2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Ben doktoru beklerken bir bayan vardı o söyledi 21.haftasındaymış ölçümleri 3 hafta geriymiş başka bir doktora yönlendirdi periontolaji mi yanlış yazabilirim bölümü
Perinatoloji ( yüksek riskli gebelik bölümü) bebekte olan bir haftayı geçen gelişim gerliği risk teşkil ettiginden oraya sevk edilir. Aslında şöyle anlatmalıyım. Bebeginiz diyelimki 17 haftalık ölçüldü. 2 hafta sonra gittimiz yine 17 hafta ölçüldü. Böyle oldugunda problem teşkil ediyor. Yani bebek gelişmiyoe ve önceki haftasında kalıyor gibi düşünebiliriz. Genelde preeklampsi belirtisi oluyor. Bebeğe gisen damarlar daralıyor ve bebek beslenemeyip küçük kalıyor. Allah korusun.

Hamileliğini üzüntü ve stresle geçiren var mı benim gibi? Eşimle boşanma noktasına geldim evi terk ettim vs şu an yanımda ama hala sorunları halledebilmiş değilim haftalardır çok stresliyim ve ağlıyorum bebeğime bir şey olur mu 😭
Bu durum yasayan iki arkadasim oldu. Cok sukur hem bebekleri saglikli hem de cok mutlular. Bazen kotu gibi gorunen seylerde de bir hayir olabiliyor. Insallah sizin hakkinizda en hayirlisi neyse oyle olur.

Hamileliğini üzüntü ve stresle geçiren var mı benim gibi? Eşimle boşanma noktasına geldim evi terk ettim vs şu an yanımda ama hala sorunları halledebilmiş değilim haftalardır çok stresliyim ve ağlıyorum bebeğime bir şey olur mu 😭
Hamilelikte duygusal değişkenlik yaşıyoruz bence. Bende de acaip tahammülsüzlük ve sinir vardı. Eşim sana ne oldu diyordu. Bende hak veriyordum ama engelleyemiyordum. Dikkat etmeye çalışıyordum sağolsun hep alttan aldı. Ama hormonların etkisiyle olduğunu ve anlayışlı olmasını istedim. Bu hafta daha sakinim hırçınlığım kalmadı pek.
Sizin de duygular bu şekildedir hormonların etkisiyle. Bence eşinize bu durumu anlatın hormonlar dolayisiyla böyle olduğunu daha anlayışlı olmasını beklediğinizi ve Geçici bir dönem olduğunu. Daha iyi atlatabilirsiniz bu şekilde diye düşünüyorum.
Tabiki hakkınızda en hayırlısı olsun. Bebek de etkilenir tabiki. Sakin hamilelik geçirenlerde bebek sakin oluyor. Arkadaşlarımdan biliyorum

Benim 2 gündür kahverengi lekelenmemde vardı cuma günü başladı başladığı gibide acile gittik bebek iyi durumdaydı ama şimdi belimde ağrıyor ay bebek iyi mi diye ağlıyorum 2 gündür. Yarın sabah gidecektim rapor için inşallah bebeğim iyidir.
Biz anne adayları neden böyleyiz. Bebek sağlıklıysa ve doğacaksa bu gerçeği değiştiremeyiz. Ama bu güzel günlerimizi vesveselerle helak ediyoruz. İnşallah bebeklerimiz iyidir ve sağlıklıdır 🤲🏼☺️ Böyle diyorum ama hergün sabah akşam doktor çağırsa bebeğimi görmek için giderim sürekli bir merak halindeyim. Allah sağlık sıhhat versin bebişlerimize 🤲🏼🤗

Tahlillerinizde b12, d vitamini vb. bakildi mi arkadaşlar. Benim doktorum istememis onları. Hamilelik oncesinde düşüktü dedim umursamadı pek

Biz anne adayları neden böyleyiz. Bebek sağlıklıysa ve doğacaksa bu gerçeği değiştiremeyiz. Ama bu güzel günlerimizi vesveselerle helak ediyoruz. İnşallah bebeklerimiz iyidir ve sağlıklıdır 🤲🏼☺ Böyle diyorum ama hergün sabah akşam doktor çağırsa bebeğimi görmek için giderim sürekli bir merak halindeyim. Allah sağlık sıhhat versin bebişlerimize 🤲🏼🤗
Duygularıma tercüman oldun adeta

Kızlar 10 gündür raporluydum, evde yatıyordum bugün işe başladım ama duramıyorum :cry: midem bulanıyor, sabah ağlaya ağlaya çıkardım yine. Ya burda da öyle olursam napıcam böyle bilmiyorum. Doktoruma gidip söylüycem bugün hastaneye yatırsın beni :cry:

Sagol canim cevap icin. Doktorumu da degistirmeliyim galiba hic guven vermedi
Benim dr tüm tahlilleri istedi. Benimde ferritin düşük çıktı dr ilaç vermedi bende kızdım vermedi diye başka doktora gittim oda dediki 12. Haftada başlıyoruz erken başlayınca anne vucudunu sarsıyor o yüzden vermemiştir doktorunuz. Bende vermem şimdi dedi 😇 aslında doktorlarımız iyi ama açıklama yapmadıkları için kötü düşünen bizleriz galiba 😅

Boyunuz var sizin bence balıketli bile değilsiniz 🌼 yalnız hamilelikte alınan kilo bebeğe de size de iddia edilenin aksine çok yararlı değil. Naçizane en fazla 10 kilo alın. 🍀
Ekte doktorumun yazdığı trimestrlere göre alınması ideal kg şeması var. Göz gezdirin isterseniz.
Çok teşekkür ederim, hem moral oldu hem de bilgilendirme çok faydalı oldu saolun.
İnşallah max 10 -12 ile bitirebilirim. Ama kilo almaya çok müsait bir bünyem var umarım sınırları zorlamam : (((

X