Kızlar herkese selam
nasılsınız? Ben pek sık giremiyorum eskisi gibi, bebeğin algilarinin açılmasıydı, ataklardi, taşınmaydı derken ... yeni yeni toparlaniyorum :) son birkaç gündür süt sağarken fark ettiğim bi deneyimimi sizinle paylaşmak istedim. Biz izmirden ilk olarak eşimin ailesinin yanına uğradık adanaya. Pandemi nedeniyle toplu taşıma yolculuğu yapamadiklarindan bebeği görmeye gelememislerdi, o yüzden biz gittik . Neyse . Adana malum çok ama çok sıcak ve nemliydi. Bebegim sıcaktan dolayi sık sık süt icmek istedi . Ama beni emmiyor olmasina, yaklasik 10 saat süren İzmir adana yolculugumuzda sütümü düzgün sağamamış olmama ve oradayken su içme fırsatı da pek bulamama rağmen Adana'da sütüm de giderek çoğaldı ve kıvamı baya sululaştı. Ben de baya sevindim sütüm artti diye
Sonra tekrar yola çıktık ve bildiginiz gibi ağrıya geldik. Burada hava İzmir ve adanaya göre epeyce soğuk, ben kızımda kışlıklara geçtim bile. Kışın ne giydiricem bilmiyorum
gün içinde yine ılık sayılır ama gece 1 derecelere kadar düşüyor şimdiden. Buradayken sütü daha düzenli sağmaya çalıştım ama fark ettim ki miktarı onceye gore baya azalmış . Adana'da neredeyse mamaya ihtiyaç duymayacak kadarken şimdi günlük öğünün yarısı mamaya dönüştü diyebilirim. Ama fark ettiğim burada süt kıvamı inanılmaz yağlı. Hatta o kadar yagli ki adanada 20 dk da sagdigim sutu burda 1.5 saat uğraşarak sağıyorum. Ve burada bebek de aslında pek acikmiyor sanki, az miktarda süt ile doyuyor gibi, çok süt içesi yok ... Velhasılı kelam bunu ne için anlattım, ben kafayı çok takiyordum şu internetteki bebek günde şu kadar süt içmeli hesaplarına muhabbetlerine falan. Ama bizzat deneyimim ve gözlemim gosteriyor ki, gerçekten anne sütü miktarı ihtiyaca göre şekilleniyor, kendinizi sütüm az diye yıpratmayın(bunu söylesem de analık bilinçaltım hala bi nebze endişeli tabii ki-çok kolay olmadığını biliyorum) . Bir de bebek emmiyor süt azalacak kaygısı da yaşamayın, ben 3 aydır sağıyorum. Yeri geldi saatlerce 1 damla sağamadim yeri geldi foşur foşur kendiliğinden aktı-özellikle psikolojim çok ama çok etkiledi bunu ve son keşfime göre de hava şartları çok etkiliyor ... işte böyle. Cok uzattim ama umarım birilerinin işine yarar bu bilgi