2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    228
Canim bizimki 2700 dogdu, bir aylıkken 3750ydi, 2 aylikken 4300 civari olur diye tahmin ediyorum. Persentil cok dusmedigi surece iyi diyorlar aslinda. Bizim hep yuzde 20 persentilde kilo mesela. Mama vermiyorlar.
Sizinkide gayet iyi bence ama Bizimki 1 aylikken 4.100 dü , 800 gr almisti 1 ayda aslinda sorun bu degil kemikleri saglam olsun kilo alir veririlerde işte vucut kanlaniyo canlaniyo biraz kiloda iyi olur

Benim de 43 günlükken 5400 du herkes çok tombul boyu 56 cm çok meme veriyon diyo kaynanam yanlış mi yapiyom.bilmiyorum

İlk çocuğumda çift bez önermişlerdi bana da altı aylık olana kadar kullandık.hiçbir sorunu yok şükür bu konuyla ilgili.bir doktor da çift beze hiç gerek yokmuş demişti.sizde de hiç sorun olmaz umarım

Benim de 43 günlükken 5400 du herkes çok tombul boyu 56 cm çok meme veriyon diyo kaynanam yanlış mi yapiyom.bilmiyorum
Ben doktoruma sordugumda emzirmek için 2-3 saati bekleyecekmıyım diye, o da hayır her istedıgındr ver bizim turk bebelerine uymuyo o kural dediydi:) acıktıkca verıyosan bence sorun yok, sütğn yarıyo demekki ii bişey

merhaba arkadaşlar bebeğim geçen haftaya kadar meme +mama şeklinde ilerliyordu ama geöen hafta aniden biberondan tiksindi biberonu kesinlikle almıyor kaşıkla deniyorum onu da almıyor emzik zaten hiç almadı iki farklı emzik denememe rağmen sütüm fena değil ama biraz bşraz mama takviyesi yapıyordum şimdi hiç almıyor böyle başına gelen var mı tekrar nasıl alışır biberon ve mama tavsiyedi de istiyorum

Canım benim çok geçmiş olsun. Benim başıma gelmedi ama bi akrabamızın kızında kalça çıkığı vardı iyi bakmadılar çocuk 6 aya kadar çelik korseyle gezdi. Sen doktorun dediğini uygula, Umarım çok çabuk geçer. Sağlık diliyorum evlatlara

Bebegın bogazına süt kaçıp tıkanan varmı , bugun oldu cok korktum
Sanırım belli dönemlerde yapıyorlar bunu. Bizimde 2 hafta önce kadar oluyodu o kadar çok korktum ki bende çocuk hissedip memeyi çekip çekip bırakıyodu. Şimdi daha iyi. Burnunu her emzirmeden önce temizle, D vitaminini aksatma, mümkünse sabah güneşi alsın azıcık. Dik emzir ve gece uykun nasıl bilmiyorum ama biraz daha ayık ol korkma hemen yan çevirirsin ben bunlara dilkat ettim Allaha emanet. Yenidoğan döneminden çıkarken dakikada nefes alıp verme sayıları azalıyormuş, e emmekte fazla efor istiyor ona uyum sağlamak için yaşanabiliyormuş böyle. Gecelerden çok korkuyorum uyku hali bu. Ben gece uyandığım gibi hemen yaprak dökümünü açıyorum telefondan o uykumu açıyo benim :)

Ahh evlat yürek sızısı Ben ilk olduğu gün aynı senin gibi titredim bişey olacak korkusundan. Bebiş sakinleştiğinde yere çöküp hüngür hüngür ağlamıştım. Sakin ol falan diyoruz birbirimize de pek mümkün olamıyo o anda onu uygulamak, insanın beyni uyuşuyo resmen.

Allah korusun onlar uzun sure nefssiz kalinca olur ya. Bu gecici oluyor yine de Allahim yasatmasin cok korkuyoruz malesef

Arkadaşlar kanguru kullanan var mı eşim çok istiyor ben erken diye düşünüyrm havalarda çok sıcak zaten bizimki yarın 40 olucak inşallah düşüncelerinizi alabilir miyim lütfen
1 aylıkken kullanmaya başladık biz kanguru yenidoğan aparatiyla birlikte çok da memnun bizim oğluş :) içinde 5 dk olmadan uyuyakalıyor. Hatta ondan cesaretle sling sipariş ettim şimdi evde daha rahat ederiz diye onu da sever diye dusunuyorum

MadamMaria nasılsınız canım? Bebiş sakinleştimi biraz?
Canimcim günaydın ... sakinleşti gibi de değil gibi de... gün içinde çok huzursuz değil ama sürekli uyanık ve kucak istiyor. Onceki gibi aglama ataklari olmuyor .. en fazla gunde 1 kez ... uykusu iyice yuzeysellesti, sürekli gazı da var, gece emme aralığı iyice sıklaştı açılacağına vallahi tam bir ikizler burcu, ya hiç emmiyor ya da suyunu çıkarıyor emme işinin. Ortası yok siz nasılsınız? Aşı sonrası gece nasıl geçti ??

Ben de cektirmedim canim size de gecmis olsun insaAllah gecici bir seydir Rabbim Safii ismiyle sifa verain. Hic belirti yoktu dimi? Benim de goturmem gerek ama nereye goturmeliyim bilmiyorum. Cocuk doktoru yonlendircek dimi?
Yok canım zaten ilk evresi dedi bez bağlamadan bile geçebilir dedi ama bı arkadaşım 1 sene uğraştı bebeğine bandajla dolastirdi kızımla yaşıt şimdi ne güzel yürüyüp koşuyor ama zor bı süreçleri vardı gözüm korktu biraz aminn inşallah çocuk Dr götürdük o ultrasona gönderdi hiç bı belirti vs olmuyir zaten daha çok küçükler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…