Allah damatlığını göstersin kirpi anasınabenim oğlan bu hafta perşembe sünnet olacaktı ki ta taaaam sabahına burnu akarak uyandı, bilerek mi hasta etti kendini ne etti bilmiyorum artık, şüphelerim var.bir ay sonraya attılar sünnet işini. du bakalim, o zamana da bir şey çıkarmaz insallah tostiri
hatıra olsun diye sünnet icin set aldiydik, Allahim nasil yakıştı pis tosbige, bir tipler bir bakışlar
yazan: kirpi anasi.
Bal küpüm nedir yaDoğru yoldasınbiz de aynı öyleyiz çocukların karşısinda nim nim yaparak yiyoruz Mesela Ali sofrafa peynir eksikse hemen acar dolabi anne peyniri unutmuşsun der. E oglum sen zaten yemiyorsun dediğimde ee anne peynir lezzetlidir şifalidir sen ye bal küpum diyor bana aslinda bi tatsam diyor ama yaklastırdığim gibi fena oluyor ben de zorlamıyorum.zamanla tanıyıp kendi severse sever.
Sıkmamak lazım bence püf nokta bu
Adını nasıl öğrendi yaMaşallah Alinin dillerine bal küpüm diyor ha ne güzel
İpek de benim adımı öğrendi önce adımı söyleyip sonra anne diyor ilerde bu kız bana ismimle seslenecek galiba
Sevindim doğru yolda olduğuma
Ya Ayşe balım doğru yolda bakma sen tatlı sevmek iyi değil bırakılmıyor sonraAy maşallah kuzuma ne kadar da yakışıklı Rabbim daha nice güzel günlerini damatlığınıda da göstersin inş.
Aminnn canım amin inş. Öyle yoğun bir gündü ki ev işleri başıma yıkılıyor Du sanki birde üstüne kandil diye bizim evde toplandık abimler çocuklar falan geldi ama her yaptığım işi Rabbim ibadet niyetine kabul et diye diye yaptım
Ahh anlamazlar mı ne akıllı bıdık onlar resmen damak zevkleri var Çok ilginçtir Ayşecik de kesinlikle tatlı birşey yemiyor direk çıkartıyor ağzından ve dilini siliyor sanırsın limon yediYoğurt en başından beri favoriydi pilavıda seviyor birde patates her halini itirazsız yiyor
Resmen bizi gözlemliyor Ayşecik heleki ablası ne yerse yemek istiyor mer mer diye kıyamet kopuyor ondan ayrı bişey yiyemiyoruz ama gel gör ki tatlı hiç sevmiyor çikolata pasta sevmeyen çocuk olur mu ya tabi Zeynebimin işine geliyor hepsi ona kalınca
Ahh canım bende sarılıyorumçoğu zaman yazamıyorum ama okuyorum mutlaka yalnız olmadığımı bilmek öyle iyi geliyor ki.. Geçen bir yorumun vardı alıntı yapmıştım uzun zaman yazmayınca silinmiş Ayşe de çok sinirli bu aralar istediği olmayınca hemen ağlıyor bağırıyor var olan bir tutam saçını çekiyor güzelce anlatıp yapma dediğimiz şeyleri yapıyor aaaa Ayşe ne yaptın sen deyince de Bilge yaptı hıı Bilge hıı diye kızıyor bide diğer ismine tabi bizde kızgınlık falan kalmıyor
Yaa inanırmısın aynı durumlar bizde var öğlen uyku uyumuyor artık büyük insanlar gibi akşam 10 sabah 10 yapıyor bizde de yüzünü tırmalıyor kanatıyorKızlar ya Asya iyice çığırdan çıktı başetmekte ve sabretmekte çok zorlanıyorum bu sıra inanın çok fazla bağırır oldumher şeye öyle bir ağlıyor ki ama günün mesela yarısı belki fazla ağlamaklı inatlaşmaklı hallere geçiyor mesela salonda durmak istemiyor sürekli elimden tutup kalk diyip yatak odası diğer odalara götürüyor bende sıkılıyorum artık yani bundan gitmek istemeyince ağıt bassın istediği olmasın yıkıyor ortalığı bide ben hani vay kızım vah kızım değilim krizin geçmesini bekliyorum sonra sarılıyorum ona falan ama yok
Bide uyuz olduğum bi huyu var kafasını bir yerlere vuruyor ve bunu sadece kızınca yapmıyor normal bir anda da yapabiliyor ama kızınca birine daha hızlı vuruyor mesela dün dışarı çıkmak istedi kapının orda uyuyacaktım uyu öyle çıkarız dedim küt diye kafasını öyle Bi vurdu ki kapıya ağlamaya başladı öyle yapınca içimden bi tanede ben alıp kafasını çarpayum diyorumsizce 2 yaş krizi mi be bu uzun yazdım kusura bakmayın ama inanın o kadar ağlak oldu ki sabrım kalmadı kızınca da ben üzülüyorum sonra
Bakıcısı öğretmiş. Babası bana kısaltma ile seslenir bazen de onu diyor. Babasınınkini zaten benimkinden önce öğrenmişti çünküü bilin bakalım kim evde sürekli babasının adını söylüyorAdını nasıl öğrendi yabenimkine Yeşim nerde desek boşluklara bakar
Benimki de annenin 50 tonuanne anniş anni annici
2 yaş sendromu olmalı canım arkadaşlar ağlama krizlerinden bahsetmişti ona benziyor anlattıkların. Sabırlı olmak gerek ama insan geriliyor ne yapacağını bilemiyor gözmezden duymazdan gelemiyor. Konuşma arttıkça biraz azalıyor sanki dertlerini anlatamamak da onları geriyor anladığım kadarıyla. Allah hepimize sabır versinKızlar ya Asya iyice çığırdan çıktı başetmekte ve sabretmekte çok zorlanıyorum bu sıra inanın çok fazla bağırır oldumher şeye öyle bir ağlıyor ki ama günün mesela yarısı belki fazla ağlamaklı inatlaşmaklı hallere geçiyor mesela salonda durmak istemiyor sürekli elimden tutup kalk diyip yatak odası diğer odalara götürüyor bende sıkılıyorum artık yani bundan gitmek istemeyince ağıt bassın istediği olmasın yıkıyor ortalığı bide ben hani vay kızım vah kızım değilim krizin geçmesini bekliyorum sonra sarılıyorum ona falan ama yok
Bide uyuz olduğum bi huyu var kafasını bir yerlere vuruyor ve bunu sadece kızınca yapmıyor normal bir anda da yapabiliyor ama kızınca birine daha hızlı vuruyor mesela dün dışarı çıkmak istedi kapının orda uyuyacaktım uyu öyle çıkarız dedim küt diye kafasını öyle Bi vurdu ki kapıya ağlamaya başladı öyle yapınca içimden bi tanede ben alıp kafasını çarpayum diyorumsizce 2 yaş krizi mi be bu uzun yazdım kusura bakmayın ama inanın o kadar ağlak oldu ki sabrım kalmadı kızınca da ben üzülüyorum sonra
Değişik seyrediyor demekki cırmalaya yok Asya da ama kafasını vuruyor oda deli mi ne sen kıyama gözünden sakın bunların yaptıklarına bakYaa inanırmısın aynı durumlar bizde var öğlen uyku uyumuyor artık büyük insanlar gibi akşam 10 sabah 10 yapıyor bizde de yüzünü tırmalıyor kanatıyor
Geçen mesala bebek arabasını kendi sürmek istedi caddeydik inatla yola ve direk tramvay yoluna götürmek istedi hayır dedim ama nasıl ağladı o arabayı itiyır ben tutuyorum en son attı kendini yere ayaklarını yete vuruyor suratını 3-4 yerden kanattı tırmaladı gözünü çıkartacaktı neredeyse o kadar sinir oldum Birde çok bağırıyor herkes bakıyor falan 1 saat ağladı en son çizgi film açtım telden baksın diye ama yine de sakinleşmesi çok uzun zaman aldı
Yemek işi bizim hiç öyle kolay olmadı çünkü poposu üzerinde hiç durmuyor hep o oynarken ağzına veriyorum nadiren uzanırsa hemen yediriyorum çok zorlandığımda ben tabureyi çekiyorum o elini yıkarken yemek yediriyorum genelde öyle reddetmeden yiyor
9. Dişimiz ilk azı olan da patlamış ama yandan var diş kısmı patlamamış yandan gözüküyor ben ona bağlıyordum Ama anladığım kadarıyla dönemsel
Kıyamam ben fıstığima yaaBal küpüm nedir yaAh alim güzel alim valla bizim ki kimseyi örnek almıyor şuan yemek konusu yaramız haline geldi tatlı şeyleri aşırı seviyor ama yemeklerden uzaklaşıyor sürekli yeni şeyler demiyorum bi yayla çorbası içti geçen 3 4 yemek kaşığı nasıl mutlu oldum çünkü Asya hiçbir zaman çorba içmedi sevmedi çocuk dediğin 1 tane dahi olsa sevmez mi çorba ya düzelir inşallah çorba hariç her şeyi yerdi ilk zamanlar taş versem eline yiyecek gibiydi ya eşim çok dillendirdi nazar etti kızıma
Kızlar ya Asya iyice çığırdan çıktı başetmekte ve sabretmekte çok zorlanıyorum bu sıra inanın çok fazla bağırır oldumher şeye öyle bir ağlıyor ki ama günün mesela yarısı belki fazla ağlamaklı inatlaşmaklı hallere geçiyor mesela salonda durmak istemiyor sürekli elimden tutup kalk diyip yatak odası diğer odalara götürüyor bende sıkılıyorum artık yani bundan gitmek istemeyince ağıt bassın istediği olmasın yıkıyor ortalığı bide ben hani vay kızım vah kızım değilim krizin geçmesini bekliyorum sonra sarılıyorum ona falan ama yok
Yaa inanırmısın aynı durumlar bizde var öğlen uyku uyumuyor artık büyük insanlar gibi akşam 10 sabah 10 yapıyor bizde de yüzünü tırmalıyor kanatıyor
Geçen mesala bebek arabasını kendi sürmek istedi caddeydik inatla yola ve direk tramvay yoluna götürmek istedi hayır dedim ama nasıl ağladı o arabayı itiyır ben tutuyorum en son attı kendini yere ayaklarını yete vuruyor suratını 3-4 yerden kanattı tırmaladı gözünü çıkartacaktı neredeyse o kadar sinir oldum Birde çok bağırıyor herkes bakıyor falan 1 saat ağladı en son çizgi film açtım telden baksın diye ama yine de sakinleşmesi çok uzun zaman aldı
Yemek işi bizim hiç öyle kolay olmadı çünkü poposu üzerinde hiç durmuyor hep o oynarken ağzına veriyorum nadiren uzanırsa hemen yediriyorum çok zorlandığımda ben tabureyi çekiyorum o elini yıkarken yemek yediriyorum genelde öyle reddetmeden yiyor
9. Dişimiz ilk azı olan da patlamış ama yandan var diş kısmı patlamamış yandan gözüküyor ben ona bağlıyordum Ama anladığım kadarıyla dönemsel
Emzik maalesef veriyorum. Geceleri veriyorum sadece ama bu ara dis sıkıntısına kaşısın diye veriyorum gündüzleri de.gunduz verme yoksa dil gelişimi yavaslar canim.Birde Kızlar emzik veren var mı varsa ne zamana kadar vereceksiniz ne düşünüyorsunuz Ve ne sıklıkla emiyorlar
Asi olacak bu kız demedi demeBakıcısı öğretmiş. Babası bana kısaltma ile seslenir bazen de onu diyor. Babasınınkini zaten benimkinden önce öğrenmişti çünküü bilin bakalım kim evde sürekli babasının adını söylüyor
Dişe yormuyorum ben başka türlü bir şey çünkü 2 yaş krizi içinde erken değil mi ya daha 6 ay var2 yaş sendromu olmalı canım arkadaşlar ağlama krizlerinden bahsetmişti ona benziyor anlattıkların. Sabırlı olmak gerek ama insan geriliyor ne yapacağını bilemiyor gözmezden duymazdan gelemiyor. Konuşma arttıkça biraz azalıyor sanki dertlerini anlatamamak da onları geriyor anladığım kadarıyla. Allah hepimize sabır versin
SonsuzUmut
Çok tatlı söylüyorlar dimiBakıcısı öğretmiş. Babası bana kısaltma ile seslenir bazen de onu diyor. Babasınınkini zaten benimkinden önce öğrenmişti çünküü bilin bakalım kim evde sürekli babasının adını söylüyor
Canım bizim oğlan da bir dönem tüm sınırlarımı zorladı artık o kadar bıkkındım ki işe kaçıyordum eve gelirken ayaklarım geri geri gidiyordu. Ev ve düzen değişikliği, benim yorgunluğum, onunla ilgilenemem etkilemiş çocuğu şükür son bir haftadır çok daha uyumlu. Geçecek düzelecek diye düşün zor. Davranışları sürekli değişiyor, huy edinip bırakıyorlar. Tek lazım olan şey bol sabır bizeDişe yormuyorum ben başka türlü bir şey çünkü 2 yaş krizi içinde erken değil mi ya daha 6 ay vareğer bu zaten 2 yaş krizi değilse o zaman naparım bilmiyorum kendine acımıyor ya resmen çocuk kafayı küt küt vuruyor
Aksine konuşması çok fazlalaştı dediklerimizi çok fazla tekrar eder oldu büyüme atağı mı diye düşündüğüm bile oldu sırf bu yüzden yeni bir sürü kelime öğrendi ve farklı şeyler mesela sadece bugün pilav şampuan tilki falan dedi ilk defa bazen günde 3 4 kelime oluyor
Ben son 1 saydır hiç izletmiyorum gibi bir şey bir ara bizimkinde aşırı izledi hastaydı yemek yesin diye veriyordum eline baktım her dk istiyor olmadan bir şey yapmıyor kaldırdık teli o yanımızdayken Teli hiç elimize almıyoruz artıkDeğişik seyrediyor demekki cırmalaya yok Asya da ama kafasını vuruyor oda deli mi ne sen kıyama gözünden sakın bunların yaptıklarına bakay insan içinde yapınca daha zor benimde sığınağım çizgifilm onla sakinleşiyor bari ama bu durumda beni rahatsız ediyor bazen öyle durumlar oluyorki mesela geçen düğüne gittim o kadar fazla açmak zorunda kaldım ki çizgifilm çocuğa kötülük ediyorum dedim ama başka çare yok evde umursamıyorum yok seviyorum yok ama evdesin en azından susuyor bir şekilde dışarısı zor
Değil canım 1-2 yaş arası oluyor diye okumuştum bir yerde. Umarım bu şekilde geçiyordur ben de daha beterlerini hayal edemiyorum. Kendine zarar verme işi çok kötü yaa ipek de bir ara saçını çekiyordu durduk yere pek üstünde durmadım. Büyüme atağı da olabilir. Bizim de daha zor bir dönemimiz olmuştu sonrasında işte geçen anlattığım ipek şunu yapıyor ipek bunu yapıyorlar başladı cümle kurmaya başladı. Zor ama çook keyifli bir dönem yaa o kadar tatlı tatlı konuşuyor ki ne dediğini anlamaya çalışırken bazen bir bakıyorum hiç beklenmedik bir şey söylüyor ilk kez duyduğum kelimeler tabirler çıkıyor ağzından. Bi de şey var bu ara mesela benim çorba annenin çorba ya da babanın ayakkabı annenin ayakkabı diye herkesin eşyalarını vs ayrı ayrı sayıyorDişe yormuyorum ben başka türlü bir şey çünkü 2 yaş krizi içinde erken değil mi ya daha 6 ay vareğer bu zaten 2 yaş krizi değilse o zaman naparım bilmiyorum kendine acımıyor ya resmen çocuk kafayı küt küt vuruyor
Aksine konuşması çok fazlalaştı dediklerimizi çok fazla tekrar eder oldu büyüme atağı mı diye düşündüğüm bile oldu sırf bu yüzden yeni bir sürü kelime öğrendi ve farklı şeyler mesela sadece bugün pilav şampuan tilki falan dedi ilk defa bazen günde 3 4 kelime oluyor
Şişer valla saç baş yolarlarÇok tatlı söylüyorlar dimiBetüüüüü
Ee Beysaaa, Meetemmm, iyemmm, oooosshaann, zümmbaaa yeğenlerimle kızların isimleribabasına da seslenir seslenir duymazsa adıyla seslenir sıpa. İpekle Göktuğ bir araya gelse kafamız şişer sanırım
Ben de bunu çok kullanıyorum. Ellerini yıkamak diş fırçalamak top ve saklambaç oynamak favorileri zorda kalırsam hemen hadi bunu yapalım diyorum hemen kanıyor kuzuCanım bizim oğlan da bir dönem tüm sınırlarımı zorladı artık o kadar bıkkındım ki işe kaçıyordum eve gelirken ayaklarım geri geri gidiyordu. Ev ve düzen değişikliği, benim yorgunluğum, onunla ilgilenemem etkilemiş çocuğu şükür son bir haftadır çok daha uyumlu. Geçecek düzelecek diye düşün zor. Davranışları sürekli değişiyor, huy edinip bırakıyorlar. Tek lazım olan şey bol sabır bize
SonsuzUmut canım sizinki de baya zorlayıcı olmuş. Kriz anlarında erken müdahele edip krizi büyütmemeye çalışıyorum dikkatini dağıtarak. Arabayı sürmek isterse aaa bak şurda ne var burda ne var, eline kraker vs vermek falan bazen işe yarıyor.
Dışarda hiç tecrübe etmedim bu durumu ama evde mutfakta iş yaparken özellikle bacaklarımın arasına yapışıp al beni diyor , almadığımda kafasını direkt geriye doğru mutfak dolabına vuruyor . Hiç oralı olmuyorum genelde . Biraz hızlı yapınca canı yanıyor duruyor en azından ama ağlama ya devam tabi . Görmezden gelmeye çalışıyorum ben . Ya da dikkat dağıtıyorum çekmecede ne varmış aç bakalım filan diye . Çok ağlıyorsa hiç duymuyor tabi beniDeğişik seyrediyor demekki cırmalaya yok Asya da ama kafasını vuruyor oda deli mi ne sen kıyama gözünden sakın bunların yaptıklarına bakay insan içinde yapınca daha zor benimde sığınağım çizgifilm onla sakinleşiyor bari ama bu durumda beni rahatsız ediyor bazen öyle durumlar oluyorki mesela geçen düğüne gittim o kadar fazla açmak zorunda kaldım ki çizgifilm çocuğa kötülük ediyorum dedim ama başka çare yok evde umursamıyorum yok seviyorum yok ama evdesin en azından susuyor bir şekilde dışarısı zor