- 15 Ekim 2019
- 6.087
- 13.824
Sizinkide gayet iyi bence ama Bizimki 1 aylikken 4.100 dü , 800 gr almisti 1 ayda aslinda sorun bu degil kemikleri saglam olsun kilo alir veririlerde işte vucut kanlaniyo canlaniyo biraz kiloda iyi olurCanim bizimki 2700 dogdu, bir aylıkken 3750ydi, 2 aylikken 4300 civari olur diye tahmin ediyorum. Persentil cok dusmedigi surece iyi diyorlar aslinda. Bizim hep yuzde 20 persentilde kilo mesela. Mama vermiyorlar.
Ay sakın oyle bisey yapma şurubun yarisini icine cekersin öylede yani bilmiyorum niye oyle bisey demis ama bence hepsini degil yaBanada bu ölçeğin hepsini doldurmamı söyledi sağlık ocağındaki ebe bana çok geldi
Benim de 43 günlükken 5400 du herkes çok tombul boyu 56 cm çok meme veriyon diyo kaynanam yanlış mi yapiyom.bilmiyorumKizlar benim bebiş 47 günlük kilosu 4.600 boyuda 56 cm doktor kiloya az dedi3.300 doğmuştuk bi sabah bi aksam mama veriyorum diger zaman larda meme emiyor mamayi artir dedi gunde 4 kere vercem sanırım insallah kilo alimi normale döner
İlk çocuğumda çift bez önermişlerdi bana da altı aylık olana kadar kullandık.hiçbir sorunu yok şükür bu konuyla ilgili.bir doktor da çift beze hiç gerek yokmuş demişti.sizde de hiç sorun olmaz umarımKalça USG çektiren varmı kızlar biz tam 50 gunluguz bugün cektirdirk sağ bacakta tıp 2 a var dedi 1 ay sonra kontrole çağırdı çift bez dedi bizim gibi olan var mı önceki çocuklarında gectimj acaba canım sıkıldı biraz ama buna da şükür kışın kistler geçene kadar ölüp ölüp dirilmisdik Allah başka dert vermesin
Ben doktoruma sordugumda emzirmek için 2-3 saati bekleyecekmıyım diye, o da hayır her istedıgındr ver bizim turk bebelerine uymuyo o kural dediydi:) acıktıkca verıyosan bence sorun yok, sütğn yarıyo demekki ii bişeyBenim de 43 günlükken 5400 du herkes çok tombul boyu 56 cm çok meme veriyon diyo kaynanam yanlış mi yapiyom.bilmiyorum
Çok geçmiş olsun canımEvet aşıyı ultrasonu hepsini yatırdık bitirdik darısı artık diğerlerine
Canım benim çok geçmiş olsun. Benim başıma gelmedi ama bi akrabamızın kızında kalça çıkığı vardı iyi bakmadılar çocuk 6 aya kadar çelik korseyle gezdi. Sen doktorun dediğini uygula, Umarım çok çabuk geçer. Sağlık diliyorum evlatlaraKalça USG çektiren varmı kızlar biz tam 50 gunluguz bugün cektirdirk sağ bacakta tıp 2 a var dedi 1 ay sonra kontrole çağırdı çift bez dedi bizim gibi olan var mı önceki çocuklarında gectimj acaba canım sıkıldı biraz ama buna da şükür kışın kistler geçene kadar ölüp ölüp dirilmisdik Allah başka dert vermesin
Sanırım belli dönemlerde yapıyorlar bunu. Bizimde 2 hafta önce kadar oluyodu o kadar çok korktum ki bende çocuk hissedip memeyi çekip çekip bırakıyodu. Şimdi daha iyi. Burnunu her emzirmeden önce temizle, D vitaminini aksatma, mümkünse sabah güneşi alsın azıcık. Dik emzir ve gece uykun nasıl bilmiyorum ama biraz daha ayık ol korkma hemen yan çevirirsin ben bunlara dilkat ettim Allaha emanet. Yenidoğan döneminden çıkarken dakikada nefes alıp verme sayıları azalıyormuş, e emmekte fazla efor istiyor ona uyum sağlamak için yaşanabiliyormuş böyle. Gecelerden çok korkuyorum uyku hali bu. Ben gece uyandığım gibi hemen yaprak dökümünü açıyorum telefondan o uykumu açıyo benim :)Bebegın bogazına süt kaçıp tıkanan varmı , bugun oldu cok korktum
Büyük oğlum var bı de 4 yaşında kızım kızı ikiledik oğlan tek
Ahh evlat yürek sızısıArada oluyodu sırtını cevırıp vurdugumda gecıyodu, bugun gecmedı bira uzun sürdu gıbı oldu ,korktum cok,kızardı falan . Naocamı sasordım,kapıya cıkıp komsudan yardım istedım stresten , o bogazına bişi kactı sandı parmagını agzına soktu , drdım emerken oldu , sonrasırtına vurdu biraz ,ben dr o esnada telastan eşimimi acili mi arasam diye telefonu aldım elime fln derken, normale dondu şükür nefes. Elim ayagım titriyo hala ,cok korktum, şimdi de ya komşu koronaysa parmagını soktu dıyorum ama ole bi anda insana kal gelıyo destek arıyo.. 112 nin gelmesi cok geç. İlkyardım videosu ızlıycem bolbol..
Cocukta cok korktu hakkaten
Ben pek düzenli kullanamıyorım uyku saatlerine denk geliyor hepBende 3 kez 2 ml veriyorum çok etkili bugün Dr ne kullanıyorsun diye sordu nurse dedim zaten o çok etkili güzel dedi
Ben de aksamları bir cay kasıgı verıyorum bundan ama hala cok gazımız var , kaç cay kasıgına denkgelıuo sızın verdıgınıxBen pek düzenli kullanamıyorım uyku saatlerine denk geliyor hep
O an sirt ustuyken yapiyorum canim one dogru cevirirsem bogazinda iyice kalir diye koekuyorum ama buyudukce su bile icince bogazinda kaliyor ve onu uygularsan rahatlar.Bu dediğini sırt ustuyken mi yapıyosun canım? Ters cevırıp mi
Allah korusun onlar uzun sure nefssiz kalinca olur ya. Bu gecici oluyor yine de Allahim yasatmasin cok korkuyoruz malesefİnternetten birsrü ilk yardım videosu izledim ama hepsi bogaza birşey kacmasıyla ilgili,süt tıkamasını bulamadım hiç, denıyım canım drdiğini, ınsallah birdaha gerek kalmaz , bilinc kaybı falan cok uzun sure nefes alamamakta mı oluyo , kalp falan durursa mi ,
1 aylıkken kullanmaya başladık biz kanguru yenidoğan aparatiyla birlikte çok da memnun bizim oğluş :) içinde 5 dk olmadan uyuyakalıyor. Hatta ondan cesaretle sling sipariş ettim şimdi evde daha rahat ederiz diye onu da sever diye dusunuyorumArkadaşlar kanguru kullanan var mı eşim çok istiyor ben erken diye düşünüyrm havalarda çok sıcak zaten bizimki yarın 40 olucak inşallahdüşüncelerinizi alabilir miyim lütfen
Canimcim günaydın ... sakinleşti gibi de değil gibi de... gün içinde çok huzursuz değil ama sürekli uyanık ve kucak istiyor. Onceki gibi aglama ataklari olmuyor .. en fazla gunde 1 kez ... uykusu iyice yuzeysellesti, sürekli gazı da var, gece emme aralığı iyice sıklaştı açılacağınaMadamMaria nasılsınız canım? Bebiş sakinleştimi biraz?
Yok canım zaten ilk evresi dedi bez bağlamadan bile geçebilir dedi ama bı arkadaşım 1 sene uğraştı bebeğine bandajla dolastirdi kızımla yaşıt şimdi ne güzel yürüyüp koşuyor ama zor bı süreçleri vardı gözüm korktu biraz aminn inşallahBen de cektirmedim canim size de gecmis olsun insaAllah gecici bir seydir Rabbim Safii ismiyle sifa verain. Hic belirti yoktu dimi? Benim de goturmem gerek ama nereye goturmeliyim bilmiyorum. Cocuk doktoru yonlendircek dimi?