2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    228
Merhabalar oglum bugun 4 ay 3 gunluk. Cok gazli bir bebek degildi inanilmaz yordugunu soyleyemem. Sadece 2 aylikken idrar yolu enfekaiyonu gecirdik(cok huysuzdu ve surekli agliyordu),antibiyotik tedavisi ile gecti. 3 gundur yine cok huysuz idrar testive kulturundw enfeksiyonda cikmadi.4 aydir geceleri 2 kere uyanan cocuk saat basi kalkmaya basladi. Buyume atagi yada dis cikarma diye dusunuyorum.bu donemde bu tarz sorun yasayanlar varmi aranizda?

Merhaba

Demir takviyesi başladınız mı? Başladıysanız ne kullanıyorsunuz ve ne miktarda? Yan etki göreniniz var mı kaka yapamama gibi.

Cocuk dr una mı goturuyorsun canum? Benım bebegın vajinasında da dışa dogru etler vardı , dr normal dedi ama içim hiç rahat degıl hala , hatta kendı kadındıgumcuma da gosterdim, kızlık zarı bu , bi sorun yok dedi 😐 baska bebek pıtısı da bılmedıgımden kuyaslayamıyorum sorunmu degılmı diye inş drgıldır, ozel bi uzmnlık alanı varmı,normal cocuk dr una mı goturceksın
Kadın doğuma götüreceğim sanırım.genetik olabiliyormuş. Teyzesinde de bebekken olmuş geçmiş keremle.
Bu işin uzmanı kadın dopumcu, normal dediyse içinde bir şey kalmasın bazı çocuklarda öyle oluyormuş. Ara ara kontrol ettirirsin başka bir muayeneye gittiğinde.

Kadın doğuma götüreceğim sanırım.genetik olabiliyormuş. Teyzesinde de bebekken olmuş geçmiş keremle.
Bu işin uzmanı kadın dopumcu, normal dediyse içinde bir şey kalmasın bazı çocuklarda öyle oluyormuş. Ara ara kontrol ettirirsin başka bir muayeneye gittiğinde.
Olmaması için ne yapmak lazim

Merhabalar oglum bugun 4 ay 3 gunluk. Cok gazli bir bebek degildi inanilmaz yordugunu soyleyemem. Sadece 2 aylikken idrar yolu enfekaiyonu gecirdik(cok huysuzdu ve surekli agliyordu),antibiyotik tedavisi ile gecti. 3 gundur yine cok huysuz idrar testive kulturundw enfeksiyonda cikmadi.4 aydir geceleri 2 kere uyanan cocuk saat basi kalkmaya basladi. Buyume atagi yada dis cikarma diye dusunuyorum.bu donemde bu tarz sorun yasayanlar varmi aranizda?
4 aydir ara ara hep oyleyiz galiba bizimki atakli dogmus😆 Sizin buyuk ihtimalle 4. Ay atagidir. Internette de bakarsaniz baya meshur bi ay🤦‍♀️😑

Olmaması için ne yapmak lazim
Ah canım bir bilsem. Net bir şey söylemiyor internette. Kimi diyo oranın doğal yapısını bozmamak için aşırı temizlik yapmadım yine de oldu, kimi diyor çok güzel temizliğini yaptım yine de oldu. Bence ırsi. İç dudakları ara ara açmak olabilir belki çözümü. Bizimki yarıya kadar birleşmiş erken mi yakaladım göreceğiz pazartesi.
Bir de 20 gündür falan çişine takmıştım kafayı az mı yapıyor diye.Bez sayısı azalmıştı.az az sızıntı şeklinde yapması da bir belirti. belirtiyi takip etmek lazım

Biz de 4 ay 3 günlüğüz. 3 gundur huyy suyy sapıttı, ataktayız sanırım. Aslında oyun halisında anakucagında besıgınde donence ile ,el ayak bileklıklerıyle fln derken vakır gecırebılıyorduk uyanıkken, şimdi tek istedıgı kucakta gezmek, hiç alıştırmadık halbuki kucaga.. ne oyuncak istiyo ne basks bişey. Bi de yatcagını anlar anlamaz deli gibi uykusu olsa bile ınatlasıyo uyumsk istemıyo. Bu atak 1 aymıs ayvayı yedık😐

Biz de 4 ay 3 günlüğüz. 3 gundur huyy suyy sapıttı, ataktayız sanırım. Aslında oyun halisında anakucagında besıgınde donence ile ,el ayak bileklıklerıyle fln derken vakır gecırebılıyorduk uyanıkken, şimdi tek istedıgı kucakta gezmek, hiç alıştırmadık halbuki kucaga.. ne oyuncak istiyo ne basks bişey. Bi de yatcagını anlar anlamaz deli gibi uykusu olsa bile ınatlasıyo uyumsk istemıyo. Bu atak 1 aymıs ayvayı yedık😐
Bizde 3 ay 16 günlüğüz benim oğlum 16 gündür sapıtmış geceleri yarım saate bi kalkmalar yerde durmak istemiyor bişey içmek istemiyor hep mız mız uyumamak için direniyor hep 16 gündür zombi gibiyim

Merhaba kızlar benim kızım 13 Ekim'de 4 aylık olacak.
Bizim taşınma yerleşme yeni şehire yeni okula alışma süreci derken zaman çok hızlı geçti.
Taşınma yerleşme sürecinde kızım çok huysuz ve ağlıyordu biz gaz sancısı baya arttı yada hava değişikliği oldu ondan hastalandı falan dedik.
Kızım 2 gün 38 derece ateşle durdu hastaneye götürdük hava değişimi sıcak nemli bölgeden serin kuru havaya gelince normal dedi doktor. Neyse ateşlendikten 2 gün sonra kızımın alt çenesinde 2 diş belirdi 😌 tecrübesizlik 3.5 aylık kızım diş çıkarıyormuş meğerse.
Hep bu aylarda salya artar elleri ağzında olur normal diye bildiğim için hiç diş olma ihtimalini düşünmemiştim
Dişi bu kadar erken çıkarmasına üzüldüm. İnşallah diğerleri arka arkaya çıkmaz 7.8. ayları bekler

Eklentiler

• IMG_20201011_103446.jpg
    IMG_20201011_103446.jpg
    69,3 KB · Görüntüleme: 49
Bebeklerinizin altını neyle temızlıyırsunuz, ben kaynatılmıs su ve pamukla temızledım 4 ay, artık ıslak mendile gecsemmi🤨
Ben hala pamukla ve kaynatilmis suyla temizliyorum ve devam edicem. Islak mendil kendimiz bile cildimize sursek kuruyup tahris olur. Zaten bez bagli diye pisik riskleri cok fazla. Hep boyle yapmayi dusunuyorum. Trendyolda pamuklari indirimli aliyorum canim evde baya stoklu sen de oyle yap istersen

Bizde 3 ay 16 günlüğüz benim oğlum 16 gündür sapıtmış geceleri yarım saate bi kalkmalar yerde durmak istemiyor bişey içmek istemiyor hep mız mız uyumamak için direniyor hep 16 gündür zombi gibiyim
Kizlar 2 bucuktan beri dogru duzgun uyuyamadim. Anneyim sakin olmaliyim diyorum ama bazen gercekten enerjim kalmiyor boyle dusununce de kendime kiziyorum sukursuzmusum gibi hissediyorum😕 Gunduz de 2 gundur kafasini kaldiriyor kucaga al diye. Uyumak da istemiyor ama uykusuzluktan asiri huzursuz. Saglikla atlatalim bu donemi insaAllah amin

Kizlar 2 bucuktan beri dogru duzgun uyuyamadim. Anneyim sakin olmaliyim diyorum ama bazen gercekten enerjim kalmiyor boyle dusununce de kendime kiziyorum sukursuzmusum gibi hissediyorum😕 Gunduz de 2 gundur kafasini kaldiriyor kucaga al diye. Uyumak da istemiyor ama uykusuzluktan asiri huzursuz. Saglikla atlatalim bu donemi insaAllah amin
Eşimde bana şükret diyor sanki gece gündüz kendisi bakıyor ya bebeğe gelince Bi kucağa alır bırakır telefona gömülür bana gelince şükretmesini bilmiyon diyo en büyük sabrıda kocam için versin bana inşallah allah 😃😃bazen benim de sabrım bitiyor ama geçecek bu günler inşallah akıllı uslu çocuklar olacaklar

Merhaba kızlar benim kızım 13 Ekim'de 4 aylık olacak.
Bizim taşınma yerleşme yeni şehire yeni okula alışma süreci derken zaman çok hızlı geçti.
Taşınma yerleşme sürecinde kızım çok huysuz ve ağlıyordu biz gaz sancısı baya arttı yada hava değişikliği oldu ondan hastalandı falan dedik.
Kızım 2 gün 38 derece ateşle durdu hastaneye götürdük hava değişimi sıcak nemli bölgeden serin kuru havaya gelince normal dedi doktor. Neyse ateşlendikten 2 gün sonra kızımın alt çenesinde 2 diş belirdi 😌 tecrübesizlik 3.5 aylık kızım diş çıkarıyormuş meğerse.
Hep bu aylarda salya artar elleri ağzında olur normal diye bildiğim için hiç diş olma ihtimalini düşünmemiştim
Dişi bu kadar erken çıkarmasına üzüldüm. İnşallah diğerleri arka arkaya çıkmaz 7.8. ayları bekler
Maşallah fıstığa ilk incileri çıkarmış hayırlısıyla darısı diğer bebişlere

Bebeklerinizin altını neyle temızlıyırsunuz, ben kaynatılmıs su ve pamukla temızledım 4 ay, artık ıslak mendile gecsemmi🤨
Ebebekte bebek temizleme pamuğu var ondan alıyorum ben kaynatılıp soğutulmuş bir bardak suya bir yemek kaşığı zeytinyağı ve bir damla lavanta yağı ekleyerek iki üç gün kullanacağım kadar bir miktarını ıslatıyorum onunla temizliyorum ıslak mendil içime sinmiyor en doğalım diyeninde bile koruyucu madde var

Eşimde bana şükret diyor sanki gece gündüz kendisi bakıyor ya bebeğe gelince Bi kucağa alır bırakır telefona gömülür bana gelince şükretmesini bilmiyon diyo en büyük sabrıda kocam için versin bana inşallah allah 😃😃bazen benim de sabrım bitiyor ama geçecek bu günler inşallah akıllı uslu çocuklar olacaklar
Sorma ya , kızınla sohbet et buraz dıyorum, elınde telefon oyunu acık, cocuk oyun halısında, uzaktan sesleniyo kızım nabıon diye yuzune bıle bakmadan, telefonda oyuna devam ederek..komıkler ya, kendılerı cocuk bunların oyun oynayıpduruyolar

Canim esim aksam geliyor 6 gibi. Duş yemek derken zaten 8 e geliyor saat. Bebegi uyutma saati diyerek esime sen de gel yanimiza diyorum. Ben emziriyorum esim de ayaginda salliyor o arada muhabbet etmis oluyoruz. 1 gun gelmedi telefonla ugrasti uyardim ne zaman muhabet edicez diye. 1 saat da olsa muhabbet oluyor ve telefon aradan cikmis oluyor. Sen de oyle yapmayi dene yaninizda otursa bile yeterli

4 aydir ara ara hep oyleyiz galiba bizimki atakli dogmus😆 Sizin buyuk ihtimalle 4. Ay atagidir. Internette de bakarsaniz baya meshur bi ay🤦‍♀️😑
Bu saat başı kalkma olayı çok yorucu ya ne yapmak lazım bilmiyorum.. mesela uyanınca hemen meme istiyor mu? Gece mamada veriyorum ama yok..birde emerse tek göğüs emiyor uyuya kalıyor

X