2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    228
Kızlar gece beslenmesini ne yapıyorsunuz??? Benim bebeklerim 4 ay 5 günlük oldular. Oğlum zaten sık uyanıyor kendi acıkınca uyanır. Bazen 2 saatte bazen 3 saatte çok nadir 4 5 saat uyudu. Toplasam üç defayı geçmez. Kızımda tam tersi bıraksam 5 6 saat kesintisiz uyur. Onu da toplasam 3 defa acıktığı için uyanması olmuştur olmamıştır. 4 saati geçmeyecek şekilde saatimi ayarlıyorum. 3 4 saatte besliyorum. Akşam 8 9 gibi gece uykularına yaptırmadan 120 cc mama veriyorum. Sonrası saat ayarlı. 4 saatte kendileri uyansa çok rahat edeceğim 😅😅
Ben 6 saat uyumasına izin veriyorum . Acikirsa 6 saati beklemeden uyanabiliyor zaten

Ben 3 aylıkken sormustum dr a ,5- 6 saate kadar uyandırma artık demişti , oyle yapıyorum şuan, ama fazlasını bılmıyorum işte
Ben 20 günlükten beri uyuduğu zaman uyandirmadim hiç .. kaçta uyanırsa o zaman verdim sütünü mamasini. Bazen 3 saatte bazen 6-7 saatte uyandı ama kilo alımı çok değişmedi canım ... aylık aldığı miktar aslında doğum kilosuyla da çok ilişkili .. persentil tablosundan bahsetmiştim ya ordan takip edebilirsin başlangıç kilosuna göre ... mesela 4-5 ay arası bizimkilerin ortalama 400 gr alması gerekiyor.

Kaç günlük bebeğin canım. Benimde geçen hafta cinnet geçirme noktasına getiren kızım 5. Aydan gün almaya başladığımız ilk gün bir şey oldu. Gündüz uykuları düzeldi 😂
11 haziran doğumlu, 4 buçuk aylık tam şuan, normalde bebek arabasıyla çıktığımızda pek hoşlanmıyordu, hızlı hızlı dolaştırıp geliyordum, iki gündür onu da çok sevdi baya eğleniyor, bakınıyor hiç ağlama mızmızlanma yok, bir anda büyüdü resmen, güncelleme geldi herhalde 😅
5.ayda da aşı var yine, inşallah aynı şeyler olmaz 🥶

Benim kızım uyanmıyor 🤷oğlum zaten sık uyanıyor o doğduğu günden aç 😂 kızımda durum farklı 4 aylık bebek yetişkin gibi hiç uyanmadan sabah etmesi ne bilim çok mantıklı gelmiyor 🤷
Az önce yazdım canım benim kızım 20 günlükten beri bazen 6-7 saat uyuyabiliyordu ve ben o zaman bile çok dokunmadım ve kilosu da etkilenmedi ... persentil olarak almesi gereken kiloyu aldı her ay ne eksik ne fazla ..

Keske saatli olsa biz de ona gore ayarlasak kendimizi.Buna da sukur napalim
Benim bebek iki tane ikiside farklı iki dünya. İkisine uyanmak falan zor oluyor kızımı oğlum uyandığı zaman besliyorum. Huyunu almışım 4 saat mutlaka uyumalı yoksa yemez. 4 ten sonra acıksada uyanmıyor. Deli gibi çekiyor biberonu uyandırmadığımı ve bu şekilde 2 saat daha uyuduğunu düşününce kötü oluyorum. Birkaç aya inşallah ek gıda başlayınca gece artık saat işini bitiririm.

Az önce yazdım canım benim kızım 20 günlükten beri bazen 6-7 saat uyuyabiliyordu ve ben o zaman bile çok dokunmadım ve kilosu da etkilenmedi ... persentil olarak almesi gereken kiloyu aldı her ay ne eksik ne fazla ..
Aslında bakarsan benimkilerde kilo problemi yok fazlasıyla da alıyorlar maşallah. Yapamıyorum kızım aç kalıyor sanki gibi hissediyorum. Kilo almasalar falan kendi kendimi haklı çıkaracağım da o da yok 😂😂

Hurma ve ıncırle bastırabılırsın canım ben oyle yapıyorum:KK66: ben de anca kılomu kprıyorum ana 10 kılom fazla :KK43: emzırorken veremessek bıdahadaha zor sanırım, emzırmek iyi kalorı yakıyor
Bugün bir veda yaptım bakayım yarın başlıyorum ben de şekeriz 21 güne “yine” 🤪
Ben oğlumda fazla kilolarımı emzirme bitince 2 yılın sonunda vermiştim, şimdi hedefim yaza kadar normal görünümüme dönmek, emzirmek büyük avantaj, ben de bunu kullanmak istiyorum. Çaylar aldım, papatya, rezene ve ısırgan, süt için bunlar destek olur, tatlıyı bıraksam zaten kilo veririm de işte neden böyle oldu anlamıyorum. Regl de olmadım ben henüz, onun da etkisi olabilir mi acaba.
Sizler regl oldunuz mu?

Benim de bebeğim de sıkıntı yoksa genel olarak 5 saat uyuyor 11 de yatarsa 4 buçuk 5 gibi acikinca.uyanıyor ama bu ara 4. Ay ayağı sanırım bozuldu uyurken ağlıyor ağlama nöbetleri yaşıyoruz
Ben şunu farkettim, eğer sırt üstü yatırırsam ki bunu çok az yapıyorum o zaman ağlıyor ve hemen uyanıyor, yüz üstü yatırdığımda hiç ağlayarak uyanmadı. Sizin diş de olabilir, diş zamanı uykuda ağlamalar olur

11 haziran doğumlu, 4 buçuk aylık tam şuan, normalde bebek arabasıyla çıktığımızda pek hoşlanmıyordu, hızlı hızlı dolaştırıp geliyordum, iki gündür onu da çok sevdi baya eğleniyor, bakınıyor hiç ağlama mızmızlanma yok, bir anda büyüdü resmen, güncelleme geldi herhalde 😅
5.ayda da aşı var yine, inşallah aynı şeyler olmaz 🥶
Benim kızın huyu huy değil maşallahı var cazgır biraz 😂 o da puset, bebek arabası falan cinleri geliyor sanki 😂😂 dışarı çıkmaktan da hoşlanmazdı 4. Ay aşısı için çıktık çok hoşuna gitti. Büyüdükçe düzelecek her şey inşallah 🙏

Ben oğlumda fazla kilolarımı emzirme bitince 2 yılın sonunda vermiştim, şimdi hedefim yaza kadar normal görünümüme dönmek, emzirmek büyük avantaj, ben de bunu kullanmak istiyorum. Çaylar aldım, papatya, rezene ve ısırgan, süt için bunlar destek olur, tatlıyı bıraksam zaten kilo veririm de işte neden böyle oldu anlamıyorum. Regl de olmadım ben henüz, onun da etkisi olabilir mi acaba.
Sizler regl oldunuz mu?
Bende 1 yaş stüdyo foto çekimine vermek istiyorum yoksa çocukların büyük büyük teyzeleri gibi duracağım resimlerde 😂😂😂ben 3. Reglimi de yeni oldum bitti.

Ya senide rehin aldım ama bizim netleşti annem covid pozitif çıktı aynı evdeyiz bendede hafif sırt ağrıları var 4 gündür çok az şikayetim var yani sen ilaç kullanmıştın çok mu ilerledide kullandın yoksa bugünlerden sonramı ilerliyor ? Gerçekten bebeğim için endişeleniyorum tecrübelilere danışıyorum.

Yok canım estagfirullah olur mu ben de pozitif olduğumu öğrenince çok kötü olmuştum ağlamıştım bile. Ben pozitif çıkar çıkmaz kullanmıştım. İlacın yanı sıra bir aylık d vitamini içtim ampul olarak ve her gün yüksek doz c vitamini.

Ben geceleri ılk ıkı ay cok gırdım,baktım dogum kılosuna ek kılolar eklenıuor bıraktım, bide helvaya da cok abanmıstım ama asıl olayın su oldugunu anlayınca azalttım ama bi motıvasyon sart, bu 10 kiloyu 3 ayda rahat verırız bnce , gaz verelım bırbırımıze:)))

Aynen ya ekleniyor 😔 fıstıklı kürek helvaaa en sevdiğimmm 🤭 olabilir valla 😄🥳

Bebeklere çok da müdahale etmemek gerekiyor galiba ya 🤔
Aslında bakarsan benimkilerde kilo problemi yok fazlasıyla da alıyorlar maşallah. Yapamıyorum kızım aç kalıyor sanki gibi hissediyorum. Kilo almasalar falan kendi kendimi haklı çıkaracağım da o da yok 😂😂
Uyku beyindeki sinaps oluşumları düzenlemeleri için gerekli canım bence fiziksel büyümeden daha önemli beyin gelişimi 🙂 aç kalmaz o küçük canavarlar merak etme. ..

Yok canım estagfirullah olur mu ben de pozitif olduğumu öğrenince çok kötü olmuştum ağlamıştım bile. Ben pozitif çıkar çıkmaz kullanmıştım. İlacın yanı sıra bir aylık d vitamini içtim ampul olarak ve her gün yüksek doz c vitamini.
Evet bende onları düşünmüştüm kullanayım bende.

Sizler regl oldunuz mu?
Ben de olmadım, tatlı ole bişey ki yedıkce yıyesın gelıyo, unutunca cok canın cekmıyo ,hurma ve ıncıre yada meyveye sarılıyorum ben krizlerde

X