• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Canim bizimki 2700 gr dogdu, 1 aylikken 3650 gr oldu. Ama simdi son kontrolden itibaren 15 gun geçmiş. Evde tarttim. Cok hassas degil tabi tarti ama 250 gr almis..boyle giderse 500 gr alacak bir ayda yani. Ben ekstra mama ya da biberonla sut vermiyorum ama zaten benimki de bir seferde tek memeyle doyuyor. Digerini teklif edince asla agzini acmiyor..hatta az once sagip vermeyi denedim. Biberona bile agzini acmadi. Benimki anne karninda da formunu koruyordu simdi de koruyor. İnce uzun olacak galiba 😂

Yapabilecegimiz bir sey yok yani. Bebek doyunca birakiyor emmeyi
Ayni benimkinden bahsetmissin benimkide tek meme emip birakiyor halbuki emseler ya .ne guzel olcak benim ilk iki ay 1 kilo aldi sanirim 500 e 750.dusecek

Ama verem aşısını haftanın belli günlerinde açıyorlar. Gittiğinizde direkt yapamayabilirler. Gitmeden arayıp sorun bence

Maalesef o yüzden İstanbul'da yaptırmadım:(
planim aşıyı yaptırıp tatile çıkmaktı , o hafta aşı açılmadı mecbur burdaya kaldı o iş :(

Gunaydin bugun 2 aylik olduk cıslar vardı az once yaptirdik.boyu 61 cm olmus kilosu 5550 gecen aydan bu yana 750 gr almis bana az geldi ustelik mama takviyeli gidiyorum daha fazla almasi lazimdi hemsire normal diyor 500 gr ve uzerine ama normali ayda 1 kilo meme +takviye mama alan bebegin daha fazla kilo almasi gerekmez mi? 3910 dogan bir bebeer küçük icin?
benimki de mama takviyeli emzirmeyle ayda 800 gr aldı 2 cm uzadı, doktor çok iyi dedi...benimki de küçük bebek 2.ayda 3850 gr idi.yani doktor iyi diyorsa iyidir bence endişeye gerek yok.

Arada değil ama benimki ne bileyim öksürüyor bildiğin ateş yok burun akıntısı da var huzursuz değil emiyor istahida güzel sizinde böylemi
Benim bebeğimde de oldu. Geniz akıntısı olduğu için öksürüyordu. Burnunu serum fizyolojikle şırınga yardimiyla yıkıyorum her gün düzeldi çok şükür

yeşil kaka, sarı kaka normal kabul edilir.
sümüksü,mukuslu bir hali varsa sıkıntı cnm.
Mukusku olmadı şükür ama bazen yeşil ve sümüksü oluyor. Ön sütü bazen çok aldığında olur die okumuştum nette. Ama yeşil olunca bazen bilemedim nedenini

Gunduz su bebeler 2 saat uyusa en az ne guzel.olur atak haftasi 10 dakka bilemedin 15 dakka ancak uyuyor

Kızlar bebek tuzlama konusunda ne düşünüyorsunuz. Ben hiçbir şekilde izin vermedim. Komşular her gördüğünde tuzlayalım diyor. Çocuğun yüzü kızarsa tuzla geçer diyorlar. Ben tepkimi koydum artık asla izin vermiyorum. Ama komşunun çarşamba günü bebeği oldu ciğerleri su toplamış pazartesine kadar küveze almışlar durumu iyiye giderse yarın da çıkarabilirlermiş. Diğer komşular tuzunu hazırlamışlar bebeğin çıkmasını bekliyorlar.

Ben kanitlanmis verilere guvenme taraftariyim. Allah korusun aşı olmasa ve bir hastalik kapsa o zaman napicaz. Bir de sosyal medyada surda burda herkes bir seyler yaziyo ciziyo. Cok takilmamak lazim orala dediginiz gibi
Rota aşısı yaptırcak misiniz?
Şükür dün akşamı çok ateşli gecirmedik bütün gece ayaktaydim elini ayağını yıkadım huzursuzluğu için sakinleştirmeye çalıştım smdide 37 üstü ateşi ama düşüyor şükür artık 🙏

Keyfinyerindeyse hasta degildir .benimkide sabaha dogru burnu tikaniyor oksuruyor bazen cekiyorum kati degil sulu sumuk geliyor .yani disa kendi akmiyor ama.
Evet b3nimkide sulu sümük tsk ederim valla sabahtr ateşine bakiorum ama yok yukselmio bende sabah temizledim biraz onc3 uyudu uyandı yine aynı sümüklü ve bol hapsuruklu

B
Benim bebeğimde de oldu. Geniz akıntısı olduğu için öksürüyordu. Burnunu serum fizyolojikle şırınga yardimiyla yıkıyorum her gün düzeldi çok şükür
Benimde oluyordu bitti diyorum yine başlamış galiba dediginiz gibi ama bu sefer sulu sümük bayaaa çıkıyor çektiğimde

Canım benimkinde de arada yeşil kaka oluyor. Yeşil olunca alerji mi demekmis.
Aslında değil yeşil sarı kahve olabilirmiş ama bizde bol mukuslu ve huzursuzluk vardı hala tam alerji demiyorlar bagirsak hassasiyeti var diyor doktor biogai kullanıyoruz birde etki edeceğini dusundugum gıdaları tuketmiyorum

arkadaşlar benim kiz son 3 saattir çılgınca elini yalıyo, parmaklarini yercesine :kk77:
ne yapmaya çalıştığını anlamiyorum,ac değil, keyfi yerinde ama saldırır gibi sol el parmagina takmış durumda..ayagimda salliyorum,el yalamaktan uykuya dalamiyo

arkadaşlar benim kiz son 3 saattir çılgınca elini yalıyo, parmaklarini yercesine :kk77:
ne yapmaya çalıştığını anlamiyorum,ac değil, keyfi yerinde ama saldırır gibi sol el parmagina takmış durumda..ayagimda salliyorum,el yalamaktan uykuya dalamiyo
Bunu cogu insanin tanidigi bir pedagogun yaninda calisan yardimcisina danjsmistim telefonla bunun cok normal oldugunu tamamen ilkel beyinde emme icgudusuyle yaptığını emzige alismasi gerektigkni eger alismiyorsa parmak ve elini emmesine izkn verilmesi gerektigini soyledi benim bebegimde yapiyor

Kızlar bebek tuzlama konusunda ne düşünüyorsunuz. Ben hiçbir şekilde izin vermedim. Komşular her gördüğünde tuzlayalım diyor. Çocuğun yüzü kızarsa tuzla geçer diyorlar. Ben tepkimi koydum artık asla izin vermiyorum. Ama komşunun çarşamba günü bebeği oldu ciğerleri su toplamış pazartesine kadar küveze almışlar durumu iyiye giderse yarın da çıkarabilirlermiş. Diğer komşular tuzunu hazırlamışlar bebeğin çıkmasını bekliyorlar.
Offfff su komsularr ah su bilir kisi komsulaaaar ahhhhh ben dogurdum 1 haftalikti sokaga ciktik heeerkes laf etti aaaa 40 cikmamis bebek sokaga mi.cikarilor vs vs tonla laf hatta gecrn gun pazarda bir kadinla tartistim ay kucucuk bebek pazara mi getirilir dedi abla bebek evde tek kalamiyor istersen birakayim sen bak dedim takilmayin oyle seylere ben 3 kizimida tuzlamadim asla da oyle seylere inanmiyorum bu tip batil inanclara tavrim cok sert bu yuzden ölen bebekler var tuz vucuttaki suyu cektigi icin annesi sizsiniz siz nederseniz o olur net

Back
X