Acaba acıkıyorlar mi ya yoksa aliskanlik miİpek konuşuyor da ne oluyor anlamıyor ikna olmuyor bu kez mama yemeden uyuyalım diyorum ıhh mama istiyom diyor. Bana da acıkıyor gibi geliyor ama acıkmaması lazım artık. Süt versem de zor ısıtması etmesi bir süre daha idare edeceğim bakalım. Dün zerdeçal kattım mamaya içmedi önce sonra uyuyamayınca içti mecbur. O bile işe yaramadı
Geçmiş olsun asımcağa çabucak iyileşir eee azcık zorlayacak tabi
Oldunuzmu dilzarcim nasıl geçti, iyi geçmiştir inşallah. Fırsat bulduğunda iyi haberlerini bekliyorum.
coook teşekkürler teyzeleri, amin diyorum hepinizin dualarına, cok şükür iyi, umduğumdan daha iyi geçti, yarın banyoda sargisini çıkaracağız. ondan sonra daha rahat olur inşallah.
Kuzum valla inatlaşma hat safa hepsinde Allah bizlere sabır versin kızmadan yaralamadan büyütelimYaa bilmiyorum jadem duşmesi bu kadar cok olmazdı
Çığlık da yeni modaa..aniden çığlık atınca insan bir irkiliyor
Kuzum açlık değil çoktan geçtiler gece acıkma çağını alışkanlık olmuş malesef buda ancak vermeyeceksin ağlayacak vazgeçecek başka türlü mümkün değilGünaydın arkadaşlar. Ne var ne yok herkesler iyidir umarım. Grupta bir hastalık kol geziyor ama sanırım salgın var ülkece aynı durumdayız. Biz de yeni çıktık hastalıktan.
Sizlere bir şey danışacağım. Ben bu kıza mamayı veya sütü nasıl bıraktıracağım. İyice uyku rutini haline getirdi. Ne zaman uykusu gelse veya uyku hazırlığıma başlasak meme emelim mama yapalım diyor. Yatarken hadi neyse ama gece uyandığında da mama diye yataktan kendini yere atıyor. Yatarken 150-180 cc bile versem gece 1-3 arası uyanıyor ve illa mama istiyor. Eğer 1 gibi içerse 5-6 gibi yine istiyor. İçmezse de bazen sacece memeye ikna oluyor o zaman da dön dön uyuyamıyor. Bu gerçekten acıktığını mı gösteriyor yoksa alışkanlık mı? Eğer açlıksa vermeye devam edeceğim ama alışkanlıksa nasıl bıraktıracağım bilemiyorum. Gündüz uykusunda da içiyor. Nerdeyse günde yarım litre süt içiyor. Akşam çok yese de istiyor az yese zaten aklı hep onda oluyor. Ne yapacağım bana bir yol yöntem söyler misiniz.
Gündüz özlüyor diye yan yana yataklarda yatıyorduk sırf bu sebeple odayı bile ayırmayı düşünüyorum.
Allah damatlıpı ı göstersin kuzum hadi hayırlı olsunminik Asimimizi sünnete uğurladık, dua edin teyzeleri.
Benimki de her uyku sırasında ya da stresliyse mıncıklıyorBence önce memeyi bıraktırmalısın bizim 13 aylıkkken kendi bırakmasına rağmen hala ara ara açtırıp dokunmak istiyor
Eşini tutmasan mı artık şekerparemKızlar şu eltim iyice zıvanadan çıkti yine.. bıktım valla..Allah aşkınıza dua edin. Çocuğu 1 hafta evde diye sabahları öğlenleri uyumak(saat 4 e kadar) istiyorlar.çocukların sesinden rahatsızlarmiş.çocukları geç uyandiriyorum. Kosmalarini engelliyorum.oyuncaklari toplamak yasak.ses cok oluyor diyorlar.kavga kavga kavga valla bıktım.böyle bir bagiris boyle bir cagiris yok kizlar.. hayal bile edemezsiniz.17 yasinda oglu hem bana hem esime turlu cesit kufurler etti.kapimiza geldi de.esimi zor tuttum.birak bagirsin gitsin dedim.simdi de abisi doverim ederim tehditler.kendi evimde diken ustundeyim..Allah askiniza gonulden dua edin Allah askiniza.Allah şerlerini bizden uzak etsin diye.
Eşini tutmasan mı artık şekerparemçünkü çok uzun zamandır problemleriniz var ve siz diş göstermedijçe de bitmeyecek gibi taşınamıyotsun anlıyorum ama artık bi ses çıkarın 17 yaşında yeğen bile ailesini örnek alıp size kafa tutuyor
Allahım kurtarsın kuzum dua edelim tabi ama biraz sizde bir şeyler yapın artık benceyanlış anlama nolur beni başka türlü kurtuluşunuz yok bence
şekerimparem Allah yardimciniz olsun., Allah ıslah etsin, eltin normal bir insan değil de kaynin da değil belli ki annesine küfür ettirdiğine göre. bunlar akıllanmaz, durumunuza uyacak bir eve çıksanız hem siz hem cocuklar için çok iyi olur ya Allah hayırlı kapılar, imkanlar açsın size. kendi çocukluğumdan hatırlıyorum da en ufak şey bile olsa çocukları büyüklerden daha çok etkiliyor. Allah yardimciniz olsun.Jade gecen hafta bahsetmemistim hani. Iste o zaman ben indim aşağı kapilarına.ondan korkmadigimi da biliyorlar. Gecen gece 1.5 da badana yapmaya devam ediyorlardi.masayi merdiveni cekiyorlar zeminde bi de anlamadim sanki plastik bisey kesiyorlardı.Ama her hafta bir odayi boyadılar ve ertesi gün pazardi.yani gündüz devam edebilirlerdi. Ve esimin sabah 7 de ise gitmesi lazımdi.Kayinvalidem alt katta rahatsız olmuş yeterin artiik demis diye bir kıyamet koptu başladı kayinvalidemin namusuna dil uzatmaya. Her cesit laf gurluyor bagiriyor yerlere vuruyor.tabi cocuk uyandi onla ugrasirken falan polis cagirmis kayinvalidem.daha once yiginla taskinlik yapti ama cagirmamisti.biz cocuklarla ugrasirken polis gelmis teyze sikayetci ol diye diretmis ama annem olmamis.polis gir iceri milleti rahatsiz etme falan demis.zatrn ne oldugunu anlayamadan polis gitmis 2 3 dk durmus.kv kendince korkutmak istemis. Biz gene haberimiz yok.cocuklarla uğraşıyoruz korktular diye.sonra yine bi kıyamet vay biz cagirtmisik. Ertesi gun haber yolladı ozur dileyecegim diye. Dün de gene bu kavgayi yapti. Kiskirtiyorlar ki kavga alevlensin..millete ben ozur dileyecegim ama bakin onlar neler yapiyor diye soylemek icin zemin hazirliyor.derdi kesinlikle barismak degil.o gece herkes duydu rezilligini.ben şuurumu kaybettim demis. Sen de şuur mu var hep şuursuzsun. El kadar bebegime beddualar etti o gece. Dilerim donsun başına.kucucuk cocuğu saliyor uzerimize ki bak goruyor musunuz kucucuk oglumza satastilar desin.ondan cikma dedim.esim gider tokat falan atar olay iyice alevlenir diye.
Bunları anlatirken oyle utaniyorum ki.. sanki benimm ayibimmmis gibi.. ben boyle bi insan hayatimda gormedim. Rezilligin daniskasi... boyle nasil desem tavuk pisligi gibi..bulastikca bulasan bisey. Uzak durmak en makulu.cunku biz cikip bagirmaya basladigimizda cocuklar asiri korkuyor. Bunu denedim ve ustelik care de olmuyor.esim abisine gereken cevabı verdi ve ilk defa ciddi manada ters k9nusup bagirdi. bakalim insAllah ise yarar.
Ne acaip bi duygu..tarifsiz..eziliyor içim...ev bakmaya basladik esimle..ilk defa..kiraya cikmak bizi epey zorlar ama Allah Kerim..o gece kavgada yemin etti ben onlari gondericem 1 aya kendielri gidecek diye.kendince hergun kavga ederek huzur vermeyecek.Allah planlarini darmaduman etsin.zehri kendini vursun.yılan kadın.
Bak şimdi aydınlanma oldu çünkü aç olduğu kesin ama neden anlamıyordum o saatteki açlığa alışmış vücudu o zaman umudumun dediği gibi az ölçü mamayla suya yakın vermeye başlıyim gitgide azaltırım vücudu da alışır. Ama dediğin gibi benim eşim bakması mümkün değil içi çıkarcasına ağlıyor ben banyoya girdiğimde bile uyanırsa biraz idare ediyor ben çıkıyorum asla sakinleşmiyor ben olmadan. Mamayı bırakırsak meme için uyanmaz diye düşünüyorum. Odayı da ayırıcam çünkü bir kaç gecedir sabaha karşı yanıma gelince uykuya dalıyor. Zaten yanyana yataklar araya yastık koyuyorum onu bile istemiyor. İyice alışacak. Bir yandan da kıyamıyorum. Annelik çok fena bişey çokS Susam_tanesi gece beslenmesi tamamen alışkanlık canım. Vucut o saatte beslenmeye alıştığı için açlık hissedip uyanıyor. Birkaç gece hiçbirşey vermeden tekrar uyutmaya çalışmaktan çare yok, alışkanlığı kırmak lazım. Çiş eğitimi yaklaşıyor, dişlere de çok zararlı artık. Göktuğ gece uyanmıyor 9 saat aralıksız uyuyor çoğu zaman. Gece 12 gibi uyanırdı emmeye. Odasını ayırdıktan sonra eşim geç yattığı için o baktı salladı ben gitmedim. Bazen su verdi babası sallayarak uyuttu tekrar. Öyle böyle hiç uyanmamaya başladı yoksa 2-3 kere kalkıyordu zaten çok erken uyanıyor mahvoluyordum.odasını ayırmakta da geç kalmamanı tavsiye ederim. Zehir gibi akılları var büyüdükçe daha zor olacak. Biran önce odasına alışması da fayda var.
Okul varken bazen haftada 2 falan 7 de uyanırdı sıpa ben kalkıyorum ya zaten anası uyumuyor hazırlanmak için nasılsa. Tatil başladığından beri 5:30-6 00 da kalkıyorçok zor oluyor karanlıkta kalkıp oturmak bu da benim sınavım sanırım 2 çocuğum da böyle etti bana tahmini 5-6 yaş sonrası biraz düzelir diye umut ediyorum kızım öyle olmuştu bu sabah ben kalkamayınca tüm odaları tek tek gezdi ablalarına gitti babası uyanmaz zaten hiç uğramadı yanına. Ses kesildi bir ara baktım çerez kabını almış salonda sehbanın üstüne dizip tek tek yiyor yazık zavallım
Bu da iyi fikir canım sağol deneyeceğim .Kuzum açlık değil çoktan geçtiler gece acıkma çağını alışkanlık olmuş malesef buda ancak vermeyeceksin ağlayacak vazgeçecek başka türlü mümkün değililk başta kaç cc veriyorsan azaltarak git zamanla bunun biteceğine bahset ve en sonunda sana demiştim artık mama bitti diyebilirsin bi kaç gün ağlar sonra uykuya devam eder
Oo geçmiş olsun zarayaKızlar bugün 18.00 gibi Zara parkta düştü kaşının ortasına kan oturdu çok korktum röntgen ve tomografi çektik korkudan da uyutamadıö şimdi uyuttum doktor morlık gözlerine inebilir dedi soğuk falan uyguladım ama şiş hala o morluk ve şişi almak için ne yapabiliriz çok ama çok korktum hala da korkuyorum valla
geçmiş olsun sonsuzum, nasil oldu hanimagamiz? daha iyidir inşallah.Kızlar bugün 18.00 gibi Zara parkta düştü kaşının ortasına kan oturdu çok korktum röntgen ve tomografi çektik korkudan da uyutamadıö şimdi uyuttum doktor morlık gözlerine inebilir dedi soğuk falan uyguladım ama şiş hala o morluk ve şişi almak için ne yapabiliriz çok ama çok korktum hala da korkuyorum valla
Saol canım valla gece 1.30 uyudu bu sabah da 11 de kalktı uyutmadım bir daha dışarıya çıkartmıştıl şimdi uyudu tekrardan İyi çok şükür sol gözünde de morluk vardı sabah akşama doğru geçti epey çok korktuk valla düştü kaldırdım başta bir şey yoktu saniyeler içinde iki kaşın ortası kan topladı bir mandalina kadar şişti Nasıl bir şeydi anlamadım ayrı kafa gibiydi buz falan koyunca indi dün şimdi fındık kadar kaldı biraz da morluk kaldı tabi Ay gözümün önünde ayırmam artık çok sert de düşmedi anlamadım valla eşimle dün sabahladık resmen o takıntılı birde Baya etkilendi onu da ayrı sakinleştirip durdum neyse ki atlattık geçti Allah korusun çoçuklarımızı kazadan beladan uzak tutsungeçmiş olsun sonsuzum, nasil oldu hanimagamiz? daha iyidir inşallah.
Saol canım çok şükür çok korktuk ama geçti iyi şükür buzu zavlllım alıştı kendi koyuyorduBu da iyi fikir canım sağol deneyeceğim .
Oo geçmiş olsun zarayaSoğuk uygulayabildiysen belki çok morarmaz ben onu bile yapamamıştım. İçerde veya yara olarak başka bişey olmasın da morluk da bi şekilde geçer. İçini ferah tut. Onlar çok güçlüler
o aniden şişmeyi bilirim ben, çok korkutucu oluyor..galiba kenar ya da sivri bir yer olunca şişiyor. Allahim korusun, tam tehlikeli zamanlarıSaol canım valla gece 1.30 uyudu bu sabah da 11 de kalktı uyutmadım bir daha dışarıya çıkartmıştıl şimdi uyudu tekrardan İyi çok şükür sol gözünde de morluk vardı sabah akşama doğru geçti epey çok korktuk valla düştü kaldırdım başta bir şey yoktu saniyeler içinde iki kaşın ortası kan topladı bir mandalina kadar şişti Nasıl bir şeydi anlamadım ayrı kafa gibiydi buz falan koyunca indi dün şimdi fındık kadar kaldı biraz da morluk kaldı tabi Ay gözümün önünde ayırmam artık çok sert de düşmedi anlamadım valla eşimle dün sabahladık resmen o takıntılı birde Baya etkilendi onu da ayrı sakinleştirip durdum neyse ki atlattık geçti Allah korusun çoçuklarımızı kazadan beladan uzak tutsun