- 5 Kasım 2019
- 1.059
- 1.395
- 36
Canimcim bu kitabı aldım inceledim, tarifleri ve yolu izleyişi baya başarılı. Tavsiye ederim ...Bende bebise kasik mamasi hipp ve aptamil aldim, gunde 1 ogun alıştırmaya çalışıyorum. Onun dışında elma, muz verdim bir kere ve birkaç kez yogurt :) ilk kizimda doktor, cok guzel listeler vermişti, örnek menüler ama şuan hala gidemedim doktora o yuzden bildiğim kadarıyla, aklımda kalanla devam ediyorum :)
Canım sağol zatenMeyve veren ağacı taşlarlar diye boşuna dememişler.burda herkesin her merak ettiğine sayfalarca yazan tek insanDorothyy çoğumuza satın almamız gereken kitapların pdflerini vermek için özel numarasını vermekten çekinmeyen de o. Sizin saçma sapan komik sorularınıza bilimsel yaklaşan da o. Gerçekten bende artık uzaklaşma taraftarıydım çünkü saçma sapan çocuğumun gözünden ağlarken yaş geliyor normal mi diyen bi platform çok da bana göre değil onu anlamıştım. Araştıran okuyan insanlardan ne kadar çok korkuyorsunuz. Fransada yaşamıyoruz diyen arkadaşlarım Fransada yaşamıyor olabilirsiniz ama gelişmişlik düzeyindeki farklılıklar gayet açık. Dolayısıyla bende orada yaşamıyorum ama oradaki uygulamalarla kendi bilgilerimi harmanlayıp uyguluyorum çocuğuma. Ki Dorothyy bugüne kadar hiç bilmişlik tasladığını görmedim tam tersine tane tane yazar herşeyi, isteyen istediği bilgiyi alır oradan.ay bunu okumaktan gına geldi yazana kadar okumayın olsun bitsin. Ama başka birinin çocuğuna belki yararlı olacak. Gerçekten insanları anlamıyorum ve başta dediğimi yineliyorum. Meyve veren ağacı taşlarlar. Dorothyy
Benim sinmedi dün burda da yazdım. Tesadüf mü bilmiyorum o ilacı verdiğimden beri çocukların avuç içleri 36.7 lere çıktı. Oğlum özellikle ben halen demir ilacının gözetim altında takip edilerek gerekirse tahlil yapılmasının daha doğru olacağına inanıyorum. Kendime de böyle hoppa al mutlaka kullan denildi diye kullandığım için de kızdım. Ben birde damlaları azaltarak başladım. Neredeyse yarı yarıya verdim ama ciddi anlamda bir farklılık oluştu. Üç gündür vermiyorum normale döndük. Sen hemen etkisi çıkmaz dediğin içinde tesadüf mü oldu bu gelişmeler diye düşündüm.Bir de buraya demir ilacı ile ilgili bi püf nokta bilgisi bırakayım, kan tahlili yaptiramayacaksaniz bile sık sık bebislerin avuç içine bakın . Avuç içindeki çizgiler gözünüze soluk görünüyorsa, demir eksikliğine bağlı kansızlık olabilir. Bu, ülkemizde sağlık hizmetlerine erişimin kısıtlı olduğu yerlerde hala aktif kullanılan ve ise yarayan bir muayene yöntemi, en azından içiniz rahat eder soru isaretleriniz azalırbu arada ben demir ilacı başladım ama kızımda gaz vs problemleri benim de olduğu için ben bile aralıklı kullanıyorum . Bi süre bünyesi alışana kadar en azından ... yani anneler ilk şart her zaman sizin icinize sinmesi ...
Ya artık gitceksknbi git beee, aklın Türkiyede kendin Fransada, baydın vallaaaDoktor kıyaslaması asla yapmadım bana da eğildim kordon kopar mı dan başlamak ğzere sorulan, çocuğum ağlayınca göz yaşı geliyor normal mi ye kadar pek çol sorundan gına geldi ancak kimseye bir hakaret içermiyor dye geçtim gittim aynısını yapabilirdin çok zor olmasa gerek. Herkes istediğini yazarcıydın ne olsu bana gelince mi fikrin değişti
Durup durup hortlayıp kavga cıkarıyorsun, sorunu kendinde ara ,tek destekcin seker portalalı.Hade byeeeCanım sağol zatenMune a üyeliğimin iptali için yazdım. İnsanlar kendileri gibi olmayanı sevmiyor, kendi doğruları dışında doğru kabul etmiyorlar bunu anladım. Buna enerjim yok zaten burdan kaç insan kaçırdılar sen biliyorsun. Sonra topikte kimse kalmadı herkes köşesine çekildi diye dert yanarlar. Youtube den mı araştırma yapıyorsun diyen, biz fransada mı yaşıyoruz diyen, mesajları işine göre anlayan zihniyetle daha fazla kendimi yoramayacağım. Umarım mune bir an önce mesajımı görür
Canım 36.7 dediğin ateş ölçümü mü? Benim kastettiğim palmar solukluk diye geçer, avuç içindeki fal bakılan çizgiler var ya hani, onların pembe pembe değil de soluk olmasını kastediyorum :) ateş ölçümü rastlantidir, pek alakası yok. Kan tahlili 1 yaş civarında bebeklere rutin olarak yapılıyor zaten kansızlık taraması için. Sebebi de dün bahsettiğim durum işte, bu ayda başlayan demir eksikliği ancak o zaman kansızlık olarak görülüyor. Şimdiden ilaç baslanmasinin bir sebebi de, diyelim ki 1 yaşında kansızlık teşhisi kondu ve ilaca başladınız, ilacın etki etmesi yine en erken 3 ay . Geçen zaman da büyüme gelişme konusunda kayıp yaratabiliyor ... avuç içindeki solukluk mevzusunu o yüzden yazdım zaten. Kullanmayacaksaniz bile en azından takip eder, gerekirse Dr a daha erken başvurup kan tahlili yaptirirsiniz diye :) demir ilacının ilk kullanıldığı zamanlar gaz ve alerji yapma ihtimalleri var ama birikmesine bağlı sorunlar bu kadar erken görülmez, uzun zaman ve çok kullanılması lazım .. ❤Benim sinmedi dün burda da yazdım. Tesadüf mü bilmiyorum o ilacı verdiğimden beri çocukların avuç içleri 36.7 lere çıktı. Oğlum özellikle ben halen demir ilacının gözetim altında takip edilerek gerekirse tahlil yapılmasının daha doğru olacağına inanıyorum. Kendime de böyle hoppa al mutlaka kullan denildi diye kullandığım için de kızdım. Ben birde damlaları azaltarak başladım. Neredeyse yarı yarıya verdim ama ciddi anlamda bir farklılık oluştu. Üç gündür vermiyorum normale döndük. Sen hemen etkisi çıkmaz dediğin içinde tesadüf mü oldu bu gelişmeler diye düşündüm.
Anladım canım 5 ay için doktora gidince sorar geri başlarım. 4. Ay sadece sağlık ocağına götürdüm. Teşekkür ederimCanım 36.7 dediğin ateş ölçümü mü? Benim kastettiğim palmar solukluk diye geçer, avuç içindeki fal bakılan çizgiler var ya hani, onların pembe pembe değil de soluk olmasını kastediyorum :) ateş ölçümü rastlantidir, pek alakası yok. Kan tahlili 1 yaş civarında bebeklere rutin olarak yapılıyor zaten kansızlık taraması için. Sebebi de dün bahsettiğim durum işte, bu ayda başlayan demir eksikliği ancak o zaman kansızlık olarak görülüyor. Şimdiden ilaç baslanmasinin bir sebebi de, diyelim ki 1 yaşında kansızlık teşhisi kondu ve ilaca başladınız, ilacın etki etmesi yine en erken 3 ay . Geçen zaman da büyüme gelişme konusunda kayıp yaratabiliyor ... avuç içindeki solukluk mevzusunu o yüzden yazdım zaten. Kullanmayacaksaniz bile en azından takip eder, gerekirse Dr a daha erken başvurup kan tahlili yaptirirsiniz diye :) demir ilacının ilk kullanıldığı zamanlar gaz ve alerji yapma ihtimalleri var ama birikmesine bağlı sorunlar bu kadar erken görülmez, uzun zaman ve çok kullanılması lazım .. ❤
Kabızlık falan mı yaptı?Bacım ben başladım bir haftada geri bıraktımoceanlık iş değil benimkiler delirdi
Hatırlarsan ilk gebelik sürecinde konu sahibinin değişmesine neden olan konularda hem fikirdik. O süreçte aynı senin gibi düşünüyordum ki topikten uzun süre ayrıldım doğumdan sonra tekrar yazmaya başladım. 32 yaşındayım aynı fikirde olmadığım insanla medeni bir şekilde tartışabilirim. Yazılarını okuyorum, takip ediyorum. Yazılarını okuyunca seninle ilgili gözümde şöyle bir tablo canlanıyor. Sanki bütün zamanını kitaplarda araştırma yapan, önünde ansiklopediler olan oralardan notlar özetler çıkaran. Doktorlarla heran iletişim halinde olan biri canlanıyor. Bunu olumlu anlamda söylüyorum. Çocuk büyütmeye müthiş önem veriyorsun. Buna da aşırı saygı duyuyorum. Tek sıkıntı o yorumda da bahsettiğim gibi Fransa Türkiye arasındaki kıyas durumu. Türkiye de bile doktorlar ortak bir tavırda değilken sen Fransa da olan durumlardan bahsediyorsun ve bilmem farkında mısın orda uygulananların doğru olduğunu çok fazla savunuyorsun mu desem dile getiriyorsun mu desem bilemedim. Her ülkenin sağlık alt yapısı, sosyal, kültürel yapısı, bilime bakışı farklı. 180. Güne bağlı kalkınmasını çok fazla savunan doktor varken farklı görüşler de hakim. Erkende olabileceğini zar yarar durumuna göre öne süren hekimlerimizde var. Seni kırmak istemezdim dalga geçiyor gibi oldu yorumum. Bunu sanada yazabilirdim aslında orda da hatalı bir davranmış var. Herkesin doğrusu farklı ki ben mutlak bir doğru olduğuna asla inanmayan biriyim. Herkes kafasına yatacak şekilde mimiklerini büyütme yolunda devam edecek. Bebeğine sağlık sanada iyi günler dilerim.Canım 36.7 dediğin ateş ölçümü mü? Benim kastettiğim palmar solukluk diye geçer, avuç içindeki fal bakılan çizgiler var ya hani, onların pembe pembe değil de soluk olmasını kastediyorum :) ateş ölçümü rastlantidir, pek alakası yok. Kan tahlili 1 yaş civarında bebeklere rutin olarak yapılıyor zaten kansızlık taraması için. Sebebi de dün bahsettiğim durum işte, bu ayda başlayan demir eksikliği ancak o zaman kansızlık olarak görülüyor. Şimdiden ilaç baslanmasinin bir sebebi de, diyelim ki 1 yaşında kansızlık teşhisi kondu ve ilaca başladınız, ilacın etki etmesi yine en erken 3 ay . Geçen zaman da büyüme gelişme konusunda kayıp yaratabiliyor ... avuç içindeki solukluk mevzusunu o yüzden yazdım zaten. Kullanmayacaksaniz bile en azından takip eder, gerekirse Dr a daha erken başvurup kan tahlili yaptirirsiniz diye :) demir ilacının ilk kullanıldığı zamanlar gaz ve alerji yapma ihtimalleri var ama birikmesine bağlı sorunlar bu kadar erken görülmez, uzun zaman ve çok kullanılması lazım .. ❤
Canım yanlışlıkla sana etiket yaptımHatırlarsan ilk gebelik sürecinde konu sahibinin değişmesine neden olan konularda hem fikirdik. O süreçte aynı senin gibi düşünüyordum ki topikten uzun süre ayrıldım doğumdan sonra tekrar yazmaya başladım. 32 yaşındayım aynı fikirde olmadığım insanla medeni bir şekilde tartışabilirim. Yazılarını okuyorum, takip ediyorum. Yazılarını okuyunca seninle ilgili gözümde şöyle bir tablo canlanıyor. Sanki bütün zamanını kitaplarda araştırma yapan, önünde ansiklopediler olan oralardan notlar özetler çıkaran. Doktorlarla heran iletişim halinde olan biri canlanıyor. Bunu olumlu anlamda söylüyorum. Çocuk büyütmeye müthiş önem veriyorsun. Buna da aşırı saygı duyuyorum. Tek sıkıntı o yorumda da bahsettiğim gibi Fransa Türkiye arasındaki kıyas durumu. Türkiye de bile doktorlar ortak bir tavırda değilken sen Fransa da olan durumlardan bahsediyorsun ve bilmem farkında mısın orda uygulananların doğru olduğunu çok fazla savunuyorsun mu desem dile getiriyorsun mu desem bilemedim. Her ülkenin sağlık alt yapısı, sosyal, kültürel yapısı, bilime bakışı farklı. 180. Güne bağlı kalkınmasını çok fazla savunan doktor varken farklı görüşler de hakim. Erkende olabileceğini zar yarar durumuna göre öne süren hekimlerimizde var. Seni kırmak istemezdim dalga geçiyor gibi oldu yorumum. Bunu sanada yazabilirdim aslında orda da hatalı bir davranmış var. Herkesin doğrusu farklı ki ben mutlak bir doğru olduğuna asla inanmayan biriyim. Herkes kafasına yatacak şekilde mimiklerini büyütme yolunda devam edecek. Bebeğine sağlık sanada iyi günler dilerim.
Ayy bende ondan çok istiyom şuan var babyhope un ama. Galiba ilk defa müsriflik yapicemmmChicco aldık biz Polly 2, oğlumda da kullanmıştım bu markayı, gayet güvenli ve sağlam, ama mutlaka ve mutlaka kemeri bağlı olarak kullanmaya alıştırın bebeğinizi, yüksek olduğu için çok riskli.
Canım sanırımHatırlarsan ilk gebelik sürecinde konu sahibinin değişmesine neden olan konularda hem fikirdik. O süreçte aynı senin gibi düşünüyordum ki topikten uzun süre ayrıldım doğumdan sonra tekrar yazmaya başladım. 32 yaşındayım aynı fikirde olmadığım insanla medeni bir şekilde tartışabilirim. Yazılarını okuyorum, takip ediyorum. Yazılarını okuyunca seninle ilgili gözümde şöyle bir tablo canlanıyor. Sanki bütün zamanını kitaplarda araştırma yapan, önünde ansiklopediler olan oralardan notlar özetler çıkaran. Doktorlarla heran iletişim halinde olan biri canlanıyor. Bunu olumlu anlamda söylüyorum. Çocuk büyütmeye müthiş önem veriyorsun. Buna da aşırı saygı duyuyorum. Tek sıkıntı o yorumda da bahsettiğim gibi Fransa Türkiye arasındaki kıyas durumu. Türkiye de bile doktorlar ortak bir tavırda değilken sen Fransa da olan durumlardan bahsediyorsun ve bilmem farkında mısın orda uygulananların doğru olduğunu çok fazla savunuyorsun mu desem dile getiriyorsun mu desem bilemedim. Her ülkenin sağlık alt yapısı, sosyal, kültürel yapısı, bilime bakışı farklı. 180. Güne bağlı kalkınmasını çok fazla savunan doktor varken farklı görüşler de hakim. Erkende olabileceğini zar yarar durumuna göre öne süren hekimlerimizde var. Seni kırmak istemezdim dalga geçiyor gibi oldu yorumum. Bunu sanada yazabilirdim aslında orda da hatalı bir davranmış var. Herkesin doğrusu farklı ki ben mutlak bir doğru olduğuna asla inanmayan biriyim. Herkes kafasına yatacak şekilde mimiklerini büyütme yolunda devam edecek. Bebeğine sağlık sanada iyi günler dilerim.
Canım yanlışlıkla sana etiket yaptımDorothyy seni etiketleyecektim
Gaz yaptı canım saç baş yolduracak kadar hemde oğlum sabaha bir çıktı. Kızı annemin yanına verdim sabaha kadar uyuyup uyandı ayaklarını çekip durdu. Bıraktım kullanmayı doktora sorana kadar da vermeyeceğim.Kabızlık falan mı yaptı?
Evet canım farkettim. Teşekkür ederim dediğin kadar değil ama elbette emek veriyorum hiçbir zaman tek fikre sabit kalmamaya çalışıyorum. Ama şurda beni çok yanlış anlamışsınız. Ben fransa daki doktorlar çok iyi demedim asla. Türkiye de de kızımın doktoru var, acil durumlarda ilk oku ararım mesela. Kendisine tüm doktorlardan da çok güvenirim.Canım yanlışlıkla sana etiket yaptımDorothyy seni etiketleyecektim
Çok güzel açıklamışsın. Bir şey soracağım şimdi benim uzak durma nedenim sindirimleri buna hazır mı? Halen benim sütümden geçen bir besin sancı gaz yaparken kendileri direkt alınca nasıl olacak. Şu 5. Ay gelse doktorunu bir görsemCanım burada ek gıda ile ilgili yazdıklarının altına imzamı atmakla birlikte, 6. aydan önce ek gıdaya baslanmamasini öneren Dr larin açıklamasını da ekleyelim, kafası karışan arkadaşlar için .. bir bebeğin ek gıdaya baslamaya hazır olduğunu gösteren belli işaretler vardir öncelikle onları gözlemlemek gerekiyor. Bunlardan ilki başını desteksiz tutabiliyor olması. Sonra sofrada iken yediklerinize ilgi duymaya başladığını gozlemlemeniz lazım ve ağzına bir yiyeceği yaklastirdiginizda onun yiyecek oldugunu anlayarak ağzını açıyor düzeyde olması lazım. Bu şartları sağlayan her bebek ek gıdaya geçebilir :) fakat özellikle sadece anne sütü ile beslenen bebeklerde 6. ayı bekleyin denmesinin sebebi, farklı tatlarla tanışan bebeğin anne sütünden vazgeçme ihtimali. Bunu Dr lar özellikle istemiyorlar çünkü bizim gibi ulkelerde enfeksiyon riski fazladır, hastalıklara karşı aşılama yüksek oranda 6. ayda tamamlanır ve o zamana kadar anne sütünün enfeksiyon hastalıklarından koruması bi tık daha fazla önem teşkil eder ... ama bu konularda hep kâr-zarar hesabı yapılır . Yani bebek anne sütü ile yeterince büyüme gelişme gostermiyorsa ek gıdaya yine erken başlanabilir mesela. Ya da hem anne sütü hem mama ile besleniyorsa yine mamadan kurtarmak adına ek gıdaya erken başlanabilir deniliyor . Kısacası her bebek kendine özgü ve bütün bu şartları sizi takip eden Dr larinizla bizzat kendiniz bi araya gelerek konuşup, size en uygun yola yine kendiniz karar vereceksiniz :) anne olmak zor . Herkes çocuğu için en iyisini istiyor ve aslında herkes derinde birbiriyle gizli empati yaptigi için, diğer çocuklar adına da en iyisı olsun diye bildiklerini paylaşıyor. Sonra bilinenler çakışmaya başlayınca da böyle gerginlikler olabiliyor. Oysaki başlangıca bakarsak gruptaki herkes diğerlerinin de iyi olması için paylaşıyor bildiğini ... birbirimizi hirpalamanin alemi yok :) herkese sevgiler ...
Destekçi aradığını sanmıyorum Dorothynin. Destekçi arayacak bi ortamda yok ayrıca. Burada herkese herşeyini soran sensin. Hepimizin buradan kendimize göre doğru olanı ya da yanlış olanı çekebilecek olgunlukta olduğumuzu düşünüyorum. Ama bazılarımız değil demekki.burada paylaşım yaprken herkes kendi doktorunun dediğini paylaşıyor kimse benim doktorum en iyisini biliyor demiyor. Dorothyde aynı şekilde kendi neredeyse onu paylaştı. İnsanları kaçırdığınız yetmedi gerçekten. Bende daha fazla yazacağımı sanmıyorum. Herkes evladıyla sağlıklı sıhhatli uzun ömürlü olsun yeter.Durup durup hortlayıp kavga cıkarıyorsun, sorunu kendinde ara ,tek destekcin seker portalalı.Hade byeeetabi başarabilirsen
Mesela canım o üç maddeden benimkiler ikisini sağlıyor. 4 ay 10 günlükler baş dik tutuyorlar, sofrada yemek yerken ikiside ağzımıza götürdüğümüz lokmadan elimizdeki çaya kadar incelemeye almışlar ama üçüncü yok annem elma verdi eline diş kaşıyıcu niyetine kullandılar ve bakıyorlar direkt ağza götürmedilerCanım burada ek gıda ile ilgili yazdıklarının altına imzamı atmakla birlikte, 6. aydan önce ek gıdaya baslanmamasini öneren Dr larin açıklamasını da ekleyelim, kafası karışan arkadaşlar için .. bir bebeğin ek gıdaya baslamaya hazır olduğunu gösteren belli işaretler vardir öncelikle onları gözlemlemek gerekiyor. Bunlardan ilki başını desteksiz tutabiliyor olması. Sonra sofrada iken yediklerinize ilgi duymaya başladığını gozlemlemeniz lazım ve ağzına bir yiyeceği yaklastirdiginizda onun yiyecek oldugunu anlayarak ağzını açıyor düzeyde olması lazım. Bu şartları sağlayan her bebek ek gıdaya geçebilir :) fakat özellikle sadece anne sütü ile beslenen bebeklerde 6. ayı bekleyin denmesinin sebebi, farklı tatlarla tanışan bebeğin anne sütünden vazgeçme ihtimali. Bunu Dr lar özellikle istemiyorlar çünkü bizim gibi ulkelerde enfeksiyon riski fazladır, hastalıklara karşı aşılama yüksek oranda 6. ayda tamamlanır ve o zamana kadar anne sütünün enfeksiyon hastalıklarından koruması bi tık daha fazla önem teşkil eder ... ama bu konularda hep kâr-zarar hesabı yapılır . Yani bebek anne sütü ile yeterince büyüme gelişme gostermiyorsa ek gıdaya yine erken başlanabilir mesela. Ya da hem anne sütü hem mama ile besleniyorsa yine mamadan kurtarmak adına ek gıdaya erken başlanabilir deniliyor . Kısacası her bebek kendine özgü ve bütün bu şartları sizi takip eden Dr larinizla bizzat kendiniz bi araya gelerek konuşup, size en uygun yola yine kendiniz karar vereceksiniz :) anne olmak zor . Herkes çocuğu için en iyisini istiyor ve aslında herkes derinde birbiriyle gizli empati yaptigi için, diğer çocuklar adına da en iyisı olsun diye bildiklerini paylaşıyor. Sonra bilinenler çakışmaya başlayınca da böyle gerginlikler olabiliyor. Oysaki başlangıca bakarsak gruptaki herkes diğerlerinin de iyi olması için paylaşıyor bildiğini ... birbirimizi hirpalamanin alemi yok :) herkese sevgiler ...
Annen haklıÇok güzel açıklamışsın. Bir şey soracağım şimdi benim uzak durma nedenim sindirimleri buna hazır mı? Halen benim sütümden geçen bir besin sancı gaz yaparken kendileri direkt alınca nasıl olacak. Şu 5. Ay gelse doktorunu bir görsemkorkuyorum minicik mideleri, bağırsakları kaldıramazsa diye annemde kızıyor görende bir tabak kuru fasulye yedirecek sanki diye de elimde değil
Doğduğundan beri Emzik vermeme rağmen parmak emiyor .nasıl iştahla emiyor bi görsenMerhaba arkadaşlar biz 4.5 aylık olduk , eller fazlasıyla elde ve su iki gündür de parmk emmeye o şekilde uyumaya başladı, sizde durumlar nasıl, acaba emzik versem parmağı bırakır mı, emzik tavsiyelerinizi bekliyorum