2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Allah damatlığını göstersin kirpi anasına
Demek bilerek hasta etti kendini ha bak sen nasıl da uzman artık büyümüşte çok yakışmış kıyafetleri annesi ya 41 kere maşallah

Bal küpüm nedir ya Ah alim güzel alim valla bizim ki kimseyi örnek almıyor şuan yemek konusu yaramız haline geldi tatlı şeyleri aşırı seviyor ama yemeklerden uzaklaşıyor sürekli yeni şeyler demiyorum bi yayla çorbası içti geçen 3 4 yemek kaşığı nasıl mutlu oldum çünkü Asya hiçbir zaman çorba içmedi sevmedi çocuk dediğin 1 tane dahi olsa sevmez mi çorba ya düzelir inşallah çorba hariç her şeyi yerdi ilk zamanlar taş versem eline yiyecek gibiydi ya eşim çok dillendirdi nazar etti kızıma

Maşallah Alinin dillerine bal küpüm diyor ha ne güzel
İpek de benim adımı öğrendi önce adımı söyleyip sonra anne diyor ilerde bu kız bana ismimle seslenecek galiba
Sevindim doğru yolda olduğuma
Adını nasıl öğrendi ya benimkine Yeşim nerde desek boşluklara bakar
Benimki de annenin 50 tonu anne anniş anni annici

Ya Ayşe balım doğru yolda bakma sen tatlı sevmek iyi değil bırakılmıyor sonra bak benimki tatlı olsun yemek verme istersen aynı anası

Kızlar ya Asya iyice çığırdan çıktı başetmekte ve sabretmekte çok zorlanıyorum bu sıra inanın çok fazla bağırır oldum her şeye öyle bir ağlıyor ki ama günün mesela yarısı belki fazla ağlamaklı inatlaşmaklı hallere geçiyor mesela salonda durmak istemiyor sürekli elimden tutup kalk diyip yatak odası diğer odalara götürüyor bende sıkılıyorum artık yani bundan gitmek istemeyince ağıt bassın istediği olmasın yıkıyor ortalığı bide ben hani vay kızım vah kızım değilim krizin geçmesini bekliyorum sonra sarılıyorum ona falan ama yok
Bide uyuz olduğum bi huyu var kafasını bir yerlere vuruyor ve bunu sadece kızınca yapmıyor normal bir anda da yapabiliyor ama kızınca birine daha hızlı vuruyor mesela dün dışarı çıkmak istedi kapının orda uyuyacaktım uyu öyle çıkarız dedim küt diye kafasını öyle Bi vurdu ki kapıya ağlamaya başladı öyle yapınca içimden bi tanede ben alıp kafasını çarpayum diyorum sizce 2 yaş krizi mi be bu uzun yazdım kusura bakmayın ama inanın o kadar ağlak oldu ki sabrım kalmadı kızınca da ben üzülüyorum sonra

Yaa inanırmısın aynı durumlar bizde var öğlen uyku uyumuyor artık büyük insanlar gibi akşam 10 sabah 10 yapıyor bizde de yüzünü tırmalıyor kanatıyor
Geçen mesala bebek arabasını kendi sürmek istedi caddeydik inatla yola ve direk tramvay yoluna götürmek istedi hayır dedim ama nasıl ağladı o arabayı itiyır ben tutuyorum en son attı kendini yere ayaklarını yete vuruyor suratını 3-4 yerden kanattı tırmaladı gözünü çıkartacaktı neredeyse o kadar sinir oldum Birde çok bağırıyor herkes bakıyor falan 1 saat ağladı en son çizgi film açtım telden baksın diye ama yine de sakinleşmesi çok uzun zaman aldı
Yemek işi bizim hiç öyle kolay olmadı çünkü poposu üzerinde hiç durmuyor hep o oynarken ağzına veriyorum nadiren uzanırsa hemen yediriyorum çok zorlandığımda ben tabureyi çekiyorum o elini yıkarken yemek yediriyorum genelde öyle reddetmeden yiyor
9. Dişimiz ilk azı olan da patlamış ama yandan var diş kısmı patlamamış yandan gözüküyor ben ona bağlıyordum Ama anladığım kadarıyla dönemsel

Adını nasıl öğrendi ya benimkine Yeşim nerde desek boşluklara bakar
Benimki de annenin 50 tonu anne anniş anni annici
Bakıcısı öğretmiş. Babası bana kısaltma ile seslenir bazen de onu diyor. Babasınınkini zaten benimkinden önce öğrenmişti çünküü bilin bakalım kim evde sürekli babasının adını söylüyor

2 yaş sendromu olmalı canım arkadaşlar ağlama krizlerinden bahsetmişti ona benziyor anlattıkların. Sabırlı olmak gerek ama insan geriliyor ne yapacağını bilemiyor gözmezden duymazdan gelemiyor. Konuşma arttıkça biraz azalıyor sanki dertlerini anlatamamak da onları geriyor anladığım kadarıyla. Allah hepimize sabır versin
SonsuzUmut

Değişik seyrediyor demekki cırmalaya yok Asya da ama kafasını vuruyor oda deli mi ne sen kıyama gözünden sakın bunların yaptıklarına bak ay insan içinde yapınca daha zor benimde sığınağım çizgifilm onla sakinleşiyor bari ama bu durumda beni rahatsız ediyor bazen öyle durumlar oluyorki mesela geçen düğüne gittim o kadar fazla açmak zorunda kaldım ki çizgifilm çocuğa kötülük ediyorum dedim ama başka çare yok evde umursamıyorum yok seviyorum yok ama evdesin en azından susuyor bir şekilde dışarısı zor

Kıyamam ben fıstığima yaa fıstik bir ara brokolilerle poz veriyordu noldu o sağlıkli beslenen prensese bizim Ali 2 yasa kadar tatlı nedir bilmezdi ama öğrendi ve erva da daha simdiden biliyor, ne edeyim göre göre istiyor, e haliyle de yiyor erva da istahsiz canim. Onceden bayila bayila ictigi tarhanayi bile icmiyor.hep kasigi ver ben iceyim modunda ee tabi icemiyor dönemsel sanırim.

Jadesi SonsuzUmut kızlar benzer krizleri yasıyoruz uyku yok istah yok. Ne sorsam cevap belli omuz silkerek hayır anlaminda ııiı ııi diyor

Birde Kızlar emzik veren var mı varsa ne zamana kadar vereceksiniz ne düşünüyorsunuz Ve ne sıklıkla emiyorlar
Emzik maalesef veriyorum. Geceleri veriyorum sadece ama bu ara dis sıkıntısına kaşısın diye veriyorum gündüzleri de.gunduz verme yoksa dil gelişimi yavaslar canim.

Asi olacak bu kız demedi deme hey moruk naber falan da der yakında ya ama maşallah pek minnoş pek

Dişe yormuyorum ben başka türlü bir şey çünkü 2 yaş krizi içinde erken değil mi ya daha 6 ay var eğer bu zaten 2 yaş krizi değilse o zaman naparım bilmiyorum kendine acımıyor ya resmen çocuk kafayı küt küt vuruyor
Aksine konuşması çok fazlalaştı dediklerimizi çok fazla tekrar eder oldu büyüme atağı mı diye düşündüğüm bile oldu sırf bu yüzden yeni bir sürü kelime öğrendi ve farklı şeyler mesela sadece bugün pilav şampuan tilki falan dedi ilk defa bazen günde 3 4 kelime oluyor

Çok tatlı söylüyorlar dimi Betüüüüü
Ee Beysaaa, Meetemmm, iyemmm, oooosshaann, zümmbaaa yeğenlerimle kızların isimleri babasına da seslenir seslenir duymazsa adıyla seslenir sıpa. İpekle Göktuğ bir araya gelse kafamız şişer sanırım

Canım bizim oğlan da bir dönem tüm sınırlarımı zorladı artık o kadar bıkkındım ki işe kaçıyordum eve gelirken ayaklarım geri geri gidiyordu. Ev ve düzen değişikliği, benim yorgunluğum, onunla ilgilenemem etkilemiş çocuğu şükür son bir haftadır çok daha uyumlu. Geçecek düzelecek diye düşün zor. Davranışları sürekli değişiyor, huy edinip bırakıyorlar. Tek lazım olan şey bol sabır bize
SonsuzUmut canım sizinki de baya zorlayıcı olmuş. Kriz anlarında erken müdahele edip krizi büyütmemeye çalışıyorum dikkatini dağıtarak. Arabayı sürmek isterse aaa bak şurda ne var burda ne var, eline kraker vs vermek falan bazen işe yarıyor.

Ben son 1 saydır hiç izletmiyorum gibi bir şey bir ara bizimkinde aşırı izledi hastaydı yemek yesin diye veriyordum eline baktım her dk istiyor olmadan bir şey yapmıyor kaldırdık teli o yanımızdayken Teli hiç elimize almıyoruz artık

Değil canım 1-2 yaş arası oluyor diye okumuştum bir yerde. Umarım bu şekilde geçiyordur ben de daha beterlerini hayal edemiyorum. Kendine zarar verme işi çok kötü yaa ipek de bir ara saçını çekiyordu durduk yere pek üstünde durmadım. Büyüme atağı da olabilir. Bizim de daha zor bir dönemimiz olmuştu sonrasında işte geçen anlattığım ipek şunu yapıyor ipek bunu yapıyorlar başladı cümle kurmaya başladı. Zor ama çook keyifli bir dönem yaa o kadar tatlı tatlı konuşuyor ki ne dediğini anlamaya çalışırken bazen bir bakıyorum hiç beklenmedik bir şey söylüyor ilk kez duyduğum kelimeler tabirler çıkıyor ağzından. Bi de şey var bu ara mesela benim çorba annenin çorba ya da babanın ayakkabı annenin ayakkabı diye herkesin eşyalarını vs ayrı ayrı sayıyor
Şişer valla saç baş yolarlar bu arada bizim sitede aynı gün doğumlu ikizler var genelde bahçeye aynı saatlerde çıkıyorlar epey oynuyorlar sosyalleşiyor onlarla dün gündüz tek uyku yapsın demiştim uyku dışarı saatine gelmiş güvenliğe bizim evi aratmış anneannesi ipek dışarı çıkmıyor mu diye ay bir hoş oldum resmen arkadaşları sokağa çağırıyor kuzuyu ne ara bu kadar büyüdün sen dedim
Ben de bunu çok kullanıyorum. Ellerini yıkamak diş fırçalamak top ve saklambaç oynamak favorileri zorda kalırsam hemen hadi bunu yapalım diyorum hemen kanıyor kuzu

Dışarda hiç tecrübe etmedim bu durumu ama evde mutfakta iş yaparken özellikle bacaklarımın arasına yapışıp al beni diyor , almadığımda kafasını direkt geriye doğru mutfak dolabına vuruyor . Hiç oralı olmuyorum genelde . Biraz hızlı yapınca canı yanıyor duruyor en azından ama ağlama ya devam tabi . Görmezden gelmeye çalışıyorum ben . Ya da dikkat dağıtıyorum çekmecede ne varmış aç bakalım filan diye . Çok ağlıyorsa hiç duymuyor tabi beni yeme konusu da gerçekten çok zorlayıcı bir durum , başından beri beslenme ile alakalı sıkıntı yaşadığımız için çok iyi anlıyorum . Umarım geçici süreçlerdir. Ben çalışmaya başladım daha nefes alamadan yine baş başa kaldık Sena ile akşama kadar sürekli ilgilenmek gerçekten zorlayıcı . Bir de elimden tutup sağa sola sürüklüyor . Ayrılık kaygısını da zirvede yaşıyoruz . Odadan çıkamıyorum . Annemler gitti çocuk yine dağıldı . Hemen alışmış onlara da . Gündüz uykuları hep perişandı en fazla 45 dk ama gece annemlerden sonra çok uyanmalar başladı . Toparlarız inşallah bir an önce nisan bebekleri olarak . Hiç bitmedi atağıydı dişiydi . Sırada 2 yaş sendromu var . Allahım inşallah en kolay onu atlatırız amin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…