- 21 Ocak 2016
- 507
- 873
Ya ne manyaklar bunlar! Prof komsumuz var En az 2 kat artis varsa saglikli gebeliktir sorgulama dedi benim dun 3 bindi yarin ortalama 6 bin olur sanirim ay insallah hayirli haberler alalim ya!
Aramızda 5 gun olduguna göre 5+1 olmasın ben 5+0 da gördüm keseyi canım ve degerim 5615 idi 10 mm lik kese görünüyor demişti . Gecen hafta perşembe gördüm. Bugun ise kese 22 bucuk olmuş bebek henuz gözükmüyor içinde. Haftaya gidecegim. Bana hala diyorlar canım dış gebelik bitti şimdi belkide boş gebeliktr diyorlar insanda ne heves koyuyorlar ne bişey. Korkma ama gözükür küçük daha. Yarın görürsün keseni
Kızlar hiç üzülmeyin. Ben Fransa’da yaşıyorum. Burada 7 haftadan önce ultrasona sokmuyor doktorlar. 2 kere kan alınıyor ve detaylı kan testi yapılıyor artış iyiyse ve detaylı kan testinde herşey yolundaysa 7. Haftada kese, yolk sac, bebek, kalp atışı hepsi bir anda görülüyor. Bir sonraki ultrasonu da taa ilk trimester bitince yani 12. Haftada veriyorlar. Ultrason biliyorsunuz ses dalgası ve bebeğin beyin gelişimi için çok sık ultrasonu tavsiye etmiyorlar. Türkiye’de doktorlar çok erken çağırıyorlar. 5. Ve 6. Haftalar çok değişken kimisi bebek görüyor kimisi göremiyor. Kimisi kalbi duyamıyor kimisi duyuyor. Bir de doktorlar böyle konuşup moral bozuyor. Bence en iyisi kanda artış iyiyse sabredip 7. Hafta görmek. Zaten dış gebelikte kanda artış iyi olmuyor. Boş gebeliği de ilaçla sonlandırıyorlar 7. Hafta öğrenilse de olur bir an önce öğrenilmesi gereken bir durum değil dış gebelik gibi riski yok.