme bile derim. Hangi şehir acaba türkiye ye gelmiş mi bu salgın

Aynen enfeksiyon problemini de atlatsaydım. Başka bir hastahane tercih etme şansın varsa hiç gitme bile derim. Hangi şehir acaba türkiye ye gelmiş mi bu salgın

Diger hastanenin internette dogumle ilgili uc ay once biri tecrubesini yazmis.
Iyice tirstim sorumsuzluklarindan. Hayirlisi olsun bakalim.
Insallah o zamana kadar hastalik mastalik kalmaz..

Inşallah tabi ama sanmıyorum. Bu hamilelikte yaşamadığım sıkıntı kalmadı bi bu eksik bende 😂 umarım doğum yapacağım zaman burda da olmaz hep aksi gidiyor herşey bende zaten
Inşallah da ben sanmıyorum pek. Benim hamileligimdehep bir sorun oldu başından beri bi bu eksik şuan heryere dağılmasa bari başıma bi bu gelmedi şuan 😂

Inşallah tabi ama sanmıyorum. Bu hamilelikte yaşamadığım sıkıntı kalmadı bi bu eksik bende 😂 umarım doğum yapacağım zaman burda da olmaz hep aksi gidiyor herşey bende zaten

Inşallah da ben sanmıyorum pek. Benim hamileligimdehep bir sorun oldu başından beri bi bu eksik şuan heryere dağılmasa bari başıma bi bu gelmedi şuan 😂

Allah korusun ya. Bizim burdaki hukumet onlemini iyi almadi.
Italyadan gelen tatilcileri direk karantinaya alsaydilar suan hasta sayisi 100u gecmezdi.
Neyseki evden cikamiyorum en azindan bu sekilde korunuyorum :KK53:

Hollandadayim canim. Yasadigim ulke Konya kadar buyuk toplam 188 hastalanmis. Karantina altina alindilar.
Ornek oneml alsaydilar bu kadar olmazdi. Kisa bir tatilimiz vardi, o tatilde Italyaya giden cok olmus. Onlardan yayilmis.
Cok dikkat et bari hastahanede elinizi bile bi yere surmemeye özen gösterin kötü olmuş inşallah hastalık biter biran önce.

Bende kendi kendime nazar değdirdim sancılandım yine malesef 3 4 saat çektim evde geçmedi baktım çoğalıyor acilden geldim eve smdi 5 tane sancı çıktı çok fazla değil diye yatış verilmedi alttan muayene yapıldı malesef sancı fazla çıktığı için bugün evde kimse yoktu iş hep bana kaldı yaptım ondan oldu galiba :110:

Cok dikkat et bari hastahanede elinizi bile bi yere surmemeye özen gösterin kötü olmuş inşallah hastalık biter biran önce.

Bende kendi kendime nazar değdirdim sancılandım yine malesef 3 4 saat çektim evde geçmedi baktım çoğalıyor acilden geldim eve smdi 5 tane sancı çıktı çok fazla değil diye yatış verilmedi alttan muayene yapıldı malesef sancı fazla çıktığı için bugün evde kimse yoktu iş hep bana kaldı yaptım ondan oldu galiba :110:

Evin isi bitmez canim, hic elleme bile. Ben hic bir is yapmiyorum nerdeyse. Sadece kahvaltimi, onun bulasigini.
Onun disinda kitap, tv, internetteyim.

Evin isi bitmez canim, hic elleme bile. Ben hic bir is yapmiyorum nerdeyse. Sadece kahvaltimi, onun bulasigini.
Onun disinda kitap, tv, internetteyim.
Tek yaşamıyorum zaten kaynanamgille yaşıyorum borçları bitirip ev alıp ayrilacagiz Allah nasip ederse insallah🙏🙏🙏 evde değildi dün komple yapmak zorunda kaldım ki gerçi ağır ağır yap da der yani çene durmaz pek bugün de dolandım benim odamı süpürmedi kendim yaptım bulaşık şu bu flan derken bi sancı girdi çok kötü ama hemen gitti

Tek yaşamıyorum zaten kaynanamgille yaşıyorum borçları bitirip ev alıp ayrilacagiz Allah nasip ederse insallah🙏🙏🙏 evde değildi dün komple yapmak zorunda kaldım ki gerçi ağır ağır yap da der yani çene durmaz pek bugün de dolandım benim odamı süpürmedi kendim yaptım bulaşık şu bu flan derken bi sancı girdi çok kötü ama hemen gitti

Allan insallah tez zamanda ev nasip eder :KK200: Bizde kayinvalideme 1 km yurume mesafesinde oturuyoruz.
Hergun yemekte ordayiz. Kendisi rahim agizi yetmezliginden 4 cocuk dusurunce baya bi kiymete bindim suan.
Hastaneye yattigimda cok etkilenmislerdi.

Allan insallah tez zamanda ev nasip eder :KK200: Bizde kayinvalideme 1 km yurume mesafesinde oturuyoruz.
Hergun yemekte ordayiz. Kendisi rahim agizi yetmezliginden 4 cocuk dusurunce baya bi kiymete bindim suan.
Hastaneye yattigimda cok etkilenmislerdi.
Yaa çok zor ve kötü bir durum Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın evlatlarımızı bağışlasın. Iyi sana da yardımı dokunuyor bari o yönden güzel

Kendine dikkat et. Kim ne derse ne düşünürse umrumda olmasın. Bugün oğlum 52. Gününde hâlâ kendisi nefes alamıyor. Ne kadar daha kalacak belli değil. Ne zaman solunumu düzelir nr zaman ağızdan emerek beslenir belli değil. Bunları yapabildiginde taburcu olacak yavrum inşaallah. Çok zor bir süreç. Dün Korona virüsü yüzünden ziyaret yasağı geldi. Haftada 6 kez 5 er dakika görüyordum yavrumu.Artık şimdi o da yok. Buradaki tüm kadınlara kardeşlerime söylüyorum
Lütfen üzmeyin kendinizi ve yormayın sancı başladığı zaman doğumu tetikliyor. Değmez. Son haftalarinizda güzel beslenin yavrunuzla konuşun. Gülün ,sizi mutlu edecek şeyler yapın. Rabbim sağlıklı bir şekilde yavrularinizi kucaklamanizi ve büyütmemizi Nasib etsin.

Kendine dikkat et. Kim ne derse ne düşünürse umrumda olmasın. Bugün oğlum 52. Gününde hâlâ kendisi nefes alamıyor. Ne kadar daha kalacak belli değil. Ne zaman solunumu düzelir nr zaman ağızdan emerek beslenir belli değil. Bunları yapabildiginde taburcu olacak yavrum inşaallah. Çok zor bir süreç. Dün Korona virüsü yüzünden ziyaret yasağı geldi. Haftada 6 kez 5 er dakika görüyordum yavrumu.Artık şimdi o da yok. Buradaki tüm kadınlara kardeşlerime söylüyorum
Lütfen üzmeyin kendinizi ve yormayın sancı başladığı zaman doğumu tetikliyor. Değmez. Son haftalarinizda güzel beslenin yavrunuzla konuşun. Gülün ,sizi mutlu edecek şeyler yapın. Rabbim sağlıklı bir şekilde yavrularinizi kucaklamanizi ve büyütmemizi Nasib etsin.
Aynen öyle canm benm insalah bir an önce hersy düzelir sağ sağlim kucagimiza alırız bebeklerimizi.

Burda da 2 kişi den şüphelenip göndermişler virüs buraya da geldi malesef acile gitsem ayrı dert gitmesem ayrı. 4 5 gün önce sancım oldu hine gittim ertesi gün de özele iyice aşağı düşmüş dedi doktorum çok daha dikkat etmen lazım dedi zaten 30.cu haftamda doğum pozisyonunu almıştı şimdi daha çok inmiş erken gelebilir diyor doktor😔 bu da bir sınav senim yaşadığın da br sınav Rabbime bol bol dua etmek lazım

Back