2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    228
Canimcim bu kitabı aldım inceledim, tarifleri ve yolu izleyişi baya başarılı. Tavsiye ederim ...

Eklentiler

• Screenshot_2020-11-03-12-24-00.png
    633,9 KB · Görüntüleme: 41
Canım sağol zaten Mune a üyeliğimin iptali için yazdım. İnsanlar kendileri gibi olmayanı sevmiyor, kendi doğruları dışında doğru kabul etmiyorlar bunu anladım. Buna enerjim yok zaten burdan kaç insan kaçırdılar sen biliyorsun. Sonra topikte kimse kalmadı herkes köşesine çekildi diye dert yanarlar. Youtube den mı araştırma yapıyorsun diyen, biz fransada mı yaşıyoruz diyen, mesajları işine göre anlayan zihniyetle daha fazla kendimi yoramayacağım. Umarım mune bir an önce mesajımı görür

Benim sinmedi dün burda da yazdım. Tesadüf mü bilmiyorum o ilacı verdiğimden beri çocukların avuç içleri 36.7 lere çıktı. Oğlum özellikle ben halen demir ilacının gözetim altında takip edilerek gerekirse tahlil yapılmasının daha doğru olacağına inanıyorum. Kendime de böyle hoppa al mutlaka kullan denildi diye kullandığım için de kızdım. Ben birde damlaları azaltarak başladım. Neredeyse yarı yarıya verdim ama ciddi anlamda bir farklılık oluştu. Üç gündür vermiyorum normale döndük. Sen hemen etkisi çıkmaz dediğin içinde tesadüf mü oldu bu gelişmeler diye düşündüm.

Ya artık gitceksknbi git beee, aklın Türkiyede kendin Fransada, baydın vallaaa

Durup durup hortlayıp kavga cıkarıyorsun, sorunu kendinde ara ,tek destekcin seker portalalı.Hade byeeetabi başarabilirsen

Canım 36.7 dediğin ateş ölçümü mü? Benim kastettiğim palmar solukluk diye geçer, avuç içindeki fal bakılan çizgiler var ya hani, onların pembe pembe değil de soluk olmasını kastediyorum :) ateş ölçümü rastlantidir, pek alakası yok. Kan tahlili 1 yaş civarında bebeklere rutin olarak yapılıyor zaten kansızlık taraması için. Sebebi de dün bahsettiğim durum işte, bu ayda başlayan demir eksikliği ancak o zaman kansızlık olarak görülüyor. Şimdiden ilaç baslanmasinin bir sebebi de, diyelim ki 1 yaşında kansızlık teşhisi kondu ve ilaca başladınız, ilacın etki etmesi yine en erken 3 ay . Geçen zaman da büyüme gelişme konusunda kayıp yaratabiliyor ... avuç içindeki solukluk mevzusunu o yüzden yazdım zaten. Kullanmayacaksaniz bile en azından takip eder, gerekirse Dr a daha erken başvurup kan tahlili yaptirirsiniz diye :) demir ilacının ilk kullanıldığı zamanlar gaz ve alerji yapma ihtimalleri var ama birikmesine bağlı sorunlar bu kadar erken görülmez, uzun zaman ve çok kullanılması lazım .. ❤

Anladım canım 5 ay için doktora gidince sorar geri başlarım. 4. Ay sadece sağlık ocağına götürdüm. Teşekkür ederim

Hatırlarsan ilk gebelik sürecinde konu sahibinin değişmesine neden olan konularda hem fikirdik. O süreçte aynı senin gibi düşünüyordum ki topikten uzun süre ayrıldım doğumdan sonra tekrar yazmaya başladım. 32 yaşındayım aynı fikirde olmadığım insanla medeni bir şekilde tartışabilirim. Yazılarını okuyorum, takip ediyorum. Yazılarını okuyunca seninle ilgili gözümde şöyle bir tablo canlanıyor. Sanki bütün zamanını kitaplarda araştırma yapan, önünde ansiklopediler olan oralardan notlar özetler çıkaran. Doktorlarla heran iletişim halinde olan biri canlanıyor. Bunu olumlu anlamda söylüyorum. Çocuk büyütmeye müthiş önem veriyorsun. Buna da aşırı saygı duyuyorum. Tek sıkıntı o yorumda da bahsettiğim gibi Fransa Türkiye arasındaki kıyas durumu. Türkiye de bile doktorlar ortak bir tavırda değilken sen Fransa da olan durumlardan bahsediyorsun ve bilmem farkında mısın orda uygulananların doğru olduğunu çok fazla savunuyorsun mu desem dile getiriyorsun mu desem bilemedim. Her ülkenin sağlık alt yapısı, sosyal, kültürel yapısı, bilime bakışı farklı. 180. Güne bağlı kalkınmasını çok fazla savunan doktor varken farklı görüşler de hakim. Erkende olabileceğini zar yarar durumuna göre öne süren hekimlerimizde var. Seni kırmak istemezdim dalga geçiyor gibi oldu yorumum. Bunu sanada yazabilirdim aslında orda da hatalı bir davranmış var. Herkesin doğrusu farklı ki ben mutlak bir doğru olduğuna asla inanmayan biriyim. Herkes kafasına yatacak şekilde mimiklerini büyütme yolunda devam edecek. Bebeğine sağlık sanada iyi günler dilerim.

Canım yanlışlıkla sana etiket yaptım Dorothyy seni etiketleyecektim

Chicco aldık biz Polly 2, oğlumda da kullanmıştım bu markayı, gayet güvenli ve sağlam, ama mutlaka ve mutlaka kemeri bağlı olarak kullanmaya alıştırın bebeğinizi, yüksek olduğu için çok riskli.
Ayy bende ondan çok istiyom şuan var babyhope un ama. Galiba ilk defa müsriflik yapicemmm

Canım sanırım Dorothyy y ile beni karıştırdın

Canım yanlışlıkla sana etiket yaptım Dorothyy seni etiketleyecektim
Evet canım farkettim. Teşekkür ederim dediğin kadar değil ama elbette emek veriyorum hiçbir zaman tek fikre sabit kalmamaya çalışıyorum. Ama şurda beni çok yanlış anlamışsınız. Ben fransa daki doktorlar çok iyi demedim asla. Türkiye de de kızımın doktoru var, acil durumlarda ilk oku ararım mesela. Kendisine tüm doktorlardan da çok güvenirim.
Fransa da 4. Ayda ek gıda başlarken ben çocuğuöa 5. Ayı tamamlamasına 1 hafta kala başladım mesela. 1 haziran doğumlu kızım. Fransa da doktor 4. Ay dedi diye illa 4. Ay herkes başlatsın diye bir tavrım olabilir mi allah aşkına.belki de ben kendimi ifade edemedim. Hiçbir şeyi savunmak amacıyla yazmadım sadece ek gıda ile ilgili kafası karışan arkadaşlara ben nasıl yapıyorum, doktorumla nasıl ilerliyoruz bilgi vermek istedim.
Kucağımızda bebekleri olan koca koca kadınlarız yazılanlara, üsluplara inanamıyorum. Cevap vermeye dahi deymeyecek üsluplar. Açıkçası o bahsettiğin dönemde gitmediğime de üzülüyorum. Tek kazancım buradan kazandığım 3-4 arkadaşım. Sen de kendine iyi bak bebişini sağlıkla büyüt.

Çok güzel açıklamışsın. Bir şey soracağım şimdi benim uzak durma nedenim sindirimleri buna hazır mı? Halen benim sütümden geçen bir besin sancı gaz yaparken kendileri direkt alınca nasıl olacak. Şu 5. Ay gelse doktorunu bir görsem korkuyorum minicik mideleri, bağırsakları kaldıramazsa diye annemde kızıyor görende bir tabak kuru fasulye yedirecek sanki diye de elimde değil

Durup durup hortlayıp kavga cıkarıyorsun, sorunu kendinde ara ,tek destekcin seker portalalı.Hade byeeetabi başarabilirsen
Destekçi aradığını sanmıyorum Dorothynin. Destekçi arayacak bi ortamda yok ayrıca. Burada herkese herşeyini soran sensin. Hepimizin buradan kendimize göre doğru olanı ya da yanlış olanı çekebilecek olgunlukta olduğumuzu düşünüyorum. Ama bazılarımız değil demekki.burada paylaşım yaprken herkes kendi doktorunun dediğini paylaşıyor kimse benim doktorum en iyisini biliyor demiyor. Dorothyde aynı şekilde kendi neredeyse onu paylaştı. İnsanları kaçırdığınız yetmedi gerçekten. Bende daha fazla yazacağımı sanmıyorum. Herkes evladıyla sağlıklı sıhhatli uzun ömürlü olsun yeter.

Mesela canım o üç maddeden benimkiler ikisini sağlıyor. 4 ay 10 günlükler baş dik tutuyorlar, sofrada yemek yerken ikiside ağzımıza götürdüğümüz lokmadan elimizdeki çaya kadar incelemeye almışlar ama üçüncü yok annem elma verdi eline diş kaşıyıcu niyetine kullandılar ve bakıyorlar direkt ağza götürmediler

Annen haklı zaten ilk olarak rahat sindirilen besinlerle basliycaz canım .. ve bir çay kaşığı ile basliycaz. Vakti zamanında ilk haftadan emmeyen bebeklere nisastali mama dayadiklarini düşününce sindirim sistemleri o kadar da kötü etkilenmez bence azıcık sebzeden. Eve gidince fotoğraf çekip atayım, kabizliga ya da ishale meyilli bebeklerde kullanılabilecek sebze meyve listesi var ..

Doğduğundan beri Emzik vermeme rağmen parmak emiyor .nasıl iştahla emiyor bi görsen bazen meme emerken parmağınıda sokuyor bazen hızını alamayıp iki başparmağını sokuup emiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…